Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách Nápady na epizody aneb jaká je vaše vysněná epizoda?

Nápady na epizody aneb jaká je vaše vysněná epizoda?

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 14.6.2007 22:13:27
Van Tom Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

opravdu rád bych viděl NÁMOŘNÍ bitvu. Třeba kdyby proti Atlantis nasadili nějaké ponorky. Pod vodou by to moc nedokázali ochránit a snažili by se je drtit těma průzkumnýma ponorkama. Nakonec by je z toho vysekaly ty velryby :)

nebo by byl zajímavá díl, kde by to úplně posrali a na poslední chvíli by aktivovali Omegu 18 (vrátí uživatele o 18 minut nazpět)
"It stopped..." Felix GAYta, our commander, who we beliave in

Příspěvek 15.6.2007 07:54:36
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Padlo tu hondě nápadů. Mě se líbí Klenotčina touhla po epizodě s Rodneym a Jphnem, to by se mi taky líbilo. Celkově bych chtěla, aby SGA získalo trochu vážnější tón, aby se vrátili Wraithové, aby šlo víc o život (což jde, ale nějak to tam není cítit).

Jako správná Sheppofilka bych ráda více epizod zaměřených na Shepparda, ale vím, že je to sobecké a asi by to ostatní moc nebavilo:-).

Co bych chtěla hodně, aby odešla Teyla, neboť ji opravdu nemám ráda a místo ní bych tam klidně nechala jen Samanthu, kteoru naopak mám moc ráda. V podstatě by se mi líbil tým John, Rodney, Ronon, Samantha a Daniel:-). Vím, že hodně lidí nemá rádo to míchání, ale mě by se to naopak líbilo.

Co se týče těch mytologických linií, SG1 pochopitelně z nich "vykrádalo", protože se odehrává v naší galaxii a vychází z toho, že Země byla osdílena mimozemšťany:-), ale v Pegasovi by naše mýty asi nebyly na místě.

Takže námět? Líbilo by se mi něco ala SG1 Solitudes (McKay + Sheppard), že by uvízli na nějaké cizí planetě a nemohli se dostat zpět a ostatní by je hledali.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 15.6.2007 09:05:56
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Fazulina: To složení teamu se mi líbí. Jen bych ubrala Ronona a vyměnila ho za Radka. A udělala z toho crossover epizodu. Jen by tu hrozilo nebezpečí, že se známé dvojice budou příliš separovat a Radek ostrouhá, takže nějak víc zapojit všechny do všech ;-).

K té mytologii - Atlantida sice není moc bohatá, ale přece tam o ni něco je a právě "lid Pegasu" by měl mít svoje, třeba nějak z Atlantidy odvozené.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 15.6.2007 09:23:03
Mrs. Sheppard Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Uvíznutí Johna a Rodneyho na cizí planetě ..to by se mi taky moc líbilo. Spolu s nějakým tím ohrožením života a nutností čelit nebezpečí, byť i jenom předsudkům nevyvinuté rasy domorodců.
Taky bych se ráda dozvěděla víc o "lidské tváři" Wraithů! Třeba něco o jejich mytologii, o jejich pohnutkách a životních cílech (zatím jenom víme , že se krmí lidskou energií) a mezi krmením dlouho spí. :roll:
After hard working I like hard playing

Příspěvek 15.6.2007 10:02:16
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

No, už to tady bylo jednou zmíněný. Nebylo by špatný kdyby jednotlivý díly v SG byly trochu víc provázaný do sebe. Jde mi o to, že něco co by se stalo v jednom díle by potom mělo dopad i v těch dalších. Ne jenom v 45 minutách toho jednoho dílu. Například Korelev, už když jsem ho poprvé viděl v záběru, tak mi bylo jasný, že to bude loď na "jedno použití". Scénáristům se prostě nehodilo zničení Odyssey, tak museli vymyslet jinou loď, kterou by nám Ori zničili (a jakou jinou, než ruskou, že ? :lol: ) Nebylo by špatný sledovat, jak by se potom SGC vyrovnalo se situací. Už takhle máme od Rusů "půjčenou" bránu. Ale abych se vrátil k tématu. Posledních 10 minut Camelotu to vypadá, že to dopadne opravdu špatně, potom klapka, střih, titulky a máme tady díl Flesh and Blood, kde SG1 zase ze všeho jakoby "zázrakem" unikne. Začínáme nanovo, nic se neděje, jen tu máme pár lodí Ori, tak co, život jde dál ...

Taky mi docela vadí, že když se nám povede získat například nějakou loď (ať už šlo třeba o Orion nebo Hive Ship), popřípadě nějakou technologii, tak jí musí scénaristi hnedka v dalším dílu zničit, aby jsme neměli "moc velikou výhodu". Novou loď mít nemůžeme ale že technologicky vyspělejšího a několikrát početnějšího nepřítele zlikviduje tým o 4 lidech je v pořádku :lol: . Když se vrátím k Orionu, v jednom díle ho najdeme, pak dlouho dlouho nic. Zajímavý, že zbraně a štíty co nešly x dílů zprovoznit pak dá dohromady Zelenka za pár hodin jen proto aby jsme mohli Orion s velkou slávou obětovat ... :roll: (Nic proti Zelenkovi)

Za další, jak už tady někdo zmínil, tak ať se jedná o jakoukoliv situaci, postavy musí jednat vždycky jako absolutní "klaďasové" aby jim náhodou neklesla karma o pár bodíků dolů. Je jedno, jestli to bude logický nebo ne, hlavně, že my jsme ty dobří ... Ale to by bylo na delší povídání.

to Van Tom: :lol: A Pepka Námořníka by jsi tam nechtěl? Proč by se s Atlantis někdo páral s "ponorkama" když je může dostat z orbity. Ono to je docela i nepraktický, nepřítel, co by se k Atlantis kodrcal přes půl galaxie ve svejch hvězdnejch lodích by potom ještě měl vymejšlet ponorky :lol: . Si třeba vem, že na dalších planetách nemáš většinu povrchu pokrytou oceánem nebo na "vodní" ploše nejsou žádný důležitý cíle/budovy/základny. Co potom ? Provedeme výsadek ponorek na pouštní planetu ? :lol: Pokud vim, tak v jednom z dílů první série říkali, že se Wraithové pokoušeli na město útočit i když bylo pod vodou ale neměli moc úspěch. No a Asurani? Ty si to vyřešili po svým. A i kdyby se měl objevit nějakej další nepřítel, tak by jeho taktika byla moc jednostranně zaměřená. (Jó jasně, celou dobu se budou připravovat na to, že sejmou jedno město na vodě )
Už vidím tu scénu v ponorce:

Sheppard: Nabít přední torpédomety, ponořit do hloubky 200 metrů ...
Ronon (beroucí si na sebe potápěčskou výstroj): Pustě mě na ně !!
Zelenka: To je na ***** todleto, kdo to vymyslel, že zase budeme pod vodou!

Příspěvek 20.9.2007 13:26:56
Miss_Atlantis Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Klenotka má pěkné nápady na epizody, hlavně to s tím Daedalem a Lornem a Zelenkou. Nějakou vesmírnou epizodu bych taky moc chtěla, hold mám ráda Star Trek a to se nezapře, chtěla bych tam zase Novákovou a taky Hermioda, i když nevím, jesi ten teda žije, vím, že se to tady řešilo, ale vůbec jsem se toho neúčastnila ani nevím, jak to dopadlo, každopádně podle mě by s námi mohl zůstat :) No a potom bych chtěla nějakou epizodu klasické SGA koncepce, ale s vedlejšími postavami, jako Lorne místo Shepparda, Zelenka místo Rodneyho, Bates místo Ronona (i kdž Bates je možná už pod kytičkama, ale to nikdo nemůže vědět jistě :D ) a tak. Jo a ještě by se mi líbilo kdyby místo Samanthy velel Atlantis Kavanagh, to je jediný pravý vůdce, ale s tím asi nikdo souhlasit nebude :lol: :lol: Což ale ani není smyslem tohohle topiku, takže to nevadí :twisted: Ten nápad s tím, že bychom viděli život na Atlantis z pohledu řadových občanů se mi taky moc zamlouvá. Ona ani Sunday na tohle nebyla špatná, sice tam tak trochu umřel Carson, no ale viděli jsme věci běžného života, jako třeba Lorne, který maluje obraz a tak :) Ještě mě napadlo, že by mohli udělat epizodu z pohledu Přízraků, to by mě bavilo uplně nejvíc :-D
Tok'ra: "Takže... proč jste tady? Proč jste sem přišli, přes celou galaxii?"
O'Neill: "Jenom tak! My to děláme pořád..."

Příspěvek 20.9.2007 14:51:02
Dwayne Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mě by se dost líbilo, kdyby třeba nějakej tým našel základnu Antiků. Je jasný, že jich museli mít po galaxii kopec. A aby to nebyla jen nějaká pozorovací stanice, ale aby měla taky nějakou výrobní kapacitu ( a nebyla už obsazená nějakou stupidní rasou, která umí akorát otevřít dveře ). Tak by už nemuseli řešit, že na někoho v jednom díle vypustí drony a pak je do konce série šmidlaj kulometama, protože už žádný nemají. Ta základna by mohla taky sloužit jako stanoviště alfa, protože to co jsme viděli zatím mi moc namakaný nepřišlo. A když už by měli tu výroní kapacitu, tak by mi vůbec nevadily úderný akce s Puddle Jumperama typu udeř a uteč. Taková skupinka 20ti Jumperů útočících na hive - to by vůbec nemuselo být špatný.
Vítězství ukazuje sílu.
Vítězství bez boje ukazuje skutečné znalosti.

Příspěvek 20.9.2007 16:11:34
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Mě by se líbilo, kdyby se vrátil ten Wraith, co vysával Shepparda. Moc mě nenapadá děj kolem, ale Wraithy mám celkově ráda jako záporňáky. Mohl by se třeba sám přihlásit, že si chce nechat naočkovat antivirus a hned by měli novýho parťáka:-). Zkrátka mohli by na něj někde narazit a snad i narazí.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 20.9.2007 16:26:14
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Ten nápad epizody z pohledu Wraithů není špatný nápad. Vlastně jakýkoliv nepřítel, to může být zajímavé, jak nás vidí nepřátelé. Třeba když v Babylonu 5 byla epizoda o Besterovi, tak se stala jednou z mých nejoblíbenějších.
Myslím si, že nikdy to není jenom z jednoho pohledu dobro-zlo a jak to tak vidím, nebo soudím podle spoilerů, tak Wraithové nám budou asi trochu prezentováni i jinak než jako bezduché potvory. Uvidíme, třeba nám aspoň částečně tohle přání splní.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 20.9.2007 16:33:44
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Fazulina
Toto je spoiler!!!:
Ten Wraith co vysával Shepparda se vrátí ve 4. sérii, Shep ho má pojmenovat Tod

Vždycky sem chtěl vidět válku mezi Asurány a Wraithy, s tím že Asurani by chtěli vyhladit nejen Wraithy ale i celé lidstvo v Pegasu a Mléčné dráze. Lidé v Pegasu by si mysleli že se předkové vrátili a trestají je že se tak podvolili Wraithům, tedy bych chtěl i trochu vráti tu mytologii kolem Antiků.
Btw, nevím co všichni mají proto Rononovy :D Všichni nadáváte na chování členů týmu, a když vám hoděj něco co sem já teda jinde neviděl, gorilu co nejřív střílí a pak myslí tak se vám to nelíbí :D ( A netahejte do toho Satedu, všichni víme že tam to bylo přepísklý)
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 20.9.2007 16:44:00
Gogan.skokan Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

To já bych si představoval nějakou delší epizodu možná i film, kde by SG-1 spolupracovala s týmem z Atlantis na nějakým fakt zapeklitým problému jak technickým, tak politickým . Pro mě byl jeden z nejlepších dílů 10x03, ale... tu spolupráci by to chtělo zvětšit a nedosadit tam jen Rodneyho, ale celý tým. Samozřejmě by tam musel být O'Neill a na škodu nebylo by ani kdyby se tam nechomejtnul starý dobrý Generál Hammond. Ale je to jen moje zbožné přání... No ikdyž... o 10x03 jsem si taky snil dlouho a japak se povedl :-)

Příspěvek 20.9.2007 17:00:12
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

SG-1 proč ne, ale jen rozbitou. Jako druhý tým je to dějově konkurence, raději bych členy SG-1 viděl prostě samostatně. Kártorá jako vedoucí Atlantis, Mičl jako pilot nebo velitel lodi, Daniel jako ... jako ... asi jako archeolog atd. Takhle se můžou v Atlantis episodně objevovat a bude to realnější.

Přihodím jeden nápad, který měl být v SGTG, je to takový klasický děj pro dvoudíl používající tradičně nápady z SG-1 jen v jiném balení - Genii na nějaké planetě objeví Pegasuskou verzi antického disruptoru ala Dakara a začnou plánovat vyhrát válku proti Wraithům i Asuranům jedním tahem. Před Atlantis stojí rozhodnutí, zda disruptor použít hned a zrušit tak i mnoho lidských světů, nebo evakuovat jejich populaci na ochráněné planety - a tím varovat Wraithy a riskovat ztrátu distuptoru. Jednotlivé postavy by na tuto vyhlídku reagovali jinak, IOA by byla pro rychlé použití, Ronon by byl pro obsadit disruptor a nenechat ho Genii, Teyla by třeba právě pro svoje vůdcování (ehm) pochybovala o možnosti evakuovat lidi na pár planet, atd.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Zachin Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nevím kam to napsat. Vyjádřuji se obecně ke všem dosavadním dílům jako celku. Ještě než jsem začal Atlantis sledovat, lákal mě tím že se odehrává v cizí galaxii. Pocit jsem z toho měl asi podobný jako kdysi v prvním díle páté série SG-1. Z počátku byl koncept galaxie Pegasus ve SA dobře využíván, prozkoumávali různé světy, měli mocné nepřátele, několik zápletek bylo docela originálních a v SG-1 moc neviděných. Takové byly hlavně první tři série, nemá cenu to teď svádět na to kdo vše tam postupně přestal hrát a kým byl nahrazen. Chybou současných dílů Stargate Atlantis je, že téměř nikam necestují, nic neprozkoumávají, (donedávna tomu tak alespoň bylo) čímž seriál vytváří dojem že je v té galaxii jen město Atlantis a nic jiného. Prostě jakoby se vůbec nestihl vesmír toho kde se SA odehrává naplno využít a rozvinout. Až má najednou seriál končit, jen proto že má malou sledovanost? Není to spíše proto že se producenti nedrží toho co jsem tu nastínil? Už jen koncept té cízí galaxie a cestování skrz bránu nabízí stále netušené možnosti, (o tom že v několika nedávných dílech SA nebyla hvězdná brána vůbec využívána = nebyla v záběru, ani nemluvím) jen jich tvůrci nedokázali jaksi naplno využít.

James Ryan Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Sheppard & Larrin & Ellis :)
nic víc si už nepřeju. Samo kdyby tam byla nějaká ta pěkná bitva alá Be All My Sins Remember'd tak se zlobit nebudu. :arrow:
Až se vratím domu a lidi se me zeptaji:Hej,proč to dělaláš, člověče?Přoč?Si snad nejaky vojenský maniak?Neřeknu ani jedno zatracený slovo.Proč?Nerozuměli by tomu.Nepochopí, proč to děláme.Nerozuměli by tomu že je to o kamaradovi vedle tebe.Tak to je.
G36K"Kathrin" - Take it ,hold it , love it!
[img][http://img.xchat.centrum.cz/images/x4/sm/33/333.gif]http://img.xchat.centrum.cz/images/x4/sm/33/333.gifhttp://[/img]

nICH Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Po událostech, které se tam přihodili si nepřeji nic víc než epizodu, kde by se vrátila Elizabeth zpět. Klidně i poslední díl řady (bohužel to už nebude) a začátek nové řady. Bych si na ni klidně počkal těch 6 měsícu, hlavně ať se vráti. Další vysněná epizoda by byla pořádná prozkoumací akce města, objevení věcí co ještě neobjevili. Nebo hledání nových lodí, které Antici postavili. Myslím si že tam mají nějaké stopovací zařízení jako měla Aurora nebo replikátořské.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách