Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Babylon 5 Babylon 5

Babylon 5

Sci-fi seriál o vesmírné stanici, která byla poslední nadějí na mír

Příspěvek 12.6.2008 14:34:37
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
To setkání G'Kara, Johnyho a Stevena se někde snad řešilo jako chyba v seriálu... pak na sebe v první či druhý sezóně koukaj jako že se vidí poprvé.

Stav beztíže na pozemských lodí byl hned vedle toho Londova proslovu má nejoblíbenější část. Oni si tam na tom můstku sedí každej jinak otočenej a když si potřebujou něco odložit, nechaj to vistet... vůbec se mi ty pozemský lodě celkem líbí... teda tadyty moc ne, ale ty lodě typu Agamemnon jsou skvělý.

A Londův proslov... vůbec to vyprávění je parádní... Všimla sis hned z kraje: "What do you want? I heard this question long time ago."
Dále jak mluví o lidech... they were magnificent, to je skvělý. Hudba u toho je vynikající. "Jak je život ironický. Nechal jsem zakrýt všechna okna v paláci, protože jsem se bál, že když kolem některého projdu a zničehonic to uvídím, zhroutím se a budu plakat. Přesto jsem byl celou dobu tady, v pokoji a díval se. V životě jsem měl čtyři ženy a měl jsem je velmi rád, ale svou zemi, Centauri Prime, jsem miloval. Každou ulici, každý dům, každý její kámen. Všechno jsem dělal pro ni. A co jsem jí způsobil... Ale máme naději, ikdyž malou... a bude to moc těžké... Tak. Kde jsem skončil? Ano! Válka. Myslím, že lidé tušili, že jsou odsouzeni k zániku, ale v okamžiku, kdy by se jiní vzdali, oni se bránili s ještě větší vervou. Donutili Minbari bojovat o každý kousek svého světa. V životě jsem neviděl nic podobného. Plakali, modlili se, dávali sbohem svým milovaným a vrhali se neohroženě a bez váhání přímo tváří v tvář samotné smrti. Nevzdávali se. Každý, kdo je viděl bojovat proti nevyhnutelnému plakal a byl dojat jejich odvahou. Jejich tvrdohlavou důstojností. Když jim došli lodě, používali pušky. Když jim došly pušky, vzali si nože a klacky. Nakonec jim zbyly holé ruce. Byli úžasní. Jen doufám, že až přijde čas, zemřu aspoň s poloviční důstojností jako jsem viděl u nich. A tak tomu bylo celé dva roky. Neztráceli odvahu, ale už jim nezbývalo mnoho času."... wow... skoro z hlavy. Taky jsem to viděl asi stokrát:
http://www.youtube.com/watch?v=vPF-vaSj-mA

Odehrávalo se to v době, kde se objevil Sheriden ve war without end. Nevím, jestli tam Delenn říkala, jak dlouho ho neviděla, či kolik je mladýmu.
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 12.6.2008 15:24:14
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Mě tam zaujalo, jak Vorloni říkali "We have always been here" a jak pak Kosh na Sheridana v jedné epizodě říká "You have always been here". Dodnes vlastně nevím, co to znamená. :D A zarazilo mě, že tam byli oba, nový i starý Kosh. V podstatě takhle zasahovali do lidské a celkově do existence všech ras. Nedivím se, že je Sheridan tak vypakoval, taky bych byla naštvaná :D
Ten proslov byl fantastický, souhlasím, neumím ho sice tak pěkně zpaměti, ale pamatuju si ho celkem dobře.

Já když teď slyším, "Who are you?" nebo "What do you want?", tak se mi to hned vybaví :D Nemoc :D

Toto je spoiler!!!:
Jinak to, že tam byl Sheridan s G´Karem a Franklinem se dá vysvětlit jednoduše tak, že prostě pro ně chtěli něco ve filmu napsat a aspoň částečně je tam dát dohromady. Sice je to, no, chyba, ale pěkně se na to kouká :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 12.6.2008 15:35:44
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Ehmm,dotaz nevzdělaného fandy k tomu videu : WTF ? :shock: Já myslel,že nadabovány byly jen první dvě série ... Nebo se ty filmy u nás namluvily ?
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 12.6.2008 15:48:25
Major
Major

Odpovědět s citací

Myslím, že český dabing filmů je... dokonce je tu i vydali na VHS. Co se týče dabingu seriálu, prý byl kvalitní, ale neúplný. Slovenský dabing byl celý a dá se to i stáhnout.
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 12.6.2008 16:00:07
General
General

Odpovědět s citací

Já mám pocit, že česky vyšly na VHS Thirdspace pod názvem Třetí prostor, In the beginning snad Na počátku a The River of Souls jako Řeka duší. Thirdspace je snad i na DVD, aspoň jsem ho někde zahlédla, tuším :scratch: Jak ostatní, to nevím. Dabing seriálu bych neriskovala. Slovenský jsem slyšela a řekla bych, že je celkem dobrý, ale ta "Delennová" mi tam strašně rve uši. Tady opravdu není nad originál. I když ne každý to v originále může poslouchat.

Tak si tady tak sedím a jelikož jsem dnes spala nějaké tři osvěžující hodinky a po zkoušce jsem trochu vygumovaná, pohrávám si tu s myšlenkou si B5 pustit znovu. Beztak mám oblíbené epizody ve speciální složce, ale dívat se na to vytržené z kontextu se mi moc nechce. Ale zase mám příští týden tu další zkoušku a FF se kvapem blíží....pomoc, zastavte někdo moje prsty, ať nesáhnou po DVD :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 12.6.2008 17:25:27
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tak já se přiznám,že s Babylonem 5 jsem začínal na TV3,a až na klasický tehdejší neduh dabingu( tj že všechny vedlejší postavy mají tak 3 dabéry),si myslím,že se z hlediska herců povedl dokonale. Už je to sice nějaký pátek,ale dodnes si vzpomínám na opilého Londa,nadávajícího česky. To pak ty ostatní nepřesnosti odpustíte :D
Takže ten český dabing seriálu se nedá nikde stáhnout? :? Aspoň jeden ilustrativně...
Obrázek

Příspěvek 12.6.2008 19:21:15
Major
Major

Odpovědět s citací

Našel jsem jen ten slovenskej. Českej by se snad dal sehnat k filmům...

Mě vadí jedině jména... Kentauri Príma. To je zlé. :)
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 12.6.2008 20:30:36
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak dnes som skukla diel 5x13. Titulky a "Trust the Corps" nemalo chybu :D a vtipkujúci Al... ale Ashley... ako písala Klenotka, milá, usmievavá, povedala by som, že mala občas až detsky naivný a nevinný pohľad... no len dúfam, že nie sú všetci agenti takí :? To radšej Bester... pri ňom človek aspoň tuší, na čom je :wink:

k dabingu: popravde som ani netušila, že to bolo česky nadabované. Slovenský dabing si už moc nepamätám, ale zaryl sa mi do pamäte ako veľmi dobrý (čo sa týka výberu hlasov a podobne. Kvalitu neposúdim, keďže to v originále sledujem až teraz)
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 13.6.2008 08:02:08
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já mám pár dílů z TV3 nahraných na kazetě (myslím, že 1x22 a 2x22) pak The Gathering a A Call to Arms a někde tam je i The Begining, ale německy. budu to muset vyštrachat a podívat se na to :D
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 13.6.2008 15:12:28
General
General

Odpovědět s citací

Tak Call to Arms jsem viděla včera.
Toto je spoiler!!!:
Možná za to mohly ty tři hodinky spánku, co jsem spala za těch 24 hodin, ale teda vůbec se mi to nelíbilo. Jak mám ráda Sheridana, tak tohle se mi nelíbilo. Hlavně tam byly jenom dvě hlavní postavy, a to ještě Michael tam byl spíš jen jako ten, který zase oponoval. Začátek mě celkem bavil, když tam byl aspoň Michael se Sheridanem, ale jak pak rozdělili i je, to už mě to přestalo bavit. Takhle, postavy, ty ostatní, byly sympatické, o tom žádná, ale spíš to bylo jako z jiného seriálu než B5. I ty lodě, které už nepřipomínaly nic pozemského, mi to trochu kazily. Hlavně mi chyběla Delenn :( Několikrát byla sice zmíněná, ale to mi nestačí. Ani za nic se mi nelíbilo, že Sheridan věří cizím lidem, ale Garibaldimu neřekne, co se děje.
Zack se tam mihnul na půl minuty, Lochley tam měla asi dvě scény. Ne, takhle si film Babylon 5 nepředstavuju, protože to už ani nebylo o B5. Neříkám, že tam musí být pořád ty samé postavy, v tom je to kouzlo, že je to takový pěkný široký svět. Ale když už je tam Sheridan a Garibaldi, tak bych prostě ten zbytek tak nějak očekávala, no. Ani hudba se mi tu nelíbila. Dělal ji někdo jiný a to přispělo k tomu, že mi to nepřišlo jako B5. Škoda.
Zase jsem tu pochopila, kdo je ten Galen z Lost Tales, aspoň něco :D

Jinak na csfd.cz má tenhle film plné hodnocení, což nechápu, když samotný seriál má hodnocení nízké. Ty lidi nejsou soudní. Kdo můžete, hlasujte tam pro Babylon, ať se to zvedne :D

Příspěvek 13.6.2008 15:54:31
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Z filmů mě tak nějak zaujaly jen Beginning a Gatering. Ale dostaly mě filmy Stephena Fursta (Vir Cotto) ,které režíroval. Dračí bouře ( s Johnem Davisem a Tonym Amendolou), a nejlepší je Mladý dračí ninja 2 :D

Taky jsem od kamaráda vyškemral (po překvapivém zjištění,že je taky fanda do B5) kazety obou sérií s nadabovaným B5,kdyžtak sem hodím jednu stopu,třeba nějakého zlomového dílu :lol:
Obrázek

Příspěvek 13.6.2008 16:07:07
šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak už to taky stahuju a ptám se na In the Beginning se má podívat před The Gathering a seriálem nebo až po tom?
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Příspěvek 13.6.2008 16:11:54
General
General

Odpovědět s citací

Až po skončení seriálu je to imo nejlepší. Dost by ses shlédnutím před začátkem sespoiloval. Nejlepší je to asi hned po 5. sérii.

Příspěvek 13.6.2008 16:16:31
šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

ok dík, už jsem na to zvědavej, jak tady o tom všichni básníte :)
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Příspěvek 13.6.2008 17:00:59
General
General

Odpovědět s citací

Hlavně to nevzdávej po pár dílech :wink: Dokonce bych ti poradila, aby ses díval velmi pozorně, protože na ní pak celé další 4 série odkazují. :D

PředchozíDalší

Zpět na Babylon 5