Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Hlavní Náměty a připomínky SGA-PROJECT.COM pravopis

pravopis

Vaše náměty a připomínky, když fórum patřilo ještě pod starší stránku, která byla zrušena roku 2016

Příspěvek 10.9.2006 22:38:51
Vamp_ Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

JJ taky pravda, ale uznej, že třeba napsat hrubku ve slovu
Toto je spoiler!!!:
VÁMY
je docela krutý. To mne opravdu odrazuje potom takovýchle příspěvěk číst

P.S.: Omlouvam se za ten spoiler, ale tohle mi opravdu podráždilo nervy ;)
Ehhh.... spolknul jsem svoji relaxační knížku....

Příspěvek 10.9.2006 22:46:06
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Uznávám...a jsou tu i lepší kousky ;-).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 10.9.2006 22:49:36
Vamp_ Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jen je raději neuváděj ;)
Ehhh.... spolknul jsem svoji relaxační knížku....

Příspěvek 21.9.2006 07:45:47
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jen tak lehce poznamenám...
:!:
"vidět" se píše s "i"
"líbit" se taky píše s "i"
:!:
...děkuji za pozornost :wink:
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 21.9.2006 09:48:53
Saix Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

zrovna jsem si precet jeden prispevek, kde bylo "vydet" a jeste takovy vyrazy jako "prectavit" a to se dotycnemu veslo do jednoho radku :? jezis to me ale desne depta si to cist a ja situaci zas tak casto nemonitoruju, ale osobne narazim na tyhle prispevky porad od toho sameho cloveka... ja teda nevim ale mam takovej pocit, ze uz mu je snad 14 (cekaj ho minimalne prijimacky na stredni s cestiny) a zadnou vadu psani nema tak nechapu, jak tohle muze tvorit... prosiiiim delej s tim neco! (ty vis koho tim myslim), dyt timhle se v zivote znicis sam...
"Gods are selfish beings who fly around with little red capes and don't share their powers with the mankind." Lex Luthor

Příspěvek 06.4.2007 15:05:38
Rosseta Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak já jsem HODNĚ pravopisně založená (přečtěte si moji diskuzi s McBeck.C ve fóru na povídku MX57K, kde jsem se hádala, jestli se píše výjimečně, nebo vyjímečně) a často mi pravopisné chyby a chybná interpunkce vadí. Souhlasím s tím, že lidi by si měli po sobě příspěvek přečíst.
Kontrolor možná není tak špatný nápad, ale s tím množstvím topiců a příspěvků by měl opravdu těžkou práci.
R jako Rodney, O jako Ori, S jako Sheppard, S jako Samantha, E jako Emmerson, T jako Teyla a A jako Atlantis.
Bohužel, na tomto fóru již nejsem a nebudu aktivní, Přeji hezký den.

Příspěvek 03.4.2008 08:08:17
Midnight.Lord Airman
Airman

Odpovědět s citací

Hemi píše:
Saix píše:
vy jste ale hnusny :D oficialne zadnou takovou soutez neodstartuju a uz vubec za to nebudu rozdavat ceny :lol: tim bych akorat uznal nase chyby :twisted: ale neoficialne dotoho.. ja to pak opravim a prispevky smazu aby to tady nebylo jako spatne vysvedceni :twisted: btw. co se tyka ty autorovi www stranky.. to je oficialni preklad phpbb fora ktery jsem nedelal a za nez tudiz ani nezodpovidam :wink:

řekl jsem snad že za to můžeš? adminové jenom spravujou ale chyby dělají redaktoři :lol: :lol:

btw další chybka ale tentokrát ne gramatická

K zajištění proti zneužití technologí - v sekci Lodě ... část Daedalus

ci, když netušejíce, že - opět lodě ... část OLESIANSKÉ BEZPEČNOSTNÍ PLAVIDLO nemá tam náhodou být netušíc nebo aniž by tušili? nevim jestli je to chyba ale moc se mi to nelíbí :lol:

Netuše - netušíc - netušíce = mužský - ženský - množné číslo (sakra, teď mi vypadl střední rod - dítě netuše nebo netušíc??
Btw, hrubky jsou někdy i v titulcích. Né, že by to zas tak vadilo, když je někdo šťoura, může si to opravit sám. Důležitější je, že titulky jsou k disposici velmi brzo, za což všem zúčasněným nehynoucí čest a sláva :!:

Příspěvek 13.6.2016 11:43:20
Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Zapadlo to prachom, ale aspoň v poviedkach by som dal ako podmienku: písať s diakritikou. :roll:
:idea: Slová majú rôzny význam: zastavka (zástavka, zastávka), koza (koza, koža) a podobne.
Pri komentároch mi to až tak nevadí, ale v poviedkach, kde je veľa textu, už áno. :(
:bye:

Příspěvek 13.6.2016 15:14:41
Strýček Forďa Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Mrknu do Pravidel povídkové sekce a případně to tam přidám ;)
Mno, je to tam, ale domluvím se Dragonem a nějakým způsobem to asi zdůrazníme...
Feeling borded, call me Fredy idrc...

Příspěvek 13.6.2016 21:34:55
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

toto bych zatím nijak neupravoval či nezvýrazňoval, jen bych byl důslednější v "hlídání" je nás tu momentálně (s právy) aktivních dost.. a když se uživatelé, konečně naučí používat i funkci "nahlásit příspěvek" (ten červený vykřičník) tak to bude ještě lepší :-)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 17.10.2016 17:04:18
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Zdravím,

jak jste si někteří možná všimli, tak se tu začal opět řešit pravopis. Osobně jsem tolerantní a chápu, že třeba v půl jedné ráno, bude příspěvek nějak vypadat, to samé, pokud máte v krvi tři promile alkoholu.

Pokud se v předchozím odstavci vidíte, tak se nad sebou zamyslete. Alkohol sic nepatří za volant, ale ani za klávesnici. Pokud mám připito, tak prostě nelezu na net, popřípadě nikam nic nepíšu. To samé i s ranními/večerními hodinami.

Když nejsem ve stavu aby můj příspěvek vypadá k světu, tak nepíšu. Je jen málo věcí co nepočká.

To samé pokud je mi známo, že nevynikám v pravopisu, či že dělám často překlepy.. dnes snad už všechny internetové prohlížeče podporují buďto přímo, či přes nějaký plugin, kontrolu pravopisu, která lecos vychytá. plus samozřejmě použití tlačítka náhled a následné přečtení si vlastního příspěvku před odesláním (a klidně znovu i po odeslání, tlačítko upravit funguje!)

Mějte na paměti, že to jak a co zde píšete je vaše vizitka...

Na závěr bych rád připomněl bod číslo 6
viewtopic.php?f=1&t=3924
http://fan-project.net/viewtopic.php?f=1&t=3924

Pravopis je probírán i v lokálních pravidlech určitých sekcí.

Dragon

btw: neznamená to, že budeme mazat, editovat či jinak trestat za každej překlikl či chybu. Všichni jsme tu lidi a ti dělají chyby, ale všeho s mírou ;)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Předchozí

Zpět na SGA-PROJECT.COM