Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Eragon

Eragon

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Víděli jste už ten film

Anketa končí za 02.2.2007 21:19:35

Četl jsem knihu a viděl jsem
9
22%
Nečetl jsem knihu a viděl jsem
5
12%
Četl jsem jsem knihu a chystám se
8
20%
Nečetl jsem knihu a chystám se
6
15%
Četl jsem knihu nechci to vidět
4
10%
Nečetl jsem knihu a nechci to vidět
9
22%

Celkem hlasů : 41

Příspěvek 10.1.2007 21:27:40
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

to Ashrak_22:

já vim, že to má mít 3 díly, ale stejně, ten romantickej konec, když se loučí s tou elfkou... nevim, trošičku mi to připomnělo soap operu... + nikdo nemůže toho čaroděje sundat a ejhle- chlapeček téměř bez výcviku ho sundá hned na podruhý... :?

to upi: na mininově toho je hromada, jenže některý choděj blbě a další jsou poškozený, takže to je takovej náhodnej tip- když budeš mít kliku, tak stáhneš dobrou verzi, hlavně bacha, aby to byl anglickej- já stahnul jako první francouzskou verzi fakt děs a hrůza... jinak je tam myslim jedna verze kolem 800 MB- to je iso soubor s eragonem, vypálíš to přes nero, ale nenarveš tam titulky- je to video cd... teda aspoň já nevim, jak je tam dostat...

Příspěvek 10.1.2007 23:02:14
Drc Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

jenda.sg1 píše:
Já nevim, já knihu nečet, takže se mi film líbil- bral jsem to jako pohádku, stejně, jako beru Pána prstenů, nebo Harryho Pottera, pravda, ten konec se mi moc nezdál, ale jinak to bylo celkem hezký- kdyby režisér dostal stejný prachy, jaký měl Jackson (sorry, pokud jsem jeho jméno napsal špatně) na Pána prstenů, tak by ten film byl ještě 100x lepší a měli byste tam všechno, jenže takhle dostal kulový a podle toho to dopadlo... Prostě mladí režiséři jsou silně podceňovaní- tenhle má podle všeho talent, jenže mu producent nevěří.

Na Panu prstenu je nejlepsi, ze ma mnoho vrstev a muzes ho cist celej zivot. Kdyz jsem ho cetl v prime tak se mi libil pribeh a kdyz jsem ho cetl pozdeji tak me zase prislo zajimave filosoficke zazemi te knihy - a to mi prijde zajimave do ted a myslim ze uz to tak zustane.

Spousta jinych fantasy je sice ctiva, dobre napsana atd., ale dost pochybuju, ze ma prave nejaky hlubsi rozmer.

Vzhledem k tomu, ze jsem OT tak HOWGH!!!

Příspěvek 10.1.2007 23:16:19
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tohle téma je o Eragonu ne o Pánu prstenů či Star Wars :!:

No jasný to rozhodně není... Co je Star Wars? Sci-fi?

Čekal jsem že to napíšeš... :lol:
Obrázek

Příspěvek 11.1.2007 06:36:55
Fenixp Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

RomanArts:
[OT]
Sakra, tak to jsem raději měl vyrukovat s něčím jiným. Šak já něco vymyslím :twisted:
[/OT]

Drc: no, nezdá se mi, že by třeba StarGate měla nějakou hlubokou filosofickou hodnotu a přesto tady jsme :D

Každopádně ten film mám na disku (konečně) a ukázky vypadají docela pěkně... Zkusím se na to dívat jako na film, co s Eragonem nemá absolutně nic společnýho, uvidím...
Začíná to tu být in:
Blues for my dearest enemy(10. pt.)
You cry, when your dearest friend is gone. Would you cry, if your dearest enemy left forever?
1. část hotová

Příspěvek 11.1.2007 12:52:36

Odpovědět s citací

Drc píše:

Na Panu prstenu je nejlepsi, ze ma mnoho vrstev a muzes ho cist celej zivot. Kdyz jsem ho cetl v prime tak se mi libil pribeh a kdyz jsem ho cetl pozdeji tak me zase prislo zajimave filosoficke zazemi te knihy - a to mi prijde zajimave do ted a myslim ze uz to tak zustane.

Spousta jinych fantasy je sice ctiva, dobre napsana atd., ale dost pochybuju, ze ma prave nejaky hlubsi rozmer.

Vzhledem k tomu, ze jsem OT tak HOWGH!!!

No vidíš a já když viděl poprvý Pána prstenů, tak jsem viděl jen parádní řežbu, bez nějaký hlubší myšlenky... prostě dobří se mydlí se zlýma 3 hodiny v každym dílu... nic víc

ono, co má hlubší myšlenku se špatně posuzuje, protože je to založený na subjektivnim dojmu z díla...

Navíc si vezmi, kolik je autorovi let... Tolkien byl starej dědek, když tvořil Pána prstenů, měl vzdělání a životní zkušenosti- ten kluk se s těží uměl podepsat (aspoň podle toho, co jsem o něm čet). Věř tomu, že tohle je jen začátek, pokud bude pokačovat, tak brzo možná Tolkiena překoná.

A abych řek pravdu, tak mi už začíná malinko vadit, že všichni neustále srovnávají veškerou fantasy s dílem Tolkiena- lidi si z něj udělali modlu, ale jeho dílo taky není dokonalý- chce to zůstávat objektivní a každý dílo posuzovat naprosto nezaujatě, protože každý dílo je jedinečný, ikdyž se třeba inspiruje jinym... prostě se dotyčnýmu to původní nezdálo, nebo si řekl, jaký dobrodružství by mohlo potkat jiný hrdiny, v jiný části země a najednou se mu v hlavě začal odvíjet příběh...

Příspěvek 11.1.2007 13:01:02
Drc Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

a) kličové bylo, že jsi to poprvé videl - souhlasim - je to dobra 9-ti hodinova rezba

b) me je vcelku jedno jestli je neco lepsi/horsi me vadi, ze kdyz otevru skoro cokoliv tak mam vzdycky pocit ze uz jsem to nekde cetl...

Příspěvek 11.1.2007 16:13:54
šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tillion píše:
Správně... podle mě je Safira docela podobná X-Wingu. :lol:

Ne o to neslo neslo....ale vem si to byl jednou jeden kluk bez rodicu a jeho jmeno bylo Luke Skywalker (Eragon), ktery ale zil u sveho nevlastniho stryce Bena (jak se jmenuje en Eragonuv stryc), jednoho mu zabijou stryce a zapali farmu, pak se potka s starym rytirem Benem Kenobim (Bromem) ktery je ze starobyleho radu Jedi (Dracich jezdcu), rytitr rekne Lukovi (Eragonovi) ze ma schopnosti stat se clenem onoho radu...pak ti spatni zabijou i toho rytire a Luk (Eragon) se musi vydat na planetu Dagobah (do elfskeho lesa) aby dokoncil svuj vycvik.....

No nevypada to podobne??

jenda.sg1: ja to to neodsuzuju me se ta knizka dost libila ja tady jen vypisuju jak se ma stav veci...
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Příspěvek 11.1.2007 16:30:01
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No tak jsem se na to 15 minut dív... Nudil, pak to vypnul a smazal...
Začíná to tu být in:
You cry, when your dearest friend is gone. Would you cry, if your dearest enemy left forever?
1. část hotová

Příspěvek 11.1.2007 16:40:45
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

To ja kdybych to delal jak ty tak smazu pulku Stargate....kdyz zjistit jestli je film tak ho musis zkouknout celej..
The Lost Doctors

-Charlie Crews

Příspěvek 11.1.2007 16:46:26
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No jo, ale mě film připoutá zejména tím, že se těším na další části příběhu a nemůžu se dočkat, jak to zkončí... U Eragona jsem si myslel, že se aspoň podívám na dobře zpracované Eragonovo dobrodružství, ovšem to jsem se dost přepočítal. Když u něčeho skoro usnu, tak nevím, proč to přechovávat na disku, tuplem když vím přesně, co se tam stane :)
Začíná to tu být in:
1. část hotová

Příspěvek 11.1.2007 17:55:54

Odpovědět s citací

Drc píše:
a) kličové bylo, že jsi to poprvé videl - souhlasim - je to dobra 9-ti hodinova rezba

b) me je vcelku jedno jestli je neco lepsi/horsi me vadi, ze kdyz otevru skoro cokoliv tak mam vzdycky pocit ze uz jsem to nekde cetl...

Tak ono je dost složitý vymyslet něco originálního, co tu ještě nebylo- vem si, že první literární památky jsou už ze Sumeru, což je nějakých 4- 5 000 let... po takový době přijít ještě s něčím novým... to už prostě není jednoduchý + teď je fantasy moderní, takže se mu věnuje obrovský množství spisovatelů, co to píšou z donucení vydavatelů, ne proto, že by to psát chtěli, takže to píšou, jako seminárku- "musim to napsat, abych měl pokoj" no a ti samozřejmě radši okopčí cizí práci, změní hlavní postavy, upraví zápletku a vydaj to jako svojí práci, proto nejsou originální a všechno ti přijde stejný.

Příspěvek 11.1.2007 19:52:08
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ashrak_22 píše:
Tillion píše:
Správně... podle mě je Safira docela podobná X-Wingu. :lol:

Ne o to neslo neslo....ale vem si to byl jednou jeden kluk bez rodicu a jeho jmeno bylo Luke Skywalker (Eragon), ktery ale zil u sveho nevlastniho stryce Bena (jak se jmenuje en Eragonuv stryc), jednoho mu zabijou stryce a zapali farmu, pak se potka s starym rytirem Benem Kenobim (Bromem) ktery je ze starobyleho radu Jedi (Dracich jezdcu), rytitr rekne Lukovi (Eragonovi) ze ma schopnosti stat se clenem onoho radu...pak ti spatni zabijou i toho rytire a Luk (Eragon) se musi vydat na planetu Dagobah (do elfskeho lesa) aby dokoncil svuj vycvik.....

No nevypada to podobne??

jenda.sg1: ja to to neodsuzuju me se ta knizka dost libila ja tady jen vypisuju jak se ma stav veci...

Já bych dokončil :lol: .POtom bojovaly proti temné straně (urgalové atf)Nakonec Luk(Eragon) zjístí že Dart Vader(Galbatorix) je jeho otec.Pak zjístí že Leija(Ayra) je jeho sestra ,ale to už přeháním.
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 11.1.2007 20:08:04
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

jenda.sg1 píše:
No vidíš a já když viděl poprvý Pána prstenů, tak jsem viděl jen parádní řežbu, bez nějaký hlubší myšlenky... prostě dobří se mydlí se zlýma 3 hodiny v každym dílu... nic víc

ono, co má hlubší myšlenku se špatně posuzuje, protože je to založený na subjektivnim dojmu z díla....

No to je problem filmu ze kdyz ho takhle osekali tak z toho vypadl ten filozoficky nadech...a navic Tolkien Pana Prstenu vubec nechtel napsat, on se chtel venovat mytologii stredozeme, coz je jeho vubec nejlepsi dilo (Silmarillion, History of Middle Earth atd...)

Pan Prstenu navazuje na Hobita protze si ctenari prali jeho pokracovani tak prof. Tolkien napsal Pana Prstenu jako vedlejsi dilo..a zasadil to jako uvod do elfskych jazyku....
The Lost Doctors

-Charlie Crews

Příspěvek 11.1.2007 20:40:00
Drc Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

jenda.sg1 píše:
Drc píše:

Tak ono je dost složitý vymyslet něco originálního, co tu ještě nebylo- vem si, že první literární památky jsou už ze Sumeru, což je nějakých 4- 5 000 let... po takový době přijít ještě s něčím novým... to už prostě není jednoduchý + teď je fantasy moderní, takže se mu věnuje obrovský množství spisovatelů, co to píšou z donucení vydavatelů, ne proto, že by to psát chtěli, takže to píšou, jako seminárku- "musim to napsat, abych měl pokoj" no a ti samozřejmě radši okopčí cizí práci, změní hlavní postavy, upraví zápletku a vydaj to jako svojí práci, proto nejsou originální a všechno ti přijde stejný.

Originalnich temat je omzene množství. Originalnich zpracovani je temer neomezene mnozstvi.

Příspěvek 11.1.2007 20:40:02

Odpovědět s citací

to Ashrak_22:

A kdyby jsi neznal okolnosti vzniku Pána prstenů, co by jsi si řekl? Já když jsem se o tom dozvěděl malinko víc, tak se mi ten film taky zalíbil, ale první dojem jsem měl, že to je série bitev na konci který spadne věž a říše zla se doslova propadne do země...

Prostě z toho plyne, že na první dojem se nemá dávat- většina Eragona jen kritizuje, a nevidí ten kus práce, co filmaři a ten mladej režisér odvedli- když si člověk veme, že na to měl minimum prostředků a co dokázal- použitý triky, vytvoření města, efekt, kdy kameny mění ve sklo... prostě ten film je s přihlédnutím k okolnostem zlatej

PředchozíDalší

Zpět na Filmy