Když se mě někdo ze spolužáků zeptá, co mám ráda, nebo co si to tam čtu o přestávkách a já jim řeknu sci-fi, tak většinou jen mlčí, nebo maximálně řeknou "aha". V mém blízkém okolí je jen jeden, možná dva lidé, kteří mají rádi SG nebo podobný žánr a jediní tito dva si o mě nemyslí, že jsem divná. Nemám problém o tom mluvit s někým, koho to nezajímá ( zvláště, když mi dá příležitost, to mě pak nejde zastavit

) nebo o tom napsat slohovku. Do ilegality opravdu zatím nepemýšlím přejít, ale pravda, že to zase nějak nerozhlašuju, když se mě někdo nezeptá.
Souhlasím s Klenotkou, že sci-fi, fantasy a podobné dávají velký prostor pro fantazii a to spousta lidem dneska chybí. Vidím to jen už ve třídě a můžu nad tím jen kroutit hlavou. Taky využívám sledování takovýhle seriálů, hlavně tedy SG a SGA jako útěku před realitou a hodně mi to pomáhá.
Vím,že každý má svoje koníčky a svůj vkus, ale vadí mi hodně, když se více lidí dívá na člověka, který má trochu jiný vkus, jako na někoho divnýho nebo bláznivýho.