Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 4x20 - The Last Man [Poslední muž]

4x20 - The Last Man [Poslední muž]

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 09.3.2008 10:59:52
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

spike kree píše:
Mě se tento díl po opětovném shlédnutí líbí ještě více, Woosley se mi líbil a udělal naprosto správnou věc, zaměřit se na vlastní základnu a pak bych k tomu jen přidal podnikat další výpady ala Sam s Fénixem a mohly zapojit více lodí, možná přizvat jaffy, ale kdo ví co se dělo v domovské galaxii..... Jinak Rodney a Jennifer mě překvapivě na jednu stranu velmi naštvalo ale na druhou stranu kdo jí zbýval když ostatní mužské postavy byli pryč či zabiti.. doufám že John to nebude chtít nějak zahrát aby rodney opět dostal Kellerovou jako revandž že ho dostal zpátky... škoda že nevíme kde skončil Zelenka... a ještě jedou Lorne jako generál.... haluz!! a michal si počínal mistrovsky skoro doufám aby se mu vedlo aspon trochu stejne i v této casové linii.....

Prizvat jaffy? Daidalos si tu cestu dava za 14 dni,ha'tak tak 14let :D

Dil byl super, Jenifer snad poprve vypadal verohodne,Rodney ji krasne sekundoval a uzasne vypravel...
Ty Hivy palily tak presne ptze bych rekl ze to byla point-defend palba,kdyz strili na jine Hivky tk ty strely jsou podstatne vetsi a pomalejsi... A konecne se mi splnil sen o taktice,hit & run :D

Příspěvek 09.3.2008 11:03:07
Jack O´Neill Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Hm, s tou finální animaci souhlasím. Co to jako bylo? Vždyť to vypadalo jako z nějakého nízkorozpočtového Béčka typu Záhada Blair Witch.

:?
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Příspěvek 09.3.2008 11:12:03
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

4,5/5

Mám vlastně tyhle časovky rád, ukazují, jak skvělý seriál by SG mohl být, kdyby se autoři nebáli spojitého děje, vývoje postav a tak. Ať už jde o The Last Man nebo Road Not Taken, v obou případech dobré a depresivní děje s morálními otázkami a tak. Vzhledem k tomu, že se asi nic z toho nestane bych měl dát spíše 0/5, ale co už. Minulost byla dobře propojená, sice nebyla vysvětlená úplně ok, ale stejně jsem se celý díl nedíval, kdy bude konec, ani moc nepřemýšlel, že tohle je kravina (i když ten prstenec z Phoenixe nebo představa, že Michael nenapadne Atlantis po 25 let mi přišla mimo).
IMO kvalitní díl na tuhle post-S1 Atlantisku a netradiční, leč dobré season finale. Sosnu ještě pár dobrých dílů z S4, ale jen abych si nepokazil dojem, že je celkem ok.

Co se kritiky týče, lidi by si měli především ujasnit, co od Atlantisky chtějí. Jestli donekonečna stejný tým na stejných místech, jako byla SG-1, pak nemůžou chtít moc originální děje, nebo jestli alespoň vývoj v náznaku ala DS9. Abych totiž řekl pravdu, z těch sedmi dílů S4 se mi nezdá, že by Mallozziho změny byly příliš kontraproduktivní. Je to jiná Atlantis, ale má to být jiná Atlantis, měla by to být jiná Atlantis i kdyby to nepsal Mallozzi ale Ron Moore nebo JMS. IMO tedy podle mých klasických názorů na děj, by měla Atlantis skončit s více než šesti postavami a těmi původními na důležitých místech, podobně, jako to skončilo tady v tom alterčase.
Naposledy upravil Raynor dne 09.3.2008 11:20:18, celkově upraveno 1
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 09.3.2008 11:15:29
Syrestesia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mé srdce fanouška Červeného trpaslíka zaplesalo - hologram a "Všichni jsou mrtví" :D

Mám ráda časovky, takže epizoda se mi moc líbila. V reálu nevidím dvojici Kellerová McKay moc nadějně, to, že se dali dohromady, bylo spíš proto, že si zbyli. Jakmile bude naživu Ronon, myslím, že se doktorka zaměří spíš na něj. Pokud teda vůbec něco bude. Ty vztahy totiž fungují dobře jen v alternativních realitách a časovkách, protože je to jen na jeden díl. Když to mají scénáristi nějak rozvinout, tak jim to vůbec nejde.

Výhrady mám k závěru, ten byl odflinknutý a pochopitelně k otřesnému zacházení s postavou Zelenky. Aspoň pár normálních záběrů nebo jedna dvě věty by se hodily. :(
Dear diary, why does no one understand me?
I am not mad.

Příspěvek 09.3.2008 11:44:26
Chuck_69 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Hodnocení epizody jednoduše ......ehm....TOTALNÍ MASOX.
Nádhera,opravdu se jim to povedlo 9,9/10

Perfektně vymšlený,ale zase dokázali perfektně vychytat "TO BE CONTINUTED" To bude zase spekulací :-).
Me dělalo problém vydržet týden na další epizodu a teď budu čekat zase půl roku.Potěž pán buh :lol:
Mistr Stiffler budoucí leader Luciánské Aliance :-)
[img][images/thumbs/Chuck_69_lucian.jpg]http://www.lostmindsinc.com/images/lucian.jpg[/img]
[img][images/thumbs/Chuck_69_Owar-UB.jpg]http://owar-center.ic.cz/1/Owar-UB.jpg[/img]

Příspěvek 09.3.2008 12:10:34
Karloss Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

včera mi nešel net a já myslel že se zbláznim. týden čekání se vyplatilo. epizoda byla super

+rodney jako hologram
+nová lod a sam jako velitelka lodi super
+Ronon a Tod a jejich síla zvyku (jak se málem sejmuli) mě pobavila
+celé Rodneyho vyprávění bylo super

-moc rychlý konec Sheppard mohl alespon vyběhnout ze stáze a zadat adresu.

nechápu proč sme Atlantis opustily. dyt sme s ním mohly doletet za Zemi.
jiak tyhle časovky a alternativní reality můžu ze všeho nejvíc... :wink:
9,5/10

Příspěvek 09.3.2008 12:12:23
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Syrestesia píše:
Mé srdce fanouška Červeného trpaslíka zaplesalo - hologram a "Všichni jsou mrtví" :D

taky jsem si vzpomel na red dwarfa :lol:

Příspěvek 09.3.2008 12:23:06
Nefertiti Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak zkouknuto a musím říct, že se mi to nečekaně líbilo. Po naprosto hrozné epizodě Kindred II (ještě teď jsem se z toho zcela nevzpamatovala) jsem nic dobréro nečekala, takže jsem mile překvapena. :)

Být tohle epizoda někde uprostřed sezony, tak řeknu, že "bomba", od finále sezóny bych ale čekala trochu více :( ...Když ale pominu to, že to bylo finále, tak jsem vážně spokojená. Časovky mám vcelku ráda a tahle byla zase hezky udělaná..

To vyprávění příběhu se mi moc líbilo. Přišlo mi to plynulé a dozvěděli jsme se z něho vlastně vše potřebné o tom, co se po zmizení Johna stalo..

Co se týče postav, tak mě dost naštvali s pouhým dvouvteřinovým objevením se Radka. Mohli mu prokázat víc úcty a něco říci i o něm a ne ho ukázat, jak Rodneymu podává kafe :evil:.
Lorne jako generál :D

A nedá mi to nezmínit Teylu. Musím říci, že jsem do nedávna proti ní nic neměla, ale teď od druhý půlky sezony jsem jí postupně jako většina zde přítomných :) začínala postupně nemít ráda. Ve většině těchto epizod vůbec nebyla a já zjistila, že mi tam vlastně vůbec nechybí a je to bez ní docela fajn :D. Když se tam občas na chvíli objevila, tak to stálo za to :roll:
Takže můj nynější názor na Teylu: Ať už jí proboha vykopnou a dají místo ní postavu, která tam nebude jen zbytečně zabírat místo!

A ještě k dílu..Líbilo se mi, že vlastně většina hlavních postav postupně umřela. Smrt hlavních hrdinů v SG moc nevidíme a jsem ráda, že je aspoň pro tentokrát nenechali všechny zázračně všechno přežít.. :D

Příspěvek 09.3.2008 12:34:28
Tronmkiheda Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Syrestesia
Mám ráda časovky, takže epizoda se mi moc líbila. V reálu nevidím dvojici Kellerová McKay moc nadějně, to, že se dali dohromady, bylo spíš proto, že si zbyli. Jakmile bude naživu Ronon, myslím, že se doktorka zaměří spíš na něj.

Ronon jako "princ charming :quiote:" pro Dr. Keller? Opravdu zajímavý nápad :loltransparent: . Chápu, že v tomto názoru odrazily osobní preference a touhy 8) (ze stejného důvodu jsem já v jednom ze svých nemnoha příspěvků chtěl, aby Teylu nahradila Larrin z epizody Travellers :queen:), nicméně myslím a doufám, že představovat romantického hrdinu není úlohou Ronona v tomto seriálu. To bych opravdu spíše vsadil na toho McKaye, jednak proto, že už tu jednu epizodku podobného charakteru měl (s Dr. Katie Brown) a druhak proto, že v epizodě Trio ho Dr. Keller sama pozvala na skleničku. A to i přes to, že v tomto díle na sebe opravdu zbyli. Osobně ale doufám, že se romantické vazby v tomto seriálu omezí jen na nezbytné minimum.
Pokud bych chtěl sledovat dojáky, tak si pustím Ošklivku Katku :palka:
Bender@ilovebender.com
Save the cheerleader, save the world!
My ass does not deserve to have it´s own website.
No matter what I try to do, you're gonna die, Charlie.
You are very clever - I will even give you brilliant; but there is brilliant, and then there's me.
One touch and I can see things. Things that happened, things that will happen. You should see, what I see.

Příspěvek 09.3.2008 12:34:46
Mdeadalus Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

dil se mi libil to uz sem sem psal. Nejvic me stve kone...To be continued :evil:
Nic není dostatečně chráněno před průměrně talentovaným blbem

Příspěvek 09.3.2008 12:39:14
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Říkat, že romantické děje celkově jsou špatné na základě latinskoamerických novel je stejně dementní, jako říkat, že science fiction je špatné celkově na základě Andromedy.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 09.3.2008 12:42:43
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tar-ara píše:
A co mě naštvalo...
Mno, tak nejvíc mě dožraly zase kecy Rodneyho na Radka. Opravdu mě to nutí, abych srážela Rodneymu hodnocení. Je to furt a pořád a prostě mě to se*dvě zbývající písmena sprostého slova*!! :evil: . To si jako vybavuje (a ještě to nepřizná), že mu Radek přinesl kafe či co??? Chrstla bych mu ho do ks...obličeje! Ne, vážně, to mě štve a štve mě to dvakrát - že tohle je Rodney a že ho takhle píší, aby byl Rodney. Jinak, mihnutí Radka mě taky moc nepotěšilo...resp., tak aspoň pár sekund mu věnovat mohli...a ne s kafem :roll: . Prostě ho všichni dokáží ocenit, že.

To loučení Sam s Rodneym...od Sam to bylo moc hezké, moc se mi to líbilo. Věděla, kam jde a co se může stát a chtěla se rozloučit. Jenže...Rodney nejen, že mu to bylo vcelku fuk (mno, tak úplně ne, to říkal mezi řádky, ale svým odchodem to moc nepotvrdil), ale ani to obětí nedokázal přijmout. Víte, co tím myslím. "Jé, no tak mě obejmi, no." To mě mrzí :?.
A vzájemné projevy přátelství John/Rodney...opět se nekonaly (ok, trochu, ale na to, co se dělo, ne), ale na to jsem si zvykla.

A konec...ten mě nenaštval, u toho jsem doslova vybuchla smíchy... :laugh: . Ale no tak...

Taky mě naštvalo, že tam Radek nebyl, ale zase to byl takový pěkný moment "nevzpomínám si, jestli tam byl Zelenka" a najednou scéna, kde se mihne. Ale souhlasím, že už to začíná být únavné. Totéž platí třeba o tom "byl jsem na ošetřovně s vážným zraněním" :roll: To ještě nikdo autorům neřekl, že opakovaný vtip přestává být vtipem a že už je to protivné a postavu to sráží? Obzvlášť, když Rodney/David byl ve zbytku epizody tak skvělý?

To se Sam...já nevím, ale tady to asi moc pitváš :wink: Rodneyho výraz při tom objetí neříká "tak se teda obejmeme, no". Spíš mi přijde, že byl překvapený, že ho Sam vůbec obejmout chtěla.

Sheppard je kapitola sama pro sebe. Vím, že být milý k hologramu nejde, ale jemu to dělá problémy i normálně. Je pravda, že v tom hologramu byly nahrané jenom určité důležité věci a nějaké projevování emocí k tomu asi moc nepatřilo, ale Sheppardova reakce na to, jak všichni umřeli a na to, že McKay v podstatě obětoval celý život na záchranu jich všech, byla dá se říct nulová. Tradičně na něj místy řval a na konci mu ani nepoděkoval. Sice to pak trochu vykompenzoval tím "jsi génius, Rodney", ale to bylo spíš takové překvapené vyjeknutí jako že to opravdu vyšlo.
Prostě jsou oba jako zaražené ****, když jde na nějaké vzájemné projevy přátelství. Moc mě to mrzí, protože mám zrovna ten jejich vztah ráda a štve mě, jak ho docela zazdili po první sérii.

Konec mě taky docela pobavil. Mohla bych se bát o Lorna, ale to díky některým spoilerům nelze. Mallozzimu by měl někdo při psaní jeho blogu šlápnout na prsty, protože vykecat rozuzlení cliffhangeru ještě před jeho premiérou, to se jen tak nevidí. :roll:

Epizoda pěkná, všechno, ale čím víc o tom přemýšlím, tak prostě tuhle i minulou epizodu pro mě prodal David. Minule ve spojení s Paulem a tady s Jewel. Ještěže tam mají i nějaké schopné herce, kdyby to měla odšklebit všechno Rachel, které měla být údajně celá série věnovaná, tak to jde ke dnu...a ono to vlastně docela ke dnu šlo.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 09.3.2008 12:49:03
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Jenom mě ted napadlo - když Rodney podával, resp. když si John vzal, ten krystal s adresou planety, kde je Teyla a tak, mohl mu tak také připojit plány na generátory Mark XII. Alespon by už nemuseli tak strašně hledat ZPM, když jsou schopné nahodit i štít....
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 09.3.2008 12:50:39
Karloss Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

štít byl nahozen za pomocí solárních panelů :wink:

Příspěvek 09.3.2008 12:52:04
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Raynore tohle moudro si nech zarámovat, patentovat, nebo tak něco. :rflmao: Zase si zaperlil, a teď to myslím v dobrém slova smyslu. :wink: Úplně s tím souhlasím. :D
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách