*Sype si popel na hlavu*
Tak, dokoukáno a musím říct, že jak jsem byla připravená na nejhorší, tak to vůbec nedopadlo tak blbě.

I když to Rodneyho "někoho vídám" mi přišlo trochu mimo, přece jen je dospělý člověk, a tak asi pochopil, že o něj Carterová zájem nemá. ALE vážně nevím, jestli se mi to zdálo nebo ne, ale vypadalo to, že i když Carterová byla nejdřív zmatená, o čem to mluví, tak vůbec nenenasadila ten svůj "ty jsi idiot výraz", ale zdála se být i docela mile překvapená a zaskočená. To se mi líbilo
Teď k té epizodě-líbila se mi. Všichni měli svoje místo, a to, že Ronon projevil nedůvěru vůči Carterové, vlastně takovou až neúctu, to se opravdu nevidí vůči ní každý den a u mě tím stoupl

A navíc, bylo to přirozené. A nemyslím si, že si ty problémy vyříkali, takže je to zajímavý příslib do budoucna.
To s tím košem ovoce ale nebylo moc pěkné. Rodney to pěkně komentoval tím "son of a bitch" Ono už sama tahle věta v seriálu jako SG se moc neslyší

Vlastně nevím, jestli jsem to kdy slyšela v kontextu jako tenhle, jako nadávka, naštvání apod. Taková maličkost a hned to dodá té epizodě trochu jiný zvuk a můj pohled na ní.
Ale beru to jako součást jejich trochu takové té klučičí rivality, stejně se vesměs chovají jako párek pětiletých a tady je to trochu jako když se dva žáčci přetahují o přizeň nové paní učitelky

Ale stejně to byla od Sheppa podpásovka a těším se, až mu to Rodney někde vrátí, až to bude Sheppard nejmíň čekat

I když Rodney zněl a vypadal vážně naštvaně.
Vyděšený Radek byl super, ten jeho rozhovor s Rodneym ani nevypadal jako dřív, prostě přátelsky. A taky mě mile překvapili, že šel s nimi na tu záchrannou akci.
Taky to loučení Sam s Teal´cem působilo líp než v té ukázce a vážně se mi to tu líbilo mnohem víc. Dokonce mi to našlo tu dnes už skoro pohřbenou část, která SG1 kdysi milovala.
Jediné, co mi trochu zkazilo dojem byla ta Teylina akce u baru (HAck mě varoval), trochu alá Matrix, ale tak Sateda v tomhle byla horší. Navíc se mi Teyla líbila, jak si dokázala poradit a jak odháněli toho nápadníka, to bylo i vtipné. Což jej ve spojení s Teylou až skoro nevídané.
Jo a moc mi nesedělo to, jak Carterová říkala Sheppardovi Johne. Skoro se neznají, viděli se jenom párkrát a Elizabeth sama mu začala říkat křestním jménem někdy v půlce série.
Ronon zmlácený je příjemná změna, ti jeho kamarádi se pobili v podstatě mezi sebou a útěk toho jednoho naznačuje, že ho ještě potkáme. A jeho "přestaň mě mlátit" k Teyle mi přišlo nevím proč, taky hodně zábavné

Konečně taky trochu řešili Teylu a Athosiany, což je zase smutné v tom, že jsme to předtím neviděli.
Ta jejich akce dokonce vypadala skoro profesionálně, kryli jeden druhého, a akční Rodney se mi taky moc líbil

Hlavně ta jeho střelba do zámku a stížnost, že "tam tomu to fungovalo"
Takže jo, líbilo se mi to. I když uznávám, že jsem si nebyla jistá, co je vlastně hlavní a co vedlejší zápletka a příběh samotný byl trošičku nudný. Ale bylo to dobře napsané, imo. Kdyby to dál psali takhle, tak neřeknu ani slovo. Líbilo se mi, že Carterová začala razit svou vlastní cestu a to i přes to, že jí to může přidat problémy. Takže si myslím, že zapadla a nezapadla. Do budoucnosti jí nejspíš čeká dost problémů, které, doufám, budou řešit. Takže to nevypadá na jednoepizodní zápletku, což se mi líbí. A rozhodně se nám SGA pěkně rozjíždí. Takže jo, já jsem spokojená. Keep writing like this.

Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.