Tak je to, čeho jsem se velmi obával, za mnou.
Teď budu psát jako schizofrenik, epizoda byla skvělá (příšerná), záleží, z jaké to vezmu stránky.
Co se týče děje, úžasně napsané, moc se mi líbí, to postupné odhalovaní děje v rámci sledování každé postavy. Časové posuny zpět mi tentokrát nevadily, přišlo mi to zajímavější. Konečně jsme se dozvěděli, jak naši hrdinové tráví svůj volný čas, to, že jejich život není jen mise za misí. Každý má své přátele, své koníčky, známosti... Onečně se tu všichni za něčím nehonili, a ukázali nám svj osobní život.
Co se týče Carsona, bude mi chybět, opravdu moc. S Meridianem (SG-1 5x21) se to opravdu nedá srovnávat, tato epizoda byla 100x lepší, dojemnější a propracovanější.
A teď něco veselejšího: Zelenka a šachy, naprosto bezva, a smutného: přišlo mi moc hezké, že jej nechali nakonec nést tu rakev...
Scénáristé taky využili některé starší vedlejší postavy, někdo tady zmiňoval již Katie Brownovou, ale byla tam i dr. Birová (pokud si nevzpomínáte, byla v epizodě 1x13 - Hot Zone, a prováděla tam pitvy obětí toho nanoviru).
Hodnotím opět vysoce 6/5, a Carsone, budeš nám mooc chybět...
Btw bych názvem Sunday rozumněl spíš volno než neděli.