Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Primární zbraně

Primární zbraně

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Nejoblíbenější primární zbraň:

Tyčová zbraň (Goa´ldi, Jaffové)
29
21%
Paralizér (Wraithi)
7
5%
Zbraň vojáků Ori
6
4%
Zbraně Luciánské Aliance
1
1%
Geniiáská zbraň (Geniové,Sateďané)
5
4%
P-90 (Země)
89
65%

Celkem hlasů : 137

Příspěvek 01.1.2007 15:50:13
Nemoo Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

No vyjadrenie prečo som zvolil zbraň Tauri pred ostatnými je asi:
Ohledně mýho hlasu- dobře to vyjádřil O'Neill: "Tohle je zbraň na efekt- jejim účelem je zastrašit nepřítele. A tohle (P-90) je zbraň do boje - jejím účelem je zabít nepřítele".

K tomu nieje čo dodať :lol:
[img][http://www.stargate.sk/obr/ine/nemoo1.jpg]http://www.stargate.sk/obr/ine/nemoo1.jpghttp://[/img]

Příspěvek 01.1.2007 16:34:53
zdenous Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No já hlasuju pro rozhodně P-90. Hodně lidí tady neuvádí důvody, ale ja je uvedu
tak třeba- kadence 900 nábojů/min je docela nářez
zásobník 50 náboju taky není k zahození
průrazné náboje i na delší vzdálenost

Jo a ta zbraň ori, to je jako ta omračovací nebo ta modrá tyčovka?
To je divný, kolik času stráví člověk nad přemejšlením o takovejch blbostech jako je vymejšlení podpisu.
Farscape je nejlepší. (Upřímnost nade vše.)

Příspěvek 01.1.2007 16:38:48
Dwayne Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ještě ti tam chybí M-249 - používají jí dost v Atlantisu a i v SG1 byla docela využívaná. Je moje nejoblíbenější. Sice ne tolik přesná ale zato bohatě vyvážená zásobníkem a kadencí. A navíc dokáže perefektně sundat Dart z oblohy.

Příspěvek 01.1.2007 16:59:32
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

:D My hrající CS víme: Maverick M4A1 Carabine 8)
P-90 je smg, m4a1 rifle - vždyť to je jasné... :D

Příspěvek 01.1.2007 17:13:44
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Dwayne píše:
Ještě ti tam chybí M-249 - používají jí dost v Atlantisu a i v SG1 byla docela využívaná. Je moje nejoblíbenější. Sice ne tolik přesná ale zato bohatě vyvážená zásobníkem a kadencí. A navíc dokáže perefektně sundat Dart z oblohy.

Což mi ovšem přijde poněkud zvláštní vzhledem k použitý munici (5,56mm NATO). Průbojnost náboje by měla bejt zhruba na úrovni M4/ M16.

Taky tu naznačim ňáký důvody proč právě P-90
FN-Herstal P90 představuje přechod mezi karabinou a samopalem a užívá nově vyvinuté střelivo ráže 5,7x28mm. Tuto ráži vyvinul belgický zbrojařský koncern FN někdy kolem roku 1985 pro nový samopal P90 a pistoli Five-seveN. Společnost doufá(la), že tento náboj nahradí střelivo 9mm Luger ve výzbroji členských států NATO. Náboj má účinný dostřel 200 metrů a dokáže proniknout neprůstřelnou kevlerovou vestou tvořenou 48 vrstvami.

Ráže: 5,7x28 mm
Hmotnost střely: grány-93 gramy-6
Úsťová rychlost: 715 m/s
Úsťová kinetická energie: 1533 J
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 01.1.2007 17:14:47
Jack_xy

Odpovědět s citací

Air Force : NJ..ale jejich brneni a 9mm naboj, to mi moc nejde dohromady.

M9 sem myslel, pistoli, co nahradila Colt 1911.Tu tam maji vsude, a ta je opravdu dobra..Co se tyce fungování apod.

zdenous:
Mno nevim jestli zrovna kadence tady hraje nejakou roli.Pokud pominu realny učinek naboje na člověka(potažmo lidsklou tkán a škody co zpusobi), tak krome dilu kde se v SGA zblazni a strili po sobe, staci na zabiti jedna kulka.Takže kadence tady nehraje roli.

50ranný zasobník to ano, oproti M4, i zminene MP5 nadhera, ovsem je to trosku vyvazeno negativne jeho rozmerama.Což znamená uzpusobení výstroje(firfma BlackHawk šije ale na všecko, taky to není problém, navíc všechny vesty co byly v seriálu se daj u nich koupit.A třeba SG1 ma vestu pro mediky :) ).A kdyby měli 95ky strčí zasobník krásne do kapsy na baret :wink:

Prurazne na vetsi vzdalenost?Blbost.
1)Krátka hlaven(oproti např. M4) => špatna přesnost na větší vzdálenosti
2)Její efektivní dostřel není zrovna dostřelem kde by se každej trefil.Tušim že to je 300m, ale např. některé 9mm z MP5ky maj učinný třeba 25m
3)Není to puškový náboj.Viděl jsi ten náboj?Nebo alespon ty kopie z airsoftového tlačáku?Malé náboje to jsou.

Dwayne : M249 tu tam mel i T. tušim v SG1.Dobrá zbran, ale jako velkou výhodu počítaj možnost střílení z M4/M16 zásobáku což při masivním použití P90 padá.
A sestřelení Dartu z oblohy, to už dost spadá do scifi, těžko říct jak by se s tím poprali v realu.

Co se týče těch výhod, je to hlavně krátká zbran, těžiště nad rukou, nečouhá to před ruce => perfektní manipulovatelnost, vetší zásobník, na blizší vzdálenosti větší průraznost než u 9mm.Všechno je kompaktní, mířidla hned vedle kolimátoru ani se nemusí odendavat jak u M4ky(zadní).Je lehká, v pohodě se drží v ruce furt, to s M4 je to horší(sice by to řešil grip, ale zase když ho někdo nechce, nebo si tam prcne M203 8) ).A dělaná jak pro leváka tak pro praváka.A nesmím zapomenout náááádherně vyřešená spoušt.M4ka se se svým přepínačem střelby na boku může jit klouzat(ozkoušeno).

Mě mrzelo, že v pilotním díle SGA jak vylezli z brány v noci do toho lesa.Tak měli prostředky pro noční vidění, kdyby někdo měl M4ku s ANpeQem tak by to byla jiná krása.A že to ted US požívaj.

Crap to se člověk rozvášní tady na foru :D

Příspěvek 01.1.2007 17:25:01
Hexx Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Hluboce se klanim před vašima znalostma a skušenostma pánové. Jen mě tak napadá že tohle měla bejt původně sci-fi diskuze a zdá se mi že jste z ní udělali odbornou diskuzi o pozemskejch zbraních :dontknow:

Příspěvek 01.1.2007 17:41:04
Jack_xy

Odpovědět s citací

Klanet by ses měl jen bohům a to my nejsme.
Ono to jde v ruku v ruce..O kež bych se takhle naučil nejaky teoreticky kraviny do školy :)

Ono to nějak samo vyjde asi ze zajmu o armadu.A těd nechci machrovat jak sem drsnej nebo neco, ale zatimco ostatni každej tydne chlastali ja makal a mam doma jak M4ku, P90, M9ku(airsoftove), pricemz v druhe rote mame M249.Takze to se to potom povida, kdyz s kazdou z nich stravis v ruce nekolik dní :) .A ten zbytek vylezet z fyziky apod.Délka hlavně - přesnost, délka zbrane - pohodlnost držení.A pak mužes teoreticky mluvit o každé zbrani.Ona právě třeba u P90 je přirozené držení, oproti M4(někdo jak jsem řikal si na předpažbí nandá grip=držadlo).Ale zase u P90 musíš být trosku skrčený, u M4 se krásně napneš.Ale zase P90 je taková prodloužená ruka a to doslova.

A potom záleží na člověku, "jak moc to má v krvi".Prostě musí umět využít kladů a co nejvíc omezit zápory.Dřív když jsem chodil s P90, jsem na usměšky M4kařů reagoval zkušením kdo dřív vymění zasobník.A že pak čuměli když nestíhali.Pak je to i o umu.

A princip realných zbraní, včetně konstrukce je dost primitivní.Stejně jako použítí.Prostě dostat chlapa z druhé strany na křivku co vychází z hlavně(obecne řečeno).

Mě třeba spíš vadí až moc "vylepšování" O´Neilla :) . Že plnil supertajné ukoly a že byl výsadkář, a dočetl jsem se, že byl i u SEALs :D .Taktéž to že mu dali v mládí na výběr:"Letectvo, nebo vězení" je kec :) . Každej kdo se zajímá o letectví potvrdí, že tam nemužou jen tak někoho poslat..

Ale to jsem hodně OT :oops: .Ona diskuze o pozemských zbraní není špatná napad
:), já se díval a myslim že ani tady v lexikonu o nich nic není...

M60

Příspěvek 01.1.2007 18:20:39
Parapsycho Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nevim jak vy, ale P90 se mi nelibí. Ale jen proto že se nedokažu trefit:) Ja preferuji zbraně. M60(lehký proti pěchotní kulomet) spas-12 (rychlo palna brokovnice) Ale nejvic se mi zamlouva BAR:) jelikož tyto zbraně tu nejsou tak volím P90 zěmě forever:)
Nechť tvůj nůž praskne a rozdrolí se.

Příspěvek 01.1.2007 19:06:09
Lordkolol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

P 90 je základ a vrukou Jacka O´Neilla byla radost se na ní dívat ale jak odešel Jack tak ta zbraň sice zůstala ale pro mě už nemá to co dřív. Sice sem jí zvolil a to spíš jako srdeční záležitost než jako TOP zbraň. Jinak se mi ještě líbí trojhlavňová brokovnice a Tealcova věčná tyčovka. Lucianska aliance používá zbraň které se používali v 60-70 letech na území spojoných státu, alespoň mě to tak příjde....

Příspěvek 01.1.2007 19:53:20
Calleb Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

tyčovka je nej.....jak jsem byl jeste menší tak jsem si vzdycky venku nasel slouhy klacek a hrál jsem si na Teal'ca :lol:
...Nothing ventured, nothing gained...

Příspěvek 02.1.2007 17:33:25
kronos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Rozhodoval jsem se mezi P-90 a tyčovou zbraní. Nakonec jsem dal P-90, protože lépe míří, ale zase potřebuje zásobník.S tyčovkou se zas dá mlátit jako tyčí :D

Příspěvek 02.1.2007 20:44:24
GLORIOUS Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak s P-90 se daj lidi taky mlátit :D Ale to je opravdu to nejposlednější řešení.
[img][http://i241.photobucket.com/albums/ff193/jhemi442/grafika/2f6ad418.png]http://i241.photobucket.com/albums/ff193/jhemi442/grafika/2f6ad418.pnghttp://[/img]

Příspěvek 02.1.2007 20:47:36
Anubis22

Odpovědět s citací

Už je tady to téma kolikátej den a já se pořád nemůžu rozhodnout. Asi to nechám zase na zítřek. Žádná z těch zbraní není jednoznačně nejlepší, žádná není dostečně zajímavá, žádná není dostatečně dobrá. Touhle anketou jste mě dostali, fakt nevím.

Příspěvek 02.1.2007 21:28:07
Doci Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nepřipomíná vám Luciánská pistole německou Parabelu Luger z WW2? (btw moje nejoblíbenější pistolka ever 8))
viz. ep. Camelot)
Zdá se, že jsme se navzájem pozdravili, urazili a udělali přestávku

PředchozíDalší

Zpět na Technologie