Tak jsem si nemyslela, že to ještě někdy napíšu, ale super epizoda.
Bylo tam všechno, hlavně výměny mezi Rononem a Teal´Cem byly super: "Pořád říkáš indeed." "Vážně? Nevšiml jsem si."

Vůbec jejich scény s kamennými tvářemi byly fantastické, hlavně při pohledu na Leea nebo při sledování komedie na DVD

Nebyla jsem nadšená z další SG1 postavy v SGA, ale tohle se jim povedlo. To je tak, když dají dohromady takovéhle dvě postavy.
Teyla na začátku překvapivě potěšila, a měla i pěknou větičku o tom, že chtěla Cooleridge zranit, ale neudělala to

Upřímně, oslovit mě někdo "honey", tak se asi taky neudržím
Pěkné momenty mezi Sheppardem a McKayem, a hrozně moc se mi líbilo, jak když běželi k Jumperu, Rodney převzal velení. Hlavně, jak usekl Leeovo blábolení. Bylo to neobvyklé slyšet to od něj. Jsem ráda, že zachoval chladnou hlavu a jak si myslel, že Sheppard umřel, to bylo moc pěkně zahrané.
Sheppardovi říká "Johne" už naprosto normálně a to prostě miluju! To je plus, které tedy 4. série neupřu. Čekala jsem na to kolik let.
Vědci, Lee, Kavanagh a McKay pěkně spolupracovali, i ten Kavanagh byl snesitelný. I když to, jak obešel protokol a v podstatě měl na svědomí zničení stanice, to asi nikoho nepotěší a mám dojem, že v SG programu skončil. Přehazují si ho jako horký brambor

Anebo bude možná někde na základně XY na písečné planetě počítat telemetrická data

A samozřejmě na konci, zaseklí v Jumperu, kde Rodney (!) okřikl oba vědce, že moc mluví
Jenom je škoda Midway, protože to byl úžasný kus technologie. Uvnitř to vypadalo parádně, hlavně místnost s bránami. Ale byla imo dost chyba nedat tam iris. S takovým druhem útoku by měli počítat. Ale celá síť bran zůstala neporušená, takže můžou začít znovu.
Hodně oceňuju víc brány, jako samotné, fyzické přítomnosti brány a to vrchovatě. Přece jen se to pořád jmenuje Stargate.
Kdyby Carterová byla v epizodách jako tady, vůbec by mi nevadila a vlastně se mi tu i dost líbila. Pracovala s McKayem u počítače a pak přišla "překazit" srandu. Hmm, byly to kanadské peníze, o co se tam vsázeli?
Hodně oceňuju přítomnost tolika lidí, jak na Atlantis, tak v SGC. Působilo to dojmem života a vůbec, takhle bych si to představovala.
Jak se Sheppard dokázal nasoukat do toho skafandru, když většinou je potřeba pomoc, aby se tam někdo dostal, bylo trochu mimo. Ale tak řekněme, že když jde člověku o život, vyvine velké úsilí.
A pak mi vadilo to, že se z celého úderného týmu vrátil jeden voják, to mi přišlo trochu moc. Ale OK...
A kolik života mohli vzít Teal´Covi? V jeho věku je to už asi jedno, co?

Ale ty dvě vteřiny mu asi moc života nesebraly, řekla bych.
Ještě trochu ta lamovitost vojáků bije do očí. Stojí a sledují kouličku, očividně mimozemského původu, jak se valí...no, nevím...ale tak tyhle věci se musí prominout, aby to nekazilo výsledný dojem. To se v SG dělo vždycky a nemá cenu jim to teď vyčítat.
Docela se těším, až McKay se Sheppardem na Todda někde narazí. Budou se předhánět, kdo ho střelí dřív.
Zkrátka *takhle* by to mělo vypadat. Takovéhle crossovery mi nevadí. Pracují spolu, ne vedle sebe, pěkně se to propojuje...kdyby to tak fungovalo vždycky.
A ještě maličkost, všiml si někdo, co to měl Teal´C za boty?

Rozhodně bych za to nedala ruku do ohně, ale řekla bych, že měl nike nebo adidas
Takže já si to snad pustím ještě jednou a to se mi už dlouho nestalo. Jsem ráda. Snad je to obrat k lepšímu. U 17. epizody sice trochu pozdě, ale možná mě to nakopne k nějakému většímu nadšení ohledně 5. řady.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.