Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 4x20 - The Last Man [Poslední muž]

4x20 - The Last Man [Poslední muž]

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 10.3.2008 09:05:52
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Jako gay vztah v SG bych nepřežil... heterosexuální to by šlo, to by bylo normální... ale co vy si nevymyslíte :lol:

Klenotka: No podle toho, jaký bylo rozpoložení na tom srazu v Brně, tak bych řekl, že máš i pravdu s těma divákama :wink:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 10.3.2008 10:55:53
Matyx Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nepročitál jsem to celé, ale zajímalo by mě jak to podle Vás bylo, o co doopravdy šlo ? Pokud šlo a past, není možné že to udělal Michael protože prohrával válku a byla to jediná možnost jak jí odvrátit ?

Příspěvek 10.3.2008 11:45:36
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jur@'s píše:
Jako gay vztah v SG bych nepřežil... heterosexuální to by šlo, to by bylo normální... ale co vy si nevymyslíte :lol:

Do sg mi to teda taky nesedi, ale ted fylozoficka otazka: A co treba vztah lesbicky? Situace: Teyle zabiji Kanana a ona z toho bude cela hotova a najde si pritelkyni. Odcestuji spolu do predaleke galaxie a uz ji nikdo nikdy neuvidi... navic je cela rada sexualnich uchylek ale no.. :oops: to sem asi nepatri...

Jinak tato epizoda se mi libila (a to moc), take me zajima, jak z woolseyho udelaji hodneho kluka, aby to nedopadlo, tak jak sme videli.. a take doufam, ze 5tka bude uz v tom cervenci..., potrebuju poradit: A NA CO SE JAKO MAM DIVAT???

Příspěvek 10.3.2008 14:32:57
Sa Nata A Na Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak teda ten konec byl geniální :D Rodney se celý svůj život snaží dostat zpátky někoho, kdo byl přenesen o nějakých 40 000 let do budocnosti, nazpět, aby mohl zachránit celou galaxii a všechny přátele a nakonec je pohřbí budova :D (ta se mimochodem opravdu krásně sesypala) Je mi jasné, že to takhle asi neskončí, ale kdyby tam všichni umřeli, tak by to bylo opravdu vtipné :wink:

Jinak se mi epizoda líbila a nemužu si na ní stěžovat. Mnoha lidem se to sice moc nelíbí, ale hrátky s časem miluju :wink:
Lidé a národy se začnou chovat moudře teprve tehdy, když vyčerpají všechny ostatní možnosti.

Příspěvek 10.3.2008 14:36:31
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

no moc pekne se to nesesunolo , bylo to takovi trapny a hrozne okate bylo poznat ze je to pres comp

Příspěvek 10.3.2008 18:37:24
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

JJ, to je pravda, ale tak co chceš od seriálu :roll:

Shep je nezranitelnej a nesmrtelnej, kam se na něho hrabou komiksový hrdinové nebo Chuck Norris, on přežije vše :wink: , takže se od tama nějak dostali, beztak je v poslední chvíli transporotval na palubu ten Fénix...

gravius: víš, jak to je, gayové jsou hrozně špatní atd. (ne, že bych se obhajoval, jsem heterouš), ale za to lesbičky jsou fpoho a nikdo se na ně křivo nepodívá... takže tohle by tam ještě sedělo :lol:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 10.3.2008 18:37:47
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

OK, tak znovu - tady nejde o to, že tam nutně musí být gayové (lesbičky jsou stejné jako gayové, akorát se na ně lépe dívá a jsou kvůli tomu zprofanovanější), mě šlo spíše o to, že mi v dnešním SG chybí "reflektování dnešní doby a jejich otázek." V SG neřeší otázku genocidy, kontroly médií a totality, sakra, už tam není ani to věčné omílání svobody náboženství a technologie vs. magie. Kdysi to v SG(A) bylo, dnes po tom není ani památky. Přitom při správném použití jednoho z těch témat se děj obsahující temnější kontury, nesouhlas mezi postavami i reflexi dneška napíše v podstatě sám.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 10.3.2008 21:52:22
flipper Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jednoznačně ten nejlepší díl ze čtvrté série.
Já sem se snad i rozplakal :cry: jak jsem byl dojat.
Tenhle díl dlouho nesmažu z paměti.
Bravo.

Příspěvek 11.3.2008 11:26:41
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Raynor: No, ja nevim jestli bych tam resil čárymáry vs. technologie, kdyz neco podobneho je v sg1 tak to tam zkratka sedi, jejich nepritel je na to vicemene stavenej - goauldi -> falesni bohove, ori - > falesni bohove... a to uz tady proste nejde, wraithi jsou proste vyliceny taky jako egomaniaci, ale to je tak vsechno, nikdy si na bohy nehrali... a kdyz se pokusili v sga o neco podobnyho, tak z toho vylezli uctivaci wraithu = primitivni neandrtalci... a to mi tam nesedelo moc..

Příspěvek 11.3.2008 18:41:44
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ano, protože to tehdy vylíčili blbě. Osobně je IMO realnější, že lidi by uctívali Wraithy (dávají za to na oplátku věčný život; kromě toho jsou národy, co uctívaly sebeobětování jako ctnost), než Goa'uldy (ti tě jen zavřou do dolu a nechají tam makat :-) jako dárek občas rožnou kruhy nebo bránu).

Každopádně moje pointa byla, že v SGA není ani to z vážných témat, co bylo v SG-1. Neříkám, že tam musí být otázky víry atp., říkám, že tam má být něco ekvivalentního. Protože tam nic ekvivalentního není.
Obrázek

Příspěvek 11.3.2008 23:47:37
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

asi jsem tu pointu poodhalil...ale v tuto chvili me nenapada co tam v tom pripade pridat..., protoze nevim jestli je to serial se socialni tematikou...zkratka co jinyho resit.. :idea:

Příspěvek 12.3.2008 08:20:03
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Každopádně moje pointa byla, že v SGA není ani to z vážných témat, co bylo v SG-1. Neříkám, že tam musí být otázky víry atp., říkám, že tam má být něco ekvivalentního. Protože tam nic ekvivalentního není.

S tímto musím souhlasit, SGA prostě nemá vážnost a když se o to někdy pokusí, člověk si vždycky vzpomene na ty sitcomové epizody a o hrdiny se nebojí. Možná tady vyznívá, že jen kritizuji, ale to ne, spíš to rozebírám, protože ten seirál byl moje srdeční záležitost a snažím se, aby ještě i byl...
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 12.3.2008 16:02:31
Xardy Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mirra píše:
-škoda, že neukázali, co se stalo v Pegasu po 48k letech
-vím, že to tu bylo řečeno mockrát, ale kde je Carson a proč lidi z Atlantis odešli?
-to, že Teylino dítě je turning point v osudu Pegasu je docela přetažené, ale budiž

No a ako by sa to hologram Rodney, o 48k rokov starsi, dozvedel co sa z Pegasusu stalo? Ako by vedel preco odisli z mesta? Rodney ho urcite po odchode "neaktualizoval". Mohol ho tam "nahrat", zabezpecit mu tu energiu a ist home. Ludia tam kludne mohli byt este aj par desatroci...

Ak by nam proste nejak cisto ukazali, co sa tam stalo, tak by to nevoslo do jednej epky a bolo by to, v podstate, o nicom.

S tym dietatom to vidim rovnako... "Save the child, save the world." :wink:

Příspěvek 12.3.2008 21:02:09
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Fazulina: Mě toho napadá...

K Last Man - poté, co jsem se na to podíval potřetí, je to podle mě prostě nejlepší díl SGA od Siege... :-) Nemůžu si pomoct.

PS. Neměl by překlad být spíše "poslední člověk?"
Obrázek

Příspěvek 12.3.2008 21:58:01
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Asi mělo, vyzní to líp a logičtěji. Toto je bohužel výsledek toho, že někdo (mylně) považuje muže za lidi a ženy za nevím co:-) (doufám, že za nadlidi:-))), proto v angličtině MAN = muž i člověk:-).
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách