Tak jsem po čtyřiceti hodinách stahování a dvoum výpadkům internetu, když jsem už jeden rar měl dokonce na 90MB, konečně viděl tento díl. (Miluju GPRS

) A? Nemám slov. Čekal jsem cokoliv, ale ten díl mě totálně dostal! Osobně se mi líbil víc, než celý předchozí dvoudíl a to se mi taky zatraceně líbil. (I když bych opět rád podotknul, že ani v SG-1 ani v SGA nemám epizodu, která by se mi vyloženě nelíbila a kterou bych nechtěl vidět znovu

) Když bych měl tento díl hodnotit číselně, tak bych dal 9,5/10.
Rád bych to rozebral podrobněji, ale já prostě tomu dílu nemám co vytknout. Ronon a dokonce i Teyla mi přišli dost dobří. Ale hlavně Ronon. Hudba, kamera, triky, závěrečný Rononův souboj, temnost, návaznost na předchozí děj, Sam a Teal'C... Jedinou výtku bych měl k té malé bitce Teyly u baru, kde když byl záběr z dálky, tak to bylo mírně zrychlené. Myslím, že SGA si může takové berličky jak z béčkového filmu odpustit...
Jinak jsem měl TROŠIČKU strach ze scénářů od Mallozziho a Mullieho. Ne, že by v SG-1 nepředváděli solidní výkony, ale jejich dosavadní působení v SGA není moc slavné. (The Tower nebo Irresponsible) Ale tohle podle mě Mallozzi napsal skvěle a už se těším na další jejich počin.
A ještě bych se vyjádřil k akci. Někdo tady podotkl, že je dobře, že Reunion nebyla druhá Sateda. Pokud se to týká akce, tak musím prostě nesouhlasit. Před pár měsíci jsme si to vyříkávali s Tar-arou, ale můj názor se nezměnil. SGA si na rozdíl od SG-1 nikdy nehrála na "vojenskou realitu". Už od prvního dílu se snažili být spíš cool, než reální. Moc nechápu lidi, co se ještě dnes snaží v SG hledat jakousi vojenskou realitu. Tam jde prostě a jednoduše o to, jak dobře to vypadá. A mě to plně vyhovuje. Když budu chtít pravé vojáky, pustím si nějaký starý válečný film a ne SGA. Tam chci, aby to vypadalo dobře, aby sem tam byla i nějaká bitka tělo na tělo. To se mi právě líbilo v Satedě a dnes v Reunionu. A v neposlední řadě opakuju, že mě to střílení z P90ek už šíleně nudí. Chci nějaké osvěžení, nějaký ten zpomalovák, nějakou tu pořádnou růčo strůčo bitku atd. Možná jsem v tomto ten typický většinový divák, ale to se nedá nic dělat. Na sci-fi se dívám hlavně kvůli zábavě a tohle mě prostě baví.
Bohužel jsem si přečetl názory z Lapiduchu a málem mě to stálo život.

Co všechno jsem se o SGA a tomto díle nedozvěděl. SGA je "silně podprůměrný seriál", "Ordinace v růžové zahradě ve světě sci-fi", "průměrní herci a někteří dokonce neherci" (s tím bych souhlasil tak maximálně u Teyly

), "scénáře na ho**o" atd. A ti lidi to budou pořád stahovat a stahovat a kritizovat a kritizovat. Mě když se nějaký seriál nelíbí, tak se na něj prostě a jednoduše nedívám a už vůbec nemám potřebu lézt do klubů či fór mého nenáviděného seriálu a díl co díl upozorňovat všechny fanoušky, jak to zase stálo za ... starou bačkoru. Vím, že to sem moc nepatří, ale musel jsem si postěžovat.

I když antitopici na Gateworldu nesnáším, tak by možná nebylo od věci je v ČR taky zavést. Všichni kdo se dívají na daný seriál jen s úmyslem ho rozcupovat na kousíčky by měli svoje útočiště a neotravovali by fandy, co když kritizují, tak konstruktivně...
No ještě bych se rozepsal co se týče návaznosti a názorů, že toto byl jen vyplňovací díl, ale už jsem toho napsal dost, tak toho raději nechám...