Zápletka a hlášky dobré, ale to stvárnenie...
Prečo sú naši takí sprostí, že na stanici, ktorá je pre Atlantis životne dôležitá, majú dvoch vojakov a troch vedcov ? To je taký problém dať tam ASPOŇ sprostú iris, ktorú mali už pred 11 rokmi ?
Prečo elitní vojaci SGC pozerajú na zjavne mimozemský prístroj, ktorý sa vykotúľal z brány po jej neohlásenej aktivácii, ako banda škôlkárov so striekacími pištoľami ? Na čo čakali ? Ak nestrieľali teraz, tak potom mi nie je jasné, na čo tam vôbec sú.
Prečo majú nepriatelia reflexy storočnej ženy po lobotómii, keď ani nestihnú zdvihnúť zbrane a Sheppard do celej skupinky vyprázdni zásobník ?
Prečo Teal'c a Ronon nemusia prebíjať svoje G36Cčka, ktoré majú iba 30 ranový zásobník (tuším, že to boli oni, ale aj keby som sa mýlil, určite nič, čo by pojalo viac ako 30 nábojov, nemali) ?
Prečo Sheppard bez problémov zastrelí Wraitha pištoľou, keď plukovník Sumner, či ako sa volal, doňho v prvej sérii (tuším Siege, part II) vyprázdnil z rovnakej pištole a naviac z tesnej blízkosti celý zásobník a Wraith sa len zasmial ?
Prečo nepriatelia chodia zásadne stredom chodby ako veľká voda, pajdajú, ako keby v sebe mali minimálne dve fľaše drienkovice a zbrane nosia zo zásady namierené do zeme ?
Prečo si scenáristi nenajmú za pár šupov nejakého poradcu od armády ?
Prečo...
Vlastne nie, žiadne prečo už nebude. Mohol by som takto pokračovať ďalej a nikam by to neviedlo. V zásade by diel nebol až taký zlý, ale vyššie vymenované veci ho zrážajú dole (a v skutočnosti asi aj celý StarGate, ale to už patrí do iného topicu...).
Ale v konečnom dôsledku musím priznať, že diel ma bavil

Aj keď nie až tak, ako by mohol, preto dávam len 6/10.