Klenotko, nezlob se na mě, ale tohle mi už přijde ve stylu "Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde". Nenaplnilo se to, čeho jsi se obávala a tak si hledáš něco jiného, proč bys mohla nadávat.
Co se týče těch Amandiných úvodů, tak tvoji reakci opravdu nechápu. A už vůbec, co je na tom laciného... Jsi zatím jediná, kdo se vyjádřil negativně. Myslím, že většině lidí je to úplně jedno a berou to normálně. MGM se prostě rozhodlo ty trailery uvádět Amandou a dost pochybuju, že to od nich byl nějaký úmyslný obrovský marketingový tah. Předpokládám, že byla po ruce a tak s ní natočili všechny úvody k trailerům. A pokud ti Amanda nevadí (jakože tomu nevěřím), tak opravdu nechápu v čem je problém. Ona to neuvádí jako Samantha Carter, ale jako Amanda Tapping. Příští rok ty trailery třeba bude uvádět někdo jiný. Celá tahle věc o třech vteřinách na začátku traileru ze stránek MGM je podle mě vcelku uhozená. Vsadím se, že kdyby to uváděl David, tak bys tak neprskala...

A pokud tě napadlo hned reagovat ve stylu "Ale David je tam čtvrtým rokem a ona teprve přišla", tak ani nemusíš. Pro mě je to vše takový "SG Univers" a já to beru tak, že je tam už jedenáctým rokem.

(Což by mohla být tvoje alternativní reakce na Davida

)
A teď k účinkování Amandy v SGA. V podstatě jsi příkladem toho, o čem mluví Tar-ara, Vojta@ nebo i já. Je opravdu naprosto jedno, jak jí v SGA napíší. Člověku, který jí v SG-1 nenáviděl, jako jsi ty, se stejně nikdy nezavděčí. Naprosto nesouhlasím s tím, že nevědí jak jí psát. Ne, oni to vědí, ale vycházejí z mylného předpokladu. A to, že když to nebude ta stejná Sam jako v SG-1, tak si tím udobří rozhořčené anti-carter kritiky. Takže já je chápu, ale udělali chybu. Měli na to kašlat a psát jí stejně jako v SG-1, protože tohle nemá cenu. Tohle je prostě začarovaný kruh. Je tam moc - je to špatně. Je tam málo - taky špatně. Zužitkuje zkušenosti (Doppelganger) - špatně. Neplete se do vědy - ááá špatně. Atd. A i kdyby Amanda měla být jakási "vějička" na fanoušky SG-1, tak na tom není nic špatného. A to, že to nefunguje, je upřímně jen tvůj odhad a hlavně spíš zbožné přání. Nelze dokázat ani že to funguje, ani že to nefunguje. Základní sledovanost na Sci-fi Channelu rozhodně jako argument neberu, zvlášť, když je SGA pořád tamějším nejsledovanějším seriálem, ale celková sledovanost Sci-fi je prostě bídná...
Co se týče Torri, tak pokud je to opravdu vyhazov kvůli oddanosti SG-1, tak mě to opravdu štve, o tom žádná. Tohle se prostě nedělá. Ale nemůže za to ani Amanda ani postava Sam a rozhodně bych to nespojoval. Jonase jsem měl hrozně rád a jeho odchod mě hrozně naštval, ale nikdy jsem to nevyčítal Michaelovi. Jednoduše je to producentské rozhodnutí a nám se může nebo nemusí líbit a to je asi tak všechno...
Nevím, proč se tohle musí pořád rozebírat. Ještě před pár měsíci jsem si vážně myslel, že jí chceš dát šanci a že se budeš snažit soudit objektivně. Ale myslím, že už je navýsost jasné, že je úplně jedno jak jí budou psát...

Sice už si připadám trapně, že opět reaguju sáhodlouze na Samanthu/Amandu, ale na tvůj příspěvek jsem jednoduše nemohl nezareagovat.