Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 4x10 - This Mortal Coil [Každodenní břímě]

4x10 - This Mortal Coil [Každodenní břímě]

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 08.12.2007 23:34:34
Sevca Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

tak musím souhlasit tato epizoda byla prostě super jenom by mě zajímalo kam se poděla ta loď ve které přiletěl ten repli tým. Protože pokud jsem to dobře pochopil, tak si chtěli u té planety Asuřanů půjčit loď s HP a na planetě (New Athos) se najednou objevil jumper a nevypadalo to, že by měl hp generátor. Tak by mě zajímalo, jak se tam dostali. :wink:

Příspěvek 08.12.2007 23:39:14
lightbrand Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Sevca: Velmi dobrá otázka :-) možná ji nechali na nějaké jiné planetě, kde byla brána a dál letěli jumperem. Aby je replikátoři nemohli vystopovat.
SG1, SGA, BSG, Heroes, Eureka, LOST, Sliders, Black Books, Voyager, Enterprise, Hustle, Andromeda, The Lost World, Firefly, Červený Trpaslík, The Big Bang Theory, M*A*S*H, 24. Tak tohle jsou mý nej seriály.

Příspěvek 08.12.2007 23:40:59
Alpheratz Airman
Airman

Odpovědět s citací

-Dobrá epizoda, zdálo se mi že měla konečně trochu z tý slibovaný temější atmosféry (to asi dělala ta hudba a užasná Keller s Lornem) .
-Na začátku sem si vůbec nevšiml, že mají stary uniformy :oops:
-Dřív jsem wierovou moc rád neměl, ale teď jsem si uvědomil, jak mi moc chybí :cry:
-Vysvětlení té vize přišlo na můj vkus moc brzo - hned druhej díl? - mohli nás chvílu držet v napětí, ne :D
-Škoda, že to téma už jednou bylo v SG1. Doufal jsem že ty kopie neumřou - aspoň tím by se mohli odlišit od původního schématu, a btw nechápu proč v jummperu muselo letět všech pět a ne třeba jenom jeden.
-Radek je prostě skvělej!
-Hezky, že vzpomínají na stary postavy. Myslíte, že neuklidili věci po Fordovi?
-Verze co em stáhl má 350 mega a zdála se mi dost rozmazaná

Příspěvek 09.12.2007 00:00:34
lightbrand Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tyto verze sou všechny nic moc kvalita.
SG1, SGA, BSG, Heroes, Eureka, LOST, Sliders, Black Books, Voyager, Enterprise, Hustle, Andromeda, The Lost World, Firefly, Červený Trpaslík, The Big Bang Theory, M*A*S*H, 24. Tak tohle jsou mý nej seriály.

Příspěvek 09.12.2007 01:13:14
Lordkolol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Velice pěkná epka, řekl bych že měla něco nespecifikovatelnýho co sem viděl naposledy v prvních sériich SG-1... docel as etěším na rozuzlení..

Příspěvek 09.12.2007 03:55:35
spatnaepizoda Airman
Airman

Odpovědět s citací

To už si dělaj z diváků vyloženě prdel. Může mi někdo vyvětlit, proč se všichni na konci dobrovolně nechali zabít? Vždyť přece stačilo aby letěl s tím Jumperem jenom jeden a ten zbytek mohl utýct s nima. Ale scénáristi nevěděli co by pak dělali s těma dvojníkama a elizabeth už asi taky končila smlouva tak je zabili. To bych chápal, ale proč dělaj z diváků debily to jsem nepochopil.

Příspěvek 09.12.2007 08:32:30
chrastenka Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

tak tahle epizoda teda nic moc :roll: :roll: :roll:

Příspěvek 09.12.2007 08:50:46
dessolator Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

spatnaepizoda píše:
To už si dělaj z diváků vyloženě prdel. Může mi někdo vyvětlit, proč se všichni na konci dobrovolně nechali zabít? Vždyť přece stačilo aby letěl s tím Jumperem jenom jeden a ten zbytek mohl utýct s nima. Ale scénáristi nevěděli co by pak dělali s těma dvojníkama a elizabeth už asi taky končila smlouva tak je zabili. To bych chápal, ale proč dělaj z diváků debily to jsem nepochopil.

napadlo te ze Replikatori mohli stopovat znamky zivota a za lodi na ktere by byla jen jedna osoby by taky mohla letet jen cast tech jejich lodicek a zbytek by zustal u brany

Příspěvek 09.12.2007 08:51:16
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No tak se taky podělím s vůj názor na epizodu. Řekl bych, že mohla být lepší i horší. Ze začátku jsem si taky nevšiml, že mají staré uniformy. Taky proto mě rozuzlení s dvojníky trochu překvapilo, ale hlavně proto, že už to tu jednou bylo. Tahle recyklace se mi fakt moc nelíbila, ale hlavně ten děj byl už potom naprosto předvídatelný. To že je nechají nakonec všechny zabít, muselo být jasné naprosto každému. To že to udělali stylem ''Zkusíme všichni štěstí v jumperu, i když nemáme prakticky žádnou šanci.'' to jen podtrhlo.

Když si to teď sesumíruju, tak sledovat v mid-season finale alternativní tým o kterém vím, že na konci stejně zemře, mi přijde opravdu trochu málo. A přitom začátek byl tak slibný, když do města narazila ta sonda. Ni nic. Ale abych jenom nehanil, mělo to i dobré stránky. Evil Radek i normální Radek byl bezva a hrál v příběhu roli, né že jenom stál vedle něj, jak se někdy stává. Byly tam moc pěkné takové ty malé scénky, Rodney-Radek, Rodney vs Shep s nožem, atd.

No a abych nezapoměl tam ještě Weirová. Vlastně jsem si uvědomil, že mi tam ani nechybí. Když je tam poprvé ta scény, když ji vidíme ležet na stole, tak mi v hlavě proletělo jenom ''Co ta tady ještě dělá?'' jako nic proti Elizabeth, ale tak nějak... prostě nechybí mi.

Za to mi přišlo trochu divné, že v malém finále nebyla Carterová. Asi by tam neměla moc co dělat, protože v zkopií a ní nikdo ještě nevěděl, proto ji okopčit nemohli. Další důvod k tomu, že tenhle příběh mi přijde na malé finále ne moc vhodný. Jako samostatná epizoda, v principu proč ne, vždyť už to tady takhle jednou bylo.

Jo a ani nemluvím, ale o velicé nápadné podobnosti Asuranů s Borgy, řekl bych, že tady někdo poctivě sledoval Voyager.

No to jsem se zase rozepsal, takže abych to shrnul, ve výsledku celkem průměrná epizoda. Doufám, že v druhé půlce nasadí větší tempo a že tohle byl jenom začátek.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 09.12.2007 08:58:35
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

ja vite ze umreli? preci se mu ta rana zahojila a on ho pak jenom omracil, mohli je treba zajat na zkoumani nebo co ja vim. traba se taky Oberoth bude chtit povznest

Příspěvek 09.12.2007 09:02:53
happy Airman
Airman

Odpovědět s citací

To by nechal naživu Weir :(

Příspěvek 09.12.2007 09:38:21
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No, tak jsem se konečně taky koukla a mám docela rozporuplné pocity. Spíš bych řekla, že se mi to dost líbilo, jen několik věcí k připomínce:
- Setkání s Elizabeth (toho dupli týmu, jak ji našli na stole na falešné Atlantis) bylo dosti vlažné, pokud po ní tak truchlili, pak bych čekala něco víc.
- Mě tam fakt chyběla Samantha, chápu, že nemohla být v dupli Atlantis, ale v té reálné ano a navíc bych ji tam čekala, řekla bych, že by bylo zajímavé vidět, jak se setká s Elizabeth a navíc to byla dost důležitá věc na to, aby u toho nebyla. Takhle to působí, že Atlantis velí Sheppard (ne, že by mi to vadilo:-), ale velitel je jednou Sam, tak kde je?). Bylo fajn mít Elizabeth zpět, ale upřímně, jsem asi jedna z mála, kdo mají raději Samanthu a její nepřítomnost mě mrzí.
- Pěkné rozhovory mezi postavami, Rodneyho poděkování Radkovi mě dojalo a ta zmínka o Carsonovi.... moc pěkné.
- Nelíbila se mi scéna s chrápajícím Rodneym v Jumperu, bylo to mírně ponižující.
- Tato epizoda na mě nepůsobila jako jedna z trojepizody, podle mě byla uzavřená jako všechny předchozí. To, že jsou tam replikátoři, věděli už předtím, teď prostě ví, že je jich tam ještě víc, než čekali.
- Líbí se mi John, že už se nechová tolik flyboysky a že jeho chování ztemnělo stejně jako jeho uniforma:-). A ten rozhovor v lese s Elizabeth.... ten byl super.
- Ukázalo se, že domněnky, že město ze Samanthiny vize bylo replikátorské, navíc bylo zajímavé to, že vlatně viděla něco, co potom nikdy vidět nemohla. O to víc by bylo zajímavé vidět, jak jí duplikáty týmu říkají, co se tam dělo a ona si uvědomí, že to je ta její vize. Snad to tam ještě dají, jinak to nemá žádnou zpětnou vazbu, což by bylo fakt dost divné.
- Taky bych řekla, že duplikáty mrtvé nejsou, přece nemůžou zemřít jen tak, ne? Myslím technicky.
- A nakonec, Teylino těhotenství: No comment!!!
:?
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 09.12.2007 09:50:19
kull Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

to Sevca: asi museli ukrast auroru,bo tam rikali ze asi mela ta lod vysilac a tak je nasli.Jumper byl s kterym utekli.

Příspěvek 09.12.2007 11:18:18
Coronius Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak mě se tento díl hodně líbil, Sheppard má vždycky zajímavý nápady, jako když se pomocí motorů zasekl na povrchu tý lodi :D . Líbilo se mi, že tam byla i Weir, postrádal jsem jí, jen škoda že měli nová data a nebyl tam Carson. Zase na druhou stranu Keller to zahrála dobře 8) . A konec byl také dobrý :twisted:
Time is up.. Do you want to experience something new? Come Lantean, come to Atlantis.. Play Stargate Legends -
www.sgl.exweb.cz

Příspěvek 09.12.2007 11:55:41
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Začínám si připadat dost nekritická, protože tohle byla další epka co se mi moc líbila. Ze 4. serie zatím nejvíc (ikdyž tam zatím nebyl díl, který by mě zklamal).
+ Elizabeh. Až teď mi opravdu došlo jak mi schází. Vždycky jsem měla raďeji Sam, a to se nemění, ale bez Elizabeth jakoby kus Atlantis zmizel...
+ Ta paranoidní atmosféra zezačátku.
+ Konec - píp píp :lol:
+ Že si konečně podtavy vzpomínají na ty co odešli. V SG1 mi vadilo, když si třeba na Kowaského o tři díly později nikdo ani nevzpoměl.
- Na midfinále a tu slibovanou trojepku jsem čekala trochu něco... většího.
Naposledy upravil Lirael dne 18.12.2007 00:34:10, celkově upraveno 1
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách