Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 4x13 - Quarantine [Karanténa]

4x13 - Quarantine [Karanténa]

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 20.1.2008 00:12:46
Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Epizoda je.... průměrná. Má světlé okamžiky, jako Radek říkající něco jiného než nadávky :) , vyhazování dveží kyslíkovou bombou a vůbec Ronon-Kellerová, Sam-Radek a dalo se snést i Teyla-John.

Ale co bylo hrozný byl ti poslední dva, Rodney-Katie. Jednak teda když ji jde požádat o ruku, tak by tam neměl stát jak truhlík, do neví co říct. A když už mu to tam napsali, tak to měl nakonec taky udělat... takhle to z něj dělá ještě většího blbce :roll: No a ta hypochondrie... to nestojí za řeč :roll:

Celkově pro mě tuhle epizodu zachránil Radek, konečně zachrálil Atlantis a dostal za to zásluhy :)
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 20.1.2008 00:26:01
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

g.o.d píše:
Klenotka: co přesně Joe řekl na tom conu?

Že ve Stargate světě funguje "loajalita" vůči jistým lidem. Použil tuhle větu při odpovědi na to, jestli mu chybí Torri a Paul. Pokud vím, tak jako jediný přímo řekl, že Paula vyhodit byla velká chyba. Většinou se herci zmůžou jenom na to, že jim Torri a Paul chybí. Snad ještě David H řekl, že Paula moc postrádá a že ho rozhodnutí vyhodit ho zasáhlo.
Nedávno bylo v Mallozziho blogu, jak se ho tam někdo ptal na Torri a řekl: "Joe na jednom conu říkal..." a Mallozzi odpověděl: "Při vší úctě k Joe Flaniganovi, nebyl u toho, když to rozhodnutí padlo". Takže je Joe asi trochu pozlobil. Je pravda, že tam nebyl, ale herci nejsou slepí a snad vědí, s kým pracují a jak to tam fugnuje.
I když můžu se jenom dohadovat, ale je fakt, že chválit a vynášet cokoliv do nebes se nosí a kritika naopak ne a moc se neodpouští. Vždycky to bylo jenom "všichni jsou lovely a great", ale poslední dobou se mi zdá, že jim to tam trochu skřípe.

Quinix: Nemluvě o tom, že přes tu hypochondrii se už dostal a hezky dlouho to nezmínili. Vytáhnou to, když se jim to hodí. Kontinuita, pánové scénáristi, kontinuita. A teď nemluvím o příběhu, ale postavách. Platí to i Sheppardovi, který se jednou chová jako kretén a jindy je zase skvělý.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 20.1.2008 00:43:40
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Klenotka: no ono hercům musí bejt jasný, že SGA moc populární asi nebude, když se kouknou na sledovanost. Scifi je sice kabelovka(si myslim, že SGA má v USA propagaci asi docela dobrou), ale ty necelý 2 miliony s DVR co maj(a to jenom vyjímečně) je docela tragédie. Se koukni na pilota Terminátora, toho sledovalo nějakejch 18 mega, a to jim ten díl taky v létě "unikl". Vim, že Fox a Scifi-channel se nedaj srovnávat, ale i tak.

Ono těžko říct, proč tam ti herci vůbec zůstávaj. Jestli se bojej, že by nenašli práci v jinym seriálu? O tom pochybuju, Rachel teda asi ne, ale o ostatních obavy nemám. Já bejt na Davidově místě, tak jim s tim seknu. Tu postavu píšou naprosto příšerně. V každym díle úplně jinak.

Příspěvek 20.1.2008 01:02:14
Shial Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Na tuhle epizodu jsem se celkem dost těšila, ale mám z ní trochu smíšené pocity. Takže začnu klady:
Radek zachránil Atlantis, konečně! :D Jeho scény v transportéru s Carterovou i ve ventilaci se mi moc líbily. Je skvělé slyšet zase češtinu a navíc o více slovech, než tam snad kdy bylo (nemluvě o tom, že kdyby mluvil v té ventilaci anglicky, tak by to vyznělo opravdu divně). :) John, který se bál, že by Teyla mohla začít rodit byl taky dobrý i jak ho Teyla vyděsila, když ji to mimino koplo. :) Rononovi s Kellerovou fandím, jen se obávám, aby nebyl ten vztah v dalších dílech hozen k ledu. Konec v jídelně byl skvělý, k němu nemám co dodat.

A teď co se mi nelíbilo: Jak už tady bylo několikrát zmiňováno, tak hlavně Rodney/Katie. Katie mám docela ráda a i když se mi moc nehodí do pozice Rodneyho manželky, v téhle epizodě mi ji bylo líto. Rodney se zachoval opravdu jako blbec. Myslím, že jsem někde četla, že při natáčení téhle epizody se David Hewlett rozčiloval, že se musí chovat jako idiot, ale bohužel s tím těžko něco nadělá. :? Johnovo "věžolezectví" mi připadalo přehnané, ale zato se mi líbil pohled na město. :) Docela jsem koukala, když Lorne s Johnem celkem snadno otevřeli dveře transportéru, myslela jsem, že jen tak je ručně otevřít nejde...ale transportér bude asi nějaká vyjímka. Pak Teyla - nechápu to její lezení oknem ven, jestli si to taky chtěla jen zkusit nebo jak...pokud se jen chtěla podívat, jestli tam John vyšplhal, nemusela přeci kvůli tomu vylézat. :roll: A její obleček ani raději nebudu komentovat.

Tuhle epizodu nemůžu jednoznačně prohlásit ani za dobrou, ani za špatnou. Líbila se mi, ale ty negativa tam přeci jen jsou a hlavně když bijí do očí (viz Rodney/Katie).

Příspěvek 20.1.2008 01:11:15
General
General

Odpovědět s citací

Jo, pravda, ten pohled na město stál opravdu za to :wink: Docela ráda bych viděla i něco víc z té jejich nové planety. Přece jen mají víc měsíců a určitě je tam i nějaké pevnina.

On David vesměs říká "s humorem", že scénáristi se baví mučením McKaye a že se vyžívají v tom, dělat z něj idiota. Takhle to řekl v interview pro GW. V textové verzi to vypadalo, že je tím pobavený, ale když jsem si poslechla zvuk, přece jen mi ta "radost" z toho přišla trochu nucená. :dontknow: Ale už jsem možná paranoidní.
Je ale pravda, že kdyby jim s tím zrovna David sekl, tak nouzi o práci mít nebude. Dělá to hlavně proto, že miluje sci-fi a je nadšený, že může hrát ve sci-fi seriálu. Aspoň tak mi to vyznívá.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 20.1.2008 01:19:09
Liman Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak, jsem se právě dokoukal a když jsem viděl Johna jak skáče z římsy na průduchy, tak jsem si jen říkal, že Prince od Persia by to nezvlad líp. Potom taky to Teylino lezení z okna mě dostalo. Naštěstí to, ale Radek všechno zachránil a udělal tuto episodu pro nás čechy, slováky a všechny ty, co tomu rozuměli, přitažlivější. Rozhodně nezapomenutelný moment byl ,,Uaaaaa, buch".

Příspěvek 20.1.2008 01:23:14
Shial Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotka: Tak pevnina tam nějaká určitě je, protože kousek ní jsme mohli vidět v Tabula Rasa, když letěl Ronon s Johnem natrhat ty bylinky...snad celá ta pevina nebyl jen nějaký malý ostrůvek :D

David by určitě neměl o práci nouzi, ale přeci jen jsou z hraní v SGA taky peníze a pracovat tam s těmi lidmi ho imo baví, i když neříkám se všemi. Myslím, že kdyby scénárisi začali jeho postavu permanentně mrvit, tak by jim s tím sekl...což se doufám nestane :wink:

Příspěvek 20.1.2008 01:34:26
General
General

Odpovědět s citací

Jo, stabilní práce v seriálu je pro herce určitě výhra. Jsou to normální pracující lidi, kteří jsou rádi za stabilní a dobře placenou práci. A herci (OK, většina), odvádějí v rámci toho, co mají napsáno, dobrou práci. Ale když mají špatně napsanou postavu, asi to už záleží na hereckých zkušenostech, jak to aspoň podat co nejlépe. Myslím, že Rachel v tomhle má velkou nevýhodu, protože sice v SGA je 4 roky, ale předtím nikde pořádně nehrála, totéž Jason a je těžké se vymanit z toho, co jim píšou. Tedy aspoň si to myslím, nejsem žádný expert, spíš mi to tak připadá, no. :D

Příspěvek 20.1.2008 02:09:09
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak na tuto epku jsem se těšila a taky se jí trochu děsila a říkala si, zda mě zklame. Ale nestalo se tak. Je výborná :D. Alespoň IMO. Mě se prostě moc líbí. Vkládala jsem do Bindera naděje a nezklamal.

Příběh je takový nenáročný, těší mě, že tam není epidemie, ale bordel jim dělá nová planeta. Sice tam nejsou ohromné bojové okamžiky, ale je to zaměřené na postavy.

Úvodní scéna Johna a Rodneyho se mi moc líbila. Velmi. Moc pěkný okamžik mezi těmito dvěma.

John a Teyla - jejich scény se mi líbily. Jak pěkně se John vyděsil, když je to tam uzamklo a viděl to Teylino břicho. :D A ten kód - a ukončení 42. To, jakej Teyla hodila pohled...to bylo parádní :D. To jí musim nechat. A vůbec rozhovor o dítěti, to bylo docela dobré - dobré pro vztah postav.
Pak Johnovo lezení. Mno...ten vítr by ho asi odfoukl, ale budiž, přivřu nad tím oči, protože ten okamžik, co vylezl a kamera se oddalovala a hrála do toho ta parádní hudba...WOW :shock: :!: . TO byla paráda :D. Dokonce mi bylo i mírně špatně, když jsem koukala, jaká je to vejška ;-). Ta Atlantis mi ale přišla taková...křehká (to sklíčko, ty stěny taky vypadaly...ne jako 10 000, resp. pár milionů let...ale tak, detaily ;-)).
Co se týče Teyly, co se skoro rozhodla jít za ním...tak tohle mě bodlo přímo do očí. Jsem si říkala, že to snad opravdu nemyslí vážně. Negativní okamžik. Naštěstí nelezla. Tak alespoň tak.

Radek a Sam - mno, samozřejmě, na tohleto jsem se těšila nejvíc a vkládala to toho nejvíc nadějí. A musim říct, že supr :D. Sice jsem doufala ve větší interakci postav, ale nemůžu mít vše. Scény byly supr. Dozvěděli jsme se něco o Radkovi (ale jestli je chová doma...mno, tak to ty holuby docela lituju...čtyři roky je dlouhá doba ;-)).
Trochu mě teda mrzí, že se Radek příliš nevyznamenal v technické stránce věci, ale jen opravdu malilinko. Sam mě ale potěšila, že se ukázala jako ta stará Sam a rychle napsala prográmek a skoro uspěla...mno, tak Radek má sklony na věci šahat, no ;-). Jsem ráda, že se mu nic nestalo :).
A ta scéna se svlečením uniformy - dvě pozitiva: jednak "much better" a Radkův pohled na Sam :lol: a pak taky...prostě Sam vypadala dobře, ne jako těhotná v té uniformě ;-).
Jsem též ráda, že ho neobviňovala. Radek sám cítil vinu, tak se pak přihlásil, že poleze tou ventilací on. To se mi líbilo. On se moc nehrne do přehnaných nebezpečí (třeba pod vodu) a tady se sám přihlásil *hrdě* :D. A ty scény s ventilací...parádní :D. Jo, to nadávání a kecání během lezení...tohle bych přesně udělala já, kdybych měla lést takovým malým prostorem někam dopryč :). Něco podobného jsem zažila (ne malým prostorem, ale tím naladěním :)). A potěšilo mě, že jen nenadával, ale říkal i smysluplné věty (které už jsou pro amíky a spol jistě přeložené ;-)). A říkal toho hodně. To se mi moc líbilo :D. ("Si bude myslet, že jsem naprostej idiot." :D...ne, nebude ;-)) A pak jak chudák propadl dolů...to byla pořádná vejška. Docela se divím, že si nezlomil vaz (uff ;-)). A co lépe...ZACHRÁNIL MĚSTO!!! BYL TO ON!!! To je prostě NÁDHERA !!! :cheers: :thumbsup: :sunny:
A scéna v jídelně. Potěšilo mě, že tam Radek byl a byl chválen. To, jak přišla Sam a pochválila ho (teda, čekala jsem to a fakt by mě naštvalo, kdyby to neudělala ;-)). Trochu lituju, že tam tehdy vážně Rodney nebyl...protože by mu přímo naservírovali, že nejen on je schopen zachraňovat Atlantis (sry, ale po tom, jak neustále Radka schazuje...;-)).

Mno a máme tu Rodneyho a Katie. Mno, líbilo se mi, že tady je pro jednou situace, kdy Rodney nic nesvede. To je docela nové ;-).
Jak se choval Rodney...mno, jako blbec. Když ji měl nějak utěšit, povzbudit, nezmohl se ani na obětí. Na jednu stranu, je to Rodney, on je hypochondr a panikář a když navíc ještě nemá, co by udělal, tak je to tím horší. Ale tady to bylo až trochu extrémní. Právě proto, že tam byla Katie. Ta v něm totiž vždy (alespoň, co jsem si všimla) probouzela tu jeho nejlepší stránku. A tady to moc nešlo. Naprosto si to tu pohnojil a já se Katie ani nedivím. Je to škoda. Škoda, že příběh nepovedou tak, aby si z tohodle vzal ponaučení.
Celkově byla epka napínavá, ale i vtipná, nicméně ten konec byl takový...hořký.

Ronon a Keller. Tak nemůžu říct, že by mě tato dvojice tak extrémně zajímala. Bylo hezké, jak tam McGyverovali :D. A zmínka o Čelistích, ta byla taky supr (a bylo tam antický písmo a dalo se přečíst ;-)). Keller dokonce i vysvětlila, proč je tak mladá...tak dobrá, no. Pěkná hláška "infirmary, not armory" :). Jinak ten polibek...jsem přesně věděla, že se k tomu tak tak nedostanou...a taky, že jo. Ach jo :roll: .

Jen se teď trochu děsím, koho to má teda Rodney ztratit...možná to bylo toto, ale to tak drastické nebylo. Ale tak možná to bude v tom resetu, tak se snad nemusím...ehm, o Radka...bát...snad...;-)....doufám.

A celkově...já jsem prostě nadšena. Jj, hlavně kvůli Radkovi a Sam, kteří se oba vyznamenali a postrádala jsem je. PARÁDA :D.

Editík
Klenotka píše:
Awast: Když už o tom mluvíš, jsem jediná, kdo si všiml "zajímavosti" na té scéně s Katie a kaktusem? "It´s getting bigger and bigger"? :)

Ehm...je nás víc :D.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 20.1.2008 02:54:29
Awast Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

A pak, že si i holky myslí, že se s malým kašpárkem, dá zahrát velké divadlo...

No všiml jsem si... ale moc mě to nepobavilo... trochu ale jo :lol:
Shal kek nem´ron brother...

Příspěvek 20.1.2008 02:58:38
General
General

Odpovědět s citací

Mě spíš překvapilo, že tam takovou narážku vůbec dali :) A taky, chvíli jsem si myslela, že McKay začal kašlat kvůli tomu :)

Příspěvek 20.1.2008 03:06:18
Ghani Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tar-ara:
Trochu lituju, že tam tehdy vážně Rodney nebyl...protože by mu přímo naservírovali, že nejen on je schopen zachraňovat Atlantis (sry, ale po tom, jak neustále Radka schazuje...Wink).

Tak podle mého názoru je naopak už dlouho vztah mezi Radkem a Rodneym v tomhle ohledu hodně vyrovnaný a Radek takříkajíc "gives as good as he gets". Dokonce mi připadá, že jestli v poslední době někdo někoho schazuje, tak je to spíš Radek Rodneyho než naopak (viz. i v Quarantine).
Obrázek

Pomoc hladovějícím jedním kliknutím denně:
http://www.thehungersite.com

Příspěvek 20.1.2008 03:32:33
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ghani: Tak to mě tedy právě nepříjde. Rodney vždycky Radka schazoval, ale poslední dobou mi to přišlo až přespříliš. Prostě na něj má neustále nějaké řeči a vmete mu to do tváře. Radek sice občas reaguje, ale ne zas tak moc. To mě na Rodneym děsně štve. Ale neříkám, že neměli dobré scény (TMC byla skvělá). Ale celkově...nevim, toho si všímám dost. A obě postavy miluju, ale... IMO, no ;-)
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 20.1.2008 10:07:07
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Klenotka: Podle mě to byl přesně ten důvod, proč Rodney začal kašlat. Skvělá scéna a skvělá narážka. :rflmao:

Mé hodnocení dílu je velmi pozitivní, prakticky už jste to všechno napsali. Radek a Sam perfektní, Rodney trochu mimo, John Batman, Teyla sebevrah no a Ronon s Kellerkou byli výborní, fakt mi přišlo že jim to sedí. Taková variace na Krásku a zvíře, proč ne, protiklady se přece přitahují. :wink:

''Fuj, to smrdí.'' rullezz :rflmao:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 20.1.2008 10:32:47
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Tak tenhle díl musím pochválit (opravdu se vyplatilo nechodit do spoilerů…)

Sheppard hrající si na Batmana (jak se to tam sním utrhlo tak jsem si říkal že se rozplácne :lol: )
Teyla v okně (už jsem si říkal že spadne a tady na fóru bude konečně klid :D) :rflmao:
A Rodney byl taky super s tou svou vymyšlenou nemocí… :biglol:

A málem bych zapomněl na Radkovo
Rodney? Bez svého počítače?
To bych musel vidět.

:rflmao:
A samozřejmě na jeho nádhernou češtinu
:biglol: :loltransparent:

Edit:

Ronon a TV mi nejde do hromady
ČELISTI
Mnohem silnější než žralok.

U téhle hlášky jsem taky padal
:rflmao: :rflmao:
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách