Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Prečo na Atlantise míňajú ZPM?

Prečo na Atlantise míňajú ZPM?

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 04.9.2007 21:01:22
DEjv Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

já bohužel nejsem doma, abych se znova na to kouk, ale nevybilo se už to ZPM v posledním díle? nebo přece jak odlítli s městem a v prostoru se zasekli, tak to bylo kůli tomu, ne? a byl konec ...

Příspěvek 05.9.2007 07:16:01
proximo Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

DEjv píše:
já bohužel nejsem doma, abych se znova na to kouk, ale nevybilo se už to ZPM v posledním díle? nebo přece jak odlítli s městem a v prostoru se zasekli, tak to bylo kůli tomu, ne? a byl konec ...

to je pravda...

Taky mi prijde trosku nelogicke, ze hledaji po Atlantis "herni konzole a vylepšovače mozků", když základ pro přežitý nemají, ale měli by k němu mít plánek... Nevěřím, že Antická databáze nemá funkci "search"... Ale to by si za chvili vyrobili cokoliv a to by nemělo tu šťávu... :)
Surrender or be destroyed!!

Příspěvek 05.9.2007 17:39:53
Martincz Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

no databáze asi search nemá ale i kdybi měl tak co by tam měli zadat? Měli by to hledat pod písmenem E-energie nebo Z-ZPM protože pod slovem zero point module by asi nic nenašli a energie asi taky ne..

Příspěvek 05.9.2007 18:49:57
gastovski Airman
Airman

Odpovědět s citací

mozna by si mohli vyrobit nove ZPM v tom novym asgardskym zhmotnovaci tak jak si vyrabeli potrebne veci v posledni epizode sg1 na odyssey v diletacnim poli. kdyz tam dokazali vytvorit tretonin pro tealca

Příspěvek 05.9.2007 19:00:37
Martincz Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

no to na ty odyseje byla podle mě blbost možná mě nakej fyzik opraví ale myslim si že existuje něco jako zákon o zachováni hmotnosti. To znamená že by tam museli hodit něco z čeho by vyrobily ZPM.. nebo i ty ostatní věci.. Ale jak řikám třeba mě nekdo opraví..

Příspěvek 05.9.2007 19:10:29
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Myslím že tam jim to má fungovat na podobném principu jako replikátory ve Star treku, že ty věci si vyrobili z energie který jim poskytl ZPM a ten Asgardský reaktor. Otázka je jestli něco takového je možné ve skutečnosti, nevím jestli lze energii mněnit na pevné částice, možná někdo tu vude vědět.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 05.9.2007 19:16:00
Camel Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

No jako myslím, že ta antická databáze je fakt big, tady si každej asi představuje že je to seřazený podle abecedy + tlačítko hledat, navíc všechno se to musí překládat ještě...a nemyslim si že to bude vše na jednom "serveru", navíc to tam být ani nemusí, proč by to tam mělo být?
Obrázek
I'm never same like others!

Příspěvek 06.9.2007 08:05:05
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

no tak mně osobně přijde spíš logičtější otázka proč by to tam být nemělo... Když máš nějakou encyklopedii nebo vědecký slovník, spíš se tam vždy dává víc než míň a zdroj energie je podle mě jedna ze základních věcí a pokud si pamatuju, tak databáze by měla obsahovat více méně všechny údaje o anticích, takže pravděpodobnost (i vzhledem k několikrát zmiňované velikosti databáze), že by tam zpm nebylo je naprosto nelogická... a totálně nelogické je, aby ta databáze neměla nějakou strukturu nebo vyhledávání...

Příspěvek 06.9.2007 10:42:54
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

a ty víš jak to antikové ZPM pojmenovali? ZPM je lidský název toho zařízení. Navíc asgardi taky mají tu databázi a za celou dobu zkoumání získali jen pár procent celé databáze a to ji překládají desítky let. A ještě k tomu ta holografická databáze na Atlantis, žere strašné množství energie ze ZPM. Takže pokud by rychle nenašli to co hledají, měli by velký problém.
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 06.9.2007 11:38:35
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

co takhle shanet napr. "zdroj energie", ha? Kdyz neco hledas a nemuzes to najit, tak si taky pomahas... To ze holograficky help zere hodne energie je pravda, ale tvrdit, ze neni mozny najit v databazi neco o zdroji energie je podle me naprosto mimo misu...

Příspěvek 06.9.2007 12:38:05

Odpovědět s citací

No tady de asi hlavně o to že se to nehodí do scénáře. Kdyby si uměli stavět sami ZPM, tak by jejich hrdinové byli moc silní a to oni nechcou :wink: Docela dobrý postřeh je to že ani Asgardi s toho za dobu co to zkoumali moc nevydolovali. Ale težko říct, podle všeho asgardi měli jednu z těch jejich knihoven, jestli to co je v Atlantis to samý akorát v terminálech těžko říct. Pokud by v tom byly nastřádány informace za miliony let civilizace, tak t velikost je nepředstavitelná. Vem si jenom co lidstvo nastřádalo ze pouhých pár tisíc let civilizace a mít to všechno pohromadě v několika počítačích a k tomu bez googlu :D
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 06.9.2007 13:47:56
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

tak jedine vysvetleni, ktere se da brat je opravdu to, ze se to scenaristum nehodi... Totez samozrejme plati i na asgardy...

Příspěvek 08.9.2007 21:57:39
nannuck Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

ZPM musí mít spousty energie, protože jedno bylo schopné udržet štít města na 3000 let!!!! To, co našel oneill muselo být už dost vyčerpané...

To, co našli v Egyptě, bylo plné, takže se Země dala vytáčet mockrát...

A v té antické databázi kurňa musejí být návod jak ho vyrobit, když jsou tam antické znalosti...

Drony si mohou vyrobit modifikací transportéru, protože se jim to vedlo i v epizodě unending. Možná by tím mohly vytvořit i více lodí třídy daedalos s asgardskými vylepšeními, jako např lepší zbraně, stroj na dilataci času atd.
CALDWELL: "Major Lorne, now would be a good time to open fire."
LORNE: "Yes, sir, I was just thinkin’ the same thing. I gave the order but nothing happened. Zelenka!"
ZELENKA: "I’m trying. Do prdele!"

Příspěvek 09.9.2007 00:15:39
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To je ale pouze chyba scénáristů, pokud si opravdu myslí, že kdyby dali našim postavám do ruky silné zbraně, tak to degradovalo příběh, protože by byli moc silní. Stačilo by pouze změnit strukturu příběhu.
Je to stejný nesmysl, jako že do sci-fi nepatří vztahy postav.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 09.9.2007 08:15:27

Odpovědět s citací

No to ano, ale oni ji nechtějí změnit :wink: chtějí pořád lidi ze současnosti aby soupeřili s technikou co je tisice let nad nimi...

Předchozí

Zpět na Technologie