Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 21.10.2007 - review epizody 404

21.10.2007 - review epizody 404

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 02.10.2007 12:33:24
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Tak já bych se soudy počkala, dokud to neuvidíme. Podle spoilerů a screenů se to soudit nedá (mimo g.o.da, ten to odsoudí, i kdyby se tam nakrucovala nahá Adria)
Podle toho, co jsem četla, tak ta epizoda je prý výborná. Teda, soudě podle nadšení praštěných shepofilek, unešených evilSheppardem :)

Nejdřív nadáváme, že nikdo neumírá a když pak někdo umře, tak se to taky nelíbí. Definujte "smysluplnou" smrt. Smrt bývá zbytečná, pokud to není stářím, jakákoliv. Nejde v tom hledat smysl.
A v SG1 umřela za 10 let akorát Janet, několikrát Daniel a Jacob, na kterého už pak taky ani nevzpomněli. Takže tohle bych SGA nevyčítala, protože to je problém SG všeobecně, že si na tu zemřelou postavu pak už nikdo nevzpomene. A nevadí občas u postavy vidět "normální" smrt, než nějakou hrdinskou, která, jak jsme viděli, stejně není definitivní. :roll:

I když teda doufám, že tohle vybíjení postav neznamená dělání prostoru pro další SG1 postavy :) SG1: Mise Atlantis bych asi fakt nepřežila :)

bejt tam Adria, tak jsem spokojenej :D Jinak ten čtvrtej díl byl takovej zvláštní, ne špatnej, ale zvláštní. Docela se mi to i líbilo.

Jinak smysluplnou smrt měl ten vědec v Siege 1 jak umřel v tom antickym satelitu. Peter Grodin ?

Danielovy "smrti" byly docela zajímavý (520 a 816). Tvůrci si udělali z Povznesení dočasný odkladiště, já jen čekám kdy se začne Povznášet i v SGA :)

Příspěvek 02.10.2007 15:05:32
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Podle toho, co jsem četla, tak ta epizoda je prý výborná. Teda, soudě podle nadšení praštěných shepofilek, unešených evilSheppardem :)

Trochu silná slova :evil:, ale jinak celkem pravda :lol:
After hard working I like hard playing

Příspěvek 02.10.2007 16:24:27
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

WOW, zkouknul jsem to a jsem opravdu hodně mile překvapen. (nepíšu to do spoileru, jsem v sekci spoilery)

Toto je spoiler!!!:
Rozhodně epizoda s velkým E. Hrozně se mi líbilo, že Kellerová dostala spoustu prostoru, hrála skvěle. Vypadá to, že zapadla. Carterová mě potěšila také, očekával jsem to nejhorší a přitom to vypadá, že to bude ok. Paráda. Jinak k epce, někdy jsem tam opravdu zpozoroval náznaky Cold Lazarus, ovšem jenom okrajově. Nic zásadně okopírovaného tam nebylo. Jinak jak jsem psal na začátku, skvělý díl, EvilShep byl v některých částech opravdu evil. Užil jsem si to a nevím co godovi připadalo na tom divného.

EDIT: Tak já bych to do toho spoileru asi přece jenom dala. Je to víc než prostý popis děje jako v úvodu, a tahle epizoda poběží vlastně až za dva týdny, a titulky k ní dřív nebudou. Takže já bych řekla, že radši to budeme dávat do spoilerů. Jsou to přece jenom dvě kliknutí navíc. :wink: Klenotka
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 02.10.2007 17:01:51
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Nechápu, proč by neměli umírat doktoři. Já vim, že teď řeknu novinku, ale jsou to taky jenom zranitelný lidi. Vojáků umírá v každým druhým díle celej tým a jenom proto, že nemají jméno, tak nad tím každej mávne rukou, ale umře doktor(ka), kterej(rá) se v celým seriálu ukázala v tolika dílech, že by se to spočítalo na prstech jedný ruky a je z toho pozdvižení. Vždyť expedice Atlantis je přece více méně o doktorech, tak snad může občas nějakej umřít (čímž samozřejmě neschvaluju smrt Carsona). Protože pokud by měli tvůrci zabít nějakou častější vedlejší postavu a neměl by to být doktor, tak ať tak šátrám v paměti, nabízí se mi v 2. a 3. a teď i 4. sérii jen Lorne, protože jiný voják (krom Shepparda pochopitelně), který by měl jméno a ukazoval se častěji, tam není. Kde je první série, která byla na vedlejší nevědecké postavy bohatší (Bates, Haling, Jinto a to že mě další nenapadaj neznamená, že tam nebyly :D )
Ale teď k tématu. Podle spoilerů to vypadá na vynikající epizodu. Hrozně moc se na ní těšim. A je dobře, že navazujou na něco, s čim už se v SG jednou setkali. Vesmír je sice velkej, ale už mi bylo divný, že někde na něco narazí, nějak se z toho poučej a už to nikdy nepoužijou, nesetkaj se s ničím podobným, zapomenou na to.

Příspěvek 02.10.2007 21:01:10
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak jsem to shlédla. Mno...naproti tomu, jak se všichni odvolávají na výborné ohlasy, mě to zas tak nenadchlo.
Toto je spoiler!!!:
Co mě potěšilo - komunikace mezi postavama, jak na začátku, tak u jídla. Tohle mi chybí. Velmi pěkné.
Kellerová se mi docela zamlouvá. Dostala tu dost prostoru a myslím, že docela dobře využila.
Před shlédnutím jsem věděla, že má někdo umřít (jsem to tu tak po očku četla ;-)). Ještě včera večer jsem si vyjmenovávala vedlejší postavy a tipovala. Jsem ráda, že můj tip nevyšel. Jinak by byl Lorne mrtvý..uff :). Abych se přiznala, ta psycholožka mě nikdy moc nebrala. I když to s umíráním už fakt nějak začínají přehánět. Já tedy mrtvoly moc nepotřebuju.

Co se mi nelíbilo - tak nějak příběh. Mno, spíš to zpracování. Nevim, nic moc.
Ty nové uniformy - to je maj schválně tak příšerně upnutý? U Sam je to nejhorší, bych tipovala, že čeká dítě :roll:. A vůbec všichni mi přijdou takoví...odpudivější :?.

U scény s vetřelcem jsem se musela smát. To nešlo.
A ta smrt...zpracování taky nic moc. No, další mrtvej, tak nazdar. Ale pěkný bylo, jak Teyla Johna objala. Tolik k vyjádření smutku nad ztrátou.

Klenotka píše:
... A v SG1 umřela za 10 let akorát Janet, několikrát Daniel a Jacob, na kterého už pak taky ani nevzpomněli. Takže tohle bych SGA nevyčítala, protože to je problém SG všeobecně, že si na tu zemřelou postavu pak už nikdo nevzpomene. ...

Tak k tomu se ohradím. "Akorát Janet, Daniel a Jacob"??? A co Martouf, co Emerson, Chekov, Kawalski...??? Ale s tim nevzpomenutím se máš bohužel úplnou pravdu :?.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 03.10.2007 09:56:11
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Lidi, odkud to taháte?

Tar-ara: Mrtvej Lorne? Chudák! Kdepak, Lorne s náma musí vydržet dokud z něj neudělaj hlavní postavu a protože jí z něj neudělaj asi nikdy, tak tu bude věčně :-) Ale oceňuju, žes upozornila na smrt Martoufa. Jo, ještě bych k těm mrtvým připočetla velitele Prométhea...jak se jmenoval...Pendergast? nebo tak nějak?

Příspěvek 03.10.2007 10:04:49
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Eleira: Odkud? - doporučuji se poohlédnout po fóru ;-).
Toto je spoiler!!!:
Mno, já jsem vyloučila všechny vedlejší postavy, na které jsem si vzpomenula...na psycholožku jsem si nevzpomenula.

Jop, Pendergast to byl a Lionel k tomu. Já jen nemám ráda, když se říká, že v SG1 se neumírá...
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 03.10.2007 10:28:45
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

ee, aj tam sa umieralo, presne ako si menovala. (rip :roll: )
Len mi mmt jeden druh bije do oči... ale to prejde. :wink:
V sg1 sa mi páčilo... v epizode 5x13 Proving Ground O´Neill trénoval partu nováčkov. Haley, Elliot... samozrejme vedlajšie postavy. Potom ked v 5x16 The Last Stnd umiera Lantash s Elliotom... pride mi to uveritelnejšie alebo mozno ... ja nevie osobnejsie, ked som tu postavu aspon trochu poznala.
(Ok, ok, mali pravo zabit... H... sakra s tým menom, prosto "tu cvokarku". Už som sa na 90% cez šok preniesla) :wink: )
:offtopic: ja viem, ja viem, dobre, nebite ma :D
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 03.10.2007 10:48:29
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Odkud? - doporučuji se poohlédnout po fóru :wink:

Nj....už jsem to taky našla, mi holt všechno trvá dýl, mno. Za to nemůžu, že většinu topiců úspěšně ignoruju :D :lol:
Akorát mi to nějak neberou přehrávače :x

Příspěvek 03.10.2007 11:15:24
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Bombová epizoda, příběh celkově nic moc, ale kontakty mezi postavama jsou o dost lepší. Co mě potěšilo jsou nové záběry města. Doktorka, no asi dost lidí naštvu, ale líbí se mi tam víc než Carson... no jo stýská se mi po firefly. Ne role doktorky jí jde, myslím, že měla v této epizodě dost prostoru. Smrt té psycholožky no, na jednu stranu jsem rád, že na tuto postavu nezapoměli a nadruhou zklamán její smrtí. Celou epizodu provázelo příjemné prostředí. Ta planeta byla moc hezká, trochu připomínající lesy elfů. Jinak Sam role vůdce Atlantis docela padne, čekal jsem něco horšího, ale jsem zatím mile překvapen. Možná mi jako postava v Atlantis přijde sympatičtější než Elizabeth. Hodnotil bych ji celkově za 8 z 10.

EDIT: Ta epizoda oficiálně poběží až za dva týdny a do té doby na ní nebudou titulky, takže je lepší používat spoiler. :wink: Klenotka
Obrázek

Příspěvek 03.10.2007 12:35:50
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Tak jsem to taky skoukla. Epizoda hodně zvláštní, je to trochu divné, je to jako dívat se na jiný seriál, ale je to jenom jiné, ne špatné.
Rozhodně mě potěšily postavy. Tady už jsem měla opravdu pocit, že jsou tým a i když ten děj byl trochu rozháraný a orientovat se v něm byl trochu problém, tak pozitiva rozhodně převládají.
Potěšila mě hlavně poslední desetiminutovka, kde nejdřív šel Sheppard zachránit Rodneyho a pak naopak. A potěšilo mě, že Sheppard byl chvíli opravdu zničený, když si myslel, že je Rodney mrtvý. To se mi strašně líbilo.
Ty scény s jídlem byly super, přesně tohle mi v Atlantis chybělo. Nová doktorka se mi opravdu líbí, Jewel je hodně přirozená.
Ale hlavně se mi líbily takové ty maličkosti, jako jak se Rodney a Radek vyhýbali doktorce v laboratoři, jak Ronon odvlekl Rodneyho z té planety na začátku a hlavně, Rodney se choval úplně normálně, ani ne vyděšeně, nepanikařil, zachoval si chladnou hlavu, hlavně na konci. I když to s těmi velrybami mi moc nesedí, když si ji chtěl před rokem prakticky pořídit jako mazlíčka. Ta scéna na lodi ale byla úžasná, i s tím klaunem :lol: Ale ta Rodneyho historka o tom, když byl s dívkou na Vetřelci :lol: Chudáček, to musel být děsný trapas. Ale tak v 16 se to snad ještě promíjí :wink:
Rononův komentář, že se na ten film musí podívat mě hodně pobavil :D A hodně mě potěšila práce s kamerou. Takové to "bayovské" projíždění kamerou kolem postav, to bych od lidí v SG rozhodně nečekala :)

Trochu jsem nepobrala, proč po špatném snu Teyla hned běžela za psycholožkou. Asi ji tam do té epizody chtěli nějak uvést, aby nám jí pak asi bylo líto a Teyla mohla litovat jejího odchodu. Mně tedy k srdci nikdy moc nepřirostla, dokonce mi v Michealovi přišla hodně afektovaná a na to, že dostala dost prostoru, se mi spíš zprotivila. Ale jinak pak už byla sympatická. Každopádně takovou smrt jí rozhodně nezávidím. :?
A to objetí Teyla/Sheppard. Nevím, ale Sheppard se snad jako jediný s tou doktorkou nikdy nesetkal nijak blíž (aspoň ne přímo v nějaké epizodě) a nejblíž k ní měla Teyla. Tak to asi mělo být buď utěšení pro Teylu (ona ho považuje za nejbližšího přítele a jde si k němu pro útěchu), anebo že je oba zasáhla smrt tak, že se bojí i o sebe, protože se tam smrt stala tak reálnou. Jinak pochybuju, že by se Sheppard takhle hroutil po její smrti.
A jeho Evil!Sheppard, no, konečně měl Joe co hrát a nešklebil se a neházel jenom hlášky jako jindy. Vlastně všichni měli co dělat a to se mi líbilo. Víc takových epizod.

A nedá mi to, samozřejmě, se vyjádřit ke Carterové. Nevím teda jestli je to dobře nebo špatně, ale....nevím, na jednu stranu jsem se bála, aby tam nějak nepřirozeně nevyčnívala, tak i když se to nezdá, tak mi zase přišla nějak, nevím, zbytečná. Většinou jenom říkala o tom, že "zažila tohle a tohle" a to asi čtyřikrát během epizody. Ten její proslov o Kate byl na místě, a bylo fajn vidět, že litují odchodu i "obyčejných" členů, ale od Carterové, která ji zná sotva týden (nebo tak nějak) mi to moc nesedlo. Spíš by to měla udělat Teyla, která k ní očividně měla nejblíž.
A souhlasím s Tar-arou, ta uniforma jí opravdu nesedí. U ostatních to nevadí, ale ona vážně vypadala jako těhotná. Možná až uvidím Reunion a uvidím ten samotný přechod od Elizabeth k ní, budu na to koukat jinak.
Jinak s tou poslední scénou, nikdy jsem neviděla, že by Elizabeth nebo Carson sedali u stolu s týmem. Neříkám, že to je špatné, naopak, jenom je to zvláštní. Ale zase to ukazuje ten vztah mezi postavami, jaký se snad pokoušejí budovat.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 03.10.2007 23:35:29
Jorssk Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Když je to už venku, tak proč se nikdy nenamáhá k tomu udělat titulky ? :(

Jinak s tím umíráním a přehazováním hlavních postav to už v atlantis trochu přeháněj. Největší přehazování v SG bylo v jedné řadě a to byl Jonas za Daniela. Potom až ke konci se vyměnil team a vedení. Jenže v atlantis to je pořád něco člověk si zvykne na postavy a ona hned některá v další řadě chcípne nebo odejde. Začalo to Fordem (toho nějak ani moc nepostrádám, ale stejně) a pokračovalo to Carsonem, Weirovou a vypadá to že to bude pokračovat dál. No jakmile zemře Zelenka, tak ten seriál pro mne skončil.
"To Punish and Enslave" - Barricade motto

Příspěvek 04.10.2007 07:29:00
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Včera jsem se taky podívala a samozřejmě, jako praštěná sheppofilka jsem nadšena - jak jinak, ale kdo se mi tam vážně moc líbí - to je Sam! Líbí se mi dokonce víc než Elizabeth a hluboce se omlouvám za své negativní pocity vůči ní. Myslím, že je na svém místě!
After hard working I like hard playing

Příspěvek 04.10.2007 09:13:35
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jsem to taky shledla. Moc se mi to libilo, ze stejneho duvodu jako Mrs. Sheppard :D :D , vsechno uz bylo receno, vztahy byly moc fajn. Jo, neni to epizoda 4x04 a ne 4x06, jak je v nazvu topicu?

Toto je spoiler!!!:
To Klenotka: Nemyslim, ze Teyla utesovala Shepparda, ze by byl zniceny ze smrti Dr. Hightmeyerove, ale spis proto, ze on si daval vse za vinu a byl z toho sklesly, myslim, ze ho moc mrzelo, ze je tim zlym ve snech on, trpel tim jeho ochranitelskz komplex. Ona ho chtela povzbudit. Jinak souhlasim, myslim, ze s doktrokou nemel nijaky vztah. Poslednich 10 minut bylo super, moc se mi to mezi Rodneym a Sheppardem libilo. Celkove byla epizoda jedna z tech lepsich, i kdyz obcas mi prislo, ze to dost skace v deji, ale chapu, ze do 43 minut se toho moc narvat neda.

Uniformy se mi libi, ale az na Teyliny silene halenecky. Ty promo fotky delali asi u nataceni tohoto dilu :) . Jinak chlapum to moc slusi, Samantha by to nemusela mit tak upnute, ale vic nez ta unofroma me dojal jeji uces s copankama, ktery se mi moc nelibil. Nemyslim, ze by se s tim delala... Jinak se mi tam Samantha libi, je moc prijemna a ta koncova scena, jak se vsichni postupne sesli u stolu, se mi moc libila. Tohle je presne to, co by tam melo byt.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 04.10.2007 15:44:44
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Mrs. Sheppard, můžeš toho nechat? Myslela jsem to jako vtip, nemusíš to opakovat v každém příspěvku, který napíšeš. Na GW prostě hodně přeháněly, jak tam ty holky vypichovaly každou scénku kde byl a přitom tahle epizoda byla spíš víc o týmu než jenom o něm. Chtěla jsem tam vidět screeny z celé epizody, nejenom, jak se Sheppard tváří každé dvě vteřiny. Proto jsem napsala praštěné, protože to opravdu bylo praštěné, jak v topicu o epizodě samotné byl jenom Sheppard a nic jiného. Jinak jim to nadšení pro něj samozřejmě neberu, jenom mi přišlo, že to tam na chvíli zavalily.

Já nevím, opravdu Carterovou ráda nemám, v SG1 se stala už s tím blábolením oproti svěží Vale dost nevýrazná a protivná (IMO ovšem) a nevím, jestli jí tím, že bude pořád jenom říkat, jak "za svou úžasnou dlouhou kariéru u SG1 zažila tohle a tohle" nějak změní. To samozřejmě přeháním, jenom by si na to autoři měli dát pozor, protože jsem na několika fórech na tohle už četla reakce i od lidí, kteří se na ní docela těšili. :dontknow: Culíčky? Princezna Leia! :)

Jorssk: To si snad děláš legraci? Nenamáhá? Taky se na to můžou vykašlat úplně! Nenamáhá :roll: Tahle epizoda poběží oficiálně až za tři týdny, do té doby titulky prostě nebudou. A jestli jo, tak to bude čistě z dobré vůle translation teamu. Mezitím mám pro tebe radu-uč se anglicky (bude se ti to hodit) nebo jim pomoz.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách