Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 17.1.2007 - review epizody 317

17.1.2007 - review epizody 317

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 13.1.2007 11:15:13
Avril Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Nic moc díl...slabší průměr..a navic je tam mensi chybicka v navaznosti....V jednu chvili ma Sheppard v uchu spunty( myslim ze Sony), o par sekund pozdeji vysilacku...00:06:26 ,00:06:33 ..zda se mi to podivne :roll:

Příspěvek 13.1.2007 12:44:16
georgAnubis Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Omlouvám se za OT, ale abych se vyjádřil k tý zabrani, tak opravdu NEPOTŘEBUJE vzduch, takže může normálně střílet i ve vesmíru...

Příspěvek 13.1.2007 17:00:26
MaKovičák Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

V této epizodě bylo pár hezkých nápadů, bohužel kvůli krátké metráži seriálu značně nedořešených. Někdo mohl pokládat epizodu za nudnou, ale úmyslem autora mohlo být i psychologické téma. Navozuje zde problém jedinec kontra společnost a to v několika případech.
Případ 1 : Herick
Muž se po bůhví kolika staletích (tisíciletích) probudí, aby zjistil, že všechny, které měl rád a které chtěl zachránit jsou po smrti. Vše dělal jen pro záchranu svého rodu -> mužská genetická přirozenost. A pak se dozví, že kvůli jednomu rozkazu, svůj úkol od přírody nesplnil. Co dělat? Podílel se na vývoji oněch zařízení, a proto, snad i oprávněně, cítí právo, zničit onu stanici. Vztek, pomsta. Třeba v "Arše" byly jen ony elity, ke kterým neměl vztah a kteří možná byly i zlé, avšak velmi mocné. Proto, jako původce díla, chtěl být i jejím skoncovatelem. Zvolil sobeckou možnost, avšak lidsky více než pochopitelnou

Případ 2 : Jamus
Evidentní pocit viny. Zabil tisíce lidí, aby on a pár vybraných mohlo přežít. Bohužel se mu dostalo té smůly, že byl zhmotněn. Musel čelit výčitkám. A kdyby se mu nepovedlo zachránit ty lidi v Arše a byl by jediný, kdo přežil, bylo by to pro něj utrpení. Proto jeho čin nelze brát jako čistě solidární gesto vůči svému lidu, ale spíš za věc sobeckou - potřeboval ulevit svému svědomí. Musel si odůvodnit, proč zabil tisíce jiných. Snad na něj mohlo být vzpomínáno jako na silného vůdce, který učinil těžké rozhodnutí a "sebeobětoval" se. Do Archy se uložil snad i kvůli tomu, že nechtěl vědět o své smrti. Smrt pro něj byla vysvobozením.

Případ 3 : SG tým
I zde se (KONEČNĚ!!!!) ukázalo lidské sobectví a touha po přežití. Tímto gestem, že nechtějí zachraňovat nikoho jiného než sebe, zvlášť když se k té šlamastice pouze připletli, u mě nabrali konečně lidský rozměr a získali sympatie. Taky proč zachraňovat civilizaci, ze které můžete poznat jen 2 lidi, při čemž první se vás pokusí zabít a druhý unese jednoho z vás?

Klenotka píše:
Kdyby tu stanici neoživili, tak by ani nevěděli, že tam nějací lidé jsou a měsíc by shořel tak jako tak.

Tady musím nesouhlasit, měsíc by sám neshořel, to až Herick se svým raketovým extempore ho vrhnul vstříc atmosféře. :wink: Jinak by ten měsíc navěky spokojeně kroužil na orbitě.
Weir : What´s he like?
Sheppard : Oh, you know... He is guy. I didn´t mucha attention him. Sorry

Příspěvek 13.1.2007 18:03:15
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Případ 3 : SG tým
I zde se (KONEČNĚ!!!!) ukázalo lidské sobectví a touha po přežití. Tímto gestem, že nechtějí zachraňovat nikoho jiného než sebe, zvlášť když se k té šlamastice pouze připletli, u mě nabrali konečně lidský rozměr a získali sympatie. Taky proč zachraňovat civilizaci, ze které můžete poznat jen 2 lidi, při čemž první se vás pokusí zabít a druhý unese jednoho z vás?

Díky moc za tenhle názor! Přesně to si myslím já. Kdo řekl, že když jsi člen jakéhosi SG týmu, tak na tobě leží osud celé galaxie? Situace Atlantis týmu je jiná než na Zemi. V SGC mají zázemí, můžou se vrátit domů a mají jistotu, že jim někdo přiletí na pomoc. V Atlantis jsou sice spojení se Zemí, ale nemůžou pořád vytáčet domov, protože by tak plácali energií. Původně šlo o nalezení a zkoumání města, a o zkoumání Pegasu až v druhé řadě. K tomu došlo z nutnosti najít spojence a planety, kde by mohli brát zásoby. A i když tahle situace už tak úplně neplatí, pořád závisí hlavně na sobě a kdyby se měli ještě věnovat tomu, že budou zachraňovat nějaké lidi, kteří možná ani nemusí přežít, přičemž dva z jejich rasy je ohrozili, no, myslím, že konečně dokázali, že jsou to lidi a že tohle hrdinské zachraňování ostatních, když jsme sami v maléru, není úplně normální lidská reakce.

Tady musím nesouhlasit, měsíc by sám neshořel, to až Herick se svým raketovým extempore ho vrhnul vstříc atmosféře. Wink Jinak by ten měsíc navěky spokojeně kroužil na orbitě.

Yop, já vím, chybka :oops:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 13.1.2007 18:32:15
Dr. Malas Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

pepe.vyskoc píše:
sga upada............. , doufam ze konec serie bude lepsi

Tak s tim s tebou vůbec nesouhlasim. SG-1 upadá, ale SGA vůbec ne.
Obrázek

Příspěvek 13.1.2007 19:44:46
šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Avril píše:
Nic moc díl...slabší průměr..a navic je tam mensi chybicka v navaznosti....V jednu chvili ma Sheppard v uchu spunty( myslim ze Sony), o par sekund pozdeji vysilacku...00:06:26 ,00:06:33 ..zda se mi to podivne :roll:

Jo toho jsem si taky vsim...ty spunty jsou SONY a jsou docela vobycejny u nas je sezenes za asi 100 Kč :D
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Příspěvek 13.1.2007 20:47:05
AnubissAss Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Podprůměrná epizoda...jediný zvrat kretý jsem nečekal bylo uvěznění Teyly, jinak tento díl nepřinesl nic, co bychom neviděli v některých předešlých sg(sga). Dávám 2/5
Mitchell: "So what do we suppose to do, just start guessing?"
Vala: "Darlol, the dragon."
Mitchell: "How about Smokey?"
Tielc: "Perhaps...Puff!"

Příspěvek 14.1.2007 00:19:13
robinhoo Airman
Airman

Odpovědět s citací

hodne slaby dil doufam ze priste to bude lepsi :? :? :?

Příspěvek 14.1.2007 13:35:48
kronos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

nic moc díl, ale jsou i horší, takže 6/10 :?

Příspěvek 14.1.2007 13:44:42
Smicr Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Je v tom trochu i podoba dílu od SG-1... Jak měl Deniel v sobě víc lidí... Taky přece jen chtěli zachránit své lidi...
Hallowed are the ORI!

Příspěvek 14.1.2007 16:29:13
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Njn, každej díl nemůže bejt dobrej. Mně tenhle díl zas tak nevadil, tak půl na půl.

Příspěvek 20.1.2007 20:50:42
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Takže trochu rychleji zhodnotím (viděla jsem totiž i Sunday a tak se přestěhuju do vedlejšího topiku). Moc se mi to nelíbilo. Bylo tam spousty nelogičností. Proč se třeba náš team pořádně těch dvou nepoptal, co a jak, ne jenom "Ahoj, já jsem ten a ten a pocházím z planety, co okupovali Wraithi". A ty dva ani nezajímá, co jsou tamti lidi zač. Ten starší snad nejprv ani nezaregistroval, že tam jsou. To, jak tamten spáchal sebevraždu, bylo v pořádku (tedy v pořádku ne, ale dá se to pochopit). Líbilo se mi taky, jak se zachoval ten starší a taky, jak pověděl o zničení planety se vším, co tam bylo (nepěkné, ale v té chvíli asi nejlepší řešení). Mno a letící Shepp...ehm.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 21.1.2007 21:52:56
Chevron Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak sem to viděl, ale vubec se mi to nelibilo.. nebylo to ono, přišlo mi to jako lehce stupidní, prostě to nemělo šťávu.... Sunday je lepsi. Davam tomu 3 z 10. Navic sg-1 je opravdu o hodne lepsi nez tedkon sga...
Doprdela, já s těma hercema nemůžu hrát.

Doprdele to je na hovno kdo to vymyslel ze budeme tentokrát pod vodou

Příspěvek 23.1.2007 18:35:30
projectX Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jedním slovem - nuda. Podle mě nejhorší díl třetí série vůbec. Krom hezkého nového záběru, jak měsíc vstupuje do atmosféry té planety a začíná se rozpadat tam skutečně nic zajímavého nebylo. Zápletka, nejasná, až do půlky dílu, pak to bylo jasný, že Shephard zas všechny zachrání... doufám, v dějové lince naprosto přebytečnej dí. Mé hodnocení 4/10
[img][http://www.thescifiworld.net/img/smilies/stargate/panneaux/prior-pancarte02.gif]http://www.thescifiworld.net/img/smilies/stargate/panneaux/prior-pancarte02.gif[/img]

Příspěvek 06.2.2007 17:02:05
Odpadlik Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No aspon sem u toho vydrzel do konce. To uz se posledni dobou moc nestavalo...
jinak me tam pekne serou chyby.
Kdyz kolem 16. minuty zavira Schepard a Ronon dvere, aby jim neutekl vzduch. Je evidentni, ze zustanou na strane kde bude vakuum. Hold kdyby vitr foukal z druhy strany tak se ty dvere zavrou samy a nebude to tak "napivavy".

A temer zaroven s tim je videt, ze motory rakety byli namireny +/- k planete tzn, ze tah motoru musel tlacit mesic pryc od planety. Myslim ze tyhle veci uz fungujou v normalne svete, a ze ani ve scifi by tomu nemelo byt jinak :evil:

Předchozí

Zpět na Pokec o epizodách