Nechci kvůli jednomu filmu zakládat topic, obzvlášť na sci-fi fóru

Ale právě jsem viděla Moulin Rouge a musím říct, že mě to celkem dostalo. Neměla jsem zatím možnost to vidět a vlastně jsem o to moc nestála, ale...nádhera. Začátek mě trochu vyděsil, bylo to zvláštně groteskní, ale vzhledem k mé slabosti pro Ewana McGregora jsem první tři minuty vydržela...a už jsem neodešla. Bylo to krásně barevné, vizuální, a emotivní. Hlavně to, jak tam majitel Moulin Rouge přesvědčuje Satine, že se musí s Christianem rozejít, do toho "Show must go on"...nebo jak Satine chtěla strávit noc s hrabětem, to tango a ten rychlý střih, to byla paráda. Konec jsem teda, no nečekala je silné slovo, spíš jsem čekala, že když je to tak...já nevím, ač muzikál, bylo to krásně kýčovité a mířilo to k nalinkované romanci s happy endem a bác ho.
Nutno říct, že mám oba herce, Ewana McGregora a Nicole Kidman hodně ráda a to mě možná taky ovlivnilo, ale oba byli skvělí.
Zajímavá byla postava majitele klubu, který si sice hraje na tvrdého šéfa, ale očividně má Satine rád a láme mu srdce, když jí musí od Christiana dostat pryč. Ale svůj podnik má přece jen o něco raději.
A perlička na konec, zjistila jsem, že hudba k mému oblíbenému music videu, Feeling, je z tohohle filmu.

Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.