No teď už nefunguje nějakou dobu ani ten druhej, ale je zajímavé, že slovenský překlad, kterej je na tom webu fénixova týmu funguje a pokračuje. Je to ale stejně divný od JKR, že napřed prohlásila, že jí fan překlady nevadí, pokud se na tom nevydělává, a najednou je to jinak. Pokud ale nastal v tomhle případě nějakej zásadní obrat, byl bych rád, kdybyste to někdo uved na pravou míru. Předem dík
za info.
EDIT: Tak právě jsem se díval na web albatrosu, jestli tam už je oficiální stanovisko k fan překladu HP 7 a vyhodilo mi to tohle:
Tento portál byl poškozen heckerem
Tento web byl poškozen heckerem jehož rozčílilo stanovisko Albatrosu o neoficiálních překladech Harryho Pottera!
Můžete si za to sami!
To bude ještě zajímavé sledovat, jakou to bude mít dohru, nicméně si myslím, že jak JKR a vydavatelství knih HP serie nemohli uddělat více pro rozšíření nelegálních překladů, než je zakázat. Někde jsem dokonce čet, že ve Francii kvůli tomu fan překladu zatkli jednoho 16 kluka, za to, že překládál 7 díl. Jestli tohle nepomůže rozšíření nelegálních překladů............
Všichni se jednou dostaneme do vyšších sfér bytí ...... nebo taky jinam !!