Mně se to teda dost líbilo, mnohem víc než posledně Submersion, ale tady sice bylo běhání po chodbách, ale jinak, líp
Musím říct, že se jim celkem dobře povedlo napravit tu jejich nepovedenou linii s retrovirem, a zavedli do seriálu, doufejme, svěží vítr v podobě Michaelových zvířátek

Snad tuhle zápletku nepohřbí, i když si to nemyslím, protože mi to přijde jako docela důležitá a zlomová událost.
Mrtví Taranisané na hromadě byli hodně realisticky udělaní a jejich ruce trčící do vzduchu tomu dost pomohli.
Když se tým vracel do chodeb, tak mě napadlo, že bych se asi měla nudit, ale vůbec to tak nebylo. Strašně se mi líbily akce týmu, kdy už konečně všichni dělali co měli a působili sehraně a ano, přiznávám, líbilo se mi, že už udělali součástí konečně i Rodneyho, o což se ve třetí sérii hodně snažili. Taky jsem ráda, že už to trochu promíchali a Teyla s Rodneym se dobře doplňovali.
Co mě osobně překvapilo byl Rononův postoj, tedy ne jeho obvyklý "zabij ho" postoj, ale spíš mě překvapilo, že jsem s ním souhlasila. Když Shepparda prakticky seřval za to, že chce Michaela zase nechat naživu a vyslýchat ho...no, řekněme, že Michael by jim toho asi stejně moc neřekl a jak Ronon upozornil na to, že ten retrovirus byl od začátku špatný nápad, tak jsem si říkala, že výjimečně je jediný soudný.
Scéna s Teylou a Rodneym v lese, v sevření těch brouků, byla vážně strašidelná. I když to jak Sheppard nabral je dva a Micheala minul, mi přišlo jako docela velký bug.
Vůbec se mi líbilo, jak je jedna z jejich velkých chyb v podstatě doslova kousla do zadku a rozhodně je z toho větší malér než by si bývali přáli a lidi v galaxii Pegasus jim zase za něco, mimo probuzení Wraithů, můžou být "vděční".
Dodalo to tomu tak trochu nádech skutečné expedice, která jde ve vlastních stopách a zjišťuje, že jejich dokonalé lidské plány jsou na houby a pěkně se jim to vrací. Škodolibé? Ano, ale myslím, že minimálně tohle vystřízlivění si zasloužili.
Přestřelka v páře, kdy se jen míhaly nohy a kde McKay a Ronon stříleli, aniž by viděli na co a na koho, byla taky skvělá.
A přiznávám, scéna, kdy se Rodney cvičil s Rononem, se mi taky hodně líbila. Ne že by někdo mohl beztrestně mlátit do Rodneyho, to zase ne

, ale čekala jsem na něco takového už od první série, kdy konečně uvidíme Rodneyho v tělocvičně, kde se učí sebeobranu. I když jsem čekala, že si na to vybere Teylu, která rozhodně není "hajzlík" jako Sheppard nebo Ronon. A hlavně mě potěšilo, že to sice bylo vtipné, ale nedělalo to z Rodneyho jen blbce, ale spíš to připomínalo tu scénu se Sheppardem ze Sunday. Snad už je rádoby vtipnému ponižování Rodneyho konec.
A abych jen nechválila

No, opět, ano opět to odnesla červená trička. Tohle mi dost vadilo v SG1, vlastně mi to tam vadí pořád, ale u SGA mě to mrzí o to víc, že to dřív ve zvyku neměli. Snad to nebude běžné.
Pak mi přišlo na konci trochu nelogické, jak ze začátku měli s jedním broukem problémy všichni čtyři a na konci už je zase stříleli bez problémů.
Taky mi vadilo, že se trochu o všem moc dohadují a nejspíš by si měli stanovit nějaký řetězec velení. Sheppard je v podstatě jediný voják a mít v týmu vlastně tři civilisty, je dost matoucí. Původně jsem myslela, že po Fordově odchodu tu roli převezme Teyla, ale s tím jejím "něco cítím" by se asi daleko nedostali a vůbec mi na to, že by měla být vůdkyní svých lidí, nepřijde jako vůdcovský typ. Ronon je zase v mnoha věcech hodně unáhlený, což dokládala ta malá scéna s tím, jak všechny obvinil, že se vzdávají a nejradši by toho brouka honil do úmoru. A Rodney ten zase nemá žádný vojenský výcvik, je to vědec, a nejlíp řeší situaci s počítačem v ruce. I když vojenský žargon už ovládá docela dobře

. Takže těžko říct, možná by prostě stačilo, kdyby Sheppard řekl "to je rozkaz" a dost diskuzí. No, uvidíme, jak to vyřeší, protože dohadování v situacích, kdy je chce něco sežrat, není zrovna dobrá strategie.
Musím se přiznat, že jak jsem se tu minule rozčilovala, že se nezmínili o Beckettovi...v Submersion to bylo jasné, tam nebyl důvod ani čas se zabývat mrtvým Beckettem. Tady sice trochu míň, když Michael mluvil s Teylou, mohl aspoň říct, že je to vynález Becketta nebo se po něm ptát. ALE...potom, co jsem četla na GW fóru názory, že se na epizodu dívat nebudou jen proto, že tam nezmínili Becketta...už mi ta hysterie kolem toho začíná vadit, a i když z těch změn ani z odchodu postav nejsem nadšená, rozhodně mi to nezabrání se těšit a dívat na další díly.
Takže trochu to zamrzelo, ale epizody jsou točené na přeskáčku, takže je myslím pochopitelné, že na to třeba nepomysleli a přiznejme si, kdy v SG1 zmínili doktorku Fraiserovou nebo kohokoliv? S výjimkou Daniela ovšem
Yay, to jsem se zase rozepsala. All in all...epizoda moc pěkná, mnohem lepší než minulá. SG1 jsem naštěstí ještě neviděla, tak se vyhnu nějakému srovnávání, které by v tomhle případě stejně bylo úplně mimo.
Jen ta Teyla už byla *takhle* blízko, aby jí něco sežralo...a zase nic

Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.