Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 21.10.2007 - review epizody 402

21.10.2007 - review epizody 402

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 16.2.2007 22:54:07
nICH Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

ono se mohli klidne vynorit i nekde v take casti galaxii kde by se konecne mohli tak objevit Furlingove a ti by nam pomohli, ale to spise ne. nejpravdepodobnejsi je to ze Carterove se podari dodelat ten ekvivalen ZPM a tak si nejak zachrani kym Odysey a z Antarktidy jim nepujciou ZMP.

Příspěvek 13.3.2007 11:12:14
Dutch Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pan Citron píše:
No doufám, že to bude třetí část páč trojdíly jsou vždycky nejlepší. A nevím jestli se to hodí zrovna sem, ale napadlo mě,že by nemuselo být špatný kdyby atlantis zůstal ve vesmíru napořád.

e tezko, na te planete maj vrtnou plosinu, ktera je zasobuje energii misto ZPM, podle me nejak rozlozi ten satelit a zase pristanou na mori

btw. ted jsem dlouho nevidel SGA ani SG1 s titulkama, co je to ten ekvivalen ZPM od carterove? :lol:
Nemám rád soboly

Příspěvek 13.3.2007 15:33:49
Chuck_69 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Já bych řekl,že tady bude konec trojdílu,Cartrová je zachrání se svou lodičkou,Roodny si to nebude chtít přiznat a bude nasranej.
Zase se určitě dost nasmějem :-D

Příspěvek 13.3.2007 18:33:07
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Asi tě nepotěším, ale tahle epizoda by měla být o Rodneym....a rozhodně ne sranda. Ale taky to vůbec nemusí být pravda, spekulace létají vzduchem velmi divoce. :D
Povedlo se mi chytit jeden spoiler, který sice může, ale taky nemusí být pravda. Každopádně zněl zajímavě.
Carterová, jo, na té na GW nenechali nit suchou a od protivných reakcí, kde si lidi jen stěžovali a nadávali, už přešli do jednoduchých vět "nechci ji tam" :D Trochu rezignovaně, ale aspoň si stojí za svým. Spíš se bojí, co její přítomnost provede s ostatními postavami, hlavně Zelenkou, McKayem a Weir, resp. v jaké roli tam bude Weir.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 13.9.2007 14:48:51
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak teď už to můžeme potvrdit:

Toto je spoiler!!!:
Tato epizoda není o Rodneym a je pokračováním první epizody. Dojde ke ztrátě Elizabeth, v prvním díle pěkně našlápli, mě se to líbilo. Navíc přistanou na nové planetě, kde mají 4 (myslím) měsíce a vypadá to dost pěkně. Takže podle mě, epizoda byla dobrá a i když není úplně o Rodneym, tak si i tak, Klenotko, užiješ:-). V obou prvních dílech je taky Carterová, nicméně zatím žádná extempora, na konci u toho pultu na Atlantis stáli Teyla a Ronon jak dva panáci, kteří tam došli omylem.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 14.9.2007 06:18:13
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

No druhá epizoda zaplňuje nedostatky té první.
Toto je spoiler!!!:
Návštěva planety replikátorů, krádež ZPM, antireplikátorský štít: bomba. Jen teda podle spoilerů jsem čekal, že Sam přiletí ve vlastní lodi a ne s Apollem. Záběry na město jsou opět trochu propracovanější. Svět replikátorů mi lehce připomína Coruscant (SW). Přistání Atlantidy bylo pěkný, hlavně jak se potom houpala na vodě, jinak to byl zase stejný záběr jako v epizodě 102 při vynoření, no a nová planeta...zase budou wallpapery s městem o dost hezčí díky pozadí. Už jsem jen zvědavý na to, jak to dopadne nakonec s Weirovou. A nakonec doufám že Bill v SGA nezůstane.

Příspěvek 14.9.2007 19:06:37
Sevca Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Musím souhlasit zatím je příběhová stránka dost dobrá

Toto je spoiler!!!:
Nejlepší byla ta loď ke konci, jak na ní zaútočilo Apollo. Myslíte si, že to byla třída Aurora, podle mě to byla asi úplně nová třída, ale ze předu vypadala úplně stejně.

Příspěvek 14.9.2007 19:18:07
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Podle mě to vypadá spíš jako obřží jumper myslim ze zadu, určitě je to nová loď. Podlouhlá je taky dost, celkově desing odpovídá na takovích 30% jumperu, ty motory jsou jak pěst na oko.

Příspěvek 17.9.2007 00:10:02
General
General

Odpovědět s citací

Tak co se efektů týče, tak mi tahle přišla hodně nedodělaná. Takže premiérově si ji určitě užiju mnohem víc.

Zase spoiler, odspoileruju až po premiéře, kdy si určitě všimnu dalších věcí :)
Toto je spoiler!!!:
Jak Atlantis přistávala, tak tam bylo pár vteřin bílo a bylo to takové rozmazané a město na vodě trochu moc "nakreslené". Ale nová planeta je krásná, to budou krásné wally :D
Jinak linie se tady už pěkně rozvinula, očividně začali válku mezi Asurany a Wraithy. Nemyslím si, že Asurani by zůstali u Wraithů, takže budou nejspíš bojovat s oběma a to je oslabí.
Dějově to bylo moc pěkné, ale upřímně přiznám, štval mě tady Sheppard. Tedy spíš to, jak pořád jenom štěkal na Rodneyho a pořád "pohni" a "dělej" a "nefunguje to"....prostě na jednu stranu čeká od McKaye zázraky na počkání a pak na něj řve, že to nefunguje :? Navíc, když mu dá deset vteřin na provedení, kdy s ním McKay chtěl jít a upozornil ho, že to snadné nebude a může to selhat. A Sheppard pak zase na McKaye jenom řve, že to nefunguje a jak je to možné. :?
Rodneyho řeči by taky mohly trochu omezit, protože po třech letech by se snad už mohl ovládat a tolik nechrlit a pořád nemluvit o katastrofických scénářích. :? No, uvidíme, rozhodně se nám linie zajímavě rozjíždí, jenom doufám, že tu "protivnost" omezí na minimum nebo ji smažou úplně. Nevím, možná to bylo tím divným zvukem, ale prostě mi tohle Sheppardovo štěkání přišlo nepříjemné a mise pak působila takovým zmateným dojmem, na hranici chaosu a paniky. To Rodneyho mačkání "death switch" mohli trochu protáhnout, nejen, že se Rodney podívá do prázdna a hned to zmáčkne. Sheppard ho mohl trochu přesvědčovat, že to musí udělat, že je to správné atd. Prostě trochu váhání a napětí, jako že to udělat nechce, ale musí. A vůbec, myslím si, že kdyby šel Sheppard s McKayem a u Elizabeth zůstal Ronon, bylo by to bývalo mnohem lepší a praktičtější. myslím, že zmačknout enter na klávesnici a spustit ten "death switch" je jednodušší než uploadovat nový velící kód do jádra. Asi to chtěli prostě jenom zdramatizovat, a já na to koukám asi z trochu jiného úhlu....nevím, no, jenom asi moc přemýšlím :)
Elizabeth (a Torri) byla skvělá. Rozhodně bych ji teď viděla radši na Atlantis. Tedy nejspíš by asi nemohla dál velet, protože by byla bezpečnostní riziko, ale její postava dostala tak nový rozměr, že je u toho tisíce možností. Je docela dobře možné, že se bude po nějaké době pobytu mezi Asurany cítit jako jedna z nich, kdoví? Možná ona je klíčem k tomu, aby převzala nad Asurany kontrolu, ale je pořád člověk, který se obětoval pro svoje lidi, a tak s nimi nakonec uzavře mír? Opravdu je škoda, že to s ní zatím vypadá jenom na další dvě epizody :?

Přiznám se, líbilo se mi, jak Carterová s McKayem naklonili stejným způsobem hlavu, když se podívali na Leea :lol: Moc toho vidět nebylo, budu si muset počkat, jak ty "vztahy" budou fungovat, protože zatím je to v klidu. Vlastně jim pomohla spolu s Apollem a nikdo zatím netuší, že bude jejich nová velící. Doufám, že to nepokazí. Bohové, ať to nepokazí, když se to tak pěkně vyvíjí.
Jinak epizoda samotná, až na to "řvaní", u mě dobrý :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 17.9.2007 00:28:55
Hemi First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Klenotko to bílo tam bylo protože tam pravděpodobně bude ten sestup a pěkně nažhavený štít při sestupu :D a co se mi na tom díle dost líbilo, bylo právě to přistání na hladině... jsem skoro až čekal, že přistanou tak jak odstartovali, čili zařadí zpátečku a hezky polehoučku přistanou na vodní hladině. Neříkali náhodou, že to město je velmi křehké. Přeci jenom takovýhle "placák" nebyl zrovna dvakrát jemný a i přes štít, to mohlo nějaké to molo urvat. Ale to už bych chtěl po graficích moc :D
A ano planeta s pěti měsíci vypadá nádherně... doufám, že udělají víc než 5 záběrů na město, které budou pořád střídat.
Jenom tak mimochodem co to střílel ten replikátorský křižník na Apollo? Mohly to být klidně drony, ale v tom případě, by asgardi měli dost vyvinutou technologii štítů a nic neřekli. I když zrovna u pozemských lodí bych čekal, že postačí jedna rána, roztrhají se veškeré parovody a bude loď v háji :lol:
Absence zvuků mi vůbec nevadila, sice bylo zvláštní, když v řadě situací, kde by je člověk očekával bylo hrobové ticho. Ale aspoň jsme slyšeli jak jim hezky bouchají dveře, když se zavírají, jak jim vržou tlačítka a jak na ně ze štábu křičí, že se bude třást s lodí :D
[img][http://i241.photobucket.com/albums/ff193/jhemi442/grafika/2f6ad418.png]http://i241.photobucket.com/albums/ff193/jhemi442/grafika/2f6ad418.pnghttp://[/img]

Příspěvek 17.9.2007 00:32:49
General
General

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Jo, to třesení na konci bylo až skoro vtipný :lol: Vážně se nemůžu dočkat plné verze.
To bílo ani nebylo bílo, já prostě neviděla ani fň :) Zkrátka to ještě neměli dodělané. :wink: A jak říkám, kvalita mi přišla horší a město vypadalo míň graficky dopracované. Těším se na hotovu verzi.

Příspěvek 17.9.2007 07:11:26
Harry256 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
to myslim nebyly drony, ty jsou vypouštěný ve větších dávkách ne? v jednom záběru mi to tak taky připadalo, když Apollo vstupovalo do HP ale John snad říkal, že nabíjejí zbraně ne ? drony se nenabíjej ne, nebo joo :lol: mno a co se týče výdrže, já si myslim, že Asgardský štíty vydržej dost krutej nápor dronů, sice ne tak dlouho, ale na chvilku určitě, všimli jste si, že nějak chybí na palubě efekt svářečky a parovodu, mno doufám jen, že to tam nějak nepřidaj, ale to snad ne, to se dělá pokud vim, hned při natáčení, ani se nijak nekrčili, něměli vyplašený výrazy, tak snad ne :lol: jinak epka fakt pěkná, už se těšim na kompletní verzi ... :D

Příspěvek 17.9.2007 07:48:30

Odpovědět s citací

Mě se líbí, jak Klenotka vždycky všechno rozebere a po přečtení si uvědomím, že jsem to třeba taky tak vnímala nebo naopak nevnímala.

Toto je spoiler!!!:
Toho s Sheppardem jsem si všimla. Taky mi to trochu vadilo, navíc myslím, že takto by se snad nikdo nechoval. Přijde mi, že scénáristi zjistili, že se divákům líbí hádky mezi Sheppem a Mckayem, ale nedokážou vymyslet nic novýho. Tohle už je tak děsně ohraná písnička, že už to není ani vtipný. Jak u Rodneyho rychlého blábolení a katastrofických scénářů, tak u Sheppardových nadávek a řvaní, ať si pohne... Navíc, podle mě by vojenský velitel, ať by byl sebevojenštější, takhle nenaléhal na vědce, o němž moc dobře ví, že dělá, co může. I když je Sheppard takový, jaký je, mohl by to říct jinak. K nikomu jinému se tak nechová. Jediná opodstatněná hádka byla ta v prvním díle, jak John vynadal Rodneymu, že aktivoval Elizabeth nanity. Doufám, že se to trochu změní. Elizabeth replikátorka se mi moc líbí, škoda, že v SG mají vždycky tendence něco takového odstranit. Bylo by zajímavé mít na Atlantis polovičního replikátora, nemusí to být vždycky tak černobílé - hodní versus zlí. Nedá mi to nesrovnávat s BSG, kde měli taky na palubě Cylona, i když věděli, že to je Cylon, ale museli se s tím smířit. Rozhodně by to bylo zpestření ... Celkově ale byla Lifeline pěkná epizoda, rozhodně jedna z těch lepších.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 17.9.2007 11:04:43
Josika Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Já mám dneska nějakou strašně nesouhlasnou náladu :-) Koukala jsem na to znova a měla bych hypotézu ohledně Johnova chování. Co když se pro jednou v Atlantis skutečně stalo to, že si někdo doopravdy pamatuje, co se dělo v minulém díle, a John je na Rodneyho prostě furt naštvaný, kvůli té věci s Elizabeth? Poprvé mi jeho chování taky vadilo, ale když jsem se na to teď koukala znovu, zdá se mi to docela pravděpodobné.
Jsem jediná, kdo má dojem, že antici měli důvod, proč ten wraithničící příkaz neaktivovali?

Příspěvek 17.9.2007 11:10:48

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
No, je možné, že byl John na něho naštvaný, to je fakt (a pro mě mnohem více přijatelné, než že se prostě občas chová ... ne moc dobře:-) ). Ale zase kdyby Rodney nedal Elizabeth ty nanity, tak by nemohli jít pro to ZPM, teda vlastně by ho asi nepotřebovali, kdyby jí je nedal, ale jak jsi správně poznamenala, mohli si pamatovat děj předchozího děje... a teď se prokousávám Tvojí povídkou, kde je John fajn... ale to už je OT:-))) Ale i kdyby byl naštvaný, mohl by být mérně chápavější...

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách