Fakt to bylo v Egyptě to vím jistě ,protože Sára byla na zemi a pak šli prozkoumat jednu pyramidu a do ní vstouil Goald a ona potom z egypta odletěla v tý divný lodi.
rekla bych, ze goa´uldi jsou hodne vyspela rasa, jednak kvuli tomu, ze dokazali bezvadne vyuzit i ruzne predelat Antickou technologii, ale take docela dobre zotrocili veskere lidstvo, coz si priznejme jsem ve sve historii jako vyspeli Evropane delali taky-npr, Afrika a Amerika....
Goauldi neumeli brany.. jen tezili naqadah a staveli kruhy.. a pak taky brany presouvali viz Jak na zacatku serialu mely goauldi branu v jednom z hataku...
Doprdela, já s těma hercema nemůžu hrát.
Doprdele to je na hovno kdo to vymyslel ze budeme tentokrát pod vodou
Teď jsem si něčeho všiml, když je brána na zemi (nemyslim earth, ale povrch) tak když ji vytočíte svítí "jen" 7 symbolů ne? To je i v Pegasus galaxy, ale když je brána na orbitě svítí jí všech 9 zámků, což mi přijde divné, i když pokud je brána na zemi tak zrovna ty 2 zámky nejsou vidět, co si o tom myslíte?
Myslim že v Pegasu se rozsvěcej vždycky všechny, jen to neni moc vidět.
Jen se nepamatuju, jestli svítilo jen 7 symbolů když Sam hodila bránu do hvězdy, aby ji odpálila.
když uměli tavit nakadach a používat ho jako kapalinu a uměli i jiné věci, proč by neuměli stvořit bránu?? Kde bylo řečeno že to neumí?? do druhé série ani divák nevěděl že nějací Antici jsou. A každej byl přsvědšenej že brány postavili Go´auldi.
dost pochybuju ze cela brana je s naquadahu naquadah je stribrny kov me chevrony(svitici cast)moc stribrna nepripada navic nikdy neukazali jak vypada brana ze vnitr carterova mnohokrat mluvila o kapacitatorech a ja este nevim co moznym a jen si vemte s kolika materialu je obycejne auto goauldi mozna umi tavit naquadah ale ne virabet brany cele to ze vyrobyte karoserii jeste neznamena ze mate funkcni auto
[img][./images/thumbs/colasignproject_1246512172.png]http://img148.imageshack.us/img148/7776/colasignproject.png[/img] má literární tvorba: Niní ve vaší povídkové sekci
toto tema me celkem zaujalo tak kdyztak vijadrete svuj nazor na tematu je cela brana z naquadahu protoze goualdi podlemne neumi stavet brany prave proto ze je jejich krystalova technologie je na to moc zaostala(nepochibuju o tom ze cela brana s naqhadahu neni viz. ten muj priklad s chevrony a anticke krystali(treba v puddle jumperu)vipadaji uplne jinak (s vijimkou hlavniho krystalu v DHD)
[img][./images/thumbs/colasignproject_1246512172.png]http://img148.imageshack.us/img148/7776/colasignproject.png[/img] má literární tvorba: Niní ve vaší povídkové sekci
no podle me je brána z Naquadahu a krystalu. To co je v Pegasu je podle mě jinej druh bran, protože se Naq. v Pegasusu nevyskytuje tak ji postavily asi z jiného materiálu asi z Trínia jako jsou replikatori z toho je i Atlantis podle mě ono sme zatim nenarazily v Sg na nějak moc stavebních materiálu když nepočítam ty co se vyskytujou na zemy..
Nečetl jsem posledních pár příspěvků, tak promiňte jestli to tu už bylo, ale:
1.) Brány postavili 100% Antikové. Pokud si dobře vzpomenete na 1. díl SGA a teď nevím jaký díl z SG-1 6. řady (kdy tam byla ta Antička Ayina - nebo jak se jmenovala), zjistíte, že brány byli postaveny už před miliony let a tudíž je goauldi postavit vůbec nemohli, protože jako technicky "vyspělá" rasa byli asi až před 5ti tisíci lety před naším letopočtem pokud se nemýlím. Dalším důkazem je, že goauldi neznali některé planety (vím to zde bylo tak jen pro shrnutí :--)) ), které byli v Antické databázi. Ra si mohl přece jako bůh legendu kapku přibarvit a svým otrokům říci ,že bránu postavil on a né nějakej Antik. Otroci to pak všecko zaznamenali na ty fresky, které našel na Abydosu.
2.) Někdo říkal něco o disegnu DHD - goauldi diseign jednoduše zkopírovali. Brány tu byly jak jsem už psal o mnoho let dříve než oni takže to je další důkaz.
3.) Kdyby goauldi uměli stavět brány, proč by si nepostavili i tak pevné lodě jako jsou ony? Vždyť brána vydržela myslím v 9x06 i výbuch naquadriové bomby! Baal sice ví o branách hodně, ale goauldi určitě nemají technologii na jejich výrobu.
4.) Antici dávali brány rozhodně na povrch plante. Nepřímo to říká hologram v SGA 1x01, kdy říká, že postavili brány pro obchod s místními lidmi. Tudíž se překláním k terorii, že brány na orbity dali až Wraithové.
V mléčné dráze jsou na površích planet hlavně proto, že goauldi nemaj tolik lodí a brána je rychlý a efektivní přepravní protředek.
5.) Jiné bránu jsme mohli vidět např. u Tollánů, kterou jim pokud se nemýlím pomohli postavit nejen noxové, ale i Asgardové. Nebo když si jí postavil Orlin, Antik, který se vrátil na normální stupeň existence a postavil si jí pomocí antických znalostí.
6.) Goauldi jsou příživnéci a většinu technologií zkopírpvali - viz. zmínňovaný sargofák...
No myslim že všichni víme kdo postavil bránu ale posledních příspěvkách sme řešily z čeho se brány dělaj a proč jsou v Pehasu jiný než v MD.
A brána vydržela ten výbuch jen proto že tam nani byl napojenej ten Ori. Dit tý bombě daly přezdívku GateBuster a to by asi neudělali kdybi nevědeli že to tu bránu nezníčí.