Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Primární zbraně

Primární zbraně

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Nejoblíbenější primární zbraň:

Tyčová zbraň (Goa´ldi, Jaffové)
29
21%
Paralizér (Wraithi)
7
5%
Zbraň vojáků Ori
6
4%
Zbraně Luciánské Aliance
1
1%
Geniiáská zbraň (Geniové,Sateďané)
5
4%
P-90 (Země)
89
65%

Celkem hlasů : 137

Příspěvek 09.7.2007 13:52:19
Jerryus Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Jo, ale už je tam zbytečně další jakási páčka, teda u p90 je to takový vodorovný kolečko ( nebo jak bych to popsal ) pod spouší.

Režim střelby založený čistě na domačkávání spouště má skutečně jen Steyr AUG.

A jinak já mám P90 taky velmi rád - akorát mě sere, že ji vyrábí jenom Marui :lol: :lol: :lol:
"Peacefully ... Are you kidding ?"

Příspěvek 11.7.2007 14:04:37
MichalM.Mac Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

pé devadina... to je naprosto jasný. Prostě stylová, ale když se na ní začnou přidělávat různý gadgety (tlumič, optika), tak vypadá dost strašně. Tahle XM8 Rifle taky nevypadá k zahození
http://www.fototime.com/0C55E2170C47E36/standard.jpg

Teď sem si ještě vzpomněl na kompresní pušku ze StarTreku. Ta byla taky dobrá.
Think Different

Příspěvek 12.7.2007 21:35:24
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tady nastupuje zajmavý paradox : V SG1 na jaffy bych skutečně volil P90, a nebo již výkonnou útočnou pušku ( M4, G36 ... prostě cokoliv .223 nebo .308 )

Ovšem v SGA jde o to, že wrighti né že by měli nějakou balistickou ochranu, jde spíš o jejich agilitu a léčivé schopnosti. Tam bych skutečně se možná přikláněl k MP5 či UMP45 ráže 10mm, a totální masáž by dostaly od SPAS12, nebo podobné fullauto brokovnice. Ono se totiž špatně léčí pokud kulka zůstává uvnitř .... a rozsah zranění do měkké tkáně je u těchto zbraní mnohem větší.

Zajmavý počin od ruských soudruhů je také náboj, který se po zásahu do měkké tkáně deformuje, při stále vysoké rychlosti .... tato kulka potom cestuje po těle a zranění je mnohem rozsáhlejší.

Tyčová zbraň by wrighty taky mohla bolet.

Příspěvek 12.7.2007 22:01:20
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Jo, rusáci uměj jednomu zvednout náladu.

Tak mě napadlo že na wraithy se nevztahujou lidský práva ne ? Tak bych to do nich smažil dum-dum a fosforovou municí, to už by ty jejich regenerační schopnosti dokázalo docela poškádlit :twisted:
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 12.7.2007 22:01:49
Jack_xy

Odpovědět s citací

Já si myslím že ani ne..Od tyčovky se mi nezdají hluboký rány, hlavně je to spšíe popálenina a to se dobře hojí když se do toho nedostane infekce(což při jejich samoléčení nebyl problém).

Ono MP5 pořád jsou pořád prdítka, UMP45 je humus.Ono se to tězko hodnotí, když wrightům nevadí granáty, tak něšjak padá využití M203 apod...

A tahat se SPASem 12kou jako primární zbraní?To je hodně špatnej nápad :)

Příspěvek 12.7.2007 22:46:59
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No nevim, granát do M203 je navrženej tak, aby do cihlový zdi prorazil díru, kterou se dá prolýzt a tyčovka v "Děti bohů" propálila metr tlustou kamenou zeď. Podle mě by ze slizáka moc nezbylo.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 12.7.2007 23:22:00
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ještě k těm Jaffům a jejich brnění ... Zdá se mi to nebo autoři tak nějak pozapomínaj na reálnou balistiku? Jde mi o to, že i kdyby ten náboj neprošel tím brněním, tak pořád má nějakou dopadovou energii, kterou při dopadu "předá" cíly. Hned v úvodním dílu SG je vidět, jak parta Jaffů postává na rampě, zatímco do nich pálí 4 airmani z XM177. Občas odletí pár jisker a to je asi tak všechno, docela by mě zajímalo, jak to dokázali "ustát" :lol: ...

K těm Wraithům ono náboj 7,62 je už sám o sobě takovej "mlejnek na maso"
(ať už se jedná o ráži 7.62x51 NATO nebo ruskou 7.62x39). Zatímco 5.56x45/.223Reminghton by Wraithem prolít skrz na skrz s relativně malým poškozením okolní tkáně, tak 7,62 by už udělal větší paseku.

Tahat sebou SPAS jako hlavní zbraň je docela sebevražda, pokud by se nejednalo o kontaktní boj (například uvnitř wraithský lodi), tak na víc jak 20 metrů jim můžete možná tak zamávat.

K těm granátům. Nevím, podle čeho soudíte, že na Wraithy nepůsobí granáty? Dyť v SGA (popřípadě v SG) granáty používají v poměru 1 granát tak na 3 sezóny :lol: Pokud jde o ranivej efekt, tak je podle mě jedno, jestli to olovo co do vás "vlítne" je kulka nebo střepina. U granátů nemluvě o dalším poškození způsobeným výbuchem a případná desorientace, ztráta sluch atd. Když by Wraithovy bouchl u nohou granát, tak mi neříkejte, že se oklepe a jde dál.

Já osobně bych spíš než XM8 volil SCAR.

[img][images/thumbs/Darth_RevanCZ_fn-scar.jpg]http://www.defesanet.com.br/imagens/weapons/fn-scar.jpg[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=r_V2wvk2F6A

Jenže problém je v tom, že zbraň byla už od začátku projektovaná jako zbraň pro speciální jednotky (SOCOM) a ne pro masový použití u klasickejch pěšáků, takže pro vyzbrojení kontingentu na Atlantis by to nebylo zrovna moc vhodný řešení. Nerad bych viděl scény typu "Dva vojáci hlídají jakýsi bezvýznamný dveře a každej z nich má v ruce SCAR" popřípadě "John opět střílí z pušky s podvěšeným granátometem jednou rukou" atd. :lol:
Naposledy upravil Darth_RevanCZ dne 12.7.2007 23:49:52, celkově upraveno 1

Příspěvek 12.7.2007 23:49:45
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Jakej je rozdíl mezi tím SCAR a M4 ? TO SCAR je možná hnusnější a je to kus plastu, podle toho, jaký jsou na youtube zvuky, když si s tím ten chlap hraje, tak je to jak hračka pro dětska. A když se k tomu vemou remingtony, tak by to mělo být stejný jako M4 aj granátomen, kolimátor, RIS lišta...
Ale jako myslím, že jako primární zbraň jim P90 stačí, přeci se nebudou tahat všude možně s těžkou, dlouhou zbraní a proti tomu čemu čelí by jim stejně ty lepší zbraně byli k ničemu, buď to stačí nebo to nezvládne žádná zbraň.
A když se vrátím k těm jaffům, nezapomeň, že jsou to mimozemšťani a jaffové, oni maj symbionta, kterej jim dává nadliský věci některý :wink:
Jo a jak Teal'c má ty dvě... tak je to Teal'c... :lol: . A ten zvuk střelby je stejný jako maj v SG při natáčení... asi to dodělaj pak, aby to nevypadalo tak suchý... protože to má fakt děsnej zvuk...
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 14.7.2007 14:18:15
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

no já bych si vzl na ně kulomet M2 ráže .50, to už by i wraithové měli smůlu, ale nevím jak bych těch 50 kilo táhl ... :D a nebo bych prostě wraithy střílel do hlavy tam už by jim asi léčivé schopnosti nepomohly...

Příspěvek 14.7.2007 14:46:30
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Co třeba ho naložit na HMMWV, amerikáncům se to docela osvědčilo a třeba by se to i protahlo bránou :)
Ačkoliv to by měl projít i Bradley s jeho 25mm M242 Bushmaster :twisted: Ale to už by nebylo potřeba ani střílet, pásy by posloužili :lol:

Příspěvek 14.7.2007 14:53:30
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

nebo fakt jen stačilo střílet do palic. pokud vím tak v sga se do hlavy střílelo jen v 1. díle, ne? těch rozmáznutých mozků mohlo být povíce :twisted:

Příspěvek 14.7.2007 16:09:44
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

M-14 Soplmod nebo pořádnej gulomet jako třeba nejnovější M-60 nebo Mk.48 by vyřešila to wraithský "vstávání" :)

Příspěvek 15.7.2007 11:16:59
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Darth_RevanCZ píše:
Ještě k těm Jaffům a jejich brnění ... Zdá se mi to nebo autoři tak nějak pozapomínaj na reálnou balistiku? Jde mi o to, že i kdyby ten náboj neprošel tím brněním, tak pořád má nějakou dopadovou energii, kterou při dopadu "předá" cíly. Hned v úvodním dílu SG je vidět, jak parta Jaffů postává na rampě, zatímco do nich pálí 4 airmani z XM177. Občas odletí pár jisker a to je asi tak všechno, docela by mě zajímalo, jak to dokázali "ustát"

Tuto mylnou ideu o odlítávání po zásahu kulkou nás bohužel naučil hollywood, doporučuji sledovat bořiče mýtů na discovery, tam byl jeden hezkej díl jak pověsili 80 kilový mrtvý prase na hák a šili to do něho postupně .357 .44 .45 .308 .223 .... i brokovnicí, prase se ani nehlo. Potom mu navlíkly vestu, aby zistili co je na té dopadové energii pravdy .... s vestou nebo bez, je to jedno ..... kulka nemá dost energie

Na závěr to bylo popsáno jako akce a reakce, energie dopadu kulky se rovná energii zpětného rázu. Takže aby kulka někoho odhodila, střelec by na tom nebyl o nic líp.

Jur@'s píše:
Jakej je rozdíl mezi tím SCAR a M4 ? TO SCAR je možná hnusnější a je to kus plastu, podle toho, jaký jsou na youtube zvuky, když si s tím ten chlap hraje, tak je to jak hračka pro dětska. A když se k tomu vemou remingtony, tak by to mělo být stejný jako M4 aj granátomen, kolimátor, RIS lišta...

SCAR je úplně nová zbraň, podobnost s M4 je pouze aby si vojáci nemuseli zvykat na novou zbraň ( stejný postup rozborky, výměny zásobníku apod. ).

SCAR taky řeší všechny neduhy řady M4/16 :
1) Časté zasekávání zbraně, vinou špatně vyčištěné zbraně - M4 se musí skutečně až nezvykle často čistit a stačí zrnko mezi náboji v zásobníku a ste v řiti. Zvlášť kdyš si USA vybíra takové vyloženě neprašné prostředí jako je Irák a Afganistán.
2) Střelba s částečně zatopenou komorou - u M4 nelze, proto SEALs a všichni "vodníci" používají MP5, která má komoru krytou ( dnes už asi SCAR )
3) Ten plast jsou skelné vlákna, vydrží víc, jsou lehčí a líp se ošetřují.
4) Modulárnost zbraně, výměna různých délek hlavní, nebo přetavené či zkroucené hlavně v pár sekundách ( dokonce se dá v pár krocích předělat na delší ruské typy nábojů, vhodné pro akce za v nepřátelském území ).
5) Dva typy SCAR-L (light - 5,56) a SCAR-H ( heavy - 7,62 ) - opět modulární, můžete z jedné v pár krocích udělat druhou ...
6) Vhodné i pro leváky ... narozdíl od typů M4/16 je pojistka zásobníku a přepínač režimu střelby obostranný. Natahovací páka je u tohoto typu sice na straně, ale též se dá namontovat nalevo či napravo.

A to že to vypadá jak hračka pro dětska si můžeš myslet dokud nespustí a neustřelí ti .....ehm. :D :D

<EDIT>Nepiš dva a více příspěvků pod sebe... máme tlačítko UPRAVIT. Hemi
Naposledy upravil Jerryus dne 17.7.2007 18:39:38, celkově upraveno 2

Příspěvek 15.7.2007 11:46:33
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

když toho tolik víš tak musíš být voják ne? a ti SEAL nepoužívají náhodou nějaké SIGy?

Příspěvek 15.7.2007 11:50:35
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ty SEALy sem myslel tu vodnickou část; šnorchly a tak. Jinak snad používají všecko.

Voják nejsem a ani nechci, moderní válka mě celkem děsí .... můžete být třeba John Rambo a sejme vás nějakej cluster, kterej odpálil týpek stovky kilometrů od vás. Ste pro něj jenom skvrnka na monitoru.
Naposledy upravil Jerryus dne 17.7.2007 18:44:06, celkově upraveno 1

PředchozíDalší

Zpět na Technologie