Tak jo, kde začít? Viděla jsem to ráno před odjezdem do školy a zhltla jsem to tak, že nejsem schopná poskládat si myšlenky.
Byl to perfektní díl, ale přesto tam byly i věci, které mi vadily.
Tak postupně....klidně bych ocenila, kdyby to protáhli ještě o jeden díl, i když tady to vyřešili pěkně. Spíš mě mrzelo, že to po tak dlouhém čekání mělo jen 40 minut.
Další věc, která mě zamrzela, že tam nenechali ani jednoho Antika. Jak bych byla škodolibě ráda, kdyby tam některý zůstal a musel se učit pro změnu přizpůsobovat on (nebo ona) životu mezi lidmi a zvykat si na to, že nejsou jediní ve vesmíru.
A taky mi trochu vadilo, že dali město dohromady tak rychle, mohli to pár epizod opravovat. Ale počítám, že ty opravy se omezily jen na kontrolní věž a ostatní možná zůstalo rozflákané, takže se třeba ještě dočkáme, o příští epizodě přece nevíme skoro nic.
Tak a teď pozitiva a těch bylo mnohem víc. Jack a Woosley. Jak byl v minulých epizodách Jack trochu slabší, tady byl perfektní a jeho zapojení do záchrany města bylo bezva. Skvěle se s Woosleym doplňovali. I když ta část, jak plaval pod tou vodou stačila na jeden zátah, jen kdyby mu Rodney řekl, co má zmáčknout a jak to vypadá

Ale Jack nejspíš miluje máchání ve vodě, stejně jako Rodney a jeho "Not again..."
A pak CGI, tedy efekty. Kličkování Sheppa mezi věžemi města bylo skvělé a konečně jsme zase viděli město i z jiné perspektivy. A vůbec nám hodně ukázali město, na což jsme čekali dlouho. Podmořský hangár, hm
Dynamika týmu byla moc dobrá, skvěle se doplňovali, fungovali prostě jako tým. Jen ta Teyla, achich ouvej. Nechápu, proč tam musela nakráčet jako Rambo a smést všechny Asurany. Nebylo by lepší, kdyby si dva vzal Beckett a dva ona?

Holka, holka, je mi tě líto.
Elizabeth se mi líbila, na konci jak Jacka objala, to bylo nečekané a pěkné. Jen bych měla výhrady k tomu jejímu pohledu alá "pozvednuté obočí", který tam snad čtyřikrát hodila.
Co se týče těch ZPM, myslím, že ten štít sám o sobě asi dost energie vyčerpal, možná to spálilo i dvě ZPM. Ale opět, to se uvidí:wink:
Jackovo nadšení potom, co mu Elizabeth vyjmenovala členy zárchranného týmu bylo priceless
A pak jsme se dověděli důletžitou věc...plán D vždycky funguje

Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.