Byl to opět moc pěkný díl. A jsem rád, že ve čtvrté řadě mohu vždy začínat touto větou. Všechny klady už byly řečeny, tak jen zhruba:
+ Rodney. Ten neměl chybu. David byl prostě skvělý a jsem rád, že z něj neudělali jen ustrašeného maníka, jak to sem tam udělali v předchozích řadách. A i v Lifeline, abych byl objektivní.
+Teyla a opět ještě víc Ronon. Oba v příběhu měli velikou úlohu a bylo vidět, proč je dobré mít je ve městě. Člověk nikdy neví, na co bude obyvatele této galaxie potřebovat.
+Vůbec celý nápad se ztrátou paměti nebyl špatný. Lorne jako takový záporák na práškách, Sam s Rodneym prohledávající město, scéna s pohledem na celé město atd.
+Kamera. Tak ta si zaslouží veliké plus! Bylo to na oko moc pěkně natočené.
-Radkova čeština. Je mi líto, že to musím označit za mínus, ale já jsem raději, když už mluví jen anglicky. Radek je skvělá postava, dobrý vědec a já ho mám za to rád a ke štěstí opravdu nepotřebuju, aby obdíl česky nadával. Hodně doufám, že do budoucna tvůrci vymyslí kreativnější přístup k češtině, než jen nadávky. Třeba by úplně stačilo, aby sem tam promluvil k českým vědcům pracujícím ve městě, nebo nějaký telefon domů, cokoliv kde nebude jen nadávat, nebo pronášet bezvýznamné větičky.

Opravdu nejsem rád, že ho lidi vesměs vidí jen jako toho "českýho hláškaře" a když tam neřekne česky cokoliv, tak jsou zklamaní...
Takže konečné hodnocení. Skvělá atmosféra, herecké výkony, prolínání časových období. Moc se mi to líbilo. Dávám
8,5/10.
jamescz: Nezlob se na mě, ale je nesmysl, že ztráceli jen krátkodobou paměť. To by zapomněli maximálně tak, že k snídani měli vajíčka se slaninou a ne, že jsou na Atlantis a že se znají. Kellerová tam přeci říkala, že nemoc začíná ztrátou krátkodobé paměti a pak se to čím dál víc zhoršuje, až nakonec člověk zapomene i jak se jmenuje. Takže z toho vyplývá, že po krátkodobé paměti člověk začne ztrácet i paměť dlouhodobou...

Alespoň tak jsem to pochopil já, možná se pletu.