Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 29.9.2007 - review epizody 401

29.9.2007 - review epizody 401

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 16.9.2007 10:33:45
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Takže hrdě se hlásím do klubu! Už jsem TO taky viděla! Byl to pro mě malý svátek! Já jsem příjemně převapená. Očekávala jsem spíš trochu nudu, ale kupodivu mě nenudilo vůbec nic. "Kecací" scény mi přišly zajímavé a emoce všech zúčastněných kvalitně stvárněné a pak ten nápad s Elizabeth..hmm to bylo vážně zajímavé. Myslím, že to nakročilo pěkně temným směrem!
After hard working I like hard playing

Příspěvek 16.9.2007 11:27:56
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

3,5/5 v SG poměrech.

A kdyby nebylo posledních dvou aktů, bylo by to o bod míň. Je možné, že s hudbou by to mohlo bát o půl bodíku lepší, ale pochybuju, už tak jsem podvědomě přidal.

Toto je spoiler!!!:
Celkově, bylo to divné. Líbí se mi, že se pokusili o tísnivý díl, kde nepřítelem je vakuum a ne nějaká emzácká rasa. Problém je, že jim to nějak nevyšlo.
Zaprvé, opravdu to chce více vedlejších postav. Když zahynuli ti tři opraváři, tak to se mnou nepohnulo. Možná, kdybych toho jejich šéfa znal z dřívějších dílů. Sheppard nebo někdo by taky mohl projevit emoce.
Zadruhé, režiséra pověsit. Bez zvuku totálně vyniklo, že většina postav má jen jednu pózu hraní, což je prostě ve vypjaté situaci málo! Jenže minimálně u Keller víme, že hrát umí. Tady ale nic, pořád se jen tváří stejně. Takže za to asi může chabé vedení. Totéž Sheppard. Neukápne slzu, nerozčílí se, nezapanikaří že vede město, nic se neděje.
Nějak jsem doufal, že Sheppard bude více jako Sheppard v 1. řadě a méně jako O'Neillův klon - vysvětlovaní prosakujících trubek vypadalo dementně, byť bylo spíše pro publikum, a Sheppard z 1. řady by to pochopil.
Zatřetí, úzkost. Vyloženě mi chybí. Mám se o ně bát, ale protože víme, že s nikomu nic nestane, nebojím se. Ale oni to vůbec nepodporují. Žádné minimální osvětlení (nechybí jim proud?), žádné nouzové příděly, nic, co by naznačovalo, že jsou pár hodin od udušení, umrznutí a dalších věcí asociovaných s případem poškozené kosmické lodi. Což by dalo postavám i možnost předvést více emocí. Rodney v jednom okamžiku mluví, jak všichni opraváři opravují, co se dá, a přitom míjí chlápka, co jim v gateroomu umývá podlahu. WTF??
Rononovy scény jsou hrozné. Deprimovaná Weir je dobrá v té jedné scéně, kterou má.
Chybí mi více scén z Apolla. Což mi připomíná - neměli by náhodou Replikátoři to město hledat? Apollo by mohlo velmi kvalitně soutěžit s Replikátory, kdo město najde první. Ale kde nic, tu nic.
Z té dobré stránky, je tam velmi kvalitní CGI (byť scéna s asteroidy nedává smysl) a líbí se mi Midway. Nápad hádky mezi Rodem a Sheppem je kvalitní a kdyby se stal v 1. aktu a ne až 4., tak by to dodalo episodě dynamiku. Stejně tak Rod, kouzelný vědec, co programuje nanity a zachraňuje město zároveň - kdyby si musel vybrat mezi městem a Weir, bylo by to mnohem lepší. Ne, on stíhá obojí. OMG. :roll: Potenciál by byl, ale i dobré nápady zůstávají na půli cesty.
Dobrý je taky cliffhangerový konec, byť by podle mě velitel ozbrojených sil na Atlantis asi měl vědět jméno/adresu Asury...
Celkově nebýt 4. a 5. aktu, tak by to byl podprůměr.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 16.9.2007 11:43:14
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Proč to tu píšete do spoilerů, jsme v sekci spoilery...

Příspěvek 16.9.2007 11:52:42
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Oficiálně to ještě nevyšlo. Když to napíšu do spoileru, tak to ničemu neuškodí ;-) Stejně to nikdo nečte. :lol:
Obrázek

Příspěvek 16.9.2007 12:01:59
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Proč jako scéna s Asteroidy nedává smysl??
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 16.9.2007 12:31:53
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Asteroidové pole takhle nevypadá pokud nejde o prstenec planety + opravdu si nejsem jistý, zda by odpálení asteroidů na menší kusy nenadělalo na Atlantis více škody než užitku.
Teď mě tak napadá, že realisticky by to udělat klidně i šlo - jenom by to nebyla "masivní" scéna dvaceti jumperů spíše jako hra nervů ala dvě auta jedoucí proti sobě - a tady by šlo o to, zda pilot jumperu sedícího mezi moc rychle letícícím velkým kamenem a Atlantis vystřelí dron v ten pravý moment, aby ten kámen stihl odklonit. Trvalo by to déle, mohlo by umřít více postav, no a nakonec by to bylo asi i levnější na CGI.

Každopádně tentokrát by to bylo ok, kdyby přidali alespoň pár scén, emocí a atmosféry navíc. Synopse děje je dobrá, provedení kulhá na obě nohy.
On i ten potencionální závod Apollo-Asurani v hledání města by tomu mohl dodat napětí.
Obrázek

Příspěvek 16.9.2007 12:39:41
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Asi chápu, co chtěl Raynor svým sáhodlouhým spoilerem říct. Na SGA byl ten díl nadprůměrný, s tím souhlasím. Já už se nad tím raději nepozastavuju a jsem ráda aspoň za tu trochu emocí a vztahů mezi postavami, co nám tam nabízí. Jistě, že by to šlo udělat jinak, líp nebo hůř, ale myslím, že v SGA se prostě tohoto nedočkáme. Raynor mi úplně vzal slova z úst, jak jsem již psala několikrát, zkrátka u SGA se nejde o hrdiny bát, protože oni se prostě taky nebojí. Nebo se aspoň tak tváří. S tím už asi nic nenaděláme. Celkově se mi obě první epizody docela líbily, druhá je o stupínek lepší, už proto, že byly vážné a nakonec nezbyl čas ani na nějaké trapné srandičky (hurá).
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 16.9.2007 20:49:01
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Že se snaží je ale pro mě prostě málo, přítomnost velkého O, toho jediného, co zbylo z mého milovaného seriálu, mi ke sledování nestačí.
Obrázek

Příspěvek 16.9.2007 23:43:41
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak jsem se taky neudržela :oops: U Adrift absence zvuku nevadila, u Lifeline už docela jo, to ale nic nebralo. Takže nejdřív Adrift, do spoileru, dokud epizoda oficiálně nepoběží (titulky budou až PO jejím vydání 28. resp. 29. září)

Toto je spoiler!!!:
Mně osobně se ten díl líbil. Je pravda, že bych tam čekala víc pobíhajících lidí, víc tmu, prostě náznak toho, že jim dochází energie. Ale na to, že tohle bylo bez veškerých efektů, to mělo atmosféru hodně dobrou a těším se na to v plné síle, protože i nějaké nedostatky v CGI tam vidět byly (třeba ten tmavý flek za letící Atlantis). Pěkná byla ta výměna názorů mezi Rodneym a Sheppardem. A Rodney řekl Sheppardovi Johne! Na to jsem čekala tři série :D (mně stačí málo ke štěstí :) ).
Myslím si, že Rodney se za daných okolností rozhodl správně. Dávat dohromady město, dělat tisíc věcí okolo a ještě rozhodovat o životě Elizabeth? To mi přijde na jednoho člověka moc a Sheppard by se nejspíš rozhodl stejně, když si byl Rodney jistý, že se Elizabeth s těmi replíky nespojí. Proč nešel se Zelenkou třeba Lorne, nebo kdokoliv jiný? To s ním musel jít Sheppard, který za těchto okolností velí? Co kdyby ztratili i jeho? McKay by jako třetí ve velení asi těžko dělal čtyři práce najednou :roll: Taky mohli dát u Shepparda najevo trochu emoce, když přišel pod svým velením o tři lidi. Jenom zakřivení čela mi vážně nestačí. A proč sakra, měla Teyla na povel město, když byli Sheppard s McKayem pryč? To tam není Lorne nebo dalších dvacet lidí, v řetězu velení?
Ale líbily se mi takové ty maličkosti, jako ten rozhovor Ronona s tím doktorem nebo to, že si hrdinně ten šrapnel nevytáhl z ramena a že dokonce zůstal na ošetřovně a nepředstíral, že někde stojí.
Ale myslím, že tyhle díry ještě vychytají, bylo vidět, že se aspoň snaží. Pořádný rozjezd čekám až od třetí epizody, kdy má ta 4. série teprve pořádně začít. :wink:

Doktorka se mi v rámci toho krátkého času líbila. S nějakou delší reakcí počkám, až to uvidím celé pěkně hotové a s ještě lepší atmosférou :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 16.9.2007 23:57:57
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To je pravda, že

Toto je spoiler!!!:
musím ocenit, že Ronon neblbnul a zůstal na ošetřovně. Hlavně na úvod jak křičel po tom doktorovi, ať mu to vytáhne, jsem doufal, že mu narvou do žil půl litru morfinu, aby byl potichu, takže pár procent bych přidal, že opravdu na ošetřovně zůstal. Tak jako tak se mi ale jeho scéna s děkováním Weir zdá prostě nějaká divná, nevím jestli špatně zahraná nebo režírovaná, třeba se zvuky bude lepší, když snaha tu je.
Obrázek

Příspěvek 17.9.2007 10:06:57
Josika Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Souhlasím se vším, co bylo řečeno o hádce Rodney x John (taky mi stačí ke štěstí málo). Ještě bych vypíchla, že oba byli pod velkým tlakem (Rodney dělal dvacet věcí najednou a John ze začátku nemohl dělat skoro nic) a jednali podle toho. To je podle mě důvod, proč šel John se Zelenkou, chtěl být prostě užitečný (jo, je to blbost, ale já mám ráda, když postavy sem tam dělají blbosti). Dokonce bych mu ani nevyčítala tři mrtvé vojáky, podle mě to bylo klasické "na tváři veselý smích v srdci hořký pláč", navíc zrovna vyznění téhle scény, může změnit hudba.
Co se týče Teyly, tak tentokrát už pohár mé trpělivosti přetekl. Utopit! Vyhodit do vesmíru! Poslat na mateřskou!
Mimochodem, doufám, že si všímáte, kdo říkal, že mají hypermotory pro jumper a komu jste to všichni vymlouvali :-)

Příspěvek 17.9.2007 11:36:08
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Ten hyperpohon Rodney teď dodělával, ne? Říká tam něco v tom smyslu, že jak byl téměř povznesený v Tao, tak to skoro měl a teď to dodělával, takže zatím hyperpohon neměli. Jinak, mě se nezdálo, že by John pro ty tři vojáky nějak netruchlil. Zkrátka na to neměl čas, ale bylo vidět, jak ho to vzalo. A proč šel john se Zelenkou? No a proč by nešel? Nezdálo se mi to nějak zbytečné. Jo a zapomněla jsem reagovat na to s Teylou. Jsem ráda, že někdo vidí to, co já. V těchto dvou dílech byla ještě 100x větší pátý kolo u vozu. Proč jí proboha John zase svěřoval velení města? Tohle fakt nepochopím. Na její postávání u pultu už začínám být alergická. Navíc, ta její srdceryvná scéna na konci byla dost nevěrohodná. Šmarjá hlavní ženská postava, a takhle odfláknutá.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 17.9.2007 12:42:33
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Jo, to jak tam Elizabeth "ujišťovala", to mi skoro lezl mráz po zádech :) Teyla, nebo bych spíš měla říct Rachel, tam nasadila tak neupřímný úsměv, jakoby přímo říkala "umřeš a já ti lžu". :roll: To bylo prostě tak mizerně zahrané, že to ani efekty nejspíš neskryjí. :?
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 29.9.2007 04:20:57
šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak jsem právě dokoukal Season Premiere na Sci-FI:

Toto je spoiler!!!:
Epizoda se od novinářské verze prakticky nezměnila. Ale je vidět jak moc udělaj hudba a specialní efekty s tou epizodou. Celkově to hudba hezky podkreslovala :) a zdůraznila pár momentů...ale třeba v úvodní scéně kde se Kellerová snaží zachránit Weirovou, je hudba trochu divna :)

a ted trochu offtopic:
V reklamách jsem viděl, že maj viydat novou sběratelskou edici SG-1, všech 10 sezón (+ jejich bonusy), plus k tomu ještě další 4 DVD bonusů, tak doufám že se to bzy objevi i u nás (aspoň na WF).

(dávám to sem jenoom proto že to byla reklama v průběhu vysílání SGA)
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Příspěvek 29.9.2007 10:27:03
DarthRag Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No. Tak já jsem to pokušení s novinářskýma kopiema vydržel a odolal. Jsem za to na sebe taky patřičně hrdý. :lol: Teď si to pěkně stáhnu se zvukem a podívám se. Ono bez hudby a efektů to není ono.
Jsem S/J shipper a nestydím se to přiznat.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách