Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Počítače Připojení k NETu

Připojení k NETu

Hardware, software a vše co se toho týče.

Jak jste připojeni k Netu

ADSL (s FUP)
22
14%
ADSL (měřená data)
4
3%
ADSl (bez linitu)
24
16%
WIFI (měřená data)
8
5%
WIFI (bez limitu)
58
38%
Optika
11
7%
modem/ISDN
4
3%
pevná linka
0
Žádná hlasování
kabelovka
23
15%

Celkem hlasů : 154

Příspěvek 28.2.2007 18:57:42
gmakov Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Hele HAcku kolik tě to stojí ta optika?

Příspěvek 28.2.2007 19:50:14
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

2gmakov: 451,- nějak tak, čtvrletně se to platí :) a ten up je nakonec 2Mbit :)
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 28.2.2007 22:18:02
gmakov Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Hele a jak to vůbec funguje ta optika? Já bych to potřeboval nějak detailně popsat

Příspěvek 28.2.2007 22:25:15
Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No, předpokládal bych, že někam vede optickej kabel, a převádí se na elektrický signály, který putujou až do HAckovi síťovky...
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 01.3.2007 16:02:24
A.I.Ghost Uživatelský avatar
Airman
Airman

Bydliště: Milky Way (M-31); Solar System; Earth(Tauri); European Continent

Odpovědět s citací

Doma:
1) ADSL od byvale NEXTRY (nyni GTS Novera).
4096/534, 20:1, 40Gb -> 256/256, async
- chystam se prejit na volny ADSL (2mbit) jelikoz je to levnejsi - ty 4Mbity stejne vyuziju naplno jen ve vyjimecnych situacich, torrenty taham vetsinou 200-220kb/s. Bral bych optiku, ale v mem baraku to neni mozny... :(
2) Wi-fi sousedu (jeste na mne neprisli :lol: ). Pouzivam jen ve vyjimecnych situacich.
Rychlost 1Mbit, zbytek je mi neznam.

V praci:
1) Optika od Volny pro firmy.
10Mbit/10Mbit, 1:1, no-limit, async
2) Zaloha ADSL od Volny pro firmy
4096/4096, 5:1, no-limit, async

PRAETORIANNI NONNUMQUAM IN PROELIO NUMQUAM IN BELLO SUPERANTUR
  • GA-965P-DS3
  • IC2D E6400 @ 3.2Ghz
  • gSkill 800Mhz, 2048Mb
  • INNO3D 7600GST
  • 2xSeagate 10.320Gb RAID1
  1. Mac OS X 10.4.8 ; JaS + Semthex + Pion + Terminal
  2. Windows XP SP2 ; build 2180 + nLite + selfpatch

Příspěvek 01.3.2007 19:27:32
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

to gmakov: Tady máš něco o optice:
Optický kabel

Optické kabely jsou určené pro vysokorychlostní přenos internetu. Obsahují optická vlákna, přes které se data přenáší.

Viditelné světlo se šíří velmi rychle a proto umožňuje velmi rychlý přenos dat. Přenášená číslicová data v optických kabelech můžeme reprezentovat pomocí světelných impulsů - přítomnost impulsu může představovat např. logickou 1, zatímco jeho nepřítomnost logickou 0. Pro praktickou realizaci potřebujeme ovšem celý optický přenosový systém, složený ze zdroje, přenosového média a přijímače.

Kromě velké přenosové rychlosti je další velkou výhodou optických vláken jejich naprostá necitlivost vůči elektromagnetickému rušení (což je velmi důležité např. v průmyslových aplikacích). Výhodou je také velká bezpečnost proti odposlechu, malý průměr a malá hmotnost optických kabelů. Poněkud problematičtější je spojování jednotlivých vláken, technologie jejich lepení či svařování však již jsou v praxi dostatečně zvládnuty.

Optická vlákna jsou velmi citlivá na mechanické namáhání a ohyby. Proto musí optický kabel kromě jednoho či více optických vláken obsahovat i vhodnou výplň, zajišťující potřebnou mechanickou odolnost.

Pro počítačové sítě jsou optická vlákna atraktivní především pro vysokou přenosovou rychlost (až několik Gbps), kterou umožňují dosáhnout s poměrně nízkými náklady. Jde tedy o technologii velmi perspektivní (a to nejen pro počítačové sítě).

Co já bych dal za optiku:). Podle mě nejlepší připojení v ČR.

Příspěvek 01.3.2007 22:05:08
Nemoo Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Trochu prispejem aj ja...
doma: DSL 1024/256 a delime se 4 na jednu linku a k tomu este FUP na 1 GB denne. hruza :evil: :evil: :evil:
Ale na intraku v BA som na nejakom neviem co???
Ale viem ze je to prirychle na moj HDD :cry:
Ale v noci v pokoji to ide cez 50Mb a to up, tak down...no limit a more fun:-)
[img][http://www.stargate.sk/obr/ine/nemoo1.jpg]http://www.stargate.sk/obr/ine/nemoo1.jpghttp://[/img]

Příspěvek 03.3.2007 22:14:31
Rolf Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

1000/300 bez omezeni a bez agregace, ale jen co prejde provider na optiku bude to 3000/750 o 30 Kc drazsi.

Příspěvek 25.3.2007 20:11:19
petr__ Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Wimax. Teda spíš ve fázi testů při zavádění sítě. Dokázalo ni to na testu přenést 16,237Mbps na 10km bez přímé viditelnosti.Jinak používám sysmetrickej půlmegabit bez omezení čehokoli

Příspěvek 25.3.2007 21:10:41
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já jedu taky na wifi 2,4 GHz. Mám tarif min 64 kbit max256 kbit , bez omezení. Za měsíc by se měli rychlosti navyšovat 2x. KLidně bych mohl mít tarif min 128 kbit nax1 536 kbit, ale mě to zatím stačí, až mě to nebude stačit, tak začnu užívat ten vyšší tarif: Za ten můj platím 200 kč/měsíc, ten vyšší je za 400

Nikdy bych něchtěl ADSL, je to prostě hrůza a děs, ty podělaný limity. Tedka mě štvou s O2, tak furt píšou že až 2 MB, ale nidke neřeknou, že když stáhneš 3 GB dat ( což ti nepokryje ani načítání stránek za měsíc),tak ti tu rychlost hodí hodně dolů.

Vím že wifi má taky nevýhody ( rušení, počasí), ale já jsem spokojenej a na to co stahuji mi to stačí :)
" Líza: Tati, provedli jsme něco hrozného!
Homer: Rozbili jste auto?
Bart: Ne.
Homer: Probudili jste mrtvé?
Líza: Ano!
Homer: Ale auto je celý...
Bart a Líza: Hmm...
Homer: No tak sláva! "

Příspěvek 26.3.2007 10:03:20
Asgard007 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

to dastr: jj, limity to je děsný, znám z vyprávění. Sám používám měřič přenesených dat (reg. ConMet z dob dia-up) a tak mohu potvrdit, že pouhé surfování na netu dokáže s přenesenýma datama pěkně zahýbat. Jak tvrdí lidi od OO apod, že na běžné používání internetu 3 GB stačí, tak to je nehorázná lež. Teď až navíší 512 na 2000, tak po FUPu to bude slušně znatelný pád na 64 (nebo 128), ted si nejsem jistej.

Kvalitně udělaná WIFI je slušně imunní i vůči počasí. Já, při svý vzdálenosti (cca 4 - 5 km) nepoznám rozdíl když prší nebo sněží nebo je jasno. Perlička: Minulý týden, při sněžení, jsem měl 1/3 pingy než kamarád na ADSL. Sice to nebude počasím, ale je to zajímavý.
Rušení je problém. Tam záleží na slušnosti a domluvě mezi lidmi. Můj provider z tohoto důvodu tě připojí jen pokud máš směrovou anténu, pokud budeš zářit 20 dBi všude kolem sebe, tak máš smůlu.
Thor : „...senátor Kinsey. O’Neill navrhoval, abych vás za vaše činy poslal na nějakou vzdálenou planetu. Ale jsem si jistý, že to myslel jen jako žert.“
Kinsey: „To určitě, veliteli...“
Thor: „‘Nejvyšší’ veliteli!

Příspěvek 11.7.2007 09:19:24
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak novinka... UPC od včerejška zrušilo datový limity :cheers: :bounce: :drink2: :biglol: :thumbsup: :cheers: :cheers: :cheers:

Už žádný FUP :D
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Příspěvek 11.7.2007 09:33:02
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jj, jsem slyšel, to museli všichni uživatelé UPC jásat :lol: .

Příspěvek 11.7.2007 09:34:19
Rubi Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Ja uz mam nejaky ten piatok zrýchleni net na 2048/256 a nastastie tu na slovensku ziadne fup na UPC nikdy ani nebolo :)

Příspěvek 11.7.2007 09:52:32
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já mám: UPC EASY 3072/256 !!!BEZ LIMITU!!!

Musím poděkovat O2 bez O2 bych měl dnes ubohou rychlost 1MB a FUB 10GB ale teď je to nádhera akorát ten upload 256 kbps. :(
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

PředchozíDalší

Zpět na Počítače