Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 10.11.2007 - review epizody 405

10.11.2007 - review epizody 405

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 28.10.2007 13:31:52
Shogun2 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Josika píše:
Toto je spoiler!!!:
...Jen doufám, že o Cestovatelích ještě uslyšíme. ...

Toto je spoiler!!!:
Na cestovatele kašlu, ale doufám, že ještě uvidim Larrin. :lol:

Příspěvek 28.10.2007 14:45:28
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

asi tak :love:
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 28.10.2007 15:29:33
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nj, hezká byla.

Tak, ale zpět k ději... super, že ozřejmili původ Rononovy zbraně (i když to vybití... pokud vím, tak Rononovi se nikdy nevybila, tak co měla znamenat ta část se zásobníkem?? A navíc, jak to, že hned nepoznal lodě Cestovatelů?)

To Rodneyho "Byla sexy. No jistě, když unesou mě, jsou to Wraithové, když unesou jeho, je to sexy emzačka :lol: " A jak pak John jen poznamenal, že ho taky může unést, protože je tam venku a Rodney se zasnil... :biglol: :rflmao:
Naposledy upravil Jenda.SG-1 dne 28.10.2007 17:44:22, celkově upraveno 1
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Příspěvek 28.10.2007 15:31:30
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

to Josika: Souhlasím s tvojí recenzí, jen se mi zdálo, že se tam John choval
Toto je spoiler!!!:
docela dost supermansky - brala bych větší nejistotu a alespoň náznak zoufalství, takhle mi to přišlo, takové ne úplně naostro. Larrin byla určitě kvalitní soupeř a skvělé bylo , jak se nejednoznačně chovala - chvilku skoro láska a pak zas věcnost - zkrátka sledovala si své cíle! Myslím, že bychom si z ní my feministky měly vzít vzor :).
Mé srdce sheppofilky určitě zaplesalo, ale vždy je co zlepšovat! :wink:
After hard working I like hard playing

Příspěvek 28.10.2007 16:10:25
Josika Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mrs. Sheppard,

Toto je spoiler!!!:
proto říkám, že mi Atlantis už zase kompletně vygumovala mozek 8) Objektivně vím, že to trochu přehnali, ale mě se prostě SuperSheppard líbil. Asi pořád podvědomě cítím vinu za to, co mu dělám v povídkách :lol:
Na jednom lj jsem četla, že Larrin je svým chováním hodně podobná Sheppardovi. Něco na tom bude, on by byl kvůli svým lidem taky schopný pěkných špinavostí.

Sith:

Toto je spoiler!!!:
já vím, že vracení života bylo logické a bylo by asi hloupé, kdyby si na to John nevzpomněl. Jenomže mi to prostě přijde moc jednoduché. Podle mě by to wraithové neměli dělat, jak na běžícím pásu. Mělo by být nějaké omezení. Nevím... třeba, že to mohou udělat jen třikrát za život nebo tak. Ale to už vlastně zlikvidoval Reunion. Hm... stejně se mi zdá pitomé, že by jedno ze svých "velkých" tajemství vyzradili jen kvůli mučení vězňů.

Příspěvek 28.10.2007 16:22:04
Lordkolol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

njn, je fakt že to bylo divný, prostě na povel, ale zase je fakt že to co si vzal taky mohl hned vrátit...

jinak musím s váma souhlasit Larrin je skvělá a nepochybuju, že se s ní ještě setkáme, myslím si, že scénarité ještě využíjí potenciálu této rasy a jejich nové lodě, která ovšem měla patřit Atlatis :-D

Příspěvek 28.10.2007 17:23:21
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak shrnu dojmy ze sledování na FFS, ale můžu říct, že mi to celkem stačilo. Epizoda byla celkem zábavná, fungovala tam pěkná chemie a ta Larrin nebyla tak nesympatická, jak jsem se bála. Naopak, velmi se mi líbila. Jak si udělala tu díru do zdi, to bylo moc fajn. A asi mě teď někdo umlátí, ale konečně se Sheppardem někdo zametl :) Tedy jak ho ona mlátila, to bylo pěkný a asi byl dost v šoku, že některá tak docela neomdlévá z jeho údajného charisma :) I když teda to napětí mezi nimi bylo opravdu přirozené a tu herečku obsadili velmi dobře, že to takhle trefili. Bylo pěkné, jak se musel domlouvat a potýkat s neznámým člověkem, když tam nebyl jeho tým a tak.
Nevím, celkově takový průměr a myslím, že až to stáhnu, tak se na to nejspíš znovu nepodívám. Představili nám novou rasu, Sheppard dostal přes pusu, ale celkově, takový průměr řekla bych.
Naposledy upravil Klenotka dne 28.10.2007 18:19:07, celkově upraveno 1

Příspěvek 28.10.2007 17:38:57
Shial Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tak epizoda mi přišla pohodová, pro mě nic extra, ale jinak celkem fajn. Larrin mi přišla nejprve taková jedovatá, tím, jak se tvářila, ale v průběhu dílu už mě nevadila.
Klenotko, tak mě umlátí asi někdo s tebou, protože jsem si taky tak trochu libovala v mlácení Shepparda. :)
Trochu mě taky mrzí, že zbytek týmu z Atlantis tam moc nebyl, ale bylo jasné, že tato epizoda je věnována hlavně Johnovi. Mezi mé oblíbenější díly se asi nezařadí, ale taky u mě neklesl. Hodnotím to tak průměrem.

Příspěvek 28.10.2007 17:50:23
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Sith píše:
njn, je fakt že to bylo divný, prostě na povel, ale zase je fakt že to co si vzal taky mohl hned vrátit...

jinak musím s váma souhlasit Larrin je skvělá a nepochybuju, že se s ní ještě setkáme, myslím si, že scénarité ještě využíjí potenciálu této rasy a jejich nové lodě, která ovšem měla patřit Atlatis :-D

No myslim ze u Cestovatelů je bezpečnejší. Jak velí pravidla seriálu, tak každá loď, dávájící nám přílišnou převahu, je rozflákána během následujících dvou dílů :D

Příspěvek 28.10.2007 17:53:29
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

to Josika: Ta podobnost Shepparda s Larrin nebyla jen psychická, řekla bych, že Larrin vybrali typově tak, aby byla takový Sheppard v sukních (v koženém oblečku) - podobala se mu i fyzicky - podobný tvar obličeje, zelené oči, dlouhý nos...
to Klenotka: Průměr jo?:roll: No, ale v jednom se shodneme - i mě se líbily ty pěsťovky co dostal John od Larrin a ne že ne :wink: :roll:
After hard working I like hard playing

Příspěvek 28.10.2007 17:55:56
Lordkolol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

St0rm píše:
Sith píše:

No myslim ze u Cestovatelů je bezpečnejší. Jak velí pravidla seriálu, tak každá loď, dávájící nám přílišnou převahu, je rozflákána během následujících dvou dílů :D

bohužel musím souhlasit, každá lepší lodička kterou jsme jako lidé získali ať už v SG1 nebo Atlantis byla buď hned ten díl nebo v průběhu několika dalších zničena..:(

Příspěvek 28.10.2007 18:01:55
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Mrs.Sheppard: Tahle epizoda mi nedala nic výjimečného, takže ano, průměr :dontknow: Sice nám ukázali rasu, která by měla být teoreticky spojenec, ale ty lidi nám vlastně neukázali. Docela ráda bych viděla víc z jejich technologie, i když co jsem tak viděla, trochu mi to připomnělo Firefly :) Měli bychom je ještě vidět a tak tajně doufám v nějaký společný souboj proti Wraithům. To by mohla být pěkná bitva :wink:

Příspěvek 28.10.2007 18:16:02
Josika Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mrs. Sheppard píše:
Ta podobnost Shepparda s Larrin nebyla jen psychická, řekla bych, že Larrin vybrali typově tak, aby byla takový Sheppard v sukních (v koženém oblečku) - podobala se mu i fyzicky - podobný tvar obličeje, zelené oči, dlouhý nos...

To mi vůbec nedošlo:-) Pravda je, že kdyby byl Sheppard ženská, taky by tam určitě lítal v podpatcích. Třeba se ještě zjistí, že jsou vlastně sourozenci (ajaj, já tu Fazulininu povídku neměla číst). John by byl ubohé dítko vyměněné vesmírnými cikány:-)
A vůbec, zdálo se mi to, nebo Larrin kožený obleček vážně ukradla Sam?

Třeba tu loď nerozmlátěj. Konec konců je/bude plná civilistů, takže s ní nebudou moct dělat žádné sebevražedné taškařice. Ale zase ji možná budou moct použít v bitvě, jen když bude opravdu nejhůř.

Příspěvek 28.10.2007 18:16:19
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

zase víme, kde ronon ukradnul tu svou pistoli, ale také by mě zajímalo kde do toho krade zásobníky, asi si je půjčuje od překupníků :D

Příspěvek 28.10.2007 19:36:41
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak nejdřív podotknu, že mi jako průměrná epizoda rozhodně nepřišla, ale já už jsem proslavený fanatik, který v SG obecně neoznačí téměř nic za průměr, nedej bože podprůměr, takže se mnou je to těžké. :lol: Jako obvykle epizodu trochu rozeberu.

Klady:
+ Rozhodně rasa Cestovatelů. Bylo hrozně zvláštní vidět další rasu ovládající hyperpohon a stavějící vesmírné lodě. A hlavně to bylo příjemné osvěžení. Určitě se s nimi ještě potkáme a to je moc dobře.
+ Triky. WOW. Na jednodíl vyloženě dechberoucí. Krásné nové lodičky, opět několik Jumperů pohromadě, John na silovém poli. Byla to nádhera, už se nemůžu dočkat na pořádnou verzi 720p, kde si to užiju ještě mnohem víc.
+ Dialogy nebyly špatné. Na to, že epizodu napsal Mullie, to dopadlo hodně dobře. Mallozziho Reunion byl lépe napsaný a vůbec je dle mého lepší spisovatel z této dvojky. Alespoň v SGA.

Mínusy:
- Odlehčená atmosféra. Ten díl mi přišel jak nějaká epka s Huntem z Andromedy. Tedy Hunt by se s ní i stihl vyspat, ale mělo to podobné znaky. :) Zatímco z předchozích dílů číšela taková temná atmosféra, tak tady to na mě tak nepůsobilo. Vím, že každá epizoda nemůže být temná, ale v SGA už si kvótu pro odlehčené epky vybrali ve druhé a třetí řadě na čyři roky dopředu, takže teď jsem vděčný za každou, alespoň trošičku temnou epizodu. :wink:
-Larrin. I když nakonec nebyla zdaleka tak hrozná jak jsem si jí představoval, tak z ní stejně nejsem odvázaný. Ale to mínus je s velikým otazníkem. Spíš k ní mám takový neutrální vztah a uvidí se, co předvede v dalších dílech. Ale rozhodně bylo fajn, že Johnovi hned nepadla k nohám, jak se dříve párkrát stalo.

Shrnutí. Prostě další z řady povedených epizod ve čtvrté řadě. Po těch pěti dílech můžu říct, že jsem plně spokojen a nemůžu se dočkat dalších dílů. Jen tak dál. Ale protože se mi ze všech pěti dílů tento líbil nejméně, tak dávám 7,5/10.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách