Tak nebyla to špatná epizoda, ale já osobně jí hodnotím nejhůř z celé čtvrté řady, protože mi na téhle epizodě vadí spousta věcí. Takže tentokrát začnu zápory.
- Jak už zde mnohokrát padlo, kopírování SG-1. Brad Wright by si měl uvědomit, že to sice jsou dva různé seriály, ale jeden vesmír, takže by neměl takhle okatě vykrádat...
-Sam. Jako plně chápu, že tuhle epizodu chtěli věnovat Liz, ale Sam tam rozhodně měla být když kontaktovali dvojníci Atlantis a pak na konci, když se vrátili. Ale zase na obranu tvůrců bych dodal, někde jsem to četl, že v době natáčení byla Amanda zaneprázdněna prací na filmech. A to by se pochopit dalo, ne?
-Na finále poloviny série to bylo pro mě neuvěřitelně slabé. Málo výpravy, trošičku pomalejší a navíc se to rozhodně nedá označit za první díl trojdílu.
|
Toto je spoiler!!!:
|
| Já jsem očekával, že to bude končit tak, že se začnou připravovat na tu megabitvu z další epizody a že se třeba potkají s Cestovateli a u nějaké vesmírné scény naběhne s chorálem To be continued... I když to pípání bylo vtipné, tak mě rozhodně neuspokojilo... |
-Smrt dvojníků. Opět to zde padlo. Víc předvídatelné bych to už nečekal. Všichni nalezou do Jumperu a nechají se sestřelit. Ó jak hrdinské.

Pokud mrtví nejsou, tak to budu shovívavější, ale zatím o tom pochybuju.
+Skvělé herecké výkony Rodneyho a Radka. To byla radost pohledět. To bylo fakt fajně napsané.
+Hudba. I když jsem to měl puštěné potichu a tak si to budu muset zítra sjet znova a tu hudbu si poslechnout pořádně.
+Torri. Začíná mi chuděrky být líto, že jí takhle vyšoupli. Sice tvůrce SG bráním většinou zuby nehty, ale tentokrát se začínám přiklánět k tomu, že jí opravdu bez milosti vykopli.
Na druhou stranu musím souhlasit s Pomerancem, že mi schází opravdu méně, než bych očekával. Jak jsem řekl, mám jí rád, ale k srdci mi nepřirostla. A asi mi to kompenzuje Sam.
Takže tentokrát budu v konečném hodnocení opravdu přísný. Jako jednodíl, který trošičku pohne dějem bych to opravdu uvítal s otevřenou náručí. Ale jako finále půlky série a zároveň pomyslný první díl trojdílu, to absolutně nefunguje. A vězte, že tohle už je ode mne opravdu kritika nejvyššího kalibru.

Takže dílu dávám
6,5/10