Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 4x10 - This Mortal Coil [Každodenní břímě]

4x10 - This Mortal Coil [Každodenní břímě]

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 11.12.2007 00:23:52
Kanzaki Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Když jsme u těch nesmyslů, tak nikde nebylo řečeno, že Asurani mají stejný základ jako replikátoři z naší galaxie. Jejich tvůrci jsou rozdílní a i design se bude zřejmě lišit. Což na druhou stranu vyvrací použití antireplikátořích zbraní čímž jsem si vzal vítr z plachet :D Ale zase by to vysvětlilo, proč mohl Jack sestrojit tuhle zbraň na základě antických znalostí (repli z Milky way jsou na nižší úrovni než Asurani) ale Anitici ne. A co se týče bran, tak ty jsou celé vymyšlené pěkně blbě, ale to už jsme tu někde řešili. Mě by třeba nikdo branou neutekl, prostě bych do ní strčil klacek a držel jí otevřenou. A vlastně bych tam mohl strčit i ruku, stejně by se na druhé straně nezhmotnila takže by mi ji nikdo neukousl :D Shepp ale opravdu říká "Shoot it down!" - vypněte jí a ne třeba "Close it", což by se dalo přeložit jako zavřete štít. Prostě mluví o bráně což je nesmysl. Ale i s těmahle nesmyslama já tenhle seriál MILUJU :love:

Příspěvek 11.12.2007 08:41:38
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

B.Gen.Jack.O.Neill píše:
Jak vidím, taky tu jsou přemýšlivci - ano, brána příchozí díra se nedá vypnout. Stejně tak jako že se dá v jumperu maskování zapnout omakžitě a ne až ve vzduchu a stejně jako že najednou prolítnout stromama mohli.

Jako jo, máš asi v lecčems pravdu. Já mám taky výhrady a stejně se mi to líbí:-). To s tím jumperem mě nejdřív taky napadlo, ale pak mě taky napadlo, že chtěli odlákat Asurany, což by dost dobře v maskovaném jumperu nezvládli, proto se nechali chvíli vidět, ale asi předpokládali, že se jim podaří uniknout, jenže prostě to nešlo, protože co by si scénáristi počali najednou s repli týmem, že:-). To, že mohl letět jen jeden, to je fakt, ale znáte to: přece jsou tým a nenechali by letět jen jednoho, možná to chtgělo nějakou scénu, kdy se Sheppard chce děsně obětovat a ostatní na to, že ne, buď všichni nebo nikdo.... Tak bych to viděla já:-).

To s tou bránou, já myslela, že může zůstat otevřená jen 38 minut? Každá příchozí díra je někde odchozí, takže se zavře po 38 minutách, ne? I když tam strčíme klacek, ruku nebo cokoliv jiného.

A k tomu vypnutí příchozí díry, Sheppard řekl Shut it down a rozhodně myslel štít. Sloveso Shut down znamená zavřít, uzavřít, takže zde nevidím problém (vzpomeňte na Shut up nebo Eyes wide shut nebo The way is shut:-)).
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 11.12.2007 12:21:19
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jo, samozřejmě, tak jsem to myslel. Udržíš jí otevřenou jen 38 minut, ale nestačí do ní prostě skočit - pokud nemáš na druhý straně štít. Jo jasně, shut a ne shoot, na co jsem myslel (po pár pivech :oops: ). Shut sice znamená zavřít, ale shut down spíše jako ukončit práci. Ostatně i ukočení práce počítače je shuw down. Určitě mluvil o bráně, protože je tam i zvukový a světelný efekt odpovídající zavření brány.

Příspěvek 11.12.2007 13:05:24
AntikX Airman
Airman

Odpovědět s citací

Teď mě tak napadlo, jen že jak tady pořád mluvíte o tom repli teamu že se neměl obětovat a podobně... tak kdyby se neobětoval.. a udělali to jinak aby přežili (vím že není jisté že sou KO) tak by to bylo zase kopírování SG-1 .. kdy v jedné epce už ani nevím v jaký řadě přece udělali SG-1 roboty a dali jim vzpomínky skutečného teamu... a ten nakonci nechali jít a žít.... a to by se samozdřejmě ozvali další rejpalové že se moc kopíruje a podobně... tak jako on je to docela začarovanej kruh pak...:D
Naposledy upravil AntikX dne 11.12.2007 13:07:20, celkově upraveno 1

Příspěvek 11.12.2007 13:06:38
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

No, já znám právě ten výraz Shut down jako zavřít, koukala jsem do slovníku, tam to taky je:-), dokonce je tam i překlad zatáhnout roletu:-), což by odpovídalo štítu na bráně, ale máš pravdu, zvukově se zdá, že se vypla i brána, no berme to tak, že zrovna v tu chvíli, kdy Sheppard zařval Zavřete to, tak se prostě na druhé straně zavřela brána:-), ale podle mě tohle není jediný případ, to, jak vběhne tým do místnosti bránou a zařve, aby to zavřeli, to už tu taky bylo ne? Já opravdu myslím, že měl na mysli štít a ne bránu.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 11.12.2007 13:53:22
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No já si myslím, že brána má nějaký interní senzor, který zavře spojení přesně ve chvíli, kdy to SG tým potřebuje :D . Bylo to vidět mnohokrát v SGC i v SGA, ale to neva. Hlavní je, že naši přežijou!

Příspěvek 11.12.2007 19:14:16
Pan Citron Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak epizodu jsem dokoukal před pár minutama a pocity z ní. Docela dobrá epizoda, i když je pravda, že Miller´s Crossing se mi líbila mnohem víc. Celkově návrat postavy Elizabeth potěšil a i celkově vzato fakt, že zemřela (Rozhodně to je povedenější nápad na smrt postavy než u Carsona). Potom dvojníci taky nebyly zrovna nejhorší nápad, i když jak se dostaly z planety replikátorů vymyslely trochu až moc nízkorozpočtově a konec epizody byl alespoň pro mě dost překvapivý. Nečekal jsem, ale jsem za to rád, že konečně opustili tvůrci už docela unavující schéma sérií typu první/ druhý díl dokončení z předchozí série. Pak až do deváté epizody jednodíly. Desítka, jedenáctka dvojdíl. Pak zase výplně a otevřený konec řady.
Takže celkové hodnocení epizody: 8,5/10
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 11.12.2007 19:47:29
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Celkový pocit z epizody mám smíšený. Začátek byl takový vlažný, pak se to celkem rozjelo. Byly tam fakt pěkné momenty mezi postavami, které tam dlouho nebyly. Hudba byla super a trochu mi připomněla hudbu z SG1, tak trochu mi celý díl připomínal SG1 :wink:, ale zase tak razantní to nebylo, spíš mi vadila ta předvídatelnost - prostě se dalo předpokládat, že klony nějak zneškodní a kdyby nám nedali tu GPS na aurory, tak děj s klony šel úplně mimo nás. Spíš si ale myslím, že budou i v druhém díle, kde se nejspíš obětují nadobro. Na to už si budeme muset počkat.
Absence Sam mě celkem zarazila, přecejen by tam měla být častěji, když tam velí, pak to opravdu vypadá, že velí Shep nebo kdokoli jiný a její postavě to dvakrát nepřidá, bohužel se to netýká jen tohoto dílu, tvůrci se prostě měli na AntiCarter skupinu vykašlat :roll:
Jako mezifinále mi to tedy nepřišlo, i přes menší chyby, které tu už zazněly, bych to ohodnotil jako nadprůměrnou samostatnou epizodu, ale jako poutač na další půlku řady to moc nefunguje. Proto 6,5/10.

Příspěvek 11.12.2007 20:50:13
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Pohodový, nadprůměrný díl. Získání aspoň nějaké taktické výhody proti Asuranům, zjištění, že Replici nejsou do jednoho uplne svine, a samozrejme navrat Elizabeth.
Osobne doufam, ze repliKellerova nelhala, ale jen proto, ze Elizabeth nekde porad je, a vi o ni treba jen sam Oberoth, ktery ostatnim uploadoval, ze je mrtva :wink:
Jak se zda bohuzel, vykradani SG-1 se deje i ted. Je to velice podobne dilu, kdy Altairan Harlan taky udelal kopie SG-1 a nakonec se sami obetovali pro prave.

7/10
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 11.12.2007 21:35:38
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Nepřišlo někomu divné, že město z bůh ví jakého kovu se při zásahu rozsypalo jako by bylo betonové? Fakt nwm ale niceni kovove konstrukce vypada jinak

Příspěvek 11.12.2007 22:14:07
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak tahle epizoda se mi líbila. Co na tom, že částečně kopíruje SG-1...

Musim přiznat, že starých uniforem jsem si nevšim, ale jakmile se začalo objevovat, že ostatní jsou replíci (scéna Lorna s Keller), okamžitě jsem si vzpomněl na epku Voyageru, kde ze zvláštní inteligentní hmoty (bahna?) se vytvořila kopie celé lodi i s posádkou (každopádně konec duplikátů je ve Voy vyřešenej líp). Nebyl jsem ani moc daleko od pravdy.

Smrt Elizabeth mě docela vytočila. Nejprve ji jen zajmou a po osmi epizodách se dozvíme, že je mrtvá. Tohle si vážně nezasloužila. Vědel jsem, že kopie zemřou, ale doufal jsem, že Elizabeth přežije (nemá přece živej originál). A vážně bych chtěl vidět Elizabeth poté, co zjistí, že místo jí obsadila Sam. Když už mluvíme o Sam - mě v epizodě nechyběla. Epizody, kde není a Shepp se rozhoduje sám mi plynou nějak přirozeněji. Je sice pravda, že je tam jako velící, ale co by měla dělat? "Jasně Džone, můžete jít..." Na přitakávání ji ani moc nepotřebuju. Elizabeth měla i v přitakávání něco, co Sam chybí. A možná proto jsem doufal, že se Eliz vrátí a vykopne Sam zpátky na Midway.

Teď k tý smrti. Ubohý, nedomyšlený, trapný. Věděl jsem, že se musí hrdinsky obětovat, ale nechat se všichni sestřelit v jumperu? Chápal bych, že John by to možná z povahy udělal, ale nebral by s sebou osatní. Ronon by se spíš vrhnul na replíky ručně (spolu s Teylou), Eliz by odešla s ostatními a Rodney taky (vždyt oba Rodneyové říkali, že dohromady jsou super tým, či co). Prostě je tu tradiční SG scénáristický klišé - objevíme něco/někoho cool, ale je to silné/problematické, tak to necháme zničit.

Ještě jedna věc, do který často rýpu - rychlost přenosu. Jak můžou sledovat všechny repli lodě po galaxii v reálným čase? Předpokládám existenci superrychlé nadsvětelné komunikace, ale v reálném čase? I trpasličí galaxie má v průměru desítky tisíc světelných let:
-Řekněme, že Pegas má 50 000 ly průměr (a aby se lépe počítalo, Atlantis je ve středu), prodleva sledování je jedna sekunda.
-50 000 ly je 5*10^4 * 9,5*10^12 km. To 47.5*10^16(!) km
-rychlost přenosu je tedy 47.5*10^16 km/s, což je asi 17,1*10^20 km/h. Výsledek sice předpokládá náhodně určenou velikost Pegasu, ale na druhou stranu počítá s prodlevou. (mmch podobnou rychlostí by signál z Mléčné dráhy do Pegasu dorazil za jedinou minutu)

No nic musel jsem si rejpnot :D ...

Jinak hodnocení 9,975 (jako max warp Voyageru :D ), zamrzí jen ta smrt kopií, ale jinak díl dobře vymyšlenej.
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 12.12.2007 15:28:46
JFK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak taky přispěju svojí troškou do mlýna. Je pravda, že scénáristé tak trochu vykrádají SG1, ale i BSG a podobně. Ono vymyslet něco trochu nápaditého dá asi trochu víc práce, než jen něco obšlehnout nebo se "inspirovat" :lol: Rád bych viděl už taky trochu originality, vždyť mají spoustu témat které jen tak trochu nakousli a už to dál nerozvíjeli. Takový seriál jako je SGA, kerý se pomalu, ale jistě stává kultovním by si zcela jistě zasloužil něco lepšího, než se patlat a nimrat v celkem nezajímavých tématech ( skryté těhotenství Teyly, sestry McKaye ) a být rochu víc technologičtí, akčnější a především uvěřitelnější. Už bych chtěl vidět pořádnou vesmírnou bitvu a ne jen tlupu pobíhajících pravěkých lidí jako byli Bola - Kai.

Příspěvek 12.12.2007 22:49:07
AntikX Airman
Airman

Odpovědět s citací

Přesně tak... nějací Bola - Kai mě fakt neohromily... radši bych koukal na nějaký zajímavý bitvy, nový technologie nebo něco podobnýho... vím že to nejde v každym dílu... ale pomalu v celý první půlce čtvrtý série nic takovýho nebylo.. to mě fakt trochu zklamalo =(

EDIT: Necituj příspěvek hned nad tvým. RomanArts

Příspěvek 13.12.2007 00:55:31
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Když jsem četla Mallozziho blog, tak psal, že prý dvě scény dopsal, protože byl díl příliš krátký. Jedna z nich byla ta na konci s Radkem a Rodneym. Čímž chci ale poukázat na to, že kdyby se vešli, vůbec by tam nebyla. A to je, podle mě, špatně. Docela mě zamrzelo, že tam nebyla už od počátku. :?
Mmch., Elizabeth...ještě nejsem připravena se vzdát veškerých nadějí :? .
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 13.12.2007 12:25:43
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Mozna to uz bylo psano vyse, ale skutecne v tomhle dile bylo par dulezitých postrehu a zajimavosti (akorat je skoda ze zemrel i KopčemRodney, videt je dva vic dilu by bylo zajimave :lol: )

- Vyroba ZPM musi byt skutecne slozita a nejde vyrobit ani v Antickem meste jako je Atlantis. Replici by meli mit stejne vedomosti, nebo snadno ziskat informaci jak se vyrabi, ale sami rekli, ze ZPM nemohli prilis vzit aby to nebylo podezrele. Takze to bude slozitejsi

- RepliKellerova rikala "Oberoth je prilis silny" a "Oberothovy lode tridy Aurora" z toho muzeme vyvodit, ze Niamova frakce (jak ji rikam) nemusela byt znicena v kopii Atlantis, ale maji sami par Auror, proste jakysi replikatorsky pseudoOdboj.
Takze v te bitve na kterou se tesíme, mohla by byt jeste zajimavejsi :D

- Asura se porad da infiltrovat Jumperem, jako v dilu Lifeline. Rodney rikal, ze pak nebude moznost, ale jak se zda, porad to mozne je, byt kopiim mohly pomoci hlavne nanity v jejich telech, porad to byli oni a jen v Jumperu.
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách