Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 29.9.2007 - review epizody 401

29.9.2007 - review epizody 401

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 01.10.2007 08:45:36
Syrestesia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

:) Co se mi líbilo:
    Zelenka ve vesmíru se Sheppardem.
    Rodney říká Sheppardovi Johne.
    Ronon s kusem skla v hrudi a jeho ošetřovatel.
    Rodneyho omluva Sheppardovi za Weirovou

:roll: Co se mi nelíbilo:
    Doktorka Kellerová (nemůžu si pomoct, ale postrádám Carsona).
    Teyla, jako obvykle.
    Weirová vyšoupnutá z titulků Carterovou (takhle rychle to vážně nemuseli). Ostatně, doufala jsem aspoň v novou znělku.
    Záchrana Weirové. (Aspoň jí mohli nechat holohlavou)

:lol: Legrační okamžik: Zelenka je zasažený mikroasteroidem a Sheppard se ho zeptá, "Bolí to?"
Dear diary, why does no one understand me?
I am not mad.

Příspěvek 01.10.2007 08:49:12
BButcher Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Phebeus píše:
No měl, ale pokud vím tak Atlantis letěla vesmírem a oni skakaly na druhej kousek.By odlitli ,protože atlantis letěla a oni skákaly do volnýho prostoru takže to je podle mě blbost. :wink:

No neci tady rikat blbosti ale kdyz alantis leti vesmirem tak ma urcity zrychleni a ty lidi na ni maj taky stejny zrychleni takze kdyz skakali tak meli porad stejny zrychleni jako atlantis (ve vesmiru neni odpor treni(vzduchu)) tak nemohli "ulitnout" (neco jako kdyz vyskocis v jedoucim autobusu, taky neulitnes dozadu ale doskocis do stejnyho mista)

-nez dostal Zelenka tim mikro-asteroidem tak Sheppard (do ty doby stal vedle Zelenky) zacal pomalu jit dozadu, tak mi to uz bylo jasny ze to Zelenku trefi :wink:

Příspěvek 01.10.2007 12:44:28
Woylin Airman
Airman

Odpovědět s citací

verbon píše:
V tomto díle mě zaujaly 2 věci. Akční prulet asteroidy. A nečekaný konec! ale jinak dílu 7/10 myslím si že to co se tam stalo se dalo odvodit z 3x20 a myslím že nás nepřekvapilo nic až na to jak chcou vyřešit nedostatek energie. Myslím že Lifeline bude mnohem lepší a s více překvapenějšíma řešeníma. Takový "normální" díl

JJ k tomuto závěru jsem taky došel, ale ne hned.
Když jsem si 30.9 vzpoměl že už vlastně začala SGA v Americe, tak jsem koukl na net a stáhl si tento díl. Spustil a koukal, nevim čím to bylo, asi tim několikamesíčním půstem, ale byl konec dřív než jsem se rozkoukal :D . Tak jsem si to pustil podruhé a potřetí a nakonec jsem došel ke stejnému závěru jako ty. :D

Jinak, když to trefilo Zelenku, tak jsem se lekl že nám umře, ale naštestí jne kulhá (až mi tím připoměl Dr. House :D )
Sheppard: "Když jsem já dostal svou první encyklopedii, začal jsem písmenem S."
Zelenka: "Ano, wraithská sexualita může být zajímavá..."

[img][http://sweb.cz/woylin/pauley-sig1-w.png]http://sweb.cz/woylin/pauley-sig1-w.pnghttp://[/img]

Příspěvek 01.10.2007 13:35:06
Rodney_McKay Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

BButcher píše:
Phebeus píše:
No měl, ale pokud vím tak Atlantis letěla vesmírem a oni skakaly na druhej kousek.By odlitli ,protože atlantis letěla a oni skákaly do volnýho prostoru takže to je podle mě blbost. :wink:

No neci tady rikat blbosti ale kdyz alantis leti vesmirem tak ma urcity zrychleni a ty lidi na ni maj taky stejny zrychleni takze kdyz skakali tak meli porad stejny zrychleni jako atlantis (ve vesmiru neni odpor treni(vzduchu)) tak nemohli "ulitnout" (neco jako kdyz vyskocis v jedoucim autobusu, taky neulitnes dozadu ale doskocis do stejnyho mista)

-nez dostal Zelenka tim mikro-asteroidem tak Sheppard (do ty doby stal vedle Zelenky) zacal pomalu jit dozadu, tak mi to uz bylo jasny ze to Zelenku trefi :wink:

Skoro dobre, akorat nemeli stejny zrychleni jako atlantis ale stejnou rychlost. Zrychleni je totiz nulovy kdyz uz se pohybujes konstantni rychlosti...Tudiz zrychleni/zpomaleni nastalo kdyz Atlantis vyskocila z hyperprostoru a pak uz letela porad stejne rychle...

Je to jako kdyz skocis v jedoucim autobusu. Neodlitnes dozadu ale dopadnes na stejny misto jako si vyskocil...

Příspěvek 01.10.2007 17:51:16
PEPAc1 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

B.Gen.Jack.O.Neill píše:
Jen dva dotázky, za prvé, jak mohlo Apollo zkontaktovat přímo mezigalakt. most, když celej ten "průchod" má asi 34 bran, a najednou ho Apollo zkontaktovalo přímo z jedný brány někde na planetě, tak proč má 34 bran, když stačí jedna do průchodu a jedna na Zem? a druhá otázka, kde vzali tolik jumperů?

Apollo doletělo k 33 bráně v řadě a kontaktovali mezigalaktický most
Tolik jumperů mají z dílu "Věž" kde si je vzali spolu s drony.

Příspěvek 01.10.2007 18:36:01
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Konečně je SGA zpět. Už jsem myslel, že nedospím.
Jelikož jsem to viděl poprvé teprve před půl hodinou, tak je to pořád ve mě. Kladné pocity vyloženě převládají.
Dr. Kellerová v akci se mi líbila, na začátku se mi to spíš zdálo jako scéna z Dr. Hause . Hraje fakt skvěle. :)
Nebyl bych to já abych se nevyjádřil k Amandě. Celkem se mi líbilo jak ji zapojili do úvodního dílu, ani mi nepřipadalo, že se ji tam snaží vtěsnat násilím, šlo to přirozeněji než jsem původně očekával. Od jejího příchodu na Atlantis jsem čekal, že tam prostě přiletí a řekne jim, že je nový velitel. :wink:
Líbilo se mi, že poprvé nebojovali v úvodním díle s nějakým hmotným nepřítelem, ale prostě jen s technikou a vakuem, což je na začátek nové řady celkem odvaha. Za to smekám.
Dál už mě nic nenapadá, snad jen to, že je Atlantis na dobré cestě a měla by nadsazovat laťku výš a výš. Asi stejně jako ostatní, kteří to ho neviděli se nemůžu dočkat dalšího dílu.

Jak už jsem říkal. Díl to byl dobrý, ale přecejen tomu něco chybělo.
Dávám 8/10

Příspěvek 01.10.2007 22:19:23
sk8pr Airman
Airman

Odpovědět s citací

vis co tomu chybelo ? 2 ZPM :D - joke...
ne dil to byl zajimavej. cekal sem malinko vic ale urcite nejsem zklamanej. sem zvedavej co se bude dit priste. zda se mi totiz vcelku nemozny ukradnout replikatorum nejaky ZPM atd...

Příspěvek 02.10.2007 15:52:05
MichalM.Mac Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Na první díl sem koukal bez titulků.. i když sem většinu chytil, tak mi přece jen něco uniklo. Druhý díl sem stahnul v preview verzi, kde není hudba a zvukové efekty. Každopádně po druhém díle můžu říct, že 4. sezona bude zajímavá :) Hodnotit budu, až to skouknu pořádně :)
Think Different

Příspěvek 02.10.2007 17:25:13

Odpovědět s citací

Adrift je první díl two-parteru, takže jsem velmi zvědav na Lifeline (ut už jsem před 14 dny viděl v preair verzi, jako asi kadý tady).

Story: 3\5
Sound & music: 5\5
Performance: 5\5

Highlights:
+Zelenka akční
+Rodney koná sám zodpovědně
+Jumper Squadron... "Asteroid hunt"

-Teyla
CPT Andy "Scyther" Kastner
4th T.F.W. U.S.S. Phoenix, Bridge Officer

"Don't gimme the eyebrown!"

Příspěvek 02.10.2007 17:34:52
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

je to trojdil a navazuje na first strike

Příspěvek 02.10.2007 18:48:59
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Chvilku jsem si počkal a shlédnul až komplet díl. Inu, upřímně, čekal jsem víc. Bylo tam několik věcí, které mě opravdu zklamaly.

1. Rodney má zase všechno na háku a i když je situace kritická, stíhá konverzovat s ostatními a ještě "jen tak mimochodem" přeprogramovávat nanity a střílet po asteroidech.

2. Připadá mi, že Teylu tam obsadili jen jako "levnou náhražku kohokoli ostatního" Když ve věži není Shep ani Rodney ani Radek, hle, je tam Teyla a všemu "velí".

3. Likvidace asteroidů. Už jsem myslel, že by se to mohlo obejít bez nějakých extrémních nelogičností (když pominu kamsi se jen tak ztrácejícící energii). Když střelím do steroidu "building velikosti" a ten se rozprskne na milión menších kousků, znamená to, že tyhle kousky budou třeba "cihla velikosti" a větší i menší. Všichni víme, co se stane, když hodíme cihlu do okna. Co teprve, když se tato cihla pohybuje třeba 10 km/s a více. To by se sklo ve věžích jen sypalo...

4. Carterová. Pominu způsob, jakým nám ji do SGA naservírují. Nechápu, proč si s sebou bere Dr. Leeho, když ho musí neustále stírat a scénáristé neustále zesměšňovat. Asi US Government na SGC šetří, když není schopná sehnat jiného vědce. Nebo všechny prémie schrábne dokonalá, božská Sam?

5. Atlantis je 2000 LY od planety replikátorů a ti si ji nevšimnou na svých senzorech, které jsou jistě nejdokonalejší v galaxii a nepošlou loď nebo rovnou druhou Atlantis, které by to zabralo pár minut? Třeba ve 4-02...ještě jsem neviděl.

Tak tedy, moc mě začátek čtvrté série nepotěšil... Bylo tam samozřejmě i mnoho dobrých míst, ale ty tolik neutkví. Třeba Zelenka s Shepem a jejich skok, to bylo docela povedené, v zákonitostech a cool.
SGA budu samozřejmě sledovat i dál, setrvačnost je mocná věc a tady je mocnější než třeba u Lost nebo Heroes.
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 03.10.2007 17:29:44
Datel88 Airman
Airman

Odpovědět s citací

tak už sem viděl 4x02...musim říct, že se jim to nadmíru povedlo..

Edit by Tar-ara: To je sice hezké, ale zkus to pro příště napsat do správného topiku ;-)
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?t=3867

Příspěvek 04.10.2007 22:40:11
Haste Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

stalker píše:
Chvilku jsem si počkal a shlédnul až komplet díl...

1. Je to proste Rodney :) Tohle do serialu jako tento proste patri. Co bychom z toho asi tak meli, kdyby proste delal a nic nekecal, to by byl trochu nudny scenar, ne? Koukat na Rodneyho tukajiciho do kompu....

2. Souhlas, Teyla mi prijde jako jeden z nejslabsich clanku nove serie.

3. Nikde nejsou specifikace antickych dronu. Nemuzes vedet, co to s takovym asteroidem udela. Treba se rozlitne jenom na mikroskopicke castecky.

4. Ten sarkasticky ton beru a souhlasim. Sam mi prijde precenena a rozhodne tam mohli nechat Weir... Sam bude o nicem velitel...zase vsechno vim, vsechno znam...Achjo...krava jedna...

5. Njn.. uvidime :)

"Třeba Zelenka s Shepem a jejich skok, to bylo docela povedené, v zákonitostech a cool. " Souhlas :) To byla super scenka.

A osobne se mi ten dil libil. Kdyz si lidi uvedomite, ze jde jenom o serial, tak je to asi nejlepsi scifi serial co momentalne bezi a asi by sme tezko hledali lepsi i v historii.

Příspěvek 05.10.2007 10:28:11
B-Rabbit Airman
Airman

Odpovědět s citací

nj taky ho mám rád :D

Příspěvek 05.10.2007 20:57:19
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

pohybovali sa vesmírom, preto nemohli použiť bránu, však? Pozerala som znovu a niečo mi udrelo do očí... keď sa rozpráva Rodney s drKellerovou (cca 25-26 minúta) za Rodnym vidno bránu, na ktorej krásne svietia všetky letky a neonky (tj.j chevron a a bodôčky k tomu) :D
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách