Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách Dabing do češtiny

Dabing do češtiny

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Která z nabízených možností by vám v případné dabované SGA zněla nejlépe:

"Wírová"
23
24%
"Wejrová"
50
53%
"Wajrová"
20
21%
Jinak(napište jak)
1
1%

Celkem hlasů : 94

Příspěvek 07.12.2007 14:16:40
lightbrand Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Takže Pegasus Project je nadabovanej jinak, než bude SGA??? A už to začíná, zase to bude stejný postavy ale 2 různý hlasy. Stejně jak to udělali v Andromedě. Když už, tak měli Pegasus Project nadabovat tak, jak bude Atlantis.
SG1, SGA, BSG, Heroes, Eureka, LOST, Sliders, Black Books, Voyager, Enterprise, Hustle, Andromeda, The Lost World, Firefly, Červený Trpaslík, The Big Bang Theory, M*A*S*H, 24. Tak tohle jsou mý nej seriály.

Příspěvek 07.12.2007 14:19:11
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

No.7:

Ale noták... Tady nejde o to jestli "jdou do hloubky". Kde máš tu hloubku? :shock:

Jde tu o jejich názor, který netaktně dávají najevo tam, kde o něj nikdo nestojí. Markus se neudrží na uzdě a napíše jim na to vždy sloh, který je stejně nepřesvědčí a nevěřím ani, že to všichni čtou...

Abych nebyl úplně OT, tak doufám, Marcusi, že se tu nějaký panák z Novy podívá a vezme to v potaz, až se bude dabovat.

Příspěvek 07.12.2007 14:19:47
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no.7 píše:
ha, přesvědčovací příspěvek - to je dobry....nj tak víš jak,spousta lidí to nevidí z toho úhlu jako ty,nejdou do toho tak do hloubky....mám známý,který se na SG koukaj jen proto,že uviděj prostě nějakou řežbu,střílení a akci - neříkám že to není dobrý - samozřejmě je to vlastně o tom, ale patří k tomu přece i ty vyvíjející se vztahy,mě tohle strašně baví,koukat jak se každá postava vyvíjí a spekulovat co a jak bude dál - prostě proniknou do toho seriálu trošičku hlouběji...nepatří to sem - ja vim :oops: :D

a to koukáš na SGA?? :lol: :lol: :lol:

Příspěvek 07.12.2007 14:21:58
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Co děláš? Naposled "vyvíjeli". Bohužel při tom zapomněli na ten děj a střílečky :D

Opět sorry za OT. Polepším se ;-)
Naposledy upravil Angmar.FZ dne 07.12.2007 14:32:53, celkově upraveno 1

Příspěvek 07.12.2007 14:24:00
no.7 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

g.o.d:

tak myslel jsem to tak ňák globálne i s sg1 :wink: , jo v sga se toho zrovna teďka moc neděje - možná tak vztha Shep - Rodney....sem to mozna trosku prehnal :P ale mam pravo na svuj nazor - nebo ne?od ceho je to pak forum
[img][images/thumbs/no.7_cod4-new.jpg]images/thumbs/no.7_cod4-new.jpghttp://[/img]
*Co myslis ze se stane po smrti?
*Bude ze me duch, dojdu k mrtvole a ozivim se
*Zajimave, z jake viry to pochazi?
*World of Warcraft

Příspěvek 07.12.2007 14:25:33
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

lightbrand: Pro studio jsou to, ať se nám to líbí nebo ne, dva různé seriály. Oni kvůli postavám z jiného seriálu, které se mihnou v SG-1 jen na jeden díl, nebudou pořádat konkurzy na dabing. :wink: Bylo to tak třeba i v JAGu, kde se na dva díly objevili postavy z NCIS a taky je dabovali úplně jiní lidé, než potom v dabingu samotné NCIS... Takže ano, v SGA bude většinu osazenstva dabovat někdo jiný než v SG-1...

Angmar.FZ: Ok. Příště už se pokusím "držet na uzdě". :wink: Mám dabing rád a tak se mi to zatím nedaří... :)

Příspěvek 07.12.2007 14:28:12
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No tak to je celkem škoda, molhi by se trochu dívat na tu komplexnost seriálů a pokusit se to nadabovat trochu jednotněji no.
SG1, SGA, BSG, Heroes, Eureka, LOST, Sliders, Black Books, Voyager, Enterprise, Hustle, Andromeda, The Lost World, Firefly, Červený Trpaslík, The Big Bang Theory, M*A*S*H, 24. Tak tohle jsou mý nej seriály.

Příspěvek 07.12.2007 14:28:32
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Marcusi, Ty jen reaguješ, oni si o to vyloženě koledují. Spíš obdivuju tvoji trpělivost, já už bych je poslal tam, kam bych je v duchu poslal i tak.

No.7: (reaguju na následující příspěvek): :offtopic:
Naposledy upravil Angmar.FZ dne 07.12.2007 14:31:56, celkově upraveno 1

Příspěvek 07.12.2007 14:28:54
no.7 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Angmar.FZ:

náhodou posledni epka byla dobra 8)
[img][images/thumbs/no.7_cod4-new.jpg]images/thumbs/no.7_cod4-new.jpghttp://[/img]
*Co myslis ze se stane po smrti?
*Bude ze me duch, dojdu k mrtvole a ozivim se
*Zajimave, z jake viry to pochazi?
*World of Warcraft

Příspěvek 07.12.2007 14:32:53
Kaithlin Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Markus píše:
A tak pěkně tvůj příspěvek začínal Kaithlin. :wink: Umím pochopit lidi, kteří jsou totální odpůrci dabingu, že nechtějí dabovanou Atlantis. Oni nechtějí dabované nic. (Ale i ti by si měli uvědomit, že jsou v menšině, většina normálních diváků dabing chce a tak by to měli respektovat) Ale člověka, který má dabing SG-1 rád, ale dabing SGA nechce, opravdu pochopit nedokážu.

Ono je to jednoduché. S SG-1 si s největší pravděpodobností začínala s dabingem. Takže se ti hlasy spojili s těmi postavami a i když jsi potom přešla na originál, tak dabing ti přišel jako druhá přirozenost. Ale ono to chce dát dabingu SGA čas a uvidíš, že si za čas taky zvykneš a bude ti to připadat normální.

Zkazí celou krásnou atmosféru? A prosím pak čím? Že lidi neuslyší Zelenkovo dop*dele? Ano, to trošičku zamrzí, ale já myslím, že důležitější je, že tam máme českého vědce, který nás tak trochu reprezentuje a to, že si sem tam česky zakleje, je podružné. Navíc tak ve dvou scénách co si vybavuju (Letters from Pegasus nebo Grace uner Pressure), každý člověk z reakce ostatních pochopí, že Radek mluví česky. Ale uznávám, toto je jeden malý nedostatek dabingu. Ale nedabovat to kvůli tomu? Ani omylem. Všichni by jste si měli uvědomit, že SGA se bude dabovat. Na 100 procent! Takže výkřiky typu:"Dabovat NEEE!!!" nic nezmůžete. A tenhle topic tady ani od toho není! Měli by jste se s tím smířit a přispívat něčím konstruktivním. :wink: Kdo by měl koho dabovat, jak by se mělo co překládat atd.

A poslední hlavní věc na závěr. Neberte díl Pegasus Project jako vzor, jak bude vypadat dabing SGA!!! Pro režiséra byli postavy z SGA v tomto díle vedlejšími postavami a tak na ně vzal dabéry, které měl po ruce. Dám krk za to, že se změní dabéři Rodneyho i Johna. Liz asi zůstane stejná.

Jasně, máš pravdu. Ale víš co, každý máme svůj názor. Já hlavně doufám, že dabéry Rodneyho i Johna opravdu změní. Liz bych ponechala. Teylu... no to netuším :D Mě je jedno, jestli se bude SGA dabovat. Budu ho mít pořád ráda. Jen mi to takhle vyhovuje. SG-1, to je něco jiného. Tam vybrali dabéry skvělé, ale jestli to tak bude u SGA, nevím... V jedno doufám - a to v to, že vše vyberou dobře a nebudou nesmyslně překládat nějaké názvy. U SG-1 je to jinčí. Tam není např. Atlanits (Atlantida)...
No nic, rozhodně jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne. Zelenkovo české výrazy sice znějí v originále dobře, ale zajímalo by mě, kdo by ho měl dabovat :D Nejspíš se atmosféra a celé znění Atlantis změní, ale na druhou stranu musím uznat (i když ne moc ráda), že s tím nic nenadělám a dabing může mnohému pomoci.
Třeba všichni (včetně mě :D), kdo říkají, že dabing není dobré řešení, budeme divit. A třeba i příjemně :-)
[img][http://thescifiworld.net/img/avatars/stargate/avatars_forum/stargate_avatar_forum_219.jpg]http://thescifiworld.net/img/avatars/stargate/avatars_forum/stargate_avatar_forum_219.jpghttp://[/img]

Příspěvek 07.12.2007 14:42:56
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

lightbrand: Jak říkám, kdyby to byly hlavní role, tak si na tom rejža dá záležet, ale v Pegasus Projectu to prostě byly role vedlejší, a v ten moment se režisér nemůže a ani nemá čas zabývat tím, že v nějakém jiném seriálu jsou to role hlavní. Problém je také v tom, že ti herci nemají "své" dabéry, takže se režisér neměl čeho chytit. Naopak jestli Zdeněk Štěpán bude režírovat i Atlantis, tak dabéry herců z SG-1 určitě dodrží, alespoň to říkal. A to proto, že už prostě mají ty "své" hlasy. Ale i když také nejsem příznivcem výměn dabérů, tak musíš uznat, že Rodney s Johnem to potřebují jako sůl... :wink:

Angmar.FZ: Což o to, trpělivost tu já mám. Spíš jsem zvědav, jestli to někoho opravdu přesvědčí a nebo mě mají všichni za magora. :lol:

Kaithlin: No vida. To je hned jiná řeč. :) Taky doufám, že to dobře dopadne. Zvlášť po tom, co se o dabing přu už nějaký ten pátek, bych byl nerad, aby něco pokazili... :wink:

Příspěvek 07.12.2007 14:43:13
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Určitě se divit nebudeme všichni ;-)

Příspěvek 07.12.2007 14:45:49
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Markus píše:
lightbrand: Jak říkám, kdyby to byly hlavní role, tak si na tom rejža dá záležet, ale v Pegasus Projectu to prostě byly role vedlejší, a v ten moment se režisér nemůže a ani nemá čas zabývat tím, že v nějakém jiném seriálu jsou to role hlavní. Problém je také v tom, že ti herci nemají "své" dabéry, takže se režisér neměl čeho chytit. Naopak jestli Zdeněk Štěpán bude režírovat i Atlantis, tak dabéry herců z SG-1 určitě dodrží, alespoň to říkal. A to proto, že už prostě mají ty "své" hlasy. Ale i když také nejsem příznivcem výměn dabérů, tak musíš uznat, že Rodney s Johnem to potřebují jako sůl... :wink:

Angmar.FZ: Což o to, trpělivost tu já mám. Spíš jsem zvědav, jestli to někoho opravdu přesvědčí a nebo mě mají všichni za magora. :lol:

Kaithlin: No vida. To je hned jiná řeč. :) Taky doufám, že to dobře dopadne. Zvlášť po tom, co se o dabing přu už nějaký ten pátek, bych byl nerad, aby něco pokazili... :wink:

Jo to je pravda. Tak se necháme překvapit :)
[img][http://thescifiworld.net/img/avatars/stargate/avatars_forum/stargate_avatar_forum_219.jpg]http://thescifiworld.net/img/avatars/stargate/avatars_forum/stargate_avatar_forum_219.jpghttp://[/img]

Příspěvek 07.12.2007 14:49:01
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jo Rodneyho sem slyšel pár sekudn a utíkal sem od televize. No ale Radney je velmi specifická osobnost. Ty jeho hlášky a rychlo mluvení atd.. Ten nepůjde nadabovat ani z poloviny tak dobře. Ostatní postavy možná jo ale Rodney po dabingu nebude 100% Rodney jak ho známe.

Příspěvek 07.12.2007 14:54:52
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Njn, to je celý Rodney. Debér se bude muset fakt snažit. Protože jsem ještě neslyšela nikoho tak rychle mluvit a komolit slova jako Rodney. Takže budou muset dobře vybírat a hlavně skvěle překládat. Kdo ví, jak to bude.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách