Tak nejdřív podotknu, že mi jako průměrná epizoda rozhodně nepřišla, ale já už jsem proslavený fanatik, který v SG obecně neoznačí téměř nic za průměr, nedej bože podprůměr, takže se mnou je to těžké.

Jako obvykle epizodu trochu rozeberu.
Klady:
+ Rozhodně rasa Cestovatelů. Bylo hrozně zvláštní vidět další rasu ovládající hyperpohon a stavějící vesmírné lodě. A hlavně to bylo příjemné osvěžení. Určitě se s nimi ještě potkáme a to je moc dobře.
+ Triky. WOW. Na jednodíl vyloženě dechberoucí. Krásné nové lodičky, opět několik Jumperů pohromadě, John na silovém poli. Byla to nádhera, už se nemůžu dočkat na pořádnou verzi 720p, kde si to užiju ještě mnohem víc.
+ Dialogy nebyly špatné. Na to, že epizodu napsal Mullie, to dopadlo hodně dobře. Mallozziho Reunion byl lépe napsaný a vůbec je dle mého lepší spisovatel z této dvojky. Alespoň v SGA.
Mínusy:
- Odlehčená atmosféra. Ten díl mi přišel jak nějaká epka s Huntem z Andromedy. Tedy Hunt by se s ní i stihl vyspat, ale mělo to podobné znaky.

Zatímco z předchozích dílů číšela taková temná atmosféra, tak tady to na mě tak nepůsobilo. Vím, že každá epizoda nemůže být temná, ale v SGA už si kvótu pro odlehčené epky vybrali ve druhé a třetí řadě na čyři roky dopředu, takže teď jsem vděčný za každou, alespoň trošičku temnou epizodu.
-Larrin. I když nakonec nebyla zdaleka tak hrozná jak jsem si jí představoval, tak z ní stejně nejsem odvázaný. Ale to mínus je s velikým otazníkem. Spíš k ní mám takový neutrální vztah a uvidí se, co předvede v dalších dílech. Ale rozhodně bylo fajn, že Johnovi hned nepadla k nohám, jak se dříve párkrát stalo.
Shrnutí. Prostě další z řady povedených epizod ve čtvrté řadě. Po těch pěti dílech můžu říct, že jsem plně spokojen a nemůžu se dočkat dalších dílů. Jen tak dál. Ale protože se mi ze všech pěti dílů tento líbil nejméně, tak dávám 7,5/10.