Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 21.10.2007 - review epizody 402

21.10.2007 - review epizody 402

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 08.10.2007 17:06:07
Scud Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Vojta@ píše:
Nejlepší na tom díle byl ten twist jak Liz převezla Oberotha, když vcházel do té místnosti s celou tak jsem myslel, že je zas všecko včudu a najednou bác :shock:. Celá ta scéna s "kruhem světla" nebo jak tomu říkají, byla skvělá. Bylo to stejně dobré jako, když v 8. serií SG-1 RepliCarterová podvedla Pátého, jsem vždycky u vytržení z takových zvratů.

Nejlepší podobný zvrat byl podle mě v epizodě Return II. Trochu mě tyto zvraty připomínají oblíbené snímky jako Podraz nebo Podfukáře

Příspěvek 08.10.2007 17:30:47
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Já zas tak moc pozitivně replikátory v SGA nevydím, je to prostě: "No v SG-1 už máme silného nepřítele, tak co hodit replikátory do SGA." Tady replikátoři i obrazně zastupují antiky a jednoho z hlavních nepřátel. I když stejně jako v SG-1 hlavním nepřítelem byli goauldi, tak tady jsou to wraithové, replikátoři jsou jen takový vedlejší. Takže to znamená, že zase budou hrát velkou roli v poražení wraithů... no oni už na tom vlastně pracujou... :roll: Jedna věc je replikátoři jako příběhová záležitost, pro mě mínus, druhá je technická, technika, efekty a podobné věci to je zase velké plus. Byl bych o mnoho radši, kdyby se vrátili a zaměřili spět na wraithy a nevyužívali proti replikátory, ale třeba objevili novou zbraň či loď. Hlavně ne nic co je zničí všechny najednou. Stejně si víc a víc začínám myslet, že SGA skončí jako epizoda SG-1 817 :?
Obrázek

Příspěvek 08.10.2007 19:02:51
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Harry jsem sjetej nebo vidim tří ldoě typu Daidalso neboli BC-304??kolem jedný Antický lodi??
0:59 vteřina.
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 08.10.2007 19:20:52
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Vojta@ píše:
V tomto díle se mi zdálo, že tam Teyla po dlouhé době na něco je :wink:

To by mě zajímalo na co. To postávání u pultíku bylo ještě zbytečnejší než jindy. Nebyla tam vůbec k ničemu. To, že ji Sheppard označil jako toho, kdo má vést lidi na Atlantis, kdyby se náhodou nevrátlili, to mi fakt vyrazilo dech. Asi ze Země do té expedice byli vybraní samí nekňubové, když tohle řekne Teyle. Ještě že to nevidí Bates. Ten by jí dal:-).... Bože... já jsem pěnila! Jinak ale dobrý:-).
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 08.10.2007 20:13:01
Pan Citron Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak poslední část tohohle skvělého trojdílu se podle opravdu vydařila. Především scény ve městě Asuranů. Ty byly téměř všechny naprosto skvělé a odchod Elizabeth taky nebyl nejhorší. Takže celkově bych tomuto dílu dal stejně jako Adriftu 9/10, i když je o malinko lepší.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 08.10.2007 21:12:12
Harry256 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Phebeus píše:
Toto je spoiler!!!:
Harry jsem sjetej nebo vidim tří ldoě typu Daidalso neboli BC-304??kolem jedný Antický lodi??
0:59 vteřina.

Toto je spoiler!!!:
mno trochu sjetej jsi :lol: to nejsou BC ale replikátorský křižníky, to je asi ten, kterej jsme viděli v druhym dílu ale jistej si nejsem, každopádně naše to asi fakt nejsou .... oproti třídě Aurora jsou ale hodně mrňavoučký, fakt ti nevim ... na naše to fakt nevypadá ani náhodou, jde tam vidět, že ty lodě maj jen dva motory ...

Příspěvek 09.10.2007 16:31:18
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

v jakém je to přesně traileru pls...
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 09.10.2007 16:56:02
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Harry to nejsou Asuranksý lodě, ta měla motory jako Jumper a tyhle mají dva svítící
Toto je spoiler!!!:
Podle mě je to z dílu Travelers a ty lodě sou jejich,opravdu v jiné ukázce co tu máme na stáhnutí střílí Wraithský křižník na nehybnou Auroru akorát že místo toho trojúhelníkovýho motoru nebo jak to popsat má ty jumperový a mírně upravenou přední sekci- věř že ty Asuránský sou modifikovyný aurory
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 10.10.2007 09:12:55
PEAK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Syrestesia píše:
Možná se mi to zdálo, ale připadalo mi, že Sheppard i Ronon dávají Rodneymu pěknou sodu, byli na něj v tomhle díle dost nabroušení, možná mu ještě neodpustili, že aktivoval ty nanity. I když se jim to nakonec hodilo. Elizabeth byl aspoň dopřán pěkný, hrdinský odchod, když už teda musela jít.
Carterová: :roll: Nevím, tu si asi nikdy neoblíbím. Jen vlezla na Atlantis, už začala komandovat a podlézat Sheppardovi. Navíc nechápu, kdo jí poradil ten účes, vůbec jí nesluší a v té kombinéze vypadá jako mechanik.

mno tak Ronon s Johnem se takhle chovaji k Rodneymu skoro porad, ten uces ji zatim slusi a to ze v te kombineze vypada jako technik bude mozna tim, ze davala dokupy midway a tam pracovala jako mechanik...

Příspěvek 10.10.2007 14:05:26
Dajen Airman
Airman

Odpovědět s citací

Btw: Když už se tady řešily ty nesrovnalosti v příběhu... jak to že, když ve First Strike na Asurus vypálily 6 megasilnech atomovek (tak silných, že atomový hřib byl krásně vidět i z oběžné dráhy), v Lifeline přiletěli na nádhernou planetu jako z ráje. V replikátorském městě nebyla jediná známka nějakého poškození a neříkejte mi, že to stačili replikátoři opravit. Celé tři díly se odehrály v řádu hodin nebo několika málo dnů. Tak dobří nemůžou být ani replikátoři.

A i kdyby, tak šest takových výbuchů muselo do atmosféry vrhnout obrovskou spoustu prachu a prachu a popela, který by IMHO zakryl celou planetu a který by se sotva v tak krátkém čase usadil. Ale když tam v jumperu přiletěli, tak tam byla vidět krásná modrá obloha bez mráčku... :?

Řekl bych, že tady scénáristi něco hrubě zanedbali.

Ale jinak se mi oba díly dost líbily. Skvělej začátek :wink:

Příspěvek 10.10.2007 15:18:12
PEAK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

tak na tomhle tvrzeni dokonce i neco bude...to, ze se to cele delo v ramci nekolika hodin zase ne no...spis v rozmezi zhruba dvou az trech dnu, ale i pres to je to dost kratka doba na to aby se atmosfera vycistila...ikdyz Antikove byli schopnni delat mnohem zajimavejsi veci jako spomaleni casu na urcitem useku nebo vytvoreni site bran tak proc by nedokazali vycistit atmosferu behem trech dnu...

Příspěvek 10.10.2007 16:16:17

Odpovědět s citací

Když se podíváte na scénu kde Jumper vyskakuje z Hp u Asurasu, tak je vidět že to město pokrývá celý kontinent a je bez poškození. Takže jo, řekl bych že ho opravili opravdu v tak ktrátké době, a dokonce ï tu flotilu lodí, vzhledem k tomu že na konci Zelenka mluví o masivní flotile co opouští Asuras. Což je pro nás špatný, proto že ten útok byl k ničemu :D
Není to nereálný, stavební schopnosti replikátorů rostou exponencián s jejich počtem. V tom městě žijí určitě miliardy Asuranů, vzhledem k tomu že dost pravděpodobně zastavěli všechny kontinenty. Ty hlavice vybouchly na jednom, takže minimálně polovina z nich přežila a pravděpodobně ještě víc. A když miliarda Asuránů začne zároveň na něčem makat, půjde to hodně rychle. Podle mě skutečně zastavěli celou planetu, jednak ta kopie Atlantidy je v úplně jiném prostředí než kde je ta hlavní věž s jádrem, a za druhé s jejich schopnostmi a programováním pro neustálé množení nevím, proč by měli přestat když by pořád bylo co zastavovat a množit se...
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 10.10.2007 16:40:25
Dajen Airman
Airman

Odpovědět s citací

No ovšem jestli umí stavět TAKHLE rychle, tak nechápu, proč se s tou flotilou proti Zemi, na kterou byl First Strike zaměřen, tak crcali.

A hlavně pořád to nevysvětluje tu čistou atmosféru.

Příspěvek 10.10.2007 17:01:24

Odpovědět s citací

Je dost zřejmé, že když Antici dokázali teraformovat stovky světů a netrvalo jim to miliony let, že pro ně vyčištění atmosféry nebyl asi takový problém. S úrovní techniky kterou Asuráni mají bych v tom neviděl problé. Rasa která umí ovládat červí díry a čerpat energii z vakua, tak by bylo hodně zvláštní kdyby nedokázali měnit prostředí a složení atmosféry relativně rychle. Navíc Asuráni mají k dispozici mnohem víc zdrojů než Antici...

Příspěvek 10.10.2007 19:26:38
spider74656 Airman
Airman

Odpovědět s citací

s tou flotilou se flákali možná proto že si mysleli že nemaj kam spěchat :)

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách