Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 4x20 - The Last Man [Poslední muž]

4x20 - The Last Man [Poslední muž]

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 09.3.2008 15:34:36
Shial Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

A když Shep vlezl do brány a nevylezl na "své" Atlantis, jak zjistili, že se posunul o 48 tisíc let dopředu?

Tak pokud vím, tak Rodney se domníval, že se posunul v čase a věřil tomu. Nejspíše na Atlantis dříve zjistil, že se ta červí díra, kterou cestoval Sheppard zpátky protla s tou sluneční erupcí, takže měl důvod tomu věřit. Stalo se něco podobného už SG1 tak proč by se to nestalo Johnovi, když tam byly podobné podmínky? Okolí mu stejně očividně moc nevěřilo...

Je opravdu vidět, jak je Shep nepostradatelný... jak kdyby s ním našli Teylu dřív, kdyby tam byl tak by Ronona neobklíčili atd. , uplna blbost

Pravda, Teylu by nemuseli najít včas a i tak by Michael mohl získat dítě a vylepšit si své hybridy...ale kdyby tam byl John, tak by měl taky nějaké slovo a některé věci by se nemusely vyvíjet tak jak se vyvynuly. Nemusely by to být přímo zásadní, ale svůj dopad by to mělo...každopádně, tohle jsou už jen dohady.

Příspěvek 09.3.2008 15:38:40
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Jur@'s píše:
Parádní epizoda... ale mrzí mě tam pár chyb, který mi zkazily celou epku...

Myslím tím to, jak umřela Sam, měla uplně novou lod s asgardskýma zbraněma atd., dávala si Hivky na 2 rany, což pár epizod zpět nebylo možné, tam do Michaela stříleli hodinu a jen si mysleli, že je ta lod poškozená :lol:
Ale to by nebyl takovej velkej problém, tohle je v SG na denním pořádku :wink: , ale co mě nejvíc zarazilo bylo to, jak umřela... v Siege letěl Daidalos proti 12 Hivkám nebo 9 a pár jich zničil a pak do něho začlo šít minimálně 5 Hivek, ale on to vydržel a utekl a to ještě neměl ty nejnovější asgarský věci... a ted najednou lod nevydrží 3 Hivky a k tomu má ty asgardský zbraně, se ani nebránili a neutíkali... prostě lol... :roll: :cry:

Je opravdu vidět, jak je Shep nepostradatelný... jak kdyby s ním našli Teylu dřív, kdyby tam byl tak by Ronona neobklíčili atd. :lol: , uplna blbost :lol:

A když Shep vlezl do brány a nevylezl na "své" Atlantis, jak zjistili, že se posunul o 48 tisíc let dopředu? :lol:

Jako těchto pár chyb se tam našlo, možná, že to tu někdo psal, nevím, ale jinak epka dobrá...

Shep je postradatelny, zato ze dostali sadu nemuez to ze tam nebyl... McKey to cele naplanoval aby ho posla lzpatky s informacema, Shep byl v podstate poslicek...

Jinak s tema lodema souhlasim,neustat 3hivy... A ka mse podely atomovky? Nema jich nahodou tahle trida lodi tak dvacet? Kdyz uz prepad tak tech hivek mohlo byt aspon 15 :lol: vrazili by do te sceny penize co dali za tu finalni animaci tovarny a bylo by,tomu bych veril 8)

Příspěvek 09.3.2008 15:51:22
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Shial: Ano, že se posunul včase, možná odhadnou, že i do budoucnosti, to by šlo, vzhledem k tomu, že to mohli zjistit... ale ani Rodney v budoucnosti přesně nevěděl o kolik let se Shep posunul, ale Rodney v přítomnosti to věděl :lol: tohle nejde určit, ani v SG-1 to nevěděli...

Shep moc slovo nemá :lol: , možná by neodešel Ronon, ale to by bylo vše, Teylu by nenašli, Sam by dostala lod, umřela by, přišel by Woolsey a zničil by expedici... vlastně by to bylo ještě horší... protože Ronon by neodešel a asi by nikdo nevyhodil tu Michaelovu laboratoř...

A jestli ta 5. série bude stejná jako tedka pod velením Woolseyho, tak se máme teda na co těšit :roll: :cry:
Naposledy upravil JuRas dne 09.3.2008 15:52:22, celkově upraveno 1
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 09.3.2008 15:51:50
Shanks1 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

epka to byla dobrá ale furt nevidím co je na těch Michalových mutantech tak EXTRA. Mi připadaj jako normální lidi akorát že sou silní

Příspěvek 09.3.2008 15:53:37
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Jsou oddaní, dobře zapadnou mezi ostatní lidi, jsou silnější, řekl bych, že toho i víc vydrží... perfektní vojsko... přece jen, normální W voják nezapadne do vesnice tak lehce :lol:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 09.3.2008 15:55:19
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Karloss píše:
-moc rychlý konec Sheppard mohl alespon vyběhnout ze stáze a zadat adresu.

Mno, asi jsem fakt blbá, ale raději si to zopakuju. Po pobytu ve stázi se Sheppard probudil o těch 700 let později. Zrovna začínala sluneční erupce, tzn. musel doběhnout k bráně, zadat adresu na tu planetu, odkud šel na Atlantis? (páč nemohl zadat adresu z Atlantis na Atlantis, že?). Mno a tohle mě štvě, že tohle přeskočili, páč, stejně jako na planetě Atlantis, i na té druhé uběhlo přinejmenším 40.000 let, galaxie se zmocnil Michael a jeho nově vytvořená rasa, takže tam prostě mohlo něco být, něco se stát, aspoň mohl teda aspoň proběhout tou branou a pak zadávat tu adresu na Atlantis, z té planety no prostě byl tam taaaaaakový prostor:-) (ale asi na celou epizodu).... Já mám taky ráda časovky, ale tady byl ten pobyt v budoucnosti strašně krátký... Ale zase ty flashbacky (forwardy) byly moc fajn, no prostě chápu, že do 42 minut nenarvou všechno, jen mi bylo líto, že John byl v té budoucnosti a nic se tam v podstatě nedělo... Ale jinak pěkná epizoda, to zase jo.

Mno, anebo jsem to pochopila úplně blbě a kaju se a už mlčim (a čekám na vysvětlení:-))
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 09.3.2008 16:20:11
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

V 1969 SG-1 taky zadala jinou planetu ale šla ze Země na Zemi. Sheppard nemusel IMO chodit nikam, prostě z Atlantis zadal svět XY, ale erupce ho hodila zpátly na Atlantis v roce Z.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 09.3.2008 16:36:17
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

To se žádný sci-fi neobejde bez cestování v čase?? :roll:
No ale jinak to byla dobrá epizoda, Sam jako kapitánka lodi, Todd a Ronon, Rodney a Jeniffer... jen Wolsey mi tam moc neseděl, navim jestli si na něj v příští sérii zvyknu...

Jur@'s píše:
Myslím tím to, jak umřela Sam, měla uplně novou lod s asgardskýma zbraněma atd., dávala si Hivky na 2 rany, což pár epizod zpět nebylo možné, tam do Michaela stříleli hodinu a jen si mysleli, že je ta lod poškozená :lol:

Jednak to bylo víc jak dvě rány, ale především to bylo tím, že to byl moment překvapení a ta loď ještě nestihla zvednou štíty. Navíc Phoenix byl dodělávanej narychlo, takže nejspíš nebyl tak silnej.

Příspěvek 09.3.2008 16:40:03
Kocour Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak těsně před koncem epizody jsem tajně doufal, že najdou Teylu (živou nebo mrtvou, možná raději tu druhou možnost...) a že Ronon zmasakruje Michaela, aby se v 5. serii mohla oběvit nějaká nová rasa a ne jen variace na Wraity s naprosto stejnejmi loděmi...

A mimochodem nejvíce se mi líbila scéna když Todd řekl: "Indeed" a v tu chvíli si Ronon všiml že mu Toddův nůž míři na srdce... :P
Drogy mi daly to, co mi lidé ještě nedokázali vzít.

Příspěvek 09.3.2008 18:08:48
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Raynor píše:
V 1969 SG-1 taky zadala jinou planetu ale šla ze Země na Zemi. Sheppard nemusel IMO chodit nikam, prostě z Atlantis zadal svět XY, ale erupce ho hodila zpátly na Atlantis v roce Z.

Pochopila jsem to stejně, ale potom je pitomost, že se objevil na Atlantis na začátku dílu, měl by přece skončit na planetě, ze které zadával adresu, nebo ne?
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Příspěvek 09.3.2008 18:23:43
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

tak skočil na planetu xy v normálním čase. pak pokračoval z5 na Atlantis. může být?
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 09.3.2008 19:02:54
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Kayle sice není hlavní postava, ale jelikož Mallozzi netouží, aby byla Atlantiska známá homosexuálním vztahem dvou postav, tak po Zelenkovi byla jedinu možností na McKayův romantický vztah.

Víš, jak je protivné, slyšet všude pištící slasherky, které chtějí vztah, kde žádný chemie není a nebude? Stál jsi někdy v klubku s McShepofilkami, které se o tom neustále baví a jakoukoliv partnerku pro jednoho nebo druhého odmítají? Vidět a číst to všude a pak někam přijet a neustále o tom slyšet? Neumím si představit, co by se stalo, kdyby jim někdo tenhle sen splnil, nemluvě o tom, že každá si tam páruje postavy, jak se jim zlíbí, prostě jenom proto, že ti dva jsou náhodou jejich oblíbené postavy.
Oni neumí napsat ani heterosexuální vztah a navíc, tahle show má PG limit a je to mainstream. Neříkám, že by to někdy nebylo zajímavé vidět, jenom to prostě k SG nepasuje.

A víš, jak je protivné mluvit o postavě, která byla v jiném seriálu, ve spojistosti s jiným seriálem? :) Zepomeň na Kaylee. Určitě to byl zase nějaký pokus o nějakou tvou paralelu mezi herečkou a bývalou postavou, ale je to protivné. Opravdu.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 09.3.2008 19:10:48
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Kayle nebo Keller, obojí je od k.

Ano, a leckdo by mohl taky tvrdit, že DS9 taky nepasuje k Roddenberryho myšlence Star Treku... No, nebudu se přít co se hodí nebo nehodí k SG.
Obrázek

Příspěvek 09.3.2008 19:17:39
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

*vzdych* On je trochu problém, že SG nějakou svou myšlenku tak nějak cestou vytratila...

Ale to je jedno. Osobně bych proti tomu nebyla, jenom je to protivné, jak o tom všude čtu a slýchávám to a vidím...Těžko se to vysvětluje, ale zkus pobýt nějakou dobu na GW fóru a mezi hardcore slasherkami na conu a začne se ti to spíš protivit. A je jedno, jestli bych to chtěla nebo ne. Na mě prostě něco, co všichni tak strašně prosazují (navíc v různých verzích McShep, McBeck, ZeLenka), působí negativně a já pak jdu proti proudu. Navíc vztah vyžaduje chemii a jiskření jiného druhu, než takový, který je mezi postavami v SG. U většiny z nich jde o čiré přátelství a párovat McKaye se Zelenkou...mno, promiň, ale jednak by jim odešla půlka fandomu a jednak, čistě racionálně, mezi nimi opravdu žádné jiskření není.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 09.3.2008 19:23:05
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Já to nesmyslel ani tak nějak jako požadavek na gay vztah v Atlantis, jako spíše vypíchnutí, že by mi tam chybí (od)vážnější témata. Ale to asi všichni ví.
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách