Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Babylon 5 Babylon 5

Babylon 5

Sci-fi seriál o vesmírné stanici, která byla poslední nadějí na mír

Příspěvek 04.6.2008 20:36:30
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

aha :D :D :D viem. Ked som čítala "pri mimbraských rituáloch..." tak mi to došlo :D dik za objasnenie :)
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 04.6.2008 21:05:48
Blanca Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jo, u Woo-hoo? jsem se smála asi pět minut, málem jsem spadla ze židle. Lennierův výraz nemá chybu...
Ale pokud jde o vtipné momenty, pak nejlepší hláška z první série je Garibaldiho: "Fasten then zip, or zip first and then fasten?"
A Sinclairova odpověď:
"You think about such things often?"
"I used to think it is terrible that life is so unfair. But then I realized - wouldn't it be much worse if life is fair and all those terrible things are happening to us because we actually deserve them?"

Příspěvek 04.6.2008 21:28:26
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tillion: :rflmao: Ten obrázek je hodně dobrý :rflmao: Chvilku mi trvalo, než mi to došlo, ale pak sem lehla :D
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 05.6.2008 23:48:27
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

To jsem si nevšimla, že Lennier tak krásně perlí:
"Getting the hell out of here manoeuvre" nebo "Push that button and pray really, really fast." či "I had to....explain it to them...they´ll recover" :lol:

Co člověk napodruhé všechno neobjeví... :D

A Delenn se Sheridanem jsou vážně dokonalí! Těch jejich společných chvil není skoro dost. Stačí, jak se na sebe dívají a je vidět, že je jeden do druhého blázen. :love:
Koukla jsem se na film Thirdspace, který jsem poprvé přeskočila - jak mu tam říká, že pozná, co si myslí jenom podle jiskřiček v očích, to bylo tak sladký! :oops:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 06.6.2008 12:19:54
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Besides... it is mine!
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 09.6.2008 12:38:19
Blanca Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Ale nejsladší bylo stejně to, jak na konci Sheridan visí ve vzduchoprázdnu:
Toto je spoiler!!!:
"Delenn, I used my last fuel to get out of there, do you think you could pick me up?"
"Of course."
"When?"
"When the time is right."

Delennin výraz u tý poslední věty je naprosto nepřekonatelný :love:
"I used to think it is terrible that life is so unfair. But then I realized - wouldn't it be much worse if life is fair and all those terrible things are happening to us because we actually deserve them?"

Příspěvek 10.6.2008 22:42:00
General
General

Odpovědět s citací

The corps is mother, the corps is father - 5x13 - tuhle epizodu se mi nějak povedlo minule přeskočit, protože jsem ji vůbec neviděla :scratch:
A musím říct, že mi docela slušně lezl mráz po zádech. Ty nápisy na zdech "obey", to docela zavánělo "1984" apod., ale nejvíc mě dostávala Lauren Ashley. Taková "nevinná, milá, roztomilá, usměvavá...a na konci vystřelí chlapa z airlocku a ani přitom nemrkne a dál je mílá, usměvavá.... Tfuj... :)
Naposledy upravil Klenotka dne 10.6.2008 23:36:18, celkově upraveno 1
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 10.6.2008 22:50:20
Major
Major

Odpovědět s citací

To byla jedna z nejlepších epizod páté série... Bester je prostě parádní... a ten znak PsiCorps v titulcích... bomba.
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 11.6.2008 18:17:14
General
General

Odpovědět s citací

Jsem u 5x20 a řvu jak želva! A to jsem ještě nedošla na konec. To se mi posledně nestalo. Je to tak, napodruhé je to ještě horší. Je to tak...strašně smutný. Myšlenka, že už nikdy nebude B5 stejný jako předtím, je hrozná. Přitom nikdo neumřel, jenom si jdou, jak se říká, každý po svém. Nechci se dneska večer vidět při poslední epizodě. :oops:

Příspěvek 11.6.2008 18:29:19
Major
Major

Odpovědět s citací

Já to říkal... na každé další sledování je to těžší a těžší... Bolí to daleko víc, než to první, kdy jsi ty postavy vlastně moc neznala... neuvědomila sis vše... teď už máš oči otevřenější... stačí na to už jen myslet a :cry:
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 11.6.2008 21:29:36
General
General

Odpovědět s citací

:cry: :cry: :cry: :cry:
Tak dokoukáno. Napodruhé - emotivnější, lepší, i horší, depresivnější, smutnější, úžasnější. Počítám, že až si to pustím znovu, tak nebudu schopná koukat ani na obrazovku.
Toto je spoiler!!!:
Ale ať už je to jakkoliv depresivní, ten konec, tak ono to není vlastně špatné, nekončí to špatně. Jenom něco končí a něco dalšího začíná, jen je to...hlavně pro Delenn...říkám si, že se zase stejně sejdou "beyond the rim", ale bude to trvat hrozně dlouho :cry: Muselo to pro ni být hrozné žít dalších 80 let bez něj.
Nejvíc jsem prožívala výbuch Babylonu, ale možná ještě víc, než samotné to zničení stanice, mě dostaly všechny ty lodě, které tam byly a vzdaly poslední poctu stanici.

A nejhorší je, že mám teď chuť pustit si to znovu celé od začátku. Jsem asi masochistka :D

Každopádně si teď musím doplnit vzdělání a kouknout se na In the Beginning. Hned teď. Ráno sice vstávám, ale teď mě nic nezastaví, když už tady stejně přes ty zarudlé oči nic nevidím, tak ať už to stojí za to. :wink:

Příspěvek 11.6.2008 21:46:12
Major
Major

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Ale ona nebyla 80 let sama... každé ráno vstala před svítáním a pozorovala "s ním" východ slunce... je to neskutečně krásné...

Já bych si to taky rád pustil znova... jen ten Jeff bude obtížně překousnutelný... Hlavně nevím, jestli zvládnu Gathering...

Rada: Pusť si In the beginning... pak tak týden počkej a pusť si zbylé filmy... zdaleka nedosahují jeho kvalit... Thirdspace je celkem slušnej... ty ostatní už ne... hlavně tedy Legend of the Rangers... nu... dyť jsi mě slyšela přirovnat to k SG ba i k něčemu horšímu... a to nedělám často.
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 11.6.2008 21:47:00
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Úplně chápu tvé pocity ohledně pouštění hned znovu od začátku :D Já to vydržela cca dva tři týdny... a pak tedy začala znovu. A to zdržení bylo jenom kvůli maturitě.

Jinak teď poslouchám soundtrack právě k epizodě Sleeping in light. Nemám slov, ze všech Babylonských soundtracků se mi líbí asi nejvíc. Ke každé melodii si krásně vybavím obraz a mám co dělat, abych tu neposmrkávala.
Toto je spoiler!!!:
Ať už je to nástup orchestru při scéně Johna s Delenn "Good night, my love" nebo zničení B5 :cry: Všechno se mi to vrací.

EDIT by Tillion: Light, ne sun! Promiň, ale láme mi to srdce...

Btw: první úprava pro znovuzvolení

EDIT2 by Linn: Uaa! To bude únavou ;) Dnešek byl překvapivě náročný a koukám, že se to projevuje i tady.
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 12.6.2008 09:54:48
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tillion píše:
To byla jedna z nejlepších epizod páté série... Bester je prostě parádní... a ten znak PsiCorps v titulcích... bomba.

Tak z těch titulků jsem měla druhý Vánoce. Pustila jsem si je asi dvakrát než jsem se vrhla na samotnej díl, který byl naprosto výborný. Konečně z B5 Bester neodešel jako spráskanej pes :D ale s tim pro co přišel.
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 12.6.2008 14:04:17
General
General

Odpovědět s citací

In the Beginning - raději do spoileru :wink:

Toto je spoiler!!!:
Moc pěkný film. Viděla jsem vlastně kromě Gathering a Call to Arms všechny (na Gathering mi chybí odvaha, k tomu druhému se dostanu asi dnes) a tohle bylo parádní. Dovysvětlilo to spoustu věcí, i když mám ještě obrovské mezery v tom, co se stalo s Lennierem, co dělala celou tu dobu Susan, že to dotáhla až na generála, kdy nám konečně ukážou Davida Sheridana, co se stalo s "dárkem" od Londa atd.
Každopádně ukázat válku s Minbari byl skvělý nápad, hlavně se to výborně prolínalo se seriálem, což mě ovšem u B5 nepřekvapuje.
Trochu mě mátlo to, že Sheridan letěl s Franklinem a G´Karem na to setkání. Bylo někde zmíněno, že se setkali už předtím? :scratch: Na můj vkus tam bylo málo Susan, i když v těch krátkých vlasech měla celkem ránu :D Mohli třeba ukázat, jak nesla smrt bratra nebo jak se hádá s otcem ohledně vstupu k Earth Force.
Chyběl mi i Michael, ale toho si asi užiju dost v dalším filmu.
Co mě totálně dostalo, nadchlo a úplně vykolejilo, byl stav beztíže na pozemských lodích! :shock: Totiž, B5 je hodně realistický, to už vím, ale používají k vytvoření gravitace ty rotující části. Tady byli všichni připoutaní (to jsem se ještě zaradovala - hle, pásy :D) a pak, jít do války ve vesmíru v lodi, která vlastně hodně připomíná vybavením a stavem beztíže modernější verze lodí, které bychom teoreticky mohli mít už dnes (kdyby se nezasekli :(), je dost hrozivá představa a chce to pořádnou kuráž. Válka v takovém stavu je hrozně nevyvážená a ty ztráty tam musely být obrovské.

Další poznatek - Sheridanovy vlasy :laugh: Bůh ví, že se mi ten chlap líbí a Sheridana mám ráda, ale teda to háro tady byl otřes :D To, že měl ježka, bych překousla a pochopila bych to, ale ta nazrzlá barva mi připomněla jednu postavičku z kreslené pohádky :lol:

Hodně se mi líbilo, jak Londo mluvil o lidech ze Země. Člověk se skoro cítí hrdý, že je ze Země :D...dokud se nepodívám z okna :). Hodně mě překvapilo, že Centauri zasáhli do těch mírových jednání. Prstě už tehdy bylo jasné, že chtějí mít kontrolu nade všemi.
Bylo mi tu Londa děsně líto, protože to bylo chvíli před jeho smrtí a on tak zpytoval svědomí...

Ale zapomněla jsem, jak dlouho po poslední epizodě 5. série se to odehrávalo?

Um, mělo to být krátké zhodnocení. :oops:

PředchozíDalší

Zpět na Babylon 5