Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 4x08 - The Seer [Věštec]

4x08 - The Seer [Věštec]

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 14.11.2007 22:46:20
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Vojta@: Ale jestli začne říkat, že s tím už se setkala (což setkala), tak zase nastoupí "anti-carterovci" a budou mít poznámky. Mě osobně se docela ale líbí, že (nemyslím jen tu) by mohla využít svých zkušeností nebo alespoň je vzít v úvahu pro rozhodování.

Hmm, začínám být jistě "anti-anti-carter" :)
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 17.11.2007 09:47:06
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Pravý horní roh, je tam video přehrávač, A Wraith predicition for Atlantis.

http://tv.yahoo.com/stargate-atlantis/show/35558/season

[img][images/thumbs/HAck_seer1115.jpg]http://img.photobucket.com/albums/v443/morjana/scifi4/seer1115.jpg[/img]

--------------------------------
Na ten díl jsem se hrozně těšil a on se opravdu povedl. Byla to naprostá paráda. Jsem rád, že se ta hlavní linie konečně pohla dopředu a že je to propojení dílů vidět. Opravdu se mi to líbilo, Davos, Wraith z CG (To s podání rukou bylo luxusní :lol: "Jenom trocha Wraithského humoru" :D), Sam, která se konečně musela ukázat jako vůdce města a dělat důležitá rozhodnutí, Woosley (otravný jako vždycky, hlavně že trvdil: Do ničeho nebudu zasahovat :) ) a různé další maličkosti (např. rozčarování Sam, když se jí Kellerová zeptala, jestli ho berou na Atlantis proto, aby ho léčili nebo aby se dozvděli budoucnost), které dílu dodávaly tu správnou šťávu. Co mě opravdu potěšilo byl začátek epizody, kdy všichni společně vkročili do brány, a následovala známa sekvence. To už tam dlouho nebylo a chybělo mi to. Nyní už nezbývá jen čekat, jestli se ta vize, co viděla Sam vyplní. Protože jestli to bude přesně tak, jak to ukázali, tak z toho města moc nezbude, protože jestli se nemýlím, tak to padala přímo hlavní věž s bránou. To čekání mě zabije, dva týdny do další epizody. Bleh.

Takže podrtženo sečteno, pro mě nejlepší díl ze čtvrté série.
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 17.11.2007 10:44:32
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak mě se to taky líbilo, trocha Wraithského humoru byla super, stejně jako Woolseyho "síla zvyku:-)". Jen mi to přišlo takový trochu nedokončený. Kde nic tu nic, najednou konec. Asi jsem od toho čekala víc. Nicméně pořád je udržena kvalita série, o níž tvrdím, že je lepší než třetí.
Sheppard a McKay byli super, jak spolu rozebírali ten replikód, Samantha výborná (já mám tu ženskou fakt ráda), Ronon tentorkát nanic (no, když jde o ty jejich technobláboly a technohračky, tak se svou pistolkou nic nenadělá). To Teylino těhotenství: nechápu, proč to tají, navíc musí být všichni slepí, když to nevidí. Nebo si ostatní myslí, že jí najednou začala víc chutnat Atlantská kuchyně v kantýně?
Líbí se mi, že ta Samanthina vize nám dává takový příslib do budoucnosti.
To vkročení do Brány s červí dírou mě taky potěšilo, občas to neuškodí, stejně jako vystoupení z Brány na té zelené planetě...
Líbilo se mi, jak se Samantha chápavě usmála na Sheppa, když odporoval Woolseymu, jako by to už předtím někde viděla:-).
Ty černé uniformy jim sluší, moc se mi líbí.
Jooo, zase mi něco uniko....? Proč čekat dva týdny do dalšího dílu???
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 17.11.2007 11:51:25
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Fazulina: Den Díkuvzdání... :?
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 17.11.2007 12:45:19
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

dobrej díl. Aspoň nějakej posun vpřed

Příspěvek 17.11.2007 13:24:46
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jsem to již také zhlédl amusím říct, že jsem od toho očekával trochu víc, ale přesto se mi díl moc líbil. :pirat:
Jack: musím to vědět Danieli co znamená to jejich kree
Daniel: Pozor, poslyš, soustřeď se
Jack: něco jako haló..

Příspěvek 17.11.2007 13:43:18
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

takze na dalsi dil se bude cekat jenom protoze se budou soudruzi v USA nadivat nadivanym krocanem????
To je teda bleeee..... :shock:

Příspěvek 17.11.2007 14:01:39
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Mně se to líbilo. Loni bych touhle dobou asi řekla skvělá, fantastická apod., ale letos už moje nadšení není tak velké.
Jsem hrozně ráda, že se konečně začalo něco dít, protože už jsem pomalu upadala do deprese, že z té války Wraith/Asurani nic neuvidíme.
Wraith na základně! To je myslím jeden z největších pozitiv, co z téhle epizody vyplynuly. Je to jako když byl na základně Bob (nebo Steve? :) ). Doufám, že z toho uvidíme mnohem víc.
Taky se mi líbil ten rozhovor Johna a Rodneyho o tom viru a jak si dávají za vinu, že to způsobili. A rozhodně pěkné je, že si vzpomněli na Elizabeth. Minule to byl Carson, teď Elizabeth...jsem ráda, že na ně nezapomínají.
Sam dělající těžké rozhodnutí, to bylo zajímavé sledovat. Dosud jsme z toho velení moc neviděli, takže tohle byla opravdu zatěžkávající zkouška. Zatím obstála, ale očividně ji toho v budoucnosti čeká víc.
Rozhodně mě přakvapilo, že Asurani začali útočit na lidi. I když je to vlastně logické a dává to smysl, vůbec mě nenapadlo, že něco takového udělají. Je to trochu jako když Reetou chtěli vyhladit všechny hostitele pro hady. Ale v Pegasu žije o poznání míň lidí a tak by jim to nemuselo dát takovou práci.
To, jak Davos řekl o tom, že osud celé galaxie dosud nikdy neležel v rukou malé hrstky lidí, mě docela dostalo. Nevím proč, ale bylo to takové prorocké a konečné, že mě to až skoro dojalo :)
Trochu mi vadí to, jak si najednou výborně rozumí s Johnem. Tedy, jsou to tři měsíce a tak už by to po takové době bylo pochopitelné, jenom je to trochu náhlé.
Teyla a dítě...no, ostatní jsou slepí :) Nejspíš si to vysvětlují tím, že Teyla má asi problémy s jídlem :)
Ale hezky to spěje k season finale. Jsme už skoro v půlce série, strašně rychle to uteklo :( A taky strašně dlouho trvalo, než se začalo něco dít :roll: Snad už to teď bude lepší.

Příští epizoda, na kterou se těším ze všeho nejvíc, pochopitelně musí jít až za dva týdny :roll:
Naposledy upravil Klenotka dne 17.11.2007 14:54:51, celkově upraveno 4
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 17.11.2007 14:45:32

Odpovědět s citací

Prosím, hodíte sem odkaz na torrent? Nemůžu ho sehnat :(
Děkuju.

Příspěvek 17.11.2007 15:08:41
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Trochu mi vadí to, jak si najednou výborně rozumí s Johnem. Tedy, jsou to tři měsíce a tak už by to po takové době bylo pochopitelné, jenom je to trochu náhlé.

Myslíš Samanthu? No, mě se to právě líbí a čekala jsem to. Sam bych odpustila i nějaký ten románek se Sheppardem:-), ale vím, že k tomu nikdy nedojde. Oni dva spolu se mi líbí moc. Jako Sam a Jack... :-). No... trochu OT:-), tak pardon.

Klenotka píše:
To, jak Davos řekl o tom, že osud celé galaxie dosud nikdy neležel v rukou malé hrstky lidí, mě docela dostalo. Nevím proč, ale bylo to takové prorocké a konečné, že mě to až skoro dojalo

No, to je fakt, kdy naposledy zachránila v SG hrstka lidí celou galaxii, že?:-)
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 17.11.2007 15:27:16
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Líbí se mi jak se do SGA montuje ode všeho trochu - mystika i vysoká věda. Věštec byl opravdu zajímavá osobnost... Setkání Johna a starého známého mělo takovou zvláštní atmosféru - tak rozdílné dvě bytosti a stejně mezi nimi vládne nějaká sympatie. Ale jinak celkově - pro mne asi zatím nejslabší díl 4. serie. Nebo možná nemám dnes tu správnou náladu :roll: .
After hard working I like hard playing

Příspěvek 17.11.2007 15:30:42
Catano Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak som pozeral prvý raz atlantis bez titulkov. A ja viem o čom to bolo!!! Trochu. Inak epka vyzerá zaujímavo z toho, čo som rozumel. Wraithíkom asi ešte nedošlo, že proti asuranom je každá hivka naviac dobrá. A wraithský humor bol tiež dobrý :lol: .
[img][images/thumbs/Catano_sigpokerkopie1.png]images/thumbs/Catano_sigpokerkopie1.pnghttp://[/img]

Příspěvek 17.11.2007 15:41:19

Odpovědět s citací

JO TAKY SE UZ TESIM NA TEN DIL BUDE DOCELA ZAJIMAVI JAK SEM SE DOCET
:shock: :shock:
NENI EMOCI, JE POUZE MIR
NENI VAŠNI, JE POUZE KLID
NENI SMRTI, JE POUZE SILA, NEBOŤ SMRT PATŘÍ K ŽIVOTU.

Příspěvek 17.11.2007 15:53:58
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Fazulina píše:
Myslíš Samanthu? No, mě se to právě líbí a čekala jsem to. Sam bych odpustila i nějaký ten románek se Sheppardem:-), ale vím, že k tomu nikdy nedojde. Oni dva spolu se mi líbí moc. Jako Sam a Jack... :-). No... trochu OT:-), tak pardon.

Er, jen to ne :) Rozhodně jsem proti jejímu párování s kýmkoliv, ještě to za deset let nevyřešili s Jackem, nechci, aby tak dopadl i SGA :)
Spíš jsem chtěla říct, že ano, je to pěkné, ale prostě je to trochu náhlé. Sam pořádně ještě nevelela, v Doppleganger a Tabula Rasa spíš jakoby přijímala návrhy od někoho jiného a nebylo tam patrné napětí. A najednou jsou takhle přátelé? Pokud vím, Elizabeth začala Sheppardovi říkat Johne až někdy v druhé půlce první série. Předtím ho tak občas oslovila, ale spíš ho oslovovala jeho šarží. A jemu trvalo rozhodně o dost déle, než od ní začal přijímat rozkazy a dělal si plno věcí po svém. Prostě mohli trochu víc ukázat nějaké konfilkty a přizpůsobování. To je zase nevýhoda toho, že tam naopak moc nebyla. Za to bych sice měla být ráda, ale když už jí tam mermomocí chtěli mít, tak ať už aspoň ukáže, že je pro její přítomnost důvod :wink: Přece jen třeba v Missing se rozhodli jít na záchrannou misi, aniž by je ona někam poslala a vůbec to někdy vypadalo, jako že tam velí Sheppard s McKayem.:dontknow:

No, to je fakt, kdy naposledy zachránila v SG hrstka lidí celou galaxii, že?:-)

:D Ono spíš SG1 pořád zachraňovala naší galaxii, kdežto tým Atlantis hlavně zachraňoval město a svoje vlastní zadky. Takže je to příjemná změna :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 17.11.2007 17:34:10
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

MNo, tak díl to nebyl vyloženě špatný. Rozhodně lepší než Missing. Řekla bych lepší průměr. Sam konečně ukázala, že na Atlantis působí jako velitel. Už jsem jí to přestávala věřit :) Tentokrát to měla s rozhodnutíma docela těžký a ještě měla za zadkem Woolseyho. Já bych toho chlapa asi kopla. On se nikdy nepoučí a vždycky se montuje, do čeho nemá. Jinak je to takovej správnej byrokratickej prvek, nic proti němu osobně :)
Starej známej wraith. Na to, že v Common ground se z Johna a toho waitha stali málem kámoši si teď moc nerozuměli, ale zase je to pochopitelný, je to wraith. To, jak se wraithský lodě rozstříleli, to bylo fajn. Tak trochu jsem to čekala. No, aspoň se nemusí zabývat tim, jestli ho nechají odletět s jeho lodí nebo si ho nechaj. Zbyl jim novej mazlíček :D
Strašně se mi líbilo: "Můžeš to zaručit?!!!" "Ne" To byla úžasná reakce. :lol:
No a nakonec si neodpustim komentovat Teylu. Jé, ona šla na misi ve výstroji a ne v jejích oblečkách :lol: No jo, to by si v těch oblečkách mohl někdo všimnout, že jí poněkud narostlo bříško, leda že by nikdo z okolí nikdy před tím neviděl těhotnou ženu. :lol:

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách