Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Hudba Nightwish

Nightwish

hudba a vše kolem ní

Příspěvek 26.3.2008 19:48:14
drevo Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

jde o to ze nightwish uz nejsou ti mcim byvali a muzete si to nazyvat jak cete (symphonic power metal) ale s prichodem anette se jejcih styl hudby zasadne zmenil (a to ne k dobremu) a i kdyby se ten vas tolik opevovany Tuomas (nic proti nemu ale asi mu uz nejak dochazi napady kdyz vymysli pisnicky tympu amaranth) nebo anette snazili jak chteli tak uz to proste neni ono a to mi nikdo nevymluvi. ted (opravdu ted nevyslim si) mi hraje Moondance a to i kdyz je to instrumentalka tak by to anette pokazila....mozna z toho co pisu se muze zdat ze nightwish uplne nesnasim ale neni to pravda .... jen jednu osobu... ''stare'' pisnicky jako: Moondance, Over the hills and far away, BEAUTY AND THE BEAST, Elvenpath, Nemo, Planet hell apod budu poslouchat porad a snad se dostanu i k nejakym jinym pokud nejake dobre vydaji... a to co vyjmenoval HAck...mozna to nejsou popky ale rozhodne to neni ''nightwish'' pokud vis jak to myslim...

Příspěvek 26.3.2008 20:03:54
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Máš pravdu, že Nightwish už nejsou co bývali. Předtím to byla Tarja s nějaký doprovodem za zády. :wink: :lol:
Každá má rád něco jiného, takže ti tvůj názor neberu. Možná bys měl udělat to samé. :wink: Místo abys psal:
naprosto nechapu jak si nekdo muze myslet ze anette ja naprosto super

A Amarath je má jedna z nejoblíbenějších písničkek. :wink:

První a snad poslední reakce tady na tebe.
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 26.3.2008 20:13:51
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak nějáký šikula natočil v Sydney celý koncert, udělal z toho DVD, zvuk dodal z jiného zdroje a upravil, takže kdo má zájem :)

http://www.mininova.org/tor/1263919
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 26.3.2008 20:29:59
Elidarion Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

HAck píše:
Tak nějáký šikula natočil v Sydney celý koncert, udělal z toho DVD, zvuk dodal z jiného zdroje a upravil, takže kdo má zájem :)

http://www.mininova.org/tor/1263919

zvuk dodal z jiného zdroje??? ale i tak hustýýýý :lol:

Příspěvek 27.3.2008 05:46:40
drevo Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

scream: ja vam to taky neberu jen to proste nechapu

Příspěvek 27.3.2008 16:26:47
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

HAck píše:

Podle počtu úhlů to určitě nebyl jeden šikula. :lol:

drevo: však jsem ti to vysvětlil. Každému se líbí něco jiného. :wink: Někdo zase může říkat, že nechápe jak se někomu může víc líbit Tarja. :wink:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 27.3.2008 17:21:11
drevo Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

scream: muze ale to musi byt naky tulpas (nic proti nemu esi je to nekdo urcity)

Příspěvek 27.3.2008 17:33:59
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

za 1, Nechápu proč by měl být ťulpas. Budu se opakovat, ale každému se líbí něco jiného. :wink: To, že ty říkáš, že Tarja je nej, neznamená, že je to pravda.
za 2, Nikdo určitý. Jen využívám zákony pravděpodobnosti. Vzhledem k tomu, kolik je fanoušků NW a tomu, že každému se líbí něco jiného. Je otázka kolik jich je a ne jestli někdo je. :wink:

Příspěvek 27.3.2008 19:35:49
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

drevo: Osobně znám člověka, kterému se líbí hudba Nightwish, ale Tarji hlas vysloveně nesnáší... "ječák, který kazí tu krásnou hudbu" ;) (Anette teda zmíněná osoba taky nemá ráda, ale to je vedlejší :D) Nesouhlasím, ale respektuju ten názor a rozhodně ji nenazývám ťulpasem. To jen tak na okraj, že ne každému Tarja sedne, ať se ti to líbí nebo ne; a stejně tak ne každému sedne Anette. Jsi holt v té druhé skupině, ale to neznamená, že musíš urážet tu druhou zpěvačku, příp. její fandy ;)
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 27.3.2008 20:18:52
drevo Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

scream: ja nerikam ze je to pravda ale je to pravdepodobnejsi (kdyz uz teda sme u te pravdepodobnosti) nez ze by to mohla byt anette...

jentak mimoherne pro Linn: jak muze nekdo mit rad hudbu nejake jakekoli skupiny kdyz nema rad toho kdo to da se rict prezentuje? kdyz nebudeme brat v potaz to ze tu skupinu drzi nad vodou skladac textu a hudby tak je to prave zpevak/zpevacka kdo tu skupinu tahne. Jiny kraj jiny mrav (praha vs maly zapadakov) ikdyz tu by se to dalo spis rict ze vsichni mate uplne jiny nazor nez ja...nemohla bys pls ty dve skupiny prevratit? ja byl totiz dycky ten lepsi a v te prvni grupe (vseobecne)...''diky ti''

Příspěvek 27.3.2008 20:37:06
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

drevo: Nevím, jak ty, ale já NW vnímám jako kapelu, ne jako zpěvačku s hudebníky za zády - ať už šlo o Tarju či Anette. I když nepopírám, že zpěvák/čka kapelu reprezentují nejvýrazněji. Ale vždyť sám musíš uznat, že jejich hudba je skvělá... nahráli pár i čistě instrumentálních skladeb a ať už je to Moondance z Oceanborn či Last Of The Wilds z DPP jsou to nádherné melodie, to nemluvím o IMO jedné z nejlepších skladeb NW vůbec Ghost Love Score, tam je sice zpěv, ale hudba... to je prostě skvost. Že to bylo vyšperkováno skvělým Tarjiným hlasem byla příslovečná třešnička na dortu.

A prosím netahej na mě žádný Praha vs. malý zapadákov... doteď jsem tě brala jako někoho z trochu extrémním, ale ne špatným názorem, a rozhodně někoho s kým stojí za to vyměnit pár příspěvků... Ale tohle je doslova ubohý.
- Linn doporučuje -

Příspěvek 27.3.2008 20:51:54
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

drevo píše:
...jak muze nekdo mit rad hudbu nejake jakekoli skupiny kdyz nema rad toho kdo to da se rict prezentuje? kdyz nebudeme brat v potaz to ze tu skupinu drzi nad vodou skladac textu a hudby tak je to prave zpevak/zpevacka kdo tu skupinu tahne...

No já to mám přesně takhle u několika kapel, muzika skvělá, ale zpěvák/zpěvačka mi to prostě kazí. Zrovna tak to může bejt u Traji, pokud ten styl zpěvu někomu nesedne, neznamená to, že se mu přestane líbit, jak hrajou ostatní (jo zkus si pustit demo od Nightwish, kde ty nový písničky komplet zpíval basák, myslim, že to pochopíš ;) ).
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 28.3.2008 18:29:33
drevo Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

co se tyce basaka...pokud se nemylim tak je to marco a to je muj oblibenec takze pozor na to co o nem rikate

Linn: ja vnimam Nightwish rovnez jako kapelu ale kdyz vyhodi zpevaka/zpevacku ktery/a jak ste rikali jim dela povestnou tresnicku na dortu (v nasem pripade je to hodne velka visne) tak je to na me trochu moc. zvlast kdyz spolu byli uz od kdovikdy (mozna bych si vzpomel ale to by chtelo zalovit v pameti coz je u me nemozne i ve skole). dyt spolu hrali dlouho a dobre ... ja znam jejich rozpory. cetl sem si ten dopis co ji poslali na rozloucenou ale dyt pronightwish (rozumej proboha) to nemohli este zkusit? ja vim ze uz to bylo asi moc na ne a ze to zkouseli nekolikrat a vyvetlovat ji to ale dyt prece hrali spolu tak krasne...staci se podivat na pisnicky...na vsechny pisnicky ikdyz proti pisnicce Beauty and the Beast z century child mam averzi bo se mi hodne libi ta verze z angels fall first ale to je detail.
ohledne prahy a toho zapadakova...tim zapadakovem sem nemyslel prahu...bylo by to celkem nelogicke Praha vs Praha. ikdyz Sparta vs Slavia...no radsi nic nerikat bo sem banikovec (OT)

Příspěvek 28.3.2008 21:14:40
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

drevo: Do toho, o co přesně všechno šlo kolem toho jejich rozchodu nevidím a pochybuju, že kdokoli jiný ano... dokonce mám takový pocit, že ani třeba samotný Tuomas nedokáže být objektivní a "své" pravdě věří ať už byla přikrášlena či nikoli.
Nepopírám zásluhy Tarji, ani v nejmenším, ale spíš jde o to, že kapela je to i bez ní, dost dobrá kapela ;)

ad Marco a jeho zpěv - jeho chraplák např. ve Wish I Had An Angel, nádhera, BBB jakbysmet, ale ty dema, o kterých mluví Air Force... IMO dost děs ;) nevím, jestli jsi je slyšel, ale oprostil se od chrapláku a to byla sakra velká chyba. Snad mě teď nikdo neukamenujte, ale přišlo mi to ukňouraný... to potom Anette vnímám jako docela výhru :)

a nakonec ad Praha vs. zapadákov - je mi jasný, žes nemyslel tím zapadákovem Prahu... sem jen prostě háklivá na to, když někdo začne házet takovýhle hlášky ;) Mít v profilu Chlumec, tak tě to ani nenapadne. Nemám ráda protipražácký řeči obecně :) konec OT
- Linn doporučuje -

Příspěvek 28.3.2008 21:39:47
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

drevo:

Tuomas Holopainen píše:
Being in a band is supposed to be fun but it was almost a living hell.
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

PředchozíDalší

Zpět na Hudba