Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 21.10.2007 - review epizody 403

21.10.2007 - review epizody 403

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 20.4.2007 12:20:41
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Ronon se znovu shledává s přáteli ze Satedy, svého rodného světa. Mezi nimi jsou i Tyre a Ara, kteří mu vyprávějí o tom, jak přežili Wraithský útok. Jakmile se první lodě nepřítele dostaly nad planetu, uprchli do jeskyní, kde zůstali uvězněni. Trvalo jim tři dny se vyhrabat a poté dva týdny se dostat k hvězdné bráně. Mezitím Sateda padla a z města zbyly jen ruiny.

Tyre a Ara slyšeli, že Ronon také přežil a stal se štvancem. Začaly o něm kolovat nejrůznější příběhy: o tom jak se stal legendární postavou a nemilosrdným zabijákem Wraithů. Ví i o jeho připojení k pozemské expedici v městě Antiků Atlantis.

Ronon je postaven před těžké rozhodnutí. Jeho přátelé mu nabídli, aby se k nim znovu připojil a tak se musí rozhodnout mezi Atlantis a jeho lidmi. Netuší však, že pokud se rozhodne připojit k Sateďanům, daň kterou za to zaplatí, může být mnohonásobně větší než opuštění nového života a přátel v Atlantidě.

Tenhle text jsem si vypůjčil od Hemiho. :) Chtěl jsem k tomu něco napsat, ale přišlo mi blbé se o tom bavit v News Comments. Ve spoilerech se to bude vyjímat lépe.

K věci. Tahle epizoda vypadá hodně zajímavě. Epizody s Rononem mám rád, ale je jich dost málo. I když chápu, co se lidem na Satedě nelíbí, tak já jí považuju za jednu z nejlepších epizod třetí série. Hrozně se mi líbí Rononovi akční scény, protože vnáší do toho "akčního stereotipu" nové věci. Vesměs se veškerá akce redukuje na střílení z P90 a to se mi nelíbí. Ano, možná je to reálnější, než růčo strůčo, ale já se na to kvůli realitě nekoukám. :wink: To se mi právě líbilo v prvních dvou sériích, kde vnesli do příběhu na rozdíl od SG-1 souboje tělo na tělo. Jenomže časem od toho dost upustili a to mě mrzí. Ale to je vedlejší. Zpátky k Reunion. Na těhle epizodách je nejhorší to, že je píší scénáristé SG. Mě ti scénáristé nevadí tak, jako třeba Raynorovi nebo Klenotce, ale vadí mě jedna věc. A to dost velká předvídatelnost. Jsem si na 95 procent jistý, že se Ronon na konci dílu ke svým lidem nevrátí a zůstane na Altantis. Přeci jen bych uvítal nějaké to překvápko. Jako příklad uvedu čtvrtou sérii Enterprise. Raději to hodím do spoileru, protože jí třeba ještě někdo neviděl.
Toto je spoiler!!!:
V jednom díle, už ani nevím v jakém (viděl jsem to jen jednou a v tahu, takže mi dost věcí vypadává :) ), se Trip rozhodne, že odejde z Enterprise a stene se šéfinženýrem na nové lodi Columbie(?). Čekal jsem, že hned na konci si uvědomí, jak je Enterprise super a zůstane. O to větší bylo překvapení, že z Enterprise opravdu odešel a stal se šéfinženýrem na Columbii. A to se tahlo dost dílů. Alespoň tak si to pamatuju, možná, že to tolik dílů nebylo :), ale o to nejde.
Prostě tak nějak bych si to představoval v Reunion. Ronon se rozhodne odejít a opravdu odejde. A třeba se i vrátí, ale až tak po pěti či více dílech. To by byl menší zvrat, který bych uvítal. Ale bojím se, že na to tvůrci SG nemají dost odvahy.

Příspěvek 20.4.2007 12:59:59
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak moc, jak s tebou sdílím názory ohledně Sam, tak moc je nesdílím ohledně Ronona, Markusi. (Ale neberu ti je ;-)).
Hmm, návrat Rononátora..."supr" :? Kéž by odešel se svými lidmi...ovšem všichni víme, že se tak nestane :?.
Kéž by tu epku scénáristi zajímavě napsali, ale jestli to bude styl Sateda, tak to se jdu rovnou těšit na tu příští (tak možná těšit se na zbytek teamu, protože na Satedě se mi líbilo všechno kromě Ronona ;-)).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 20.4.2007 13:42:49
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak já vím, že na Satedě bylo x špatných věcí. Hlavně to, jak se tým choval k Rodneymu a pak, že z Wraithů udělali tajtrdlíky určené na porážku jedním výstřelem. To přiznávám. Ale na druhou stranu, takový cool akční nářez SG-1 ani SGA nepamatuje a asi se už bohužel nebude opakovat. A to neříkám proto, že bych Ronona bůhví jak miloval. Kdyby se to stalo Johnovi a byl by z něj v té epce taky takový super ranař, tak mu budu fandit ještě víc. Ano, v tomhle případě se ve mě budí má dětinskost a vracím se do doby, kdy se mi líbili na sci-fi jen lodičky, střílení, zpomalené záběry a souboje. :lol: Jinak vím, že příběhově byla napsána lépe většina epizod, ale v tomhle jediném případě u mě zvítěžil cool look. :) Kdyby byl Reuinon mix akce ze Satedy a kvalitního příběhu, tak bych slintal blahem. Ale vím, že to se nestane. :?

Příspěvek 20.4.2007 13:53:18
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mě právě na Satedě vadili ty scénky "já jsem ranař a teď vám to všem hrozně efektně nandám". Vrcholem toho byl ten zpomalený záběr, jak Rononátor kráčí a za sebe hází granát, kterej následně vybuchuje...to vypadalo tak "strašně drsně", až se mi chtělo...víš co :?. Když třeba tohle vidim v nějakym Rambovi nebo tak, tak je to v poho, ale tady je to už prostě "starý" a "nepatřičný". Ale spoustě lidem se to líbilo...což dost dobře nechápu.

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 20.4.2007 14:04:21
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ok. Tvůj pohled chápu. Působilo to trochu kýčovitě, ale mě se to prostě líbilo. K té akci. Jako pokud se ti nelíbí tohle, tak co se ti líbí? Mě už totiž všechno to střílení P90kama na všechny strany, začíná děsně nudit. A Ronon a musím říct, že zpočátku i Teyla, to sem tam oživí. Tak to alespoň vidím. Třeba ten závěrečný souboj s megawraithem byl fakt super. Ale tvůj názor nezměním, tak toho asi necháme. :)

Příspěvek 20.4.2007 14:35:20
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mě by se líbilo, chyby při boji víc používali taktiku v teamu. Heroistické věci mám taky ráda, ale prostě čeho je moc...;-). Mohl bys namítnout, že Ronon si to prostě jen dobře vypočítal... to bych brala v případě, že by se takhle trefoval i při jiných příležitostech. A to, že ho nezasáhli...to není štěstí, to už je zázrak...větší, než je i u SG obvyklé ;-).

Příspěvek 20.4.2007 15:37:19
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Markusi, nechci ti brát nadšení, ale tahle epizoda nemá být Sateda 2. Mallozzi na to už několikrát odpovídal, a prý je tahle epizoda hodně jiná. Tím neříkám, že "konverzační" a taky ji neustále říkají "big eppy", ale prostě to má být něco jiného než Sateda nebo Runner.
A v dnešním blogu JM jsou pěkné fotky právě z téhle epizody, vypadá to hooodně zajímavě :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 20.4.2007 17:13:39
Ronon_Sokol Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No, abych pravdu řek, pro mě je Sateda jeden z nejlepších dílů SGA vůbec :D A i s tim Rononem souhlasím s Markusem, oživuje to, třeba i tim že má jinou zbraň než ostatní, to je jedno ale není to ten stereotyp! Sateda se mi líbíla právě tou akcí, které je poslední dobou docela málo.. Asi se na ni du podívat :lol:
Ronon is the best!!!

Příspěvek 20.4.2007 17:18:22
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No já bych teda neřekl, že to byl nejlepší díl, ale jako nebyl špatnej, ale k Reunionu .
Jelikož celkově vzato všechny díly o Rononovy, oprava: oba dva díly byly celkem dobré a doufám, že tento to neporuší. No necháme se překvapit.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 20.4.2007 22:32:42
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotka: Ehm. :) Tak nadšení mi vzít nemůžeš z jednoho prostého důvodu. Blog Mallozziho čtu pravidelně a to, že tam psal, že Reunion nebude druhá Sateda jsem si pamatoval. Asi jsem nějak špatně formuloval věty, nevím jak se mi podařilo navodit dojem, že od Reunionu čekám Satedu 2. Ano, nějakou akcičku očekávám, ale ne druhou Satedu. :wink: To, jak jsem psal, že bych chtěl mít v Reunionu akci jako v Satedě, jen s lepším příběhem, bylo spíš moje zbožné přání, než očekávání.

O té akci jsem se rozpovídal kvůli Tar-aře. Smysl toho, proč jsem se k této epizodě dnes musel vyjádřit, byl v neschopnosti autorů SG roztáhnout příběh na víc, než jednu MAXIMÁLNĚ dvě epizody. Jestli Reunion budou psat obvyklým způsobem, tak to skončí tím, že Ronon bude vesele dál na Atlantis a tím to hasne. Myslím, že by se z toho setkání se Sateďany dalo vytěžit mnohem víc. Ale nechci scénáristy SGA podceňovat, třeba se mýlím a oni mě velice mile překvapí. A jestli se to stane, tak se jim, alespoň v duchu, od srdce omluvím. :wink: :) Třeba to nakonec opravdu bude mít vliv na celý zbytek sezóny, kdo ví. Vždyť sekce spoilery je tu i od toho, aby se spekulovalo. Tak prostě spekuluju. :lol: Lépe řečeno spíš "přemýšlím nahlas".

Příspěvek 20.4.2007 23:50:22
General
General

Odpovědět s citací

Tak pokud čteš jeho blog, tak sis tam určitě všiml, že tam odpovídal i na otázku ohledně Rononových lidí, a že je později ještě uvidíme :wink: Nebo že na tom aspoň pracují. Tvoje obava je oprávněná a já s tím souhlasím. Nechci už žádné jednoepizodní postavy a rasy. Snad je to s tím kontinuálním příběhem pravda. A kdyby ještě ukázali pár příběhů a lidí z minulých dílů, nezlobila bych se. :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 21.4.2007 00:06:02
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Kruci, vida. Ten blog sice čtu pravidelně, ale to, že se s jeho lidmi budeme setkávat i nadále, jsem nějak přehlédl a nebo jsem si to nedokázal přeložit. :oops: Na druhou stranu s Genii se setkáváme taky vcelku dost, ale nějaký podstatný vliv na celkový příběh zatím nemají, takže je kildně možné, že takhle dopadnou i Rononovi soukmenovci. Ale co. Jsem optimista co se týče Sam, tak budu optimista i v tomto případě. :) A víš co? Budu optimista ve všem. Čtvrtá série prostě bude bomba a basta. :lol:

Příspěvek 06.10.2007 19:06:40
General
General

Odpovědět s citací

Teaser k Reunion:

http://video.scifi.com/player/?id=163053#videoid=163273

Ne každému to asi bude hrát :dontknow:

Příspěvek 06.10.2007 21:04:03
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

pekne video , probiha tam naky akcicka uvnitre nejake wrathske stavby nebo kriznihu hivka vypada jinak

Příspěvek 07.10.2007 20:45:03
Jorssk Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Když jsme u té Satidy, kdo byl ten vudce Wraithu? Já myslel že Hive Ship vždy vede královna a todle bylo jako nějaký král či co.
"To Punish and Enslave" - Barricade motto

Další

Zpět na Pokec o epizodách