Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 4x10 - This Mortal Coil [Každodenní břímě]

4x10 - This Mortal Coil [Každodenní břímě]

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 06.12.2007 20:08:46
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Ale, no tak, Fazulino, já se držim, abych si to nepřečetla v angličtině a ty to sem dáš česky... :| :D . Tak schválně, jak mám silnou vůli :D.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 06.12.2007 20:08:53
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Přesto že jsem to četl jen zběžně (2 or 3 odstavce jsem vynechal kvůli překvapení) tak mě napadá je jedna věta:

Já chci sobotu :!: :!:
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 06.12.2007 20:11:00
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tar-ara píše:
Ale, no tak, Fazulino, já se držim, abych si to nepřečetla v angličtině a ty to sem dáš česky... :| :D . Tak schválně, jak mám silnou vůli :D.

Jojo, já vím, to já schválně.:D Jsem prostě děsně škodolibá:-), nevíc na víkend jedu pryč a uvidím to až v neděli večer a měla jsem takovou chuť se o to podělit:-).
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 07.12.2007 19:02:10
Coronius Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zní to skvěle
Time is up.. Do you want to experience something new? Come Lantean, come to Atlantis.. Play Stargate Legends -
www.sgl.exweb.cz

Příspěvek 08.12.2007 09:38:01
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

To se mi líbilo :) Ta temná atmosférá, podkreslována parádní hudební složkou. Byla radost všechny ty vztahy mezi postavami sledovat (Evil Keller byla skvělá), hlavně, když přišlo na interakci mezi dvojníky a realným týmem. Konečně jsme se taky dočkali nějákých těch efektů a nějákých lodiček. Ten konec byl ale stejně nejlepší:"píp píp píp píp pí"..."Ohh, Crap" :lol:
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 08.12.2007 11:34:14
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak mně se to překvapivě líbilo. Bylo to mnohem lepší než ty hrůzy, který byly předtim. Spolu s Lifeline zatim nejlepší díl z hrůzný čtvrtý série. Jinak mě začíná štvát, že scenáristi už nemaj nový nápady a musej "opisovat". Už se začínám děsit SGU, když vidim to, co se teď děje v SGA

Příspěvek 08.12.2007 11:41:44
janinka Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Heh bezva dílll :lol: Kellerová byla dot drsná :lol:

Příspěvek 08.12.2007 11:48:22
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tak po půl roce čekání konečně epizoda u které jsem nečekal až to skončí :D
Obrázek

Příspěvek 08.12.2007 12:48:02
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Konečně zase pořádná epizoda u které se nedal předvídat konec po prvních pár minutách.
Toto je spoiler!!!:
Když Ronon a Rodney šli hledat Elizabeth tak jsem si myslel že už bude za pár minut konec dílu, ale když jsem se podíval na čas a zjistil jsem že za sebou mám teprve 15 minut, bylo to pro mě příjemné překvapení. :D

Prostě moc pěkný díl kde byly momenty, kdy bylo poznat že postavy k sobě něco cítí a bylo v krásné harmonii s akcí.
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

Příspěvek 08.12.2007 15:29:29
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Hmm, tak já nevím.
Nejdřív začnu tím pozitivním - líbilo se mi to, ale na finále to bylo trochu slabší. Hlavně začátek byl trochu nudný. Byly tam ale skvělé momenty, hlavně tedy při setkání obou týmů a ten rozhovor Radka s Rodneym o Carsonovi a Elizabeth byl skvělý. Čekala jsem, kdy se konečně Rodney zmíní o tom, jak ho ztráta Carsona ranila. Radkova účast na tom byla moc pěkně napsaná a jsem ráda, že se jejich vztah takhle změnil. A šlo to i bez českého sprostého nadávání (i když nepochybuju o tom, že si tady někdo postěžuje, že Radek neřekl "českou hlášku" :roll: ). Vůbec to zmínění Carsona dokonce dvakrát (!) bylo super, a přítomnost Elizabeth to podtrhovala.
Evil Lorne už podruhé za sezónu je zajímavá věc a líbí se mi to. A popravdě, být ve skutečnosti a ne kopiei, tak bych dokonce s Lornem souhlasila, že by měli pracovat hlavně na bráně :) Jewel se mi líbí čím dál víc. Tahle role je hodně jiná než Kaylee ve Firefly (pochopitelně :)), ale jak dokázala zahrát nejdřív zlou replikátorku a pak, jak se změnila. Vážně jsem jí to věřila. Hodně to tam v tomhle ohledu pozvedla. Můj názor, samozřejmě, protože jsem taky trochu zaujatá tím, že jsem měla Jewel ráda už předtím :wink:
Co mě překvapilo a co domysleli velmi dobře, byla Rononova zápěstí, aby u kopie nebylo vidět tetování, když ho v té době Ronon ještě neměl. Aspoň že na takové maličkosti už myslí.
Bylo od začátku jasné, že podle uniforem poznáme, že to není "náš" tým. Skok v čase do minulosti bychom jim asi nezbaštili, to by to tam museli přímo ukázat. Ale nemyslím si, že účel byl v tom, abychom to jako nepoznali, ale že prostě sledujeme alternativní tým.
Konec byl super, jak se John s Rodneym bavili o Elizabeth. Bylo to zase to jejich typické vyhýbavé chování, ale to spojení tam bylo poznat.
To pípání a "crap", byl moc pěkný kousek. Ale myslím, že si teď budou muset vybrat, co s těmi informacemi udělají. Zničit lodě replikátorů můžou jen s pomocí Wraithů a spojit se s nimi? To už tu jednou bylo, tak nevím, jestli se tou cestou vydají znovu.
Zničení města bylo v jednu chvíli docela působivé, protože takové scény člověka chladným nenechají. Je to totéž, jako když byla zničena třeba Enterprise D. Vždycky to v člověku něco zanechá, protože je s tím místem tak nějak spojený a zapůsobí to. I když tohle město nebylo skutečné, pořád to má efekt. Pěkné :wink:

Teď k tomu negativnímu:
Uvědomila jsem si tady, jak moc mi Elizabeth chybí. Pravda, ve 2. a 3. sérii ji sice špatně psali, ale právě tyhle momenty, kdy se s takovou vášní pustí do přesvědčování někoho, to mi chybí, strašně moc mi to chybí. A jak jsem si zpočátku říkala, že tu změnu překousnu, teď si nejsem jistá...nevím, všechny ty jejich sliby, jak nás namlsali o propojeném ději atd. Navíc se změnila celá dynamika seriálu, protože tam něco, resp. někdo chybí. I když se snaží ty momenty mezi postavami napsat líp a to se jim povedlo, pořád mi chybí nějaké to spojení mezi nimi. Tým celý v akci jsme pořádně neviděli, je to takové roztříštěné a to, co se mi na SGA hlavně líbilo oproti SG1, totiž, že je to o více lidech i okolo než SG1, která byla prostě hlavně o SG1, tak to nějak ztrácí i tady. Ale to je můj subjektivní pocit, protože se asi víc starám o ty postavy a nějakou provázanost a tak nějak bláhově lpím na tom, aby dodrželi sliby, které dali. Asi bych chtěla moc.

Trochu mě naštvalo, jak v první chvíli nastartovali "starého" McKaye, tedy toho, jak ho psali v minulé sérii. Ale pak mě napadlo, že to prostě bude tím, že to vlastně byl McKay z minulé série. I když nevím, jestli to napsali úmyslně, nebo to byla chyba. U nich člověk nikdy neví.
Potom mi už trochu vadil zase jednou převzatý námět z SG1. Někdy už to vypadá, že vykrádají sami sebe. Je fakt, že když si tady vymysleli jako nepřátele Replikátory, tak ty zápletky asi budou podobné, ale tahle neměla s příběhem z SG1 společného vůbec nic, ale vzali to zase z jiné epizody, jež se Replikátorů netýkala. Vlastně si už ani nic nenalhávají a normálně říkají "Replikátoři" místo "Asurani", to je hezké :?
Ale je fakt, že takové druhy epizod se objevují všude, zrovna se mi vybavuje epizoda Voyageru, kde se dělo totéž. Je těžké už být originální, ale když už, tak vykrádám jiný seriál a ne svůj vlastní, ne? :D

A ještě dovětek-kdy chce Teyla říct lidem okolo, že je těhotná? Jak jim to své břicho, schovávající za P-90 nebo stojící před něčím, vysvětluje? Že hodně jí? Come on...
Naposledy upravil Klenotka dne 08.12.2007 15:59:37, celkově upraveno 4
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 08.12.2007 15:38:53
STLucy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

celkom dobry diel, po siedmych nudnych. A to vdaka:
[img][http://img136.imageshack.us/img136/2455/avatshweir4hf4.jpg]http://img136.imageshack.us/img136/2455/avatshweir4hf4.jpg[/img]

Příspěvek 08.12.2007 18:48:57
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

¨Tak tenhle díl byl opravdu velmi dobrý, líbilo se mi jak na začátku repli Keller, Lorne a Zelenka se sešli na tajnou poradu. Byl to velmi originálně napsaný díl, dvojníci to přežili takže je možná uvidíme znovu... Rodny a radek a jejich spolupráce, jak opravdových tak i ze začátku měla štávu a to jak Radek snažil z Rodnyho dostat co cítí k Elizabeth když konečně ví že je mrtvá,.. to se mi opravdu líbilo. Plus jsme viděli co to bylo za lodě jenž nám ve 2 díle stříleli na tým, na začátku tam byla klasická Aurora ale ty dvě na tej planetce byli dost zajímavé... a Konec s napojením na asuranskou flotilu, to bylo zajímavé. Těším se na další díl a konečně pořádnou bitvu a konečně uvidíme Stevena a Daidlos a podle toho co se říká o novejch zbraní na 304 to bude zajímavé..... měsíc čekat, fůj!!!
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 08.12.2007 19:18:37
lightbrand Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Hodně dobrej díl, sice díly tohoto typu zrovna nemusím ale tenhle se fakt povedl. A perfektní konec :-)

A super, že tam byla zase doktorka :) fakt na ten Atlantis patří. Snad ji uvidíme víckrát.

EDIT: Nepiš víc příspěvků pod sebou, používej UPRAVIT! Klenotka.
SG1, SGA, BSG, Heroes, Eureka, LOST, Sliders, Black Books, Voyager, Enterprise, Hustle, Andromeda, The Lost World, Firefly, Červený Trpaslík, The Big Bang Theory, M*A*S*H, 24. Tak tohle jsou mý nej seriály.

Příspěvek 08.12.2007 20:16:33
Kalasnikov Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

už jsou titulky že je to přesunuté ze spoilerů na pokec o dílech?

Příspěvek 08.12.2007 20:33:31
Awast Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Dobrá epka...

Elizabeth (Torri) je opravdu extra třída, seriál, nebo aspoň díl, po herecké stránce značně ožil. Opravdu seríálu chybí...

No uvidíme co bude za měsíc :twisted:
Shal kek nem´ron brother...

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách