I když jsem trekkie, tak Sulu je tak vedlejší postava a já to viděl před takovou dobou, že si nepamatuju na jeho hlas. Takže s Vilémem jsem pořád bez představy. Kruciš.
Problém je, že se nám do diskuze moc lidí nezapojuje, i když na druhou stranu je to víc, než jsem čekal.

Třebas mám chuť přidat Pavla Soukupa, kterého navrhla Fazulina na plukovníka Caldwella do seznamu možných dabérů, ale zatím se k němu vyjádřila jen ona a já a přijde mi blbé, abych ho tam přihodil na základě dvou názorů. Když problém je, že většina lidí na fóru na dabing dlabe (ale hádám, že na zkritizování výsledku si čas najdou

) a i kdyby se našel někdo, koho výsledek zajímá, tak nezná ty dabéry podle jmen a tak nemůže napsat svůj názor. Což o to, mám TV kartu a většinu těch lidí můžu odchytit a udělat audio ukázky jejich hlasů. Ale nerad bych se s tím pachtil, aby to bylo k ničemu.
Na 80 procent se nám k režisérovi nepodaří dostat včas nebo nás někdo předběhne a na dalších 15 procent naše návrhy buď nepřijme a nebo ti herci nebudou mít čas či možnost se dabingu zúčastnit. Ale pořád je tady těch pět procent a naděje, že to budeme moci ovlivnit. Přeci jen režiséři dabingu začínají brát fandy vážně, protože třeba pana Štěpána pár dopisů do Novy málem stálo místo režiséra SG-1, takže si určitě dost režisérů raději nechá poradit, než by se nechalo vyrazit. Takže jestli to čte kdokoliv, koho výsledný dabing Atlantis alespoň trochu pálí, tak ať se snaží vyjádřit k návrhům ať už k lidem v seznamu, který jsem sestavil
http://www.sga-project.com/forum/viewto ... 719#158719
a nebo navrhněte svého kandidáta. Ale snažte se u lidí, kteří mají už tři různé dabéry vybrané spíš hodnotit z těch tří možností, než přihazovat další. Musíme se všichni shodnout na nějakém kompromisu a ne u jednoho herce naházet deset jmen.

Prostě bych chtěl, aby jsme ukázali, že fandové SGA jsou organizovaní a přístupní názorům. Například jsem četl o dabingu filmu Star Trek: Vzpoura, kde se začali fandové hádat před režisérem kvůli prkotině, ten se naštval, práskl dveřmi a odešel. Tak toho bych se nechtěl dočkat.