Já tam tedy rozdíl určitě vidím.
Hlasoval jsem pro ANO. Zbožňuji prvních sedm řad SG-1 (nejvíce první dvě), osmá se mi líbí méně. 1. řada SGA byla dokonalá. I v nich se dalo najít spoustu chyb (nevývoj postav, přílišný důraz na hlavní postavy, technobláboly, nelogičnosti), ale líbilo se mi to. Velmi. Poslední dvě řady SGA i SG-1 jsou plné recyklace starých námětů (Adria, Replikátoři, invaze), častého Voyager efektu (viz. Daniel jako Prior), což v kombinaci s velmi nízkým rozpočtem a amatérismem (SG-1 se nalodí na palubu nepřemožitelné lodě dobývající galaxii, lodě, kterou není schopná zastavit celá flotila Jaffů, a ta SG-1 se při cestě na můstek probije pěti hlídačema) prostě kazí atmosféru. Když to vypadalo, že Země je jednou z mnoha, nebo že jen ve spojení s Tok'ry, Asgardy, Jaffy atd. má šanci proti rozhádaným Goa'uldům, dalo se to brát. Dneska je to jen a pouze SG-1 na palubě Odyssey versus "nezastavitelná" síla Ori, kterou ale naši technicky zaostalí (což emzáci opakují už 10 let) a početně oslabení hrdinové vždy bez škrábnutí přemůžou. Totéž v bledě modrém platí pro Atlantis, jen s tím rozdílem, že tam navíc chybí i nějaký vyšší cíl. Atlantiský tým jen tak 40 minut řeší nějaký útok, pak dojde filmový čas, všechno se nějak vyřeší a další týden nanovo.
Samozřejmě teď docela přeháním, řada episod byla dobrá a některé i velmi skvělé, ale to nic nemění na tom, že SG zdaleka nevyužívá svůj potenciál a jsou tu daleko lepší seriály.