Tak já nevím....mně se to docela líbilo, ale až tak někde od půlky, kde se to trochu rozjelo. Některé věty, které Teyle napsali, mi ze začátku přišly dost křečovité, ale je vidět, že když se pak uvolnila, tak to k ní sedí spíš. I herečce. Rachel moc na dramatické role není, nevím, nevadila mi tady, jenom si na to musel člověk trochu zvyknout.
A konečně je v SGA ženská postava, která mi nevadí. Potom, co zkazili Teylu a pak tam navíc dali Carterovou, je tam konečně herečka a postava, která se mi líbí.
Doktorka je opravdu skvělá a musím říct, že její přizpůsobování bylo mnohem uvěřitelnější než Carsonovo ohánění P-90 v některých epizodách. Carson mi chybí, ale prostě silná ženská postava tady chyběla. O téhle toho navíc moc nevíme, takže je tu velký prostor pro vývoj.
Ta rasa, na kterou narazili, je asi součást té "story-arc", která v téhle epizodě konečně začala a tak jsem zvědavá, jestli na ně ještě narazí.
Líbil se mi hrozně moc ten rozhovor Shepparda s Rodneym

Bylo to krátké, ale kouzelné a vtipné a Rononova reakce byla taky super. A action!Rodney je vždycky fajn
Ale potom, co Rachel říkala, že obsazují herce na otce Teylina dítěte, jsem si říkala, že to asi bude ten týpek, co tam s nimi pobíhal a ono ne. Vůbec ho neukázali

Trochu si to vycucali z prstu, ale ono se s tím asi nedalo moc dělat, když jim Rachel otěhotněla prakticky na začátku natáčení. Mohli ale třeba občas zmínit v předchozích epizodách, že Teyla "tráví hodně času s Athosiany a někoho vídá" nebo tak. Aby to nebylo tak náhlé. A pak, chtěla jsem vědět, jak sakra vypadá chlap, který by chtěl mít něco s Teylou
Válečník s lízátkem, jo, to se jim povedlo
Utíkající Ronon, zatímco ho Sheppard s McKayem kryli (ano, opravdu to vypadalo, že se kryjí

), byl velmi neobvyklý pohled. Většinou je to naopak.
Epizoda takový docela průměr, pro mě jdou ale bodíky nahoru za to, že nám konečně udělali čistě "ženskou" epizodu, kde byly jenom ženské hrdinky, které se o sebe umí postarat. Za to rozhodně bod nahoru.
A i když je to Teylino ohánění klacíkem přehnané, přece jen musím smeknout před Rachel, že se už s očividným bříškem vůbec takhle ohánět dokázala. Další bod za to, že v téhle epizodě nebyla Carterová

(což je na druhou stranu škoda, protože epizod, kde být nemá, rapidně ubývá

Na druhou stranu epizod, kde ještě takový Radek být *má* taky ubývá

) A za doktorku, která se mi líbí čím dál víc.

Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.