Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Aurora vs. Biliskner

Aurora vs. Biliskner

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 09.3.2008 11:37:05
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Jo, to dává smysl - Asgardimají mocné energetické phasery, ale na svoje lodě si je nedají.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 09.3.2008 12:04:01
Blackhoool Airman
Airman

Odpovědět s citací

ze by proto ze uz umiraly a teoreticky to nemelo cenu tak radsi delali neco co by mohlo pomoct lidem radsi vyvijeli novou tech nez aby vylepsovaly a stavly svoje lode

Příspěvek 09.3.2008 12:13:57
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

j presne mentalitu asgardu je tezky pochopit , kdyby se rovnou zdekovali pred replikatorama do jiny galaxie tak meli po problemech a mohly tam dokoumat to klonovani

Příspěvek 09.3.2008 12:17:52
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

For Blackhool: Oni měli přece dost problémů s replikama, takže proto asi jen tak něco nevyvynuli, museli všechno, co měli, dávat na svoji obranu, pak když bylo po replicích, tak už na tom mohli dělat, ale měli asi už dost omezený zdroje a byly zesláblí, než aby si to s Ori rozdali. No a to s tím jak dron nedal štít v Jumperu, o tom jsem věděl a moc velkej smysl to nedává. Možná že to byla nenechavá ruka scénárysty. Nebo to je tak že je to závislí na energii, kterou dronu dodáš a podle toho sestřelí buď Hive nebo Dart... (Ale já nejsem antik, takže...)
For Cvigy: Oni asi nechtěli, aby za nima replici letěli a sežrali jinou galaxii + je...
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 09.3.2008 12:31:40
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

tak mi povez jak by za nima mohli letet ? kdyz jeste nebyli lidsky replici tak by ty normalni kovovy nenapadlo jet za nima jen by si v klidu zraky idu

Příspěvek 09.3.2008 12:37:51
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Myslíš že by třeba nedokázali si obsadit jednu Azgardskou loď a letět za nima? :) A propo Azgardskou rasu málem zahubili ty obyčejný replici, ty lidský zas nic převratnýho nebyli, možná to vymysleli tak, že ze sebe udělali loď...
Nejnovější tvorba:
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
Další projekty:

Příspěvek 09.3.2008 15:54:18
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

pip@ píše:
všichni tu říkáte, jak drony projdou každým štítem, ale v Return stříleli replikátoři drony po jumperu s maskováním předělaným na štít, a on to vydržel...

A v Be All My Sins Remember'd zas neprošli skrz azgardský štíty Odyssey.

Příspěvek 09.3.2008 16:17:53
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

v BAMSR nebyla odyssey :lol:

Příspěvek 09.3.2008 16:49:31
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

nj chtěl jsem napsat Daidalos...

Příspěvek 09.3.2008 16:56:46
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Krom toho takovel bez významnej fakt, že to už jmenoval "pip@" asi o 4 přízpěvky nahoře... :)
Nejnovější tvorba:
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
Další projekty:

Příspěvek 09.3.2008 18:13:54
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ne ten mluvil pouze o jumeru. ;-)

Příspěvek 27.5.2008 21:47:01
mi. Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

klonovani >> povzneseni :D
malej vyzablej typek ( bez trenek ) >> carodej s kouzlem se spicatym kloboukem a chobotnickama z druheho patra
modra je dobra (viz. asgardsky paprsek) >> jak uz jsem napsal chobotnicky by meli byt jen " Zelena a Modrej "

ah a btw.: nemluvime tady trochu s casovou rezervou?:) ja jen,ze ty lode maj krapet jine datum vyroby :) to je jak porovnavat auticko na vysilacku a formuli 1 :wink:
Tílk: Když jsem byl jeste malým Žafátkem .... nařídil Hownocus mému otci zútočit na golfáka, který byl mocnější

dehu Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Vlad Dracul píše:
Muzeme se dohadovat co je lepsi, ale na oboji je slusna obrana. Premyslejme - drony jsou pevne strely a je jich hodne.

Takze co nejpresnejsi palba urychlovacem mikrostrel (mnohohlavnovy a rychlopalny raligun) by si s tim mela poradit.

Ono jsou i druhy energie, ktere prakticky vyrusit nejdou, treba kdyby Asgarde meli zbrane na principu gravitonovych castic (v praxi se zatim nezjistily, ale podle fyziku nemaji hmotnost ani naboj, takze to je nejvetsi problem), nebo tachyonu (castic pro ktere cas bezi obracene), tak tydle vyrusit nicim (aspon co ve scifi co jsem videl a cetl) nejdou.

Mam dojem, ze drony dokazou i castecne absorbovat energii obrannych zbrani, ale energii urychlene kovy by s nimi udelaly kratky proces.

Totiz, Asgarde v te dobe klidne mohli mit vysoce rozvinute zbrane na bazi railgunu, ale pak to pohrbili a venovali se jen zbranim energetickym, az u Replikatoru zjistili, jakou udelali blbost, ze nemaji "primitivni" zbrane co vystreluji kusy kovu vysokou rychlosti :lol:

Proste si porad myslim, ze Asgarde nejake "zadni vratka" v pripade souboje Biliskneru s Aurorama prece jen meli :wink:

no když jsi narazil na Tachyony, tak podle Teorie supervláken(M-teorie) žádné tachyony neexistují ... a M-teorie je zatím jediná teorie, která by dokázala spojit Kvantovou teorii a teorii obecné relativity.....

Příspěvek 28.5.2008 14:20:27
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Pokud kvantová teorie není celá pomýlená. :) Tachyonová teorie vznikla ve stejné době, jako teorie relativity, a fyzikum se tachyony mene zamlouvaly, prestoze tuto teorii vypracoval clovek, ktery ucil dva nositele Nobelovy ceny.

Fyzikove by porad chteli psat teorie, ktera by platila pro cely vesmir.

A co kdyz je vesmir chaos, plny nevysvetlitelnych a nepredvidatelnych jevu? Spis tohle je pravděpodobnější :lol:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 31.5.2008 16:05:32
Krytrs Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

a co kdyby aurora prisfistela do vesmiru by vyhodila nejakej zdroj pro drony, par jich odpalila a utekla (drony pokud je nikdo neovlada vyhledaji si cil samy viz 1.dil atlantis) ale pokud by asgardi vyuyily ten svuj paprsek pro teleportaci a skocily by na druhou stranu od aurory zautocily a takhle by skakali tak by aurore asi drony nepomohly.

problem by byl v tom, ze pokud by se opravdu pustili do války tak by to vedlo k novym vyzkumum (viz 2.sv valka, diky ni litame na mesic:)) ) a pak tezko rict jak by to dopadlo :offtopic:

PředchozíDalší

Zpět na Technologie