Čepel nože na zdravý krásný hřib? Takové houby se musejí vyndavat přeci celé, pak pěkně očistit a do košíku Loni byla skvělá houbařská sezóna. Už nás skoro ani nebavilo chodit do lese každý den a vracet se se stovkami výstavních hřibů
Můžu dotaz odborníkům? Když jsem jako malá chodila na houby z babčou, vždycky jsme houby odřezávaly, že prý když se vyndají celé, tak už tam znovu nevyrostou... Pravda nebo mýtus?
Sice nejsem odborník, ale troufnu si odpovědět: Je to mýtus, to co sbíráš je plodnice, vlastní tělo houby tvoří podhoubí, který je v podzemí a pokud nezničíš to tak by to růst hub nijak ovlivnit nemělo.
no tak někdo to trhá i s drnem.Už jsem takový sváteční houbaře viděl...Takže pravda bude někde mezi No já a houby...Ty žranice se smaženicí,houbovkou a ...!!! No prostě hned slintám. (Malá perlička:doma mám maličkou líheň žampionů )
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Plodnice by se u nohy mely odrezavat. Podhoubi je hluboko, ale vytrzenim zbytecne znicis podhoubi hned pod nim a zvysis sanci, ze na tom miste uz (aspon ten rok) nic nenajdes
Jo nekdy je takova krize, ze beru (jinak ale vynikajici - zvlast do vajeciny) nejvic holubinky mandlove, nez hriby.
je klub hub pouze pro sberace nebo i pro konzumenty? ja houby nerad sbiram ale strasne je zeru neni nad smazene pravaky
[img][./images/thumbs/colasignproject_1246512172.png]http://img148.imageshack.us/img148/7776/colasignproject.png[/img] má literární tvorba: Niní ve vaší povídkové sekci
přesně. můj člověk já houby nemusím, ale taková menší procházka do lesa za účelem zběru hub mi zatím neuškodila (vzít sebou prášek a trošku vody na zapití a nic mě snad nezastaví ) ale konzumace to je už jiná. To já jdu radši o dům dál (myšleno s nadsázkou)
Jsem na tom podobně. Houby mám ráda jako součást jídla, ale jídla tvořený převážně houbama mi nic moc neřikaj. Za to courat lesem a "lovit", to je něco pro mě.
Ohledně způsobu sběru, já teda žila v domnění, že noha se má jemně vykroutit, takže se může sebrat celá, ale bez čehokoliv jinýho. Ze zkušenosti bych řekla, že člověk dobře pozná, když bere za podhoubí, tak neni problém, ho tam nechat a houbu sebrat i bez nože.
Musim jako přiznat, že víc než praváky mám rád kováře, koloděje a křemenáče. Úplně best je u mě hřib dubový - černá hlava, a nádherná vůně v dubovém háji, a mé houbaření je plně uspokojeno
Já na houby taky spíš rád chodím, než abych je jedl. Taková procházka lesem je fakt velkej relax. Můj strejda si vždy vzal sebou do košíku 5 lahváčů a po takové 2 hodinové procházce lesem měl dobrou náladu i když nic nenašel Až takovou energii vám dá les