Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 4x10 - This Mortal Coil [Každodenní břímě]

4x10 - This Mortal Coil [Každodenní břímě]

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 09.12.2007 11:59:44
wiew Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

smazano
Naposledy upravil wiew dne 09.12.2007 13:11:45, celkově upraveno 1

Příspěvek 09.12.2007 12:07:03
janinka Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

WIew : to patří jinam ...!!!

Můj konečný dojem ....
Tahle epka byla dosti užasná už z několika hledisek .... ten začátek sem si říkala co to má Rodney a Lorne na sobě to je nějaká blbost ne ? a pak když se to rozjelo .. jedná báseň nutno říct že Jewel zahrála Evil Keller dost dobře... Nápad dobrej to že vytvoří frakci, která se chce povznést o tom se vlastně mluvilo až dříve sem ráda že si na to vzpoměli.. taky se mi líbilo že si vzpoměli na Carsona a tak a ELizabeth. taky sem si uvědomila že mi tam velice chybí ...a ač mám výhrady k Sam to že tam nebyla bylo dost velký zklamání.A to že Elizabeth opravdu zemřela .. tomu se mi moc nehcce věřit, Replíci jsou tvorové kteří dokáží skrývat tajemství takže proč by neutajily to že je naživu - nebo aspoň částečně naživu .... a ten konec PÍP PÍP PÍP ..... :lol: to sem se docela zasmála i když mi to přišlo dost nemístný .. smát se v takové chvíli .... doufám že se s Elazabeth a Dupli týmem ještě setkáme :(

Příspěvek 09.12.2007 12:34:15
Gralex Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Me se na tomhle dilu hlavne libila hudba. Proste mi prislo ze podtrhuje celkovou ponurou atmosferu. Taky se mi libil zacatek s podezrivanim a ukryvanim pravdy. Dost dobry pak jeste byla celkova situace kolem klonu elisabeth a tymu. Proste to zoufalstvi ze sou sice naprosto stejny, ale presto neni zadna sance ze by mohly dal zit normalne.
Uplne sem zapomel na to ze predesly dily sem jen tezko snasel (az na vyjimky), ale tenhle me zase vratil do nadseni ktery sem mel po adriftu
"Jake jsou zpravy pro nasi Velitelskou lod?"
"Ale Pane, my nemame zadnou Velitelskou lod."
"Nemáme Velitelskou lod?! Proc mi o tom nikdo nerekl?!"

Příspěvek 09.12.2007 12:57:53
Kanzaki Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mě se díl taky moc líbil. Jsem rád, že se potvrdila má doměnka, že zničené Atlantis z vize může být Replikátroské :) I když by mě nenapadlo, že ho zničí Replikátoři. Myslím, že repli tým není mrtvý, že ho chtěli zajmout. Proč by jinak vysílali pozemní jednotku když ho mohli snadno dorazit pár dronama ze vzduchu. Jedinou nejistotu mám s Elizabeth. Nějak se mi nechce věřit, že je opravdu mrtvá :cryy: Stejně tak věřím, že se jednou objeví i Ford. :quiote:

Příspěvek 09.12.2007 13:11:17

Odpovědět s citací

Tak jsem to zhlédnul také, a musím říct, skvělý díl. Akce, vztahy, všechno tam bylo, a v dosti slušné míře. Proto 5/5. Jediný nedostatek byl v tom, že podstata vlastně moc nedávala smysl. Jestliže replikátoři byli přinuceni útočit na Wraithy, tak jak se ta skupinka mohla oddělit, a jak mohl oberoth poslat lodě aby je zničili, jediné co ho mělo zajímat jsou wraithové. Když si může dělat co chce, tak přeci nemusí útočit na wraithy. Ale jak jste mi tu mnozí vynadali, je to sci-fi a proto smysluplnost zahodíme. Hlavně že to byl samostatnej díl výbornej.

Příspěvek 09.12.2007 15:16:51
lightbrand Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No tím, že se hrabali v jejich kódu jim částečně umožnili, aby si ho sami modifikovali, takže útočí na Wraithy ale nejsou to úplně blbý chodící stroje.
SG1, SGA, BSG, Heroes, Eureka, LOST, Sliders, Black Books, Voyager, Enterprise, Hustle, Andromeda, The Lost World, Firefly, Červený Trpaslík, The Big Bang Theory, M*A*S*H, 24. Tak tohle jsou mý nej seriály.

Příspěvek 09.12.2007 15:49:39
noximo Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Epizoda to byla dobrá, parádní děj, po dlouhé době nějaké efekty a v hudbě jsem zaslechl takový ten motiv, který se používal jen u Goa'uldů. Ale negativa to mělo:
- Z toho setkání se dalo vytěžit víc, takhle jen Rodney pobavil a jinak nic. Mohl se tam třeba dostat jen jeden z nich a dalo by se mu víc prostoru (co si o tom Teyla myslí mi je fuk...)
- Ten závěr na planetě, byl nic moc. Kdyby to bylo takhle: altRodney a altWeir utečou od Asuranů, Rodney je zabit, Weir se obětuje v Jumperu a altRodney odchází na Atlantis... to by bylo fajn.
STARGATE: PORTMOLIOR
14. díl nejdéle kontinuálně vycházející povídky
Naleznete zde:
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?p=80803

Příspěvek 09.12.2007 16:08:09
Rufu Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

K té ukradrené asuranské lodi-nad bránou na planetě točily přeci 2 aurory ne?Alt Rodney na pravém Atlantisu-když zprovozňoval sledovací zařízení tak nebyl moc unavený a ani neměl chuť na jídlo ne? :D Fakt nechápu proč se jakoby neobětovala v jumperu jen Weirová.
A jako daleko větší riziko beru spíš wraitha na Zemi!!! z minulý epizody.

Ps:Už by taky 2 Rodnyové se ségrou a wraithem mohli na stálo zamrazit všechny asurany.

Příspěvek 09.12.2007 16:13:10
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

jj, hudba byla u tohodle dílu naprosto super. Hlavně ta na konci jak "počítali" ty Aurory, připomnělo mi to úplnej konec Avalonu 2 a tu skvělou hudbu na konci

Příspěvek 09.12.2007 16:25:32
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Nechtěl bych v na pravé Atlantis altRodneyho :lol:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 09.12.2007 16:29:47
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

No tak:
Epizoda se mi rozhodně líbila o dost více než předchozí (což po kvalitě předchozí epizody bylo skoro samozřejmé).
Děj se po dobrém začátku postupě pokousával k trošku předpokládatelnému ději a závěru, ze kterého mám dost smíšené pocity. Celkový dojem je takový průměrný.

Nevím proč si stále častěji musím říkat "Ve kterém díle už to bylo?". Vykrádání sebe sama a předvídatelost děje jsou asi největší chyby, které bych vytknul.

5.5/10 - trošku lepší průměr.

Příspěvek 09.12.2007 16:49:32
kull Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Rufu to nebyly aurory nad tou branou,ale jina trida

Příspěvek 09.12.2007 17:08:20
Z0MBie Airman
Airman

Odpovědět s citací

Asi budu malinko offtopic, protože tenhle díl nechci hodnotit... Chci se jen zeptat, jestli po tomhle díle je opravdu mid-season break.. Přijde mi to divný, protože nikde nebylo žádné to be continued a díl měl celkem uzavřenej příběh. Na druhou stranu, datum by celkem odpovídalo...
I am dying forever ...

Příspěvek 09.12.2007 17:09:52
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

to se ti zda ze by bylo good 2 Rodeyove oni by se brzo zacli hadat jako rimmer v red dwarfovi

Příspěvek 09.12.2007 17:47:06
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

To taky :lol:

Jo, konečně jsme viděli nový lodě Antiků :wink: .

Jako v tomhle seriálu už všecko někdy bylo...to nejde napsat něco novýho...protože ty si to hned spojíš s SG-1 a tam těch dílů bylo :lol: . Prostě to dycky je: jdou bránou, maj problémy, zvládnou je, vrátí se zpět... to už fakt jinak nejde v tomhle seriálu, to by museli překopat celej záměr SG :oops:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách