Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 4x20 - The Last Man [Poslední muž]

4x20 - The Last Man [Poslední muž]

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 09.3.2008 00:14:51
Del_S Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak díl je teda super.. A koukám že v SG maj docela štěstí na cestování časem.. Myslím že takového antika by to mohlo trochu vyvést z míry když se najednou objeví ve svém městě, které neni na oceánu ale pohřbené tunamy písku...

Jinak díl 10/10

Příspěvek 09.3.2008 00:38:38
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Jack O´Neill píše:
Parádní díl. Ukončení opět jako u třetí série - pokračování příště.

Skvělý, moc se těším na pátou. Nevíte kdy bude?

Mimochodem - oooo stázovou komoru bych taky uvítal :D

edit

tak to je záhul - v záři to pokračuje. Tak to vidím, že až dokoukám Eureku začnu se dívát na SGA znova.

Pátá série bude mít premiéru už v létě.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 09.3.2008 02:29:59
Blanca Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Lidi, věřte tomu nebo ne, ale jsou tu i tací, co Ark of Truth ještě neviděli a novinky o 5.řadě nečtou...tak co kdybyste zkusili prostě a jednoduše používat tlačítko "SPOILER"??? Díky.

A teď co říci k The Last Man?
Rozhodně lepší epizoda než obě Kindred, takže jsem se rozhodla dát šanci 5. sérii. Časovky sice nemám ráda, ale tak tohle je prostě SG a všechno to potenciální špatný se prostě musí někde stát, abychom si my, co na to koukáme, nemysleli, že je to všechno jednoduché, že? :?
Atlantis pohřbená v písku byla úžasná, doufám, že se někde objeví kvalitní screeny, nebo ta něco...
Když Rodney říkal Johnovi, že je třeba zachránit Teylu a její dítě, tak mi to nějak evokovalo Heroes - "Save the baby/Teyla, save the world!" :lol: Doufám, že pokud se Teyla v 5. sérii vrátí, tak bude lepší, než ve 4., abych ji mohla zase začít mít ráda. (Jen poznámka - všimli jste si, jak často se opakuje věta "We'll find her."?)
Co se týká linií jednotlivých postav, myslím, že byly velice pěkně melodramatické. Konečně to vypadalo, že máme zpátky Sam, tak jak ji známe... :salut: To rozloučení s Rodneyem bylo fakt hezké. I když Phoenix sám o sobě mě zklamal...
Ronon a Todd byli bezva. Prostě bezva. Moc se mi líbila myšlenka, že by Ronon bez svých přátel z týmu na Atlantis nezůstal, ale postavil si vlastní údernou jednotku :boj:
Rodneyho linie...kdybych nebyla zaujatá proti Kellerové, tak by se mi to fakticky hodně líbilo(emoce, herecké výkony, všechno bylo nadprůměrně dobré, až na ten vztah samotný - ti dva se k sobě prostě nehodí). Celá ta linie byla takové potvrzení toho, že Rodney pro ty, které má rád udělá cokoli. Podle mě velice hezkým detailem bylo jak mu s těma výpočtama pomáhala Jeannie. A vůbec, Rodney je prostě hrdina (a genius k tomu). :cheers: Jediný, co mě fakt NEpobavilo, byla scéna na ošetřovně: "Je to jenom tříska." - :hmmm: , kde jsem to jenom už viděla :scratch: (aneb opakovaný vtip není vtipem, hoši!)
Generál Lorne byl naprosto V-Ý-B-O-R-N-E-J.
Že se Zelenka jen mihnul sice zamrzelo, ale na druhou stranu mě pobavila Rodneyho typická hláška: "Yeah Zelenka may have been helping too, I don't quite remember. :lol:
Vyspoilovaná scénka s Andee byla taky velice pěkná, takové celkové dokreslení atmosféry. Michaelův proslov mi přišel přiměřenej situaci, useknutá hlavička mi připoměla Gladiátora (barbarský náčelník si dobývá úctu své hordy...) :-)
Ne, že by mě překvapilo, že v tom díle nebyla ani zmínka o Carsonovi (nebyl na to čas, navíc to se v SG prostě nestává, že...) ale i tak mě to maličko mrzí.
To, že "The Last Man" byl Shepp se asi dalo čekat a já jsem jen ráda, že jeho heroismus nepřesáhl mez únosnosti (rozhovor: "Have you ever been in a sandstorm?" - "As a matter of fact I have." mě docela příjemně pobavil) Návrat do "naší" reality byl provedený velice dobře.
Konec mě zklamal. Prostě tam vlítnou brzo, všecko zmršej, takže o Michaelovi a Teyle zas vědí úplný ...nic... a ještě ten úžasně "napínavý" cliffhanger. Vážně si okusuju nehty napětím, jestli mé oblíbené postavy tentokrát vyváznou živé... :roll:

Ufff...začínám psát příliš dlouhá hodnocení epizod, ještě, že už je konec série...

Na závěr filosofická otázka: Proč to, co v "paralelních" liniích vždycky funguje naprosto krásně a přirozeně (vztahy mezi postavama na všech úrovních) v hlavní linii pořád skomírá?
Naposledy upravil Blanca dne 09.3.2008 04:53:03, celkově upraveno 1
"I used to think it is terrible that life is so unfair. But then I realized - wouldn't it be much worse if life is fair and all those terrible things are happening to us because we actually deserve them?"

.

Příspěvek 09.3.2008 02:54:03
noxxxx Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

omg ja chcu 5 serii hned uz pristi tyden to cekani bude opravdu zlo :roll:
SG rlz

Příspěvek 09.3.2008 03:59:05
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Čekala jsem katastrofu už od prvních spoilerů. Jsem moc ráda, že jsem se mýlila. Resp., nemám ráda časovky (až na čestné vyjímky) v SG. Ani resety, ale u tohodle reset tedy nevadí - ať už kvůli smrtím anebo Rodney/Keller (ale o tom níže). Nicméně, nebylo to tak špatné, jak jsem čekala a to mě vskutku těší. I když na finále slabota. A jako díl...jelikož nemám ráda časovky...ale byly tam pěkné scény...ještě nevím hodnocení, něco kolem průměru, možná o kousek víc.

Byly tam pěkné působivé scény - Michael s hlavou královny (Už ten rozhovor byl pěkný a pak...velmi působivé. A tohle z Michaela udělali lidé, pomohl a byl zrazen. Velká chyba.), boj a smrt Sam na Phoenixu (jak tam tak stojí a hledí na svou smrt) nebo smrt Ronona s Toddem (jednak o zvycích a hlavně ten konec).

Potěšilo mě, jak Sam dostala Phoenixe. A velela krásně. Do toho mi nádherně sedla. Kéž by tomu bylo i v budoucnu (ale za jiných okolností ;-)).
Jak se tam objevil Woolsey...mno, nevím, jak se stavit k jeho rozhodnutí (IOA), každopádně si říkám, co nás čeká...
S tím Rodney/Keller - překvapivě mě to tak nenaštvalo, i když radost z toho taky nemám. Docela se obávám budoucnosti.
Mmch., generál Lorne? Dobrý :).
A obětování života, aby zachránil budoucnost...vzdávám mu čest.

A co mě naštvalo...
Mno, tak nejvíc mě dožraly zase kecy Rodneyho na Radka. Opravdu mě to nutí, abych srážela Rodneymu hodnocení. Je to furt a pořád a prostě mě to se*dvě zbývající písmena sprostého slova*!! :evil: . To si jako vybavuje (a ještě to nepřizná), že mu Radek přinesl kafe či co??? Chrstla bych mu ho do ks...obličeje! Ne, vážně, to mě štve a štve mě to dvakrát - že tohle je Rodney a že ho takhle píší, aby byl Rodney. Jinak, mihnutí Radka mě taky moc nepotěšilo...resp., tak aspoň pár sekund mu věnovat mohli...a ne s kafem :roll: . Prostě ho všichni dokáží ocenit, že.

To loučení Sam s Rodneym...od Sam to bylo moc hezké, moc se mi to líbilo. Věděla, kam jde a co se může stát a chtěla se rozloučit. Jenže...Rodney nejen, že mu to bylo vcelku fuk (mno, tak úplně ne, to říkal mezi řádky, ale svým odchodem to moc nepotvrdil), ale ani to obětí nedokázal přijmout. Víte, co tím myslím. "Jé, no tak mě obejmi, no." To mě mrzí :?.
A vzájemné projevy přátelství John/Rodney...opět se nekonaly (ok, trochu, ale na to, co se dělo, ne), ale na to jsem si zvykla.

A konec...ten mě nenaštval, u toho jsem doslova vybuchla smíchy... :laugh: . Ale no tak...
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 09.3.2008 08:08:18
Paulos Airman
Airman

Odpovědět s citací

Fakt dobrej díl, jeden z těch, které si zarámuju :D
Toto je spoiler!!!:
Nejlepší byl ten odpočet na konci - to, jak Michaelovi bouchla porodnice a továrna v jednom :P

Jo a zapomněl bych na hodnocení - 10/10

Příspěvek 09.3.2008 09:20:22
Tronmkiheda Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Konečně pořádný díl. Konečně díl, který měl to, co celé čtvrté řadě chybělo - tlak nepřítele. Největším nepřítelem, se kterým bojovali členové SGA v druhé polovině 4. řady, bylo neustále zvětšující se Teylino břicho :) . Jak skvělá byla 1. řada, když Atlantis musela doslova bojovat o přežití se skutečným nepřítelem - s Wraithy. Alternativní budoucnost byla prostě skvělá. Skoro si přeji, aby v té alternativní budoucnosti zůstali scénáristé déle.

A nebo lépe: Co kdyby se tak vyvíjela celá 5. řada? Teylu by už našli mrtvou a museli by bojovat s Michaelovou armádou hybridů. Nebylo by to skvělé? Jenže to asi nedopadne, že :( .

Spíše to dopadne tak, že z výbuchu všichni bez problémů vyváznou (např. transportním paprskem :?: ) - mimochodem konec byl nejslabší částí celého dílů, byl fakt násilně naroubovaný - a Teylu zachrání. Mám však naději, že dítěte se Michael zmocní. Nemuseli bychom pak v každém díle sledovat kojící Teylu. Ale ona možná hledající Teyla bude ještě horší. A bojovat proti hybridům se bude! :).
Dvě věci na závěr:
1/ Sheppard tam ležel na zemi a McKay ho nemohl zvednout. Nemohl si vzít na pomoc Becketta - ten byl přece také ve stázi. A nebo ne (ona stáze pouze zpomaluje a ne zastavuje stárnutí)? Kde tedy byl?
2/ Woosley vypadal v tom přiléhavém potápěčském obleku, který používají v SGA místo uniformy, směšně. Doufám, že jako velitel SGA bude vystupovat v obleku.
Bender@ilovebender.com
Save the cheerleader, save the world!
My ass does not deserve to have it´s own website.
No matter what I try to do, you're gonna die, Charlie.
You are very clever - I will even give you brilliant; but there is brilliant, and then there's me.
One touch and I can see things. Things that happened, things that will happen. You should see, what I see.

Příspěvek 09.3.2008 09:26:52
Jack O´Neill Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotka: Aha, tak to je paráda :)
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Příspěvek 09.3.2008 09:40:56
janinka Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jo ta bundy když o tom taky uvažuji slušela pouze Rodneymu a Kellerový .. Sam v to vypadá s prominutím jako těhotná a Woolsley měl řekla bych světlejší nebo to bylo osvětlením ? ...Každopadně bude to docela nářez jako on a velitel :lol: doufám že se ukážou nějaký hádky atd.

Příspěvek 09.3.2008 09:48:22
lorddrizzt Airman
Airman

Odpovědět s citací

Woolsey v té uniformě - na moment jsem měl pocit že koukám na Voyager :D

Příspěvek 09.3.2008 09:54:54
artos25977 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jack O´Neill píše:
Klenotka: Aha, tak to je paráda :)

mno ona to paráda ani není , potom budem hafo dlouho cekat mezi 10. a 11.dílem..........

janinka píše:
Jo ta bundy když o tom taky uvažuji slušela pouze Rodneymu a Kellerový .. Sam v to vypadá s prominutím jako těhotná a Woolsley měl řekla bych světlejší nebo to bylo osvětlením ? ...Každopadně bude to docela nářez jako on a velitel :lol: doufám že se ukážou nějaký hádky atd.

vždyť víš jak je na tom s johnem.........john přece říkal Elizabeth......: jak moc vás poškodím když ho praštím po hlavě..........a to příště už ani nebude muset promluvit :-D

Příspěvek 09.3.2008 09:58:59
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Buď by se dlouho čekalo teď, nebo potom. Jaký je v tom rozdíl, když je předtím pokaždé cliffhanger? Vůbec žádny. Tak nechápu, na co si pořád někteří stěžují.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 09.3.2008 10:17:48
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Moc pěkný díl, nahuštěný dějem. Pouštní Atlantis za 48 tisíc let a hologram Rodneyho, vyděšený , ale věcný Sheppard, žádné okázalé hrdinství. Moc hezké a moc krátké - bohužel. Člověk ani nestačil vydechnout a už byl konec. Chápu, že je potřeba navnadit diváky na 5. sezónu, ale je to vždy poněkud kruté - čekat tak dlouho na pokračování. Prostě se musím vrátit do reálného života a chvilku zapomenout :roll:
After hard working I like hard playing

Příspěvek 09.3.2008 10:28:54
Rufu Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Hm,na mě to bohužel působilo taky nějak hrozně přeplácaně.Je sice pravda že Rodney vyprávěl co se stalo,ale na to v SG,SGA nejsme zvyklí abychom viděli zemřít všechny hlavní hrdiny. :D Moje očekávání splnil jen Ronon s Toddem i když vzhledem k Rononově nenávisti k wraitům....
Rodney je génius!!!
Navíc nechápu proč tam pak tu Teylu nenašli.
A vlastně ,my nemáme otroky na výrobu mezihvězdných lodí? :D To je ubohost 1 loď za x času.
Myslím že by si na Zemi měli ujasnit jestli chceme být výzkumníky nebo bojovníky.Pokud výzkumníky měli by se s Atlantis spakovat a za 3x týdny jsou doma u Země a máme skvělej obrannej stelit.
Jak to že už nescháníme ZPM?
Kde je Ford ,aby zametl s Michaelem?Taky se živí enzymem ne?
Kde je nějakej 3tí odboj proti wraithům.Proč nenaklonovali Kolyu?
Kde je repli nerepli Weirowá která zdrhla s jednou lodí?

Co má znamenat ta hnusná počítačová animace továrny?To bylo potřeba abychom viděli jak se kácej 2 komíny?

Příspěvek 09.3.2008 10:43:30
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

musim souhlasit ta konecna animace byla hrozna :roll:

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách