Mirra píše:
Přirovnávat SGU ke Star Treku se mi zdá dost krátkozraké. Společnýho maj vážně jen to, že se odehrává na lodi, ale zbytek je naprosto odlišný. ST maj vlastní lodě, zatímco tady maj cizí loď (pokud to má být experimentální model pro cestování po galaxiích, tak to asi nebude drobek), která byla opuštěná po tisíce let. Většinu první sezóny se podle mě budou snažit loď zprovoznit a přijít na co je co. Dále se tu vůbec nedá mluvit o Federaci, jejímž jménem by mluvili a která by jim stála za zadkem (VOY je výjimka, ale tam se ztratili, pochybuji, že v SGU by prioritou bylo přiletět k Zemi).
Celkově jsem optimista, těšim se na SGU a doufám, že první epizody budou jako S1 SGA, dříve než jim došly nápady.
Myslím, že většina z nás to myslela tak, že když se bude celej seriál SGU po většinu času odehrávat na lodi tak je to další ST. Nejde přímo o obash ST: o federaci atd., ale čistě o to, že seriál o STARGATE se bude točit kolem lodi, a protože je seriál ST proslulej dějem o lodi, většina z nás ho právě k němu přirovnává.