Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 21.10.2007 - review epizody 403

21.10.2007 - review epizody 403

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 15.10.2007 14:13:51

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Ahoj, taky hodím svůj názor na Radka a ATA gen. Vzpomínéte jak shepp bojoval s tím wraithem u tý havarovaný lodě? Tak tam chtěl johnna jen k aktivaci jumperu, pak by s ním odletěl sám. Tak to je asi podobný, mohl mu ho někdo s ATA genem aktivovat, třeba voják, a Zelenka to jen obsluhoval. ATA je jen ochrana, aby nemohli wraiti používat ant. technologii, protože v mléčné dráze je ant. technologie ovladatelná i bez ATA genu. Tato ochrana byla přidána asi až s nástupem války. Důležité systémy jako křeslo nelze bez genu ovládat vůbec, a věci jako jumpery mohli ATA gen využívat pouze jako klíček. I když je to divné, třeba předpokládali že by se Antik nenechal dobrovolně použít k aktivaci, nebo nevím proč stačí jumper jen "nastartovat". BTW, nedalo by se prostě napsat autorům? Zeptat se popřípadě je upozuornmit na tyto detaily?

Příspěvek 15.10.2007 16:09:23
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Markus:
A k P90. Tady jsme si nerozuměli. P90ky mám fakt rád. Jsou to pěkné zbraně a jak říkáš, jsou pozemské. Já nechci, aby začali používat Rononovu superbouchačku. Smile Já jsem spíš mluvil o stylu, jakým je ta akce pojata. A to, že 90 procent akce se odehrává způsobem: Tým se schovává za rohem a pálí, tým se schovává za stromem a pálí, tým se krčí za keříkem a pálí a v nejlepším případě tým běží a pálí. Laughing A to považuju za nudu. Sateda byla natočená cool ne proto, že tam pálili energetickýma zbraněma, ale díky kameře, osobním soubojům a zvláštní hudbě. Myslím, že by to vypadalo stejně cool, i kdyby Ronon používal pozemskou výzbroj... Wink (viz. Matrix)

aspon by mohli mířit anebo držet P90 tak aby vypadalo že míří :D
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 15.10.2007 19:25:10
eoden Airman
Airman

Odpovědět s citací

:D Sláva Sam.
Ten začátek mě dostal.Chudak McKay :D ale marny boj.
Jinak epizoda slušna tu zradu sem fakt necekal.Ronon se ukazal.
konec sg1 to bolíiíii.

Příspěvek 15.10.2007 19:35:48
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak epizoda dobrá, doufám, že se tématu deaktivace asuranského kódu budou věnovat i nadále. Navíc tu zbejvá jeden rononovo přítelíček, takže další nepřítel na scéně. Docela bych si přál epku, kde se tenhle týpek střetne s Fordem. Jinak si holt budu muset zvykat na Sam. Jak říká, ona není Weirová, ale stejně v ní pořád vidim člena SG-1...

Jinak 7/10
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 15.10.2007 20:30:55
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Markus bude číst velmi pomalu ;-)
Tak do reálného boje má SG dost daleko ;-). Já mám také ráda efektní souboje, ale aby byly tak, že by to bylo teoreticky možné (ne, Sateda byla prostě příliš ;-)). Hrozně mě štve, když vidim, že postavy nemíří nebo míří někam do pryč. Anebo tam akčně naběhnou a pokropí. To je spíš k smíchu, bohužel. Osobně rozhodně nejsem přívrženec ani takových těch japonských? filmů, kde se při boji "létá". Nechci nikoho popudit, ale film Klanu létajících dýk jsem skoro celej prořvala smíchy :?. Naopak mám ráda, když míří, taktizujou, za něco se schovávají, kryjí jeden druhého...a to ani nejsem žádný airsofťák, takže si nevšimnu tolika věcí. Zpomalené záběry? OK, jsem pro, trochu efektnosti neuškodí, ale ať jsou to záběry "reálu".
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 15.10.2007 21:23:52
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tar-ara: Pokud s tím čtením pomalu narážíš na to, že jsem tě na poprvé špatně pochopil, tak bych chtěl podotknout, že jsem si ty první příspěvky znova nečetl a jediné co jsem si z nich pamatoval bylo, že jsme se ohledně Satedy na něčem neshodli. :lol:

A ještě k té akci. Víš, když se bavíme o akci "teoreticky možné" nebo "reálné" ve světě sci-fi, tak bych řekl, že je to přinejmenším diskutabilní. To co je pro jednoho "reálné" je pro druhého k smíchu a naopak. A já v devadesáti procentech na "realitu" nedám a užívám si třeba i totálně nadnesené bitky. Viz. Sateda. Sice taky nejsem příznivcem čínských "létajících" filmů, ale použití lan v soubojích tělo na tělo mi vůbec nevadí. A upřímně doufám, že ještě nějaký díl typu Sateda v SGA uvidím. :oops: Nezabíjej mě. :lol: I když ta bitka na konci Reunionu mi bohatě stačila. Drsná, měla spád a skvěle se na to dívalo. Prostě dle mého gusta. :rambo: :)

Příspěvek 15.10.2007 22:11:55
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Markus: Narážím jen na problém našeho pohledu na boje. Nic v tom není ;-).
Jasně, pravda, "teoreticky možné" může být spoustu věcí :). Ale víš, jak to myslim. Prostě typ Sateda je na mě moc ;-). Hodně nadnesených bitek si když tak už užívám v něčem, co nemá tak ...hmm...vážný (mno, nějaké takové slovo ;-)) pohled na věc jako SG - myslím otázka záchrany světa a tak ;-). Prostě vyznění seriálu. Tak a to je taky ta věc, před kterou jsem tě varovala...tak já raději končim, než si budem přepinkávat své názory na Satedu ;-). Nerada bych tě utvrzovala v tom, jak si na sg furt někdo stěžuje ;-).

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 15.10.2007 23:16:38
Awast Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tar-ara & Markus

A já myslel, že je řeč o Reunion...

Bitka na začátku v hospě byla super... Teyla dostala "na držku"...

Bitka na konci byla ještě lepší, konečně jsem si říkal, že se SG (obecně) vrátilo ke krvi (nejsem sadista, ale dostat tři těžké údery na obličej - v BOXu k.o. - a "neukápnout" je praštěné)

Celá Sateda?? Dobrá pohádka... klasické "B" až "C" kategorie akčních filmů... pro zasmání... "Teyla get eight, I got nine and Ronon the rest"
Shal kek nem´ron brother...

Příspěvek 15.10.2007 23:48:22
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Awast: Satedu jsme zmínili (jsem zmínil), protože je to Rononova epizoda, stejně jako Reunion a v obouch je dost akce. Bavili jsme se o reálnosti vs "coolovosti" a to s Reunionem též souvisí, stejně jako s každým jiným dílem, kde je akce.

P.S. Pro mě Sateda nebyla žádná pohádka pro zasmání, ale skvělý akční díl, s dobrými kaskadérskými kousky, vynikající kamerou a slušnou výpravou (taky to byl nejdražší díl v historii SGA). Rozhodně nejsem fandou béčkových filmů, ale tohle mi jako béčko prostě nepřijde. Ale samozřejmě sto lidí sto chutí. :wink:

Jinak Ronon byl v Reunionu hodně dobrý. On když dostane šanci, tak ukáže, že není špatný herec a může působit jako sympaťák. Jenomže problém je, že on dostane šanci tak jednou za sérii... :?

Příspěvek 15.10.2007 23:53:51
182 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dyk je to scifi a to dokonce v jiny Galaxii :D
Sheppard : Kolik jich ještě máš?
Ronon : Kolik je potřeba.
Sheppard : Pro tebe bude celkem problém projít letištní kontrolou.

[img][images/thumbs/182_zelenkacartertyelc.jpg]images/thumbs/182_zelenkacartertyelc.jpghttp://[/img]

Příspěvek 15.10.2007 23:58:22
Awast Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Markus píše:
Jinak Ronon byl v Reunionu hodně dobrý. On když dostane šanci, tak ukáže, že není špatný herec a může působit jako sympaťák. Jenomže problém je, že on dostane šanci tak jednou za sérii... :?

No pro mě se tímhle dílem konečně odtrhnul na míli daleko od Teyly a defacto si vysloužil trvalý pobyt v SGA... zvláště pak super zahrál scény "rozpolcenosti", kdy nevěděl jestli být na Atlantis nebo jít s "kamarády"... tam mi přišel nejlepší... fakt dobrý.

Jinak Reunion mi po stránce námětu a celkového zpracování hodně zaimponoval... a to ani nepotřebovali super trooper efekty...

Já jsem fanda "B" filmů a tak nějak mě náklady na něj nezajímají... Satedu si pouštím jako relax minimálně jednou měsičně... stejně tak Jean Claude Van-Damma...
Shal kek nem´ron brother...

Příspěvek 16.10.2007 10:24:58
PEAK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

B.Gen.Jack.O.Neill píše:
Ahoj, taky hodím svůj názor na Radka a ATA gen. Vzpomínéte jak shepp bojoval s tím wraithem u tý havarovaný lodě? Tak tam chtěl johnna jen k aktivaci jumperu, pak by s ním odletěl sám. Tak to je asi podobný, mohl mu ho někdo s ATA genem aktivovat, třeba voják, a Zelenka to jen obsluhoval. ATA je jen ochrana, aby nemohli wraiti používat ant. technologii, protože v mléčné dráze je ant. technologie ovladatelná i bez ATA genu. Tato ochrana byla přidána asi až s nástupem války. Důležité systémy jako křeslo nelze bez genu ovládat vůbec, a věci jako jumpery mohli ATA gen využívat pouze jako klíček. I když je to divné, třeba předpokládali že by se Antik nenechal dobrovolně použít k aktivaci, nebo nevím proč stačí jumper jen "nastartovat". BTW, nedalo by se prostě napsat autorům? Zeptat se popřípadě je upozuornmit na tyto detaily?

tak tohle jsi trosicku popletl...u jumperu se nejedna o aktivaci...ten wreith mu rekl, ze mu urizne ruce aby jimi mohl obejit ovladani...nektere pristroje na atlantis opravdu staci jen aktivovat ale to jsou predevsim kontrolni konzove a ovladaci panely...

Příspěvek 16.10.2007 14:26:09
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Takže, jestli jste si všimli, tak na Malozziho blogu se objevilo rozpitvání této epky a také vystříhnuté scény. Pro ty, kdo to nečetli, napíšu to, co mi přišlo nejzajímavější ;-). (S mým komentářem ;-))
Tedy, Reunion se natáčela jako 9. epka, i když šla třetí. Měli kapku problém zakrýt Rachelino těhotenství.

Na začátku měla být scéna s Rononem a Teylou, ve které se on snaží uhádnout, kdo se jí líbí. Docela pěkná, to je škoda, že ji tam nedali. Prý to někomu přišlo jako zbytečnost. :?

Fanové prý říkají (ano, říkají, já taky), že Rodney jako by na Elizabeth zapomenul, jak se rozplýval nad vidinou velení. Prý, že je to dlouho, ne, že by zapomenul. Nicméně, mě to rozhodně nestačí. Jak je to dlouho od ep. Sunday...a stačí, aby někdo vyslovil tohle slovo a zesmutním. A to je to "jen" seriál...:?

Když se loučila Sam s Teal'cem, na konci mělo být ještě:
Sam: "Takže, všechny ode mne ještě jednou pozdravuj."
Teal'c: "Můžeš jim to říci sama. Čekají na tebe v prostoru brány."
Prý to tam bylo proto, že i přesto, že team neuvidíme, jsou tam někde a podporují ji. Tak by to přišlo i mě, takže této scény je mi opravdu líto :(. Nicméně ostatní scénáristi říkali, že to prý vyzní jako příslib ukázání teamu, které se nebude konat. Tak proto to tam není.

Proslov Sam na Atlantis měl být delší a mělo tam být víc lidí. Ti tam ale nebyli, takže se to zkrátilo.

Jason přišel s novým tetováním, takže to museli nějak ošéfovat a tak ho v seriálu nechali taky tetovat - Tyr ho tam tetuje, takže se to i k jejich setkání hodí. Prý se Jason rozhodl improvizovat a tak reakce na úder není hraná a Ara (resp. herečka) se prý opravdu dusila pitím :).

Debata Sam/John na balkóně je připodobněná ke scéně Elizabeth/John v Raising (někdo to tu říkal :)).

Původní scénář obsahoval flashbacky Rononovi minulosti.
S tím souvisí otázka Hemiho...že, Hemi ;-). Takže Hemi je...opravdu "on", gratuluju, Hemi ;-). A měl být starší.

Rodney s Asuřanem mluvil - ten se ho snažil přesvědčit, aby ho pustil.

Sam šla na misi, protože to prostě umí (jen pro ty, co se diví).

Z Tyra jsou "zadní vrátka" aneb možná se ještě objeví.

A další scény...některé se mi opravdu líbily, u některých jsem spíš ráda, že tam nejsou. Prostě...zajděte na blog a přečtěte si sami. Prý se můžem těšit ještě na dvě taková rozebrání. Jsem zvědavá čeho. Těšim se :D.

Příspěvek 16.10.2007 16:08:49
Hiler Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zajímavá epizoda. dostala mne ta zrada :)
"Soudím, že pánbůh tvoříc člověka přecenil svoje možnosti."
-Oscar Wilde-

Příspěvek 16.10.2007 16:43:02
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

když už sme u té akce... nechápu jak stačí John střílet (od boku!) a ještě vyčumovat na Rodneyho a ani trochu se nekrýt. Ten kdo někdy hrál airsoft pochopí že to nějak není možné :lol:
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách